Reklama

Přenášení kontaktních čoček

Martinek (Ne, 2. 6. 2013 - 20:06)

A hlavně je nemějte ve vodě, dva záněty mě stačily.

Martinek (Ne, 2. 6. 2013 - 20:06)

Lidi nevymejšlejte pičoviny.Když je čočka na měsíc, tak ji noste měsíc.Já to radši dodržuju tříměsíční přenáším max. tak týden a vyhodim je.Spíše mám problém, že je večer zapomenu sundat a v noci se probudím bolestí a ke všemu jdou blbě sundat.Když je mám až do rána tj. přes 24hod., tak vidím mlhavě klidně i půl hodiny po sundání.Naštěstí se mi stalo někdy před desti lety.

Fyzik (Ne, 2. 6. 2013 - 13:06)

Chci udělat čočkový maraton, protože trh s čočkami je neuspokojivý - výrobní cena měsíční čočky nebude výš než na 20 korunách a určitě i doba vyměňování čoček je nastavená nízko. Kontaktní čočky jsem vždy přenášel, i na dvojnásobek, a příliš problémů jsem s tím neměl. Koupil jsem si tedy biofinity - jedny z nejdražších nesundávacích měsíčních, co tak koukám. Hodlám je nosit bez ustání, dokud nepocítím jakékoli nepohodlí a pak je okamžitě vyhodím. Jednou za týden je propláchnu. Výsledky výzkumu zveřejňuji na www.skenovanifotek.cz/cocky

anonym (So, 4. 5. 2013 - 04:05)

Pardon? Zkušební čočky nosit 2 roky a 9 měsíců? To je tak trochu mission impossible, ne? Já také přenášela měsíční na 2 měsíce, ale už to dělat určitě nebudu, zhoršil se mi zrak o 2 dioptrie. :( možná to působí jak na koho, třeba moje kamarádka taky přenáší a dělá to takhle pár let a ani ťuk, ta každopádně nemá tolik dioptrií co já + ještě jiné problémy s očima...nedoporučuju přenášet.

Markyczme (Út, 12. 10. 2010 - 17:10)

Ja nosil skusebni cocky na jeden mesic - pro Vas neuveritelnych 2 roky a 9 mesicu jen ten sami par bez vyndavani. Po dobe co jsem napsal sami vypadly tedy jen jedna druhou jsem pak vyndal.Zadny problem s nimi nebyl i po takove dobe kdyby nevypadli nosim je stale. Takze nechapu Vase problemi a to ze se Vam podarilo poskodit si oko. Ted nosim jednodenni a po roce vyndavam a to jsou opakuji jednodenni!

Eman (Út, 15. 5. 2007 - 17:05)

já nosim čočky v bandasce

Sedmikráska (Út, 15. 5. 2007 - 17:05)

Ahoj, důrazně varuji před používáním čoček déle než je uvedeno, před třemi lety jsem je měla místo 14 dnů asi měsíc a na jednom oku se mi udělal vřed, nemohla jsem vůbec oko otevřít, na ambulanci jsem vyfasovala injekci přímo do oka někam pod sítnici, v životě jsem takovou bolest nezažila. Když tu jehlu vytáhl, myslela jsem, že je po všem, ale látka se vstřebávala asi 10 minut a kdyby tam nebyla sestřička a já se nestyděla,řvala jsem jak zvíře. Pak už to bylo OK. Už bych to nikdy neudělala. Tak bacha :-)

Jana (So, 10. 3. 2007 - 15:03)

Já nosila měsíční 2 měsíce. Teď mám něco s očima, tak už můžu nosit leda tak brýle. TAK POZOR !!!

petula (Pá, 9. 3. 2007 - 23:03)

no, tak dcera mamcine zname prenosila cocky, poskodila si rohovku a prestala videt.
at to bylo cimkoli - nevim, jak moc je prenosila, co to bylo za cocky atd .... tohle bych teda fakt neriskovala

Victoria (Pá, 9. 3. 2007 - 12:03)

Od svých téměř osmnácti let, tj. už víc jak osm let nosím kontaktní čočky. Léta jsem chodila k doktorce, kterou mi doporučil kamarád, před rokem jsem začala chodit do Eiffel Optic kvůli ordinační době. Doktorka, ke které jsem původně chodila, mi ze začátku říkala, ať čočky rozhodně nepřenáším, a to ani tím způsobem, že si budu počítat hodiny a tím pádem budu čočky nosit déle, než kdybych si to počítala po dnech (nosím čtrnáctidenní). Já si ale tehdy řekla, že je přece rozdíl, jestli mám v očích čočky 8 nebo 15 hodin v kuse a hodiny jsem si počítala. Pak jsem se o tom doktorce jednou zmínila a ona mi skoro vynadala, že si takhle ubližuju. Tak jsem s tím přestala, ale nedávno mi kamarádka vyprávěla, že ona nosí měsíční čočky a běžně je přenáší, dokud jí v oku nezačnou vadit (na rozdíl ode mě, která o víkendu nosím spíš brýle, nosí čočky prakticky od rána do večera každý den) a že jí prý někdo dokonce říkal, že měsíční čočky nosí bez problémů asi 2 měsíce. Tak jsem si řekla, že si zase začnu počítat hodiny a aspoň něco ušetřím, že tamta doktorka to určitě říkala proto, aby si lidi čočky kupovali častěji a jejich firma víc vydělala (lidem, co mají méně než 10 dioptrií, což je i můj případ a myslím, že asi většiny lidí, pojišťovna na čočky nepřiplácí ani korunu). Bojím se ale, abych si přece jenom neubližovala a nezadělávala si do budoucna na problémy. Jaké máte zkušenosti? Nejvíc by mě zajímal názor nějakého nezaujatého očního lékaře, pokud sem někdo takový chodí. Zkoušela jsem i měsíční čočky, které vyjdou celkově levněji, ale nevyhovovaly mi, musím si je měnit častěji.

Reklama

Přidat komentář