Reklama

existuje posmrtný život?

Vladimír Knížek (Ne, 27. 3. 2011 - 10:03)

Albert Einstein: "Není nic složitějšího nad hloubku vesmíru a lidské duše. Tam, kde bude vždy končit lidské poznání, bude vždy začínat lidská víra.

S tím nikdo nic nenadělá.

jde o to, (St, 23. 3. 2011 - 07:03)

Nejde mi na rozum, jak někdo...jestli to jsou pohádky.

Gita (St, 23. 3. 2011 - 05:03)

Nejde mi na rozum, jak někdo v 21. století může věřit na pohádky o Bohu atd...

jan-blazej (Út, 22. 3. 2011 - 22:03)

Probíhá tu mnoho otázek a mnoho diskuzí, je vidět, že většina diskutujících žádnou osobní zkušenost v duchovní oblasti nemá. Kdo si chce přečíst odpovědi na většinu témat, doporučuji knížku Realita VESMÍRU. Podává pravdivý obraz VESMÍRU-Boha, vysvětluje formou otázek a odpovědí obraz onoho světa, jeho zákonitosti, ale i podstatu. (www.kosmas.cz)

sarka (Út, 22. 3. 2011 - 15:03)

Vcera jsem videla dost zajimavy dokument na Barrandovu:Byl jsem mrtvy.
Velice me to zaujalo a pred nedavnem jsem se o to zacala zajimavat vice a nyni souhlasim s vetsinou, ze po smrti zijeme novy zivot.
Taky dost verim na prevtelovani...

hm (Ne, 6. 2. 2011 - 06:02)

V které části galaxie je...To "Nebe" s Bohem coby vládcem je nepochybně lidský výmysl. Jen ze strachu z odplaty anebo úzkosti ze života a strachu ze smrti se toho lidi i v 21.století drží... To je názor můj. Dobré ráno!

Jirka (So, 5. 2. 2011 - 22:02)

Alice, to ne - slušný diskutér to pozná a když nebude s Vaším názorem souhlasit, může stejně slušným způsobem polemizovat.

škola (So, 5. 2. 2011 - 08:02)

Má moc pěkný slovosled.

Alice* (So, 5. 2. 2011 - 07:02)

Alice, krásně píšete. Moc...Děkuji Jirko, jen se někdy bojím, aby mi někdo nenadal, ža se dělám přechytralou.

Jíra (So, 5. 2. 2011 - 00:02)

Alice, krásně píšete. Moc Vás zdravím a jsem rád, že Vás na Doktorce máme. Posílám Vám ? (manžel promine).

Alice* (Pá, 4. 2. 2011 - 16:02)

Přeci jen proto, že z...nemyslím si, že jsem Slovo Boží. Vypozorováním ze života docházím k podobným vylučovacím metodám.
Nemusíš být při diskuzích tak osobní. Já se snažím být více obecní. Nemohu vědět, že zrovna Tebe se to netýká a žiješ podle Bible. To bychom tu pak mohli psát do zítra.

yxoxs (Pá, 4. 2. 2011 - 16:02)

ano Hani, jen by ji neměli...Přeci jen proto, že z něčeho cituji neznamená, že podle toho také nežiji, ne? Máte zvláštní vylučovací metodu. Základ je tu od toho, že se z něj vychází ne aby se jen stále opakovalo, to znám z různých církví, ale skutek utek. Mnohost ještě neznamená úspěch nebo pravdu.

Alice* (Pá, 4. 2. 2011 - 14:02)

Možná to bude tím, že...ano Hani, jen by ji neměli jenom číst a citovat, ale podle ní i žít. Pak má smysl. Krasoslov se tzv. nenajíme.

Říkáme ,jak jsou dnes lidé zlí, ale kteří?,když já ne, ty ne. Vidím to na ostatních rodinách, jak jsou ty vzahy nabourané, bratr nemluví s bratrem. Tady vidím první krok, aby se něco zlepšilo ve společnosti. Urovnat si každý své rodinné vztahy, zamést si nejdříve před vlastním prahem a pak mohu poučovat/ třebas pomocí Bible, chceš-li/ souseda.

hana (Pá, 4. 2. 2011 - 13:02)

Teď tomu nerozumím, na...Možná to bude tím, že nejsem věřící kristovec. Takže můj pohled na život- i smrt- je asi jiný. Pro tebe je bible záruka- jistota, pro každého to tak být nemusí.

Že (Pá, 4. 2. 2011 - 13:02)

Teď tomu nerozumím, na...bys nechtěl? A jak to poznáš? Možná až tehdy, kdy umřeš, trochu zasmrdíš na Vinohradech a...........prd, velebnosti

Alice* (Pá, 4. 2. 2011 - 13:02)

Teď tomu nerozumím, na...To bych musela říci, že je bible špatná a to zase ne. Je důležitá zřejmě pro ty, kteří v ní hledají návod, jak vycházet s lidmi a se životem. Což si myslím, že zdravě uvažujícímu člověku je to vrozené. Normy chování je odvislé od prostředí, ve kterém se pohybujeme.Ježíš třeba řekl:" Nestarejte, co bude zítra, Váš Otec se o Vás postará..." Jinak to vyznělo v té době, kdy měl před sebou 5tis. dav nejchudších, kdy chtěl evokovat naději, a zkus stejnou větu použít dnes v 21. století. Nestarat se, co bude zítra je nezodpovědné. Špatný hospodář, to je v dalších úryvcích Bible. Bible si odporuje, je to účelovým překladem. Jsou lidé, kteří by Ti to vysvětlili lépe, vědeckými termíny, na to já nemám. Tuhle ukázku mi nerozebírej, byl to jen příklad.

yxoxs (Pá, 4. 2. 2011 - 12:02)

Podle Bible máš možná...Teď tomu nerozumím, na jednu stranu přitakáváš, že bible v tomto ohledu možná má pravdu, ale pak pochybuješ?!
Nemělo by pro věřícího kristovce stačit, když něčemu věří a má to potvrzené biblí, že informace od jinud, jej již nemusí tolik trápit?
Buď je biblický záznam možné brát jako relevantní, nebo ne a pak je jedno, co si kdo myslíme i Lukouš, že? :-((
Buď je tu nějaký základ-záruka-jistota (bible) nebo nemáme základ a jsme pak odkázání na různá "co kdyby"! Ale o tom život není.
Jestli je víra založena na "co kdyby", tak takovou víru bych nechtěl mít.

Alice* (Pá, 4. 2. 2011 - 12:02)

Lukouši, nevím jestli jste...Celá Země od Ježíše prošla dalším vývojem. Zásady, které bible uvádí, by byly platné i bez ní. Mysli trochu sama a nepapouškuj přežité fráze poplatné té doby. Zavání to středověkem. Nemyslím to zle, jen si myslím, že dnešní lidé chtějí a potřebují slyšet něco jiného. A víra v posmrtný život je jedna z nich.

hana (Pá, 4. 2. 2011 - 12:02)

Lukouši, nevím jestli jste...Podle Bible máš možná pravdu. Jenže co když je všechno úplně jinak a Lukouš má pravdu?

yxoxs (Pá, 4. 2. 2011 - 10:02)

Věřím,že smrtí mysl a...Lukouši, nevím jestli jste věřící nebo ne, ale když přesto by jste se podíval do bible, tak poznáte, že po smrti nic z toho, co se Vy domníváte, není! Jediné, co je po smrti jisté, že duch odchází k tomu, který jej dal (k Bohu). Tělo se pak rozpadá v hrobě (prach se navrací do prachu). Duše není netělesná substance, ale je to stvořitelské dílo. O duši mluvíme i ve smyslu když hovoříme o životě, živých atd. Tedy duše v bibli není nikdy spojena s neživotem, protože duše živá existuje pokud dýchá, neboli když má v sobě oživujícího ducha, který byl jak stvoření v Genesis ukazuje vdechnut do chřípí a hmota-prach-tělo+tento oživující vdechnutý duch = duše živá, živá bytost, tvor.
Když tedy umřeme, tak dle Žalmu, se duch navrací k Bohu a tělo-prach jde do prachu-země. Kazatel popisuje, že v šeolu-hrobě, není žádná práce, uvažování, tedy žádná činnost, proto máme jestli něco chceme udělat, to dokázat, udělat ještě za života!
Všechna ta média, halucinace, výjevy nejsou z oblasti kolem Boha, ale z oblasti kolem toho zlého!

Reklama

Přidat komentář