Reklama

častečny duchod

jana (St, 1. 4. 2009 - 09:04)

taky sem měla čid na artrozu kloubu kyčle oboustran.Po 2 letech mne ho chtěli odebrat,ale již sem byla rozhodnuta že pujdu na vyměnu,takže mne ho prodloužil na 2 roky stim,že po operaci se mam k němu objednat a že mne daji na 1 rok PID.tak mne ho dali a a pak se uvidi,stejně pujdu asi z druhou honou

karla (Út, 31. 3. 2009 - 19:03)

no ale přeci mne nemužou na operaci nutit a životnost kloubu neni tak dlouha,ach jo,jsem zvědava jak to dopadne

karla (Út, 31. 3. 2009 - 19:03)

no ale přeci mne nemužou na operaci nutit a životnost kloubu neni tak dlouha,ach jo,jsem zvědava jak to dopadne

Lenka N (Út, 31. 3. 2009 - 14:03)

Ahojky asi to moc sem nebude patřit ale i já mám částečný inv.důchod.Ale mám neoperabilní výrůstek na páteři který mi pomalu tlačí na plotýnky díky tomu je mám posunuté a operace není ani potvrzena a ani vyloučená.Navíc mám i diagnozu psychického rázu což je Agorafobie.Tato nemoc bohužel je nestabilní a tím pádem mi i dokáže znemožnit jít do práce hlavně co se týká dojíždění.Takže mám dvě diagnozy.Poprvé v roce 2005 jsem ho dostala na rok a pak mi ho prodloužili o 3.Nyní mě čeká posudková v listopadu tak uvidíme.Ale říkám stav je nestabilní a pořád potřebuji pomoc lékařů.No nech me se překvapit.

Návštěvník (Út, 31. 3. 2009 - 13:03)

Milane nevím zda uspěješ u LPK MŮJ STRÝC JE NA TOM STEJNĚ A DŮCHOD NEMÁ!ale zkusit to můžeš vše vyřeš s obvoním lékařem!ten by ti měl poradit a důchod se potom vypočítává z průměru ale v nešní době si od toho opravdu moc neslibuj LPK jsou hrozné ponižující instituce!

Návštěvník (Út, 31. 3. 2009 - 12:03)

no tak to bych se taky bála,na 99% to vezmou

Karla (Út, 31. 3. 2009 - 10:03)

Dobry den,mam dotaz zdali nevite jak je to s čid při artroze kloubu. Mam 2 roky čid na tuhletu diagnozu,ale bojim se aby mne ho nevzali neboť jsem odmitla operaci.

milan (So, 28. 3. 2009 - 19:03)

Dobý den chel jsem se zeptat je mi 38 let a v 21letech jsem přišel v praci o oko mam oční protezu pracuji v zemědělství mám nárok na částečny invalidni duchod a kolik by asi činil?

Návštěvník (So, 7. 3. 2009 - 16:03)

Mio prosím tě to vše ti musí sepsat ošetř.lékař a poslat ke komisi tam o tobě rozhodnou dle tabulek ohodnotí to co napsal ošetř.lékař! Není to vůbec jednoduché aby ti tady někdo zdělil zda ti dají ČID nebo PID!Prostě to rozhoduje posudkový lékař!Tak abyses třeba potom taky nedivila že nedostaneš důchod žádný mají na vše tabulky!

Mia (Pá, 6. 3. 2009 - 20:03)

Je mi 24 let, jsem bezdětná a mám protruzi disku L5/S1 a lehkou L3/S?, astma,trpím úzkostí. Na opareci plotýnek to ještě údajně není, ale zajímalo by mně jakou mám šanci při žádosti o invalidní důchod - co je více pravděpodobné - částečný nebo plný? Děkuji za Vaše zkušenosti....

zdravím (Čt, 5. 3. 2009 - 09:03)

kdyz jste v ČID, jste uznan, jako praceschopnym a tak s vami taky na pracáku zacházejí. její naco si stěžovat. dostal by pinočet jen pochvalu. pořad tomu nerozumite- oni musi takto postupovat, jsou za to hodnoceni a placeni. kdyby to tak nebylo, sla by z mista pryč a nahradil by ji schopnejší pracovnik UP.

ČIDka (St, 4. 3. 2009 - 11:03)

Inko, jak jste dopadla? (Dlouho jsem tu nebyla...)
Koukám, že mají PÚ asi všude jiný systém! Já nelžu, opravdu nemám se svou referentkou problémy, nikam mě brutálně necpe. Zeptá se, jestli něco mám, já, že nemám, tak mi napíše další návštěvu za měsíc. Když má někdo ČID nebo PID, je jasně práce neschopný, anebo schopný na, např. u ČIDu na 33% s ohledem na rekomandaci. Kdyby mě urážel a honil nějaký Pinočet, šla bych si stěžovat k jeho nadřízenému! U nás se lidi bojí bránit. Ale já vím, že jakmile si někde na úřadě stěžujete, začnou se dít věci! "Kór", když to dáte písemně na jejich podatelnu!!!
Karlo, měla byste se poradit se svým lékařem, anebo rovnou na OSSZ ve vašem městě. Najděte si číslo, zavolejte a domluvte si návštěvu, anebo zjistěte úřední hodiny. Hodně odvahy, úsoěchu a štěstí!!!!!!!

Karla (Po, 23. 2. 2009 - 14:02)

Prosim vas.chci se optat zdali si mam zažadat o čid na artrozu 3 stupně v kolenech. Mam dost silne bolesti,rehabilituji pravidelně,injekce již mne doktor nedava,pry vyměma kloubu a pracovat taky moc nejde na plny uvazek. Nyni sem vedena na UP,ale nemohu dělt prace ktere mne nabizeji-třeba uklidove,tam mne řekli až si o duchod požadam.Ale nikdy sem s tim na PN nebyla-kromě te rehabilitace 3 tdyny v roce děkuji

Martina (Čt, 19. 2. 2009 - 10:02)

Tak to je strašné,jen to dokazuje,jak se to tam změnilo za pár let...
Jinak tu rekomandanci k PID jsem nemyslela kvůli ÚP,ale když chce jít třeba někdo na brigádu,nebo mu nabídnou práci doma u počítače,tak je lepší se informovat,aby vám pak nesebrali plný důchod.
Vím,že teď namítnete,s plným se nedělá,ale někdo opravdu se 6000kč nemůže vyjít a pak hledá záchranu.
nashledanou

Jana (Út, 17. 2. 2009 - 12:02)

Musím taky souhlasit s předchozím příspěvkem.Taky jsem odešla,protože fakt i když mám Zps,pr.rekomandaci a ČID,bylo nad mé síly snášet ponižující poznámky.

Moje zkušennost (Út, 17. 2. 2009 - 09:02)

S PID se o praci na UP nežadá. S částecnym ano, rekomandci tam mají, ale jednaji se mnou stejně, jako se zdravym člověkem. Ano, takové jsou moje zkušennost. Pinočet- mžná tam seděl, ale vím, ze jsou hodnoceni-osobní ohodnoceni, podle toho, kolik lidí se jim podaří umístit. CHodila jsem pravidelne jednou za 2 týdny. Možna je každy UP jiný. Tady to tak je.A rozhodne tim nemam snizenou pracovni schopnost. Nekde to je i rozdelene, ze uchazeči o zaměstnání chodí jen k jedné osobě. U nas ne, je to dle abecedy. Rekomandaci samozřejmě mají. Protoze nejsem schopna pracovat, přesto, ze bych chtěla a penize taky chybí, odešla jsem, protože jsem psychicky ten nátlak nevydržela. a to jsem ještě měla chodit na rekvalifikace- což nebylo s mym zdrav. stavem vubec možné.

Martina (Út, 17. 2. 2009 - 07:02)

Dobrý den,taky si říkám,co tam máte za diktátory!!!
Jen jsem chtěla dodat,že pokud máte ČID nebo dokonce PID,tak vám tu vaši rekomandanci řeknou na OSSZ,kde vám ten důchod přiznávali,stačí tam i zavolat.Mrknou se do papírů a podle kódu u důchodu to hned vědí.
A ještě si myslím,že když jste invalidní,měli byste mít změněnou pracovní schopnost-ZPS a tím pádem by vám na ÚP měli nabízet jen práci takhle označenou.Zkuste se na to poptat.
Všem držím pěsti :-))

Návštěvník (Po, 16. 2. 2009 - 15:02)

Hezký den,odpvídám paní nademnou co psala o tom jak ji na UP honí a tak dále,to máte asi fakt na uřadě nějaké diktátory,či co?Já mám ČID,jsem též na uřadu práce,ale nikdo mně nehoní,já sama sem tam někde volám,scháním práci nějakou lehkou a na poloviční uvazek,sice nevím jak bych tam došla,mám 2 operace páteře a stále jsem léčení a samé potíže a bolesti,ale zabývám se tou otázkou nějaké práce stále,ale na UP se ani neptá ,má rekomandaci a ví ,že to je nadlidský výkon sehnat na toto omezení práci,takže není všude tak zle,jak píšete,vám tam sedí na UP Pinočet,ne? To byl dobrý diktátor.AŠ.

ČIDce (Po, 16. 2. 2009 - 14:02)

Musim nesouhlasit, protoze mam CID a v rekomandaci nesmim takrka nic!! Neni pravda, ze na UP jste, jako ve stavu nemocnych a nebudou vas nasilim nikam cpat. To vubec neni pravda. Ja musim predkladat, kam sama jsem volala, s kym jsem a v kolik hodin mluvila, aby si to mohli overit a do prace nutej. kdyz je clovek na UP, nezajima je CID a berou vas, jakou zdraveho. kdyz praci odmitnete, nebo nebudete sama v hledani dost aktivni-vyradi vas. Sama jsem zkoncila na UP, protoze jsem na to nemela nervy, nemela jsem narok na zadne davky a jen me honili a ja vedela, ze do prace nejsem schopna jit. A doknce jsem nebyla schopna ani dojit na UP. Berou vas, bohuzel, jako zdravou. Taky jsem tam byla jen rokum na duchod, ale nevydrzela, pro velky tlak me za kazdou cenu umistit do prac. procesu. oni mezi sebou jsou hodnoceni a tak vas cpou vsude, ale hlavne musite vy predkladat, kde jste byla. Byla to hruza a stress.

Inka (Čt, 12. 2. 2009 - 11:02)

Aha, to ještě nevím, jen doktorka říkala, že jsem neměla 3 roky žadnou novou sebevraždu ani jsem nebyla hospitalizovana na psychiatrii, že se mi zlepšil stav a neni duvod abych měla duchod. Jestli plny nebo žadny to nevim. Když jsem ve stresu, nedokážu vůbec komunikovat ani si nepamatuju co kdo mluví, ale tlumočnice mi to potom řekla.

Reklama

Přidat komentář