Reklama

Konopí

Návštěvník (Po, 20. 8. 2001 - 16:08)

Ano právě na to se chci optat - někde jsem četla, že tráva zmírnuje bolesti při menstruci.To by mne velmi zajímalo,neboť při mentruaci polykám jeden Spasmoveralgin za druhým,jaké mám bolesti a křeče.Nemůžete napsat něco bližšího k tomu ?

Návštěvník (So, 11. 8. 2001 - 19:08)

Ganja by se mela castecne legalizovat !! Nebudme prece tak prizemni :))....Alkohol je mnohem horsi a pije se zde po kvantech, je fakt, ze nase kultura na to neni uplne pripravena..uvidime..Katerina: nesouhlasim s tebou, ze konopi otupuje mozna spise naopak..

Návštěvník (Pá, 10. 8. 2001 - 09:08)

Pred par lety jsem hulila denne a hodne,pomahalo mi to od me neuroticnosti /+menstr.problemu, migren..../. Totez s LSD, ktere mi dalo, co jsem chtela a nemam duvod v tom pokracovat.Nemela jsem nejmensi problem s halucinogeny skoncit. Mam ted sice spoustu jinych zpusobu"meneni vedomi", ale jednoznacne trava nemuze sama o sobe nikdy nic zkazit !!!!!

Návštěvník (Pá, 10. 8. 2001 - 08:08)

Znám pár lidí, co kouří marihuanu pravidelně, ne protože by snad byli nemocní, prostě je to baví. Taky si tak jednou za měsíc "zahulím", ale nestává se to pro mě pravidlem. Možná bych to neměla dělat vůbec, sama vidím, jak to lidem "užírá" mozek. Můžete mi tvrdit, že ne, ale já vím, že jo. Je to podle mě stejný jako alkohol. Když chlastáte pravidelně, taky Vám to užírá mozek. Ale když si dáte jen občas, jste ok. Věřím ale, že má marihuana nějaké léčebné účinky, protože tím, jak působí, asi nějak otupí smysl člověka a ten méně vnímá bolest, kterou určitě cítí, když má nějakou tu nevyléčitelnou nemoc v pokročilém stadiu. A tudíž zastávám názor, že by lidé, kteří jsou na smrt nemocní, měli mít možnost marihuanu kouřit, aby se jim aspoň co se bolesti týče, ulevilo.

Návštěvník (Pá, 10. 8. 2001 - 08:08)

Prosim Vás, konopí není, narozdíl od alkoholu tvrdá droga = nevzniká fyzický návyk! Vzniká pouze psychický a ten je navíc velice malý. Záleží na psychické stabilitě daného jedince.

Návštěvník (Čt, 9. 8. 2001 - 20:08)

Ja osobne si myslim,ze neni duvod,proc by konopi melo byt zakazano.Je to priblizne stejne tvrda droga jako alkohol nebo cigarety,ktera se navic da pouzit v medicine.Cela staleti ji lekari pouzivali.Zakaz byl jenom krok zpatky.Ted se k ni medicina znovu vraci a myslim,ze existuje uz dostatek dukazu o jejich pozitivnich ucincich,aby byla povolena,byt jen v omezenem mnozstvi.To je muj nazor.

Návštěvník (So, 4. 8. 2001 - 17:08)

Bohužel k pláči kamarád si odpikává 3-letý žalář,Za to že si nasadil a kouřil ČUTKU!!!!Je to běs s naším státem, ostuda!!!!

Návštěvník (Po, 30. 7. 2001 - 17:07)

kristiane ...pravda je ,ze se o to tak dalece nezajimam jen jsem vyslovila svuj nazor ...a jiny s nim mohou souhlasit a nemusi ...je pravda ,ze jsem to parkrat zkousela ,ale musim rict ,ze me to nelaka ...ale jestli by ucinky mohli pomoci lidem pri jejich nemocem ....jsem zcela za tim to zlegalizovat....

Návštěvník (Ne, 29. 7. 2001 - 10:07)

Petro, ale USA, specialne tusim 16 statu uz marihuanu (resp. konopne produkty nebo Marinol - lek s obsahem THC) uz zlegalizovali;)))Pro ucely nekolika desitek valecnych veteranu z Vietnamu uznanych jako zavisli na marihuane dokonce pry STAT pestuje vysokoprocentni konopi.A co se tyce neprijemnych pocitu pri koureni, tak zmente prostredi a nehulte pokud se necitite psychicky v pohode. Trava vasi naladu nezmeni, jen posili a mozna vytahne na povrch nejake problemy. Proto jsou dobri pratele k nezaplaceni, je blbost hulit s kazdym na potkani. A kdyz se vam nechce se zrovna sverovat, tak radsi taky nehulte, na trave je pro mne kouzelna prave ta uprimnost. Takhle si pokecame i s kamaradem o laskach, zklamanich a vubec vecech, ktere si jinak chlap s chlapem nesveri;)

Návštěvník (Út, 24. 7. 2001 - 20:07)

cetla jsem si par nazoru na "konopi" ci trava atd....nejsem proti tomu ,aby se zlegalizovala musim rict ,ze znam par prikladu a take par lidi ,ktery diky teto rostline jsou na svete dele nez jim sami "lekari "davali na preziti....myslim si ,ze nemusi mit nekdo u nas v cesku strach ,ze se brzy konopi u nas zlegalizuje ,protoze nase zeme nebo spise vlada vzdy ceka na to co udela prvne amerika a nebo jine staty .....takze pokud amerika nezlegalizuje konopi jako lecivou rostlinku nemusime mit strach z toho ,ze se nase zeme nebo spise lide dockaji toho stesti ....

Návštěvník (So, 21. 7. 2001 - 20:07)

Ja musim hulice nekdy spis obdivovat. (A je mi to lito, protoze je to nespravedlive. Vratila jsem se z tabora, kde oficialne byly veskere drogy zakazany, presto vsichni vedouci i deti vedeli o skupince starsich kluku, co si balili jointy denodenne na snidani, obed... Samozrejme spise v decentnim mnozstvi.)Byli to vlastne fajn kluci, s kazdym se mile bavili, oplyvali spoustou napadu a stejne jako spousta hulicu odsuzovali koureni a nezrizene chlastani.Stejne je mi lito, ze si svou oblibenost ziskali spis skrzeva nalepku "neposlusni samostatni rebelove", jelikoz pri pohledu na jejich hmotne bohatstvi kazdy zjihl.)Mimochodem, chtela jsem ale psat o necem jinem.Kazdy, kdo si bude chtit v teto zemi zahulit, material i prilezitost si jiste najde. Policie ho, pokud nebude schvalne provokovat, nijak trestat nebude. Proto je podle me nesmyslne bojovat za legalizaci marihuany. Zamestna to par mladych "tak trochu jinych" radobyintelektualu, jinak z toho podle me zadna spasa sveta nevzejde.A abych se jeste vratila ke sve prvni vete. Obdivuji, ze se lide jen tak vyhuli nebo opiji, zapomenou na problemy a jsou pak happy. Ja nejake psychicke problemy nebo caste deprese nemivam, ale vzdy, kdyz se dostanu timhle zpusobem do jine nalady, zacnu mit o svete i o sobe chmurne predstavy a je mi akorat do breku. Mam vztek, ze se na me strizlive okoli kouka jako na nesvepravneho spratka. Po tom, co vyprcha alkohol nebo marihuana, je to jeste horsi. Vzpomenu si, co jsem delala a zacinam silet, jak jsem se to predtim chovala. Asi taky nechci, aby me okoli znalo do posledniho zakouti me duse, chci si nechat sve osobni myslenky jen pro sebe.Zaverem, nebot muj dopis je asi dost zmateny, chci rict, ze jestli nekomu udela radost si vykourit nebo vypit nenavykove mnozstvi sve drogy, tak at si obcas dopreje. Jen at na tom nestavi svou vyjimecnost, nevyvozuje z toho zakladni pilir a spasu sveta.

Návštěvník (Pá, 13. 7. 2001 - 12:07)

Lucko,Myslim, že užívání konopí se nedoporučuje u lidí se silnějšími psychickými obtížemi, protože může vyvolávat pocit úzkosti. Mluvíš o tomhle typu strachu? U mě to tak funguje, tak nehulím. Proti konopí nic nemám, přítel si to pěstuje u mě doma, moc hezky to roste a voní, má to jedinou nevýhodu, že kdyby bylo potřeba kvůli něčemu zavolat policajty, tak nejdřív musíme vyklidit skříň. Jinak bych chtěla všem vehementním zastáncům zhulenosti doporučit, aby třeba někdy na dva tři měsíce úplně vyřadili jakékoliv omamné látky - uvidíte, že to není až tak jednoduché. Třeba tři měsíce vůbec nepít alkohol ani nehulit. Jen tak pro legraci, aby člověk viděl, co to s ním udělá. Ovšem těm, co proti marihuaně tak agresivně bojují, bych doporučila, aby se aspoň někdy zhulili.

Návštěvník (Ne, 8. 7. 2001 - 17:07)

Pravda je jako vždy nékde uprostřed.Chceš kouřit trávu tak si kuř kdo dal právo druhým lidem ti to zakazovat.To že jsi tady je jen vesmírna náhoda.Jestli ti něco děla dobře tak to dělej.A pokud tim neomezuješ druhé v jejich právech nikdo ti do toho nesmí mluvit,protože život je tvůj problém.PS.nenechte si do toho kecat.

Návštěvník (Čt, 28. 6. 2001 - 00:06)

moc o tom sice nevím mám pouze skušenosti s marihuanou ale nevím jestli to s tím příliš souvisí je to nepopsatelný pocit srachu alespon já to tak cítím ale každý si tím musí projít stejně jako tabákemčau Lucka

Návštěvník (St, 27. 6. 2001 - 21:06)

neni mi znamo, ze by thc melo interferovat s antibiotikama a ani by to vzhledem k jejich mistu ucinku v bunce, resp. v bakteriich nebylo moc logicky, ALE! neco jinyho je to u leku proti bolestem. Zaprvy vysoky davky vetsiny leku proti bolestem, obzvlaste kdyz je to jeste navic s antibiotiky, zatezuji jatra a to asi silneji nez THC. Apredevsim, bych neriskovala kombinaci konopi a (silnejsich nebo vysoce davkovanzch obzvlast)leku proti bolestem nebo leku ovlivnujicich mozkovou cinnost (sedativa) , to by mohlo byt opravdu riskantni, kdyby se to v tele a hlavne mozku nejak neblaze smichalo!!! Tam bych spis videla riziko nez v antibioticich.

Návštěvník (St, 27. 6. 2001 - 21:06)

Zdravim Vas, az budu mit deti, reknu jim: "zacnete - li kourit tabak, bude velmi obtizne prestat, naproti tomu travu muzete zkusit a potom kourit svatecne, opatrne. A opatrne, moc opatrne taky s alkoholem, je to dobry sluha a spatny pan." Sam se muzete podivat kolo sebe, kolik lidi kouri tabak jen svatecne a kolik je zavislych. - Vetsina zavislych. To u konopi prece neni a Vy to dobre vite. Vy znate cloveka, ktereho znicilo konopi, ja znam zase cloveka ktereho znicil alkohol - ale zkuste zauvazovat - jakemu procentu uzivatelu se to stane u tabaku - legalniho a u alkoholu, legalniho. Myslim, ze neni pravdepodobne, ze byste znal pouze tohoto cloveka, kterz to prehnal s konopim, a neznal nikoho zavisleho na tabaku, trosku, ktera se rozklepe, pokud by se bezcigarety mel obejit dele nez nekolik hodin, anebo ze byste neznal jedineho alkoholika, jehoz telo bez kazdodenniho prisunu alkoholu nebude fungovat a je taky celkove zchatraly. Udelejte si toto srovnani, taky vzpomente z historie, jak nemozne je zavest nekde prohibici - proste to nelze. Trava je nejmin navykova, takova je skutecnost. Naduzivani konopi se uz z principu nikdy takto rozsirit nemuze. Ne ze by neexistovali lidi zavisli na konopi, ale je jich male procento z poctu uzivatelu. U tabaku je to prave naopak U alkoholu si netroufam odhadnout. A i tak, pokud nekdo moc huli konopi, porad je to situace spise zmenitelna, nez kdyz moc huli tabak anebo moc chlasta! Nebo si myslite, ze ne?

Návštěvník (St, 20. 6. 2001 - 15:06)

a co je to ten operační mozek? je to jaká mozková funkce nebo je to nějaká skutečná část, pokud ano... tak jaká část je to přesně? o mozku jsem už ledacos odborného četl ale o termínu operační mozek jsem ještě neslyšel. mezimozek, střední mozek, starý mozek, hypofýza, nový mozek (levá, pravá hemisféra) ... Bude asi řeč o nějaké části s nějakou funkcí.... jsou tam oblasti pro sluch, zrak, city, emoce, sex, paměť...... jak je to s tím operačním mozkem tedy? plácnout nějaký termín do větru umí každý. Už se tu na to několik lidí ptalo a nikdo zatím nebyl schopný odpovědět. To mi trochu připomíná jednoho borce, co na internetu v podobné diskuzi o konopí hodil dva grafy a k tomu dodal, že tady jako máme prý důkaz nebezpečnosti konopí i LSD. musím říct, že jsem se nad tím grafem zamyslel ale vůbec jsem ho nepochopil, protože byl tak trochu zvláštní a stroze popsaný. byl tam sloupeček nebezpečnosti jednotlivých drog (alkohol, konopí, LSD, kokain až po heroin) nicméně ty sloupečky tam byly dva a v legendě byly rozlišeny slovy "tvrdé prav./tvrdé neprav." fakt mě nenapadlo, co by to mohlo znamenat... jako jestli kouří marihuanu a ještě bere tvrdé drogy pravidelně nebo nepravidělně. ale to vzhledem k těm číslům nedávalo smysl. asi proto, že mi nefunguje ten operační mozeq :o)) tak jsem se dotyčného zeptal (a zjistil, že ani nikdo z přítomných ten graf nepochopil), ať nám ten graf tedy vysvětlí a hlavně co znamenají ty sloupečky a on se přiznal, že taky neví, co to znamená. :o)))) to je fakt nádhera ... argumentovat něčím, aniž by člověk chápal. :) a stejně mu z toho grafu vycházelo to konopí jako bezpečnější než cigarety a alkohol, ten tam měl větší čísla. nicméně on tim grafem argumentoval proti LSD.... Jistě kdyby chtěl argumentovat proti marihuaně, tak by si našel jiné vhodnější grafy, které by mu lépe šly na ruku. :)))

Návštěvník (St, 20. 6. 2001 - 14:06)

Koukam ze tvuj OPERACNI mozek je vyrazen na veky

Návštěvník (Čt, 14. 6. 2001 - 10:06)

Hulení nemá na játra vůbec žádný vliv! Přítel má játra nemocná a od lékaře má přísný zákaz pití alkoholu, takže jenom hulíme :o) No jestli se ona navozená nálada dá přirovnat k 2-3 pivům, to mi opravdu nepřijde, ale rozhodně je to pro Tebe o hodně hlubší - a jasně i veselejší zážitek. Na uvolnění určitě doporučuju. Ovšem pozor - neodbourává zábrany jako alkohol, ale spíš rozšiřuje vnímání (světlo je víc světlejší, chutě skvostnější ...).

Návštěvník (St, 13. 6. 2001 - 19:06)

Chtel bych se zeptat, jaký vliv má marihuana na játra, např. ve srovnání s alkoholem. Nechci se nijak zhulit, jen se potřebuji cca 2x týdně dostat do nálady odpovídající 2-3 pivům. Díky za odpověď.

Reklama

Přidat komentář