Reklama

existuje posmrtný život?

D (Po, 27. 2. 2012 - 16:02)

Legendy, bachorky, ezotericke blaboly "zasvecencu", zbozna prani - jen proboha nic, co by se dalo presne citovat, konfrontovat s fakty, obhajovat racionalnimi argumenty. K nekterym lidem zkratka racionalismus a osvicenstvi jeste nedorazily.

Jakmile se vsak smrt blizi, dnesni seniori se ji boji. Maji strach z toho, aby usnuli, jelikoz smrt by je mohla prekvapit ve spanku. Starobince jsou plne takovych vyzilych lidskych trosek, ktere se uzkostne obavaji sveho konce.

Upadek nabozenstvi a s nim spojene viry v posmrtny zivot vsak ma i nektera pozitiva - lide, kteri se boji zemrit, se napriklad boji i rozpoutani valek. V prvni polovine predchoziho stoleti to tak jeste v Evrope zdaleka nefungovalo. Dnes by se ale sotva nasel nekdo, kdo by uveril blabolum typu "Kameraden, die Rotfront und Reaktion erschossen, Marschieren im Geist in unseren Reihen mit".

Empatik (Po, 27. 2. 2012 - 15:02)

Všechno, co si myslíme, že je skutečné, existuje jen v našich představách. Tento svět není reálný, náš svět neexistuje. A pomalu se k tomu dostává i věda, kvantová fyzika, astronomie... Nějakou dobu potrvá, než nové poznatky definují. Ale kdo, nebo co jsme, ví asi jen pár zasvěcených.

Katka (Po, 27. 2. 2012 - 15:02)

U novorozeného chlapečka se...No je jasné, že to byla duše.

Marča (Po, 27. 2. 2012 - 10:02)

Pokud jde o dusi, aspon tedy...U novorozeného chlapečka se začaly objevovat vážné potíže. Neměl vůbec žádný sací reflex, obtížně dýchal a měl nepravidelný srdeční tep. Ručkama a nožkama hýbal jako ostatní novorozeňata, ale jeho stav se stále zhoršoval. Po několika dnech krmení sondou, přičemž trávení bylo celkem v normě, i přes veškerou péči zemřel. Takové věci se bohužel stávají, takže samo o sobě by to nikoho neohromilo.Důvod k naprostému nevěřícnému ohromení přinesla až následná pitva. Dítě nemělo vůbec žádný mozek!! Dutinu lebeční vyplňovala jen jakási krevní sraženina.
Co tedy u takového dítěte spouštělo motorické reakce těla, stahování zorniček, mrkání, dýchání, srdeční činnost- byť jen na několik málo dní? Co mu umožnilo trávit nebo plakat, když to nebyl mozek, který prý jediný takové procesy řídí??

D (Po, 27. 2. 2012 - 01:02)

Určitě to vyžaduje odvahu,...Pokud jde o dusi, aspon tedy mini-li se ji neco neviditelneho a nehmatatelneho uvnitr tela, co je odlisne od jeho biologickych tkani, a co ma pritom sanci pretrvat fyzicky zanik organismu,pak bych tez takovyto koncept rovnez odkazal do sfery bachorek a zboznych prani. Nemam o jeji neexistenci sice zadny pozitivni dukaz, ale nemam ani dukaz o neexistenci boha ci o nepravdivosti evangelii v otazce zmrtvychvstani Jezise Krista. Domnivam se vsak, ze cokoli, co muze byt lidem bez dukazu prezentovano jako fakt, muze byt i lidmi bez dukazu odmitnuto.

Pokud jeste jde o vyssi nervove funkce, moderni neurologie a pribuzne vedy soustavne dosahuji vyznamnych uspechu pri hledani souvztaznosti mezi ruznymi nervovymi funkcemi a za ne zodpovednymi castmi mozku. Predstava, ze mimo mozek jeste existuje nejaka jina, nematerialni entita (rekneme treba prave "duse"), (spolu)zodpovedna za procesy lidskeho vnimani, predstavovani, mysleni, citeni, snazeni apod., takovato predstava je tak cinena zastaralou, a minimalne z vedeckeho hlediska naprosto zbytecnou.

Borec (Ne, 26. 2. 2012 - 22:02)

Proc by to nemohla myslet...Určitě to vyžaduje odvahu, přiznat si pravdu, že po smrti nic není a že není žádná síla, žádná "duchovní pojišťovací služba", která by ve vesmíru zajišťovala "spravedlnost".
Ono možná nakonec po smrti něco je, ale kromě zbožného přání nemáme žádnou indicii, která by to aspoň naznačovala. Duše je tak záhadná věc, že bych v souvislosti s ní nic nevylučoval. Ovšem nějaký plky o ročních obdobích, to je na mě fakt moc. Jak k tomu přijdou chudáci Aziati, ty maj jeden život z období deště a ten další z období sucha? A Eskymáci jsou asi úplně v prdeli.

A Ty nám tu, Katuško, ještě budeš říkat, abysme si něco přečetli a přemýšleli?

D (Ne, 26. 2. 2012 - 18:02)

Tak už ji nechte. Proč by...Ale neco opravdu porad je. Mikrocastice tu budou prakticky stale. To, cim dnes jste, se za 14 dni promeni v rozptylenou mnozinu mikrocastic, z nichz nektere budou jiz v prirodnim prostredi, zatimco zhruba pulka bude stale jeste v objektu, kteremu se pravdepodobne i tehdy bude rikat "Daniel". Z hlediska mikrocasticove kompozice to vsak jiz bude zcela jiny Daniel nez ten dnesni.

Daniel (Ne, 26. 2. 2012 - 15:02)

Tak už ji nechte. Proč by si dělala prdel? Já bych řekl, že má pravdu. Nedávno jsem něco na téma reinkarnace četl a tam byly příběhy lidí, co si vzpomněli na svůj minulý život, také tam lidé mluvili o klinické smrti. Takže opravdu ta nesmrtelná duše tělo opouští, teda aspoň tomu plno věcí nasvědčuje. Když jsem byl já malej, tak jsem si říkal, co bylo, když jsem ještě nebyl. Bylo mi jedno, jestli jsem byl třeba kůň, hlavně, že jsem byl. Dneska už mi je jasný, že něco být muselo. To mi nikdo nerozmluví.

D (Ne, 26. 2. 2012 - 02:02)

Ty si tu z nás asi děláš...Proc by to nemohla myslet vazne? Dusledne uvedomeni si vlastni smrtelnosti a smireni se s ni, to je pro radu lidi neco tak tezkeho, ze k tomu zustavaji nezpusobili po cely svuj zivot. Jen nekteri jsou natolik silni, aby takove duchovni trauma unesli. Dokonce i mnozi z tech, kteri v posmrtny zivot neveri, dokazi bez teto viry zit jen za cenu zablokovani jakychkoli myslenek na vlastni krehkost a smrtelnost. Rikaji si treba: "ja jsem mlady a silny, zivot mam pred sebou, muj zivotni uspech zavisi jen a jen na mne samotnem, takze nejakou zranitelnost, smrtelnost, ba jakekoli obavy a bolesti vubec, muzu klidne ponechat vselijakym starcum, starenam, nuzakum, ci mrzakum."

Borec (Ne, 26. 2. 2012 - 01:02)

Borec - chlapče, přečti si...Ty si tu z nás asi děláš prdel, Katuško :) Protože tohle nemůžeš myslet vážně:

"chlapče, přečti si něco a pak se tu projevuj. Jsi naivní. Přemýšlej: jak by k tomu přišli lidi, kteří umřou mladí?"

D (So, 25. 2. 2012 - 23:02)

Borec - chlapče, přečti si...Ono se umira i pred porodem. A umiraji i kocicky, pejsci, kurata, zkratka vsechny zive organismy. A i my, co jsme jeste nazivu, neustale vymenujeme svoje mikrocastice s prostredim; a dokonce i mikrocastice, ktere v nas nejakou chvili zustavaji, soustavne meni svoji pozici v nasem tele. Umirame tedy vlastne neustale, porad dokola, dokud se v urcite fazi sveho vyvoje celi nerozpadneme. A castice, ktere nas opusti bud jeste za naseho zivota, nebo v prubehu rozkladu naseho mrtveho tela, si samozrejme nezapamatuji, ze kdysi byli soucasti nejake "Katky", "Borce" ci "D" - bude jim to naprosto jedno, a budou se i nadale ridit jen a pouze zakonitostmi kvantove mechaniky.

katka (So, 25. 2. 2012 - 22:02)

Borec - chlapče, přečti si něco a pak se tu projevuj. Jsi naivní. Přemýšlej: jak by k tomu přišli lidi, kteří umřou mladí? Víš, kolik dětí umře před 1.narozeninami? A nebo dokonce hned po porodu? To chceš říct, že jejich čas na tomto světě byl tak krátký, že se sotva stačili nadechnout a už umřeli? A pak už nikdy nic? TO JE BLBOST A TAK TO NEFUNGUJE! Přiznej si to konečně!

Borec (So, 25. 2. 2012 - 21:02)

Witch: sebeklam? Holčičko,...Jachacha... ty jsi ta samá Katka, co psala o těch ročních obdobích? Meleš tady absolutní blbosti.

Katka (So, 25. 2. 2012 - 21:02)

Witch: sebeklam? Holčičko, ty budeš po své smrti hodně překvapená. Nic o tom nevíš, ale opravdu vůbec nic. Dokonce jsou už i důkazy, že reinkarnace existuje.
Jsi vedle jak ta jedle. Nejdřív si o tom něco přečti nebo koukni na internet, prosim tě...

Katka (Pá, 24. 2. 2012 - 23:02)

Omlouvám se, že je to víckrát, trošku mi zlobí počítač. Mějte se...:-)

Katka (Pá, 24. 2. 2012 - 23:02)

Marča: jo, máš pravdu.
Fido, co jsem jednou někde slyšela, tak duše vznikla spolu s Vesmírem, takže je pořád. Taky někde psali, že se těžký a lehký život střídá jako roční období. Máme 4 roční období - nejlepší léto a nejošklivější zimu. I tak je to s duší - když je ten život "léto", je to ten nejlepší, "zima" je život složitý a nejhorší. Je to takový cyklus.

Katka (Pá, 24. 2. 2012 - 23:02)

Marča: jo, máš pravdu.
Fido, co jsem jednou někde slyšela, tak duše vznikla spolu s Vesmírem, takže je pořád. Taky někde psali, že se těžký a lehký život střídá jako roční období. Máme 4 roční období - nejlepší léto a nejošklivější zimu. I tak je to s duší - když je ten život "léto", je to ten nejlepší, "zima" je život složitý a nejhorší. Je to takový cyklus.

Katka (Pá, 24. 2. 2012 - 23:02)

Marča: jo, máš pravdu.
Fido, co jsem jednou někde slyšela, tak duše vznikla spolu s Vesmírem, takže je pořád. Taky někde psali, že se těžký a lehký život střídá jako roční období. Máme 4 roční období - nejlepší léto a nejošklivější zimu. I tak je to s duší - když je ten život "léto", je to ten nejlepší, "zima" je život složitý a nejhorší. Je to takový cyklus.

Dýk (Pá, 24. 2. 2012 - 08:02)

Posmrtný život existuje, a tady je jediná zpravedlnost umřeme všichni.

apač (Čt, 23. 2. 2012 - 16:02)

Řekněme že se mame...nějakou pokoru si strč za klobouk. co je na pokoře tak skvělýho? to je pojem, kterej ve středověku hlásala vrchnost. blbci jí ovšem hlásaj dodnes.

Reklama

Přidat komentář