Reklama

kleceni deti v koute

Kristýna (14) (Čt, 15. 7. 2010 - 11:07)

Nedávno se mi stalo něco dost podobnýho co sem psala Veronika. Taky jsem se vrátila takhle jednou pozděj domu než jsem měla, porušila domluvu s rodičema. A druhý den doma sice nebyl výprask ale rovnou jsem šla klečet do kouta "na hanbu" se staženýma kalhotama. Vostudu před bráchou sem ještě překousla, ale když přišli po hodině na návštěvu jeho dva kámoši a viděli mě, myslela jsem, že se z toho ponížení propadnu. Teď si dávám pozor, aby se to už neopakovalo.

Vanilka (St, 7. 7. 2010 - 23:07)

Já teda nevím, v dětství jsem byla bita, klečela jsem taky - ale žádný přínos pro sebe jsem v tom nenašla.
Svoje děti jsem vychovávala docela jinak a myslím, že jim takové ponižování nechybělo.

Veronika 16 le (St, 7. 7. 2010 - 22:07)

Já klečela jako větší holka jenom 1x, ale za to pořádně. Naši mně nikdy moc netrestali (když tak výjimečně nějakého zaracha, kapesné nebo nějaké práce) a ani neměli často proč.
Vloni jsem ale udělala chybu, kdy jsem trest zasloužila, o prázdninách jsem si chtěla "užít" velké prázdniny před gymplem, navíc to bylo poprvé, kdy jsem chodila na diskotéky. Naši měli jedinou podmínku - do 11 doma, což šlo. Já se ale zapomněla
a přišla 1x až ve 3. Čekalo mně kázání bez konce a naši mně chtěli dát klečet a dát vařekou. Připadala jsem si neskutečně trapně
a nakonec naše přemluvila, aby mi to odpustili.Obešlo se to nakonec psaním trestu, že už to nikdy neudělám,
jinak že mně čeká, co bylo slíbené.
No a já se zapomněla znovu a přišla ve 3 hodiny, Mamka brečela u okna a taťka chodil dokola - nespali ani jeden. Když mně viděli, tak jenom řekli,
že to probereme ráno v 9.
Ráno na mně čekali čelá rodina (i s bráchou) u snídaně.Napřed byla přednáška, jak se báli a že mi opravdu věřili, potom jenom řekli, jestli vím, co mně čeká.
Stála jsem tam jenom ve spodním prádle a bylo mi jasné, že mi nic nepomůže. Trest byl známý dopředu, za 1. pozdní příchod klečet tak dlouho, o kolik jsem
přešla pozdě a při každém opakování jednou tolik, takže to vycházelo na 12 hodin a odložený výprask byl vždycky o ránu víc za každou hodinu (takže 10 za první zapomenutí
a zase 1x tolik čili 20 za to 2.)
Táta si mně přehnul přes koleno a už to začalo - vařekou vlevo i vpravo, na zadek i na nohy.Bolelo to jako čert, to jak jsem se styděla, bylo ještě horší.
V půlce to taťka přerušil a šlo se klečet - na kuchyňské struhátko a na hrách do předsíně. Celou dobu jsem myslela na to, proč jsem to udělala a bála se, aby nikdo nepřišel.
pOTOM JSEM ODPOLEDNE ZASLECHLA, ŽE přijde na kafe bratranec s děckama, to jsem, si nedovedla představit, že by mně viděli. Radši jsem ale nic neříkala věřila, že se naši slitujou.
Do pokoje mně naši pustili až až na poslední chvilku a návštěvě řekli, že nejsem doma.
2. den jsme pohračovali a hned na začátek byla špatná zpáva, že zbytek trestu bude rákoskou (to kvůli pomoci ze včerejška)
šli jsme sami do mého pokoje, KDE BYL VÝPRASK HORŠÍ NEŽ TEN PRVNÍ. Potom mně čekalo ještě klečení až do oběda
a 6 týdnů zaracha na všechno.

oip (Út, 29. 6. 2010 - 12:06)

Já měla tradiční místo...a kdo te treba videl klecet?

Terka (St, 16. 6. 2010 - 14:06)

Já měla tradiční místo pro klečení v hale pod schodama a jako malá jsem se tam hrozně bála. Ale protože tam bylo i v létě chladno, tak jsem si po výprasku většinou směla obléknout punčocháče, takové ty ošklivé dětské krepsilonové. Pokud náhodou během té klečící hodiny někdo přišel, tak mě alespoň neviděl úplně nahatou, ale velmi ponižující to bylo i tak.

Marek 18 (St, 16. 6. 2010 - 00:06)

Tak flusat to je eXtrem ale vetsina rodicu opravdu pitoma je.

ladunka (Út, 15. 6. 2010 - 21:06)

davate deti stat nebo klecet...já klekávala v koutě furt, pak jsem se musela ještě dojit omluvit a myslim že mě to poučilo... ne jak dnešní děti které v pohodě řeknou rodičum že sou blbý, pitomy nebo po nich flušou jak občas vídavam...

Lucka (St, 9. 6. 2010 - 14:06)

Nedávno mě učitelka při hodině postavila za trest do rohu třídy. Byl to fakt trapas před ostatníma. Chodím do 7.tř.

zdena (St, 2. 6. 2010 - 11:06)

Bez klečení v koutě by to...my klečeli i ve škole a to vám byla potupa před ostatníma ale myslím že to mělo výchovné účinky stačilo třebas 10min. a pamatovali jsme si že už příště nemáme zlobit!
a dnes v dnešní společností to je úplně nemyslitelné to by se hned volala linka bezpečí a bůh vo kdo ještě!

Pavla (St, 2. 6. 2010 - 10:06)

Psala jsem "nikdo cizí". Takže otec, brácha, sestra a občas nějaká tetka nebo sousedka to jo. Před neznámou návštěvou jsem naštěstí nikdy nebyla bita ani nemusela klečet.
Ale, po pravdě řečeno, po velkém výprasku mě takové drobnosti ani nezajímaly, byla jsem vždycky tak zničená, že by mi nevadilo klečet nahatá třeba na hlavní ulici.

Karel (Út, 1. 6. 2010 - 13:06)

Bez klečení v koutě by to...a tata te pritom videl?

Pavla (Út, 1. 6. 2010 - 11:06)

Bez klečení v koutě by to nebyl ten správný výprask. Alespoň symbolických 10 minut jsem musela odklečet i jako velká holka. Naštěstí mě při tom nikdo cizí nikdy neviděl.

Jana (Pá, 28. 5. 2010 - 16:05)

Já jsem, jako malá holka,...Když přišla návštěva, tak jste musela zůstat v koutě?

Miroslava (Čt, 27. 5. 2010 - 09:05)

Já jsem, jako malá holka, klečela po každém výprasku, to byla samozřejmost. Později, asi od dvanácti let, jsem tam v koutě musela už jen stát. Ale i tak to byla nepříjemná hodina, kdy jsem trnula hrůzou, kdo všechno se na mě přijde podívat.

Simina (St, 5. 5. 2010 - 09:05)

Kluci a holky by měli být trestáni odděleně a už vůbec ne před nějakými dalšími diváky. Určitě je to víc ponižující pro holku. Já jsem několikrát už jako docela velká holka dostala výprask na holou před mladšími sourozenci a bylo to opravdu hodně ponižující.

Julie (Ne, 25. 4. 2010 - 08:04)

Mě mamka nenech klečet v koutě,ale rovnou dostanu pořádneej výprask

Peter (Po, 19. 4. 2010 - 16:04)

Ja som nikdy nekľačal. Namiesto kľačania mi mama stiahla nohavice a zbila ma varechou na holý zadok. Určite lepšie pár minút plakať ako hodinu trčať niekde v kúte.

gregor2 (Pá, 16. 4. 2010 - 14:04)

Taky mě to štve. To je o...vždyt holky jsou jemnější než kluci. Měli by mít méně přísné tresty.

šárka (St, 3. 3. 2010 - 20:03)

Řekla bych, že kdo vůbec...jo máš pravdu

Simona (St, 3. 3. 2010 - 10:03)

Výprask a klečení v koutě jsou ponižující pro každého, ale myslím si, že pro holku, pokud je už třeba starší, tak je to horší než pro kluka. Taky je rozdíl, jestli tě při trestu sleduje pětiletý bratr nebo pětičlenná návštěva dospělých.

Reklama

Přidat komentář