Reklama

Nejde přetáhnout předkožka

Emil (Pá, 30. 8. 2013 - 13:08)

Zdravím,
je mi čerstvě...Udělej to jak Ti radí x_x navštiv doktora,přetne tzv.uzdičku,malý úpon předkožky vespod žaludu a máš po problému,obřízka není nutná.

x_x (Pá, 30. 8. 2013 - 08:08)

Zdravím,
je mi čerstvě...Nedej na nějaké kecy, jak je dobrá pro chlapa obřízka, ale zajdi k doktorovi, ten ti tam jenom lehce řízne, uvolní to (neboj, nebolí to, umrtví to) a přetahování půjde normálně. Taky jsem to tak měl, za pár minut jsem šel domů a hotovo.

Rudy (Pá, 30. 8. 2013 - 07:08)

Zdravím,
je mi čerstvě...Já bych doporučoval obřízku. Je to to nejlepší co může chlap udělat. Žalud je trvale a úplně celý venku a je to ohromě příjemný jak se šoupe o oblečení a při sexu píchání kouření i honění to nemá chybu.

Anonym.servis. (So, 24. 8. 2013 - 21:08)

Zdravím,
je mi čerstvě 16 a mám problémy s předkožkou.
V nestopoření to jde v pohodě, ale když se stopoří, tak jako i dokážu to, ale nevydrží to tam a bolí to-tahá to z tý kratší strany žaludu.
To se mi ještě vyvine nebo s tím mám něco dělat?.

Děkuji

Martin.S. (Út, 6. 8. 2013 - 18:08)

Dobrý den
Začal jsem řešit tento problém s rodiči, podle vašich rad.
Po pravidelném mytí se předkožka uvolňuje a začíná ustupovat.
Děkuji za rady.
Martin 12 let

Filip (Ne, 7. 7. 2013 - 15:07)

DObrý den, mám problém, je...Jestli je tvoje přítelkyně pana a ty nechceš přetrhnotu panenskou blánu tak přejížděj jen prsty po pošteváčku.. Orální sex dělej bud jemným líbáním vagíny bez jazyka nebo jemne prejizdej jazykem po postevacku

Jan (Pá, 5. 7. 2013 - 12:07)

Taky mi nelze stáhnout...Urolog ti předepíše hormonální mast a budeš natahovat předkožku.

Dan (Pá, 5. 7. 2013 - 12:07)

Musíš jít na obřízku,neboj se toho,předkožku ti ušmiknou,ale to je v pohodě.

Radek (Pá, 5. 7. 2013 - 01:07)

Zdravím.Také mi nelze při erekci stáhnout předkožku až za žalud..Normálně když nestojí tak to stáhnu v klidu..
Dostal sem pár rad.. Např:že si ho mám namáčet do heřmánku,v teplé vodě to mám zkoušet.. to zatím zkouším. ale při erekci jak to se pokouším stáhnout tak mě to škrtí
Bojím se to říct doma.Je mi 15 no skoro 16
Porsím poraďte je obřízka jedinné řešení ?
Doufám že ne. :'(

Pepa (Pá, 5. 7. 2013 - 01:07)

Taky mi nelze stáhnout předkožka při erekci..
KDyž je v klidu.. žádná erekce tak ho stáhnu v klidu.. ale když mám erekci tak to prostě nejde stáhnout za žalud.. nějak mě to tam škrtí.. nevíte jak na to aby to šlo přetáhnout? na obřízky moc nechci

gin (So, 12. 12. 2015 - 23:12)

Já ale skeptický jsem. Ono hodně náleží na jakého doktora narazí. Průměrný věk, kdy jde předkožka stáhnout je až 10,4 roku. U čtrnáctiletých to nejde u 15% u sedmnáctiletých u 5% a u 18 u 1 - 2%.

Tabulka mi tu okopčit nejde.

Standa (So, 12. 12. 2015 - 22:12)

obávám se, že návštěva pediatra musí být s rodiči. Nakonec může to zkusit tam jít sám. Co má za skutečný petíže z popisu jasný není. Ale je už ve věku, kdy si tu předkožku snad dávno stahuje. Obvykle se to dělá při sprchování, takže pod teplou vodou. I zde bych byl s roztahováním velmi opatrný. Roztáhnout předkožku, pokud to jde, tak dokáže běžné stahování. Roztahovat nějak jinak vážně nedoporučuji. Nebudu tu psát nic konkrétněji, na internetu asi takový popisy jsou, ale může dojít k natržení. TAkže roztahovat normálním stahováním dozadu, nesmí to bolet, nesmí se silou.
Když má někdo potíže, tak radši k lékaři. Proč si to sám komplikovat. Lidi se svým tělem dokážou dělat neuvěřitelný věci.
Vůči lékařům skeptický nejsem, i když je fakt, že někteří lékaři chirurgických oborů mají tendence víc řezat než jiní. Okrajově by mohlo jít i o finanční motivaci, body za výkon. Navrženou obřízku či plastiku nedělají na počkání a vůbec ne bez souhlasu. Pak jde zkusit i jinde, jestli nenavrhnou jiné řešení.
Nelze vyřešit radama přes internet, i kdyby byly od lékaře a ten měl fotku, jak to vypadá. Fotka leckdy klame, lékař musí vyšetřit, pak může kvalifikovaně rozhodnout.
Před domácmýma postupama dosti varuju, někdo si např. takto sám odstranil uzdičku, ale normální člověk s tím půjde k doktorovi. I když těch lidí, co mají v zásadě dobrý výsledek je plno, nikdy bych to takhle nedělal. Do navržené operace bych se nehrnul, ale pokud by nebylo zbytí, tak bych se jí ani nevyhnul.
Pokud nedůvěřuji lékaři, tak řešení je najít si jiného, ne to řešit radama laiků z internetu.

gin (So, 12. 12. 2015 - 20:12)

Mimoto za dětskou doktorkou nemusí jít v doprovodu rodiče, to až ke specialistovi. Jenže specialista je až třetí krok.
Jak je to přesně s těmi doktory se může obrátit s dotazem na www.mojepuberta.cz

gin (So, 12. 12. 2015 - 20:12)

Natrhnutí nemusí být jen...Stando, mícháš tu pravdu s nesmyslama. Za prvé dle popisu žádnou konglutanisaci dle toho co popisuje nemá, jinak bych mu napsal jako jsem napsal jinému, že se zákroku u doktora nevyhne. Kortikooidní masti jsou až druhý krok, prvním je roztahování v teplé vodě, znám opravdu mnoho případů, kdy to pomohlo. U doktora může narazit na MUDr Obřezávače, který může lhát, že jediným řešením je zmrzačující amputace předkožky. To může být z mnoha důvodů, nejčastější je ten, že ten doktor patří k zvláštnímu živočišnému druhu zvaný HRABOŠ BODOVÝ, který na těch zmrzačujících amputacích předkožky bezostyšně rejžuje.
Pokud nepomůže roztahování v teplé vodě, tak náštěva pediatra a kortikoidní masti, potíž je, že někteří doktoři tvrdí nesmysly, že jsou pouze pro malé kluky, že u velkých už nezabírají. U jednoho až dvou případů ze sta je nutná oprerace. Není to nutně zmrzačující amputace předkožky, existují moderní operace se zachováním předkožky. Je to však nadstardand, za který se musí připlatit. Kdežto jednoduchou zmrzačující amputaci předkožky dokáže udělat každý MUDr Cvach a tak mnozí takoví bezostyšně lžou, že jiné řešení, než ta zmrzačující amputace předkožky není.

Standa (So, 12. 12. 2015 - 20:12)

Natrhnutí nemusí být jen natržení, ale i malinké trhlinky v užším místě. Místo každé se pak vytvoří jizva, celkově se to místo ještě více zúží. Žádné domácí pokusy, vše dělej pod dohledem lékaře, dle jeho pokynů, jinak riskuješ zbytečný zákrok.

Standa (So, 12. 12. 2015 - 20:12)

Dobrý den chci se zeptat je...Běž s tím za dětskou doktorkou, tam ovšem musíš jít v doprovodu rodičů. Nejspíš by šlo domluvit, aby při prohlížení u toho matka nebyla, např. doktorka tě prohlédne za plentou, matka počka v čekárně apod.
Možná o nic nejde, jen o odplepení, to ale musí posoudit lékař. V případě potřeby by tě doktorka přeposlala k specialistům. Odlepení lze provést na počkání, to je minutový zákrok. Chirurgický zákrok by prováděli až se souhlasem rodičů a tvým, na objednání. Možná vůbec nebude potřeba.
Nicméně buď opatrný s domácími pokusy. Pokus nějakým roztahováním si předkožku natrhneš, tak pak může být obřízka nutná kvůli zajizvení. Sám doma nic neřeš, pokud to volně nejde, řeš to s lékaři. Roztahování má cenu jedině s kortikoidní mastí, jinak může uškodit a nemá výsledky.

gin (So, 12. 12. 2015 - 19:12)

Dobrý den chci se zeptat je...Vždyt´´ máš návod v příspěvku nahoře. Okopčím ti příspěvek od úřastníka z jiného f´ora, který si to sám rozchodil až ke konci puberty, hlavně tam nesmíš mít jizvy z předchozího násilného stahování nebo si násilným stahováním udělat trhlinky, které by se mohly zajizvit.

Doctus

2696 příspěvků
27.08.15 05:58

Roztahovací cvičení by měla trvat vždy 10 minut (výrokem co nejdéle jsem chtěl demonstrovat, že 1 minuta nestačí, byl by nesmysl nechat ji staženou hodinu), nestahovat předkožku za corona glandis (korunu žaludu), neboť hrozí riziko nemožnosti vrátit ji zpět, ale udržovat ji těsně před korunou, kde je obvod stejně největší.

a ještě i okopčím o nebezpečné situaci, která by mohla nastat.

PARAFIMÓZA

Musíte najít odvahu a jít k doktorovi!

Ahoj kluci!

Poslední dobou to tu bylo hodně o fimóze. Ale co je to vlastně parafimóza?

Předpona "para" znamená něco jako "vedle".

A skutečně, parafimóza je na rozdíl od fimózy patologický, někdy i nebezpečný stav, ve kterém je předkožka zaškrcena za žaludem a už nemůže být vrácena dopředu. Bolí to a způsobuje to, že žalud a předkožka otékají. Žalud při tom není dostatečně zásobován kyslíkem a tak je velké riziko, že odumře. Proto je nutné při parafimóze rychle vyhledat lékařskou pomoc. V tom případě neexistuje žádná jiná možnost.

Parafimóza může u kluků (dětí, dospívajících) vzniknout jen tím, že předkožka už je částečně zatažitelná a tak ji lze stáhnout za žalud, jenže se za ním v zúženém místě zaškrtí a nelze ji dostat zpět dopředu. Občas se to stane při pohlavním styku nebo masturbaci. Předkožka se takzvaně v zápalu boje zaškrtí za žaludem jako gumička a už ji nelze dostat dopředu.

Někdy může (zpravidla u malých kluků) parafimóza vzniknout z absolutní fimózy, když se někdo pokusí stáhnout předkožku dozadu násilím, poněvadž si myslí, že se tam klluci musí nutně umývat. Dříve to byl často rozšířený mylný názor i mezi lékaři, že fimózu nejlépe spraví jednorázovým násilným odtrhnutím mnohdy ještě slepené předkožky. Že to pekelně bolelo a často to vedlo ke zranění ( a mnohdy právě k parafimóze) si jistě dokážete představit.

Dalším důvodem parafimózy je u dospělých mužů jizevnatá fimóza a někdy též nesprávné lékařské a ošetřovatelské procedury, naříklad mytí, kdy pak nelze předkožku vrátit dopředu.

Jak se můžete vyhnout parafimóze?

Pokud jde vaše předkožka lehce a bez násilí stáhnout za žalud, tak nemusíte mít vůbec žádnou obavu z parafimózy.

Pokud však není vaše předkožka zcela stažitelná, tak byste s ní měli zacházet velmi opatrně. Stahujte předkožku dozadu tak daleko, kam to jde bez sebemenší bolesti. Dokonce pokud používáte masti pro rozšíření tak nesmíte pokračovat tam, kam to nejde bez nátlaku a bolesti. Při léčebném protahování nejde o to, aby bylo utrženo slepení nebo rozšíření předkožky co nejdříve, ale o to, aby byla pleť co nejvíce vlhká a elastická a tak se podpořila tvorba nových buněk. Pak to jde přirozenou cestou a postupně se to uvolní.

Buďte opatrní při masturbaci. Pokud používáte obě ruce, není předkožka pod napětím, jedna ruka totiž tlačí kůži na penisu mírně dopředu a druhá provádí vlastní hrátky. Samozřejmě, že vlastní kluk má svou vlastní techniku, ale pokud si chcete být jistí, tak můžete předkožku nechat při těchto hrátkách úplně vpředu. Tak jí nebudete přetahovat tam a zpátky, ale jen s ní pohybovat po žaludu. Místo násilných pohybů to dělejte jemnou stimulací....

Při pohlavním styku můžete předkožku fixovat kondomem, popřípadě použijte mazivo. Kondom však musí pasovat, tedy opravdu pevně sedět.

Jednoduše si pamatujte: pokud vaše předkožka není ještě zcela zatažitelná, tak s ní zacházejte velmi opatrně.

Co můžete při parafimóze udělat sami?

Můžete se pokusit si pomoci sám ( popřípadě pomocí kamaráda nebo kamarádky). Ale čas je na to omezený. Pokud to nejde, tak jděte k lékaři nebo si zavolejte pohotovost!

Při parafimóze se nesnažte dostat předkožku dopředu, ale snažte se zatlačit žalud do předkožky. Proto musí být nejříve ze žaludu vymačkána krev, aby byl co nejmenší, kromě toho je dobré použít studený ručník nebo studenou vodu ale

Lehněte si na záda! Potom vezměte penis za žaludem nebo předkožkou mezi ukazováček a prostředníček obou rukou (stejně jako u páru nůžek, které ho obklopí zleva a zprava) a jedním, nebo dvěma palci se snažte zatlačit žalud do předkožky.

Lékař se bude snažit dehydratovat žalud a překožku. Tedy dostat nahromaděné tekutiny ven. To se provádí v lokální anestezii, ale pokud je to nutné, zvláště u malého kluka, též v celkové anestezii.

Ve vzácných případech se ani lékaři nepodaří dostal normálně předkožku zpět. Pak se musí udělat podélní řez na předkožce, na hřbetní straně. Zůžený kroužek se nařízne a takto se problém okamžitě vyřeší.

Mimochodem: Pokud je to lékařka, tak se nebojte! Ona to určitě dělala už vícekrát. Navíc, pokud je to lékařka, je to pro vás výhoda, protože ženy žádný penis nemají a tak je pravděpodobné, že bude opatrnější a láskyplnější k této části vašeho těla. Nemůžete vědět, jak se jich dotýkalo to, co pro vás udělala. Nahlížejte na to pozitivně!

Teď jde o to, aby se to neopakovalo a tak je nutné odstranit relativní fimözu. Při tom je často doporučována obřízka. To platí i pro parafimózu.

Obřízka už dnes není standardní operací pro parafimózu!

I zde můžete dělat terapii pomocí mastí, nebo se rozhodnout pro operaci se zachováním předkožky. Je nutkné podotknout, že nouzový řez uvedený nahoře může zanechat trochu nepěknou jizvu. I když to nevypadá pěkně, tak je tím nouzově vyřešena fimóza. Protože však tato jizva není kolem penisu, ale je v podélném směru, tak je stále dostatek tkáně pro prodloužení penisu při erekci.

To bylo dnes docela těžké téma. V žádném případě nesmíte mít strach. Jednoduše si pamatujte:

Čim více je předkožka zatažitelná a tím více se blíží k zadní hraně žaludu, tím více musíte být opatrnější. Častým koupáním, krémováním a jemným pohybováním předkožkou lze rychle překonat toto přechodné období. V tomto období se při masturbaci používá hodně maziva, tělového mléka a slin.

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/problem-zvany-fimoza/

Adam (So, 12. 12. 2015 - 19:12)

Dobrý den chci se zeptat je mi 14 roků a když masturbuju tak my de ztežka přetáhnout předkožka přes žalud..Stidim se o tým doma mluvit!Budu to muset jít k doktorovi odtrhnou nebo jak??Nejradši bez operace jde to nějak léčit doma?? Děkuji za odpověď.

Iveto (Čt, 10. 12. 2015 - 21:12)

nevím, na jaký příspěvek reaguješ. Za poslední rok jsem příspěvek s tímto začátkem nenašel, tak je naivní se domnívat, že ti odpoví někdo, kdo tu rok nebyl. Protože neznám obsah příspěvku na který reaguješ, tak nevím, jestli v něm nejsou nesmysly.

Vůbec není nutný zákrok, protože průměrný věk, kdy jde předkožka přetáhnout je až 10,4 roku. Zakladatel naší skupiny Manfred Reichhard ze Štýrského Hradce dnes na www.netdoktor.at napsal, že mu to šlo přetahovat až v 17 letech. To není nic neobvyklého, teprve v 18 letech je zřejmé, zda dotyčný potřebuje zákrok a jde o to jaký zákrok.

Něco tu okopčím ze svých osvětových webovek.

Nejprve to nejdůležitější.

Abyste nemuseli z počátku dlouho číst, tak to nejdůležitější je hned na začátku.

1. Zúžení předkožky - fimóza není onemocnění.

2.Zúžení předkožky - fimóza by mělo být léčeno pouze tehdy, pokud něco bolí, je zanícené, když nemůžete čůrat normálně a máte potíže s předkožkou při pohlavním styku nebo masturbaci.

3. Zúžení předkožky - fimóza se obvykle léčí obřízkou. To můžete slyšet u holiče, kdekoliv za rohem a bohužel, stále ještě od některých doktorů.

Pokud vaše předkožka způsobuje problémy a musí být ošetřena, tak to jde beze strachu, bez bolesti, bez obřízky, pouze s mastí.

Fimóza - to je normální.

Někteří chytří vědátoři v posledních desetiletích při důkladných průzkumech zjistili věk, při kterém je předkožka plně zatažitelná, aniž by se tomu muselo nějak "napomáhat".

Výsledek:

Průměrný věk, při kterém mohou kluci volně přetáhnout předkožku přes žalud je až 10,4 roku!

Tak to chce příroda.

Takže pokud je vám 12 nebo 13 a ještě to nefunguje, tak je to všechno OK, pokud vás nic nebolí nebo netrápí.

V průměru znamená, že jsou kluci, u kterých to jde velmi brzy a u jiných zase velice pozdě. Je to velmi individuální.

Zde je tabulka, u které je vidět, že všechny ty informace ohledně věku, kdy má být předkožka plně zatažitelná, jsou úplný nesmysl.

Jak se dá fimóza léčit.

Rozhodně ne hákovou sekyrečkou, ne skalpelem ani žádnými vražednými svorkami a držáky.

Můžeme ji léčit sami, koupání, krémy a roztahování.

Hodně kluků se stydí jít s problémy pod pupkem k lékaři. Zváště je to nepříjemné, když jsou u toho také rodiče.

Můžete si vyzkoušet, jestli to zvládnete bez doktora.

Předpokládejme, že se vaše předkožka občas zanítí, že to bolí, nadouvá se při močení, nebo je vám ve věku 12, 13 nebo 14 let nepříjemné, že pořád nejde přetáhnout dozadu.

Pak byste ji měli často a vydatně koupat, začít ji pravidelně krémovat a pak s ní pohybovat tak, jak to v rámci možností jde. Dexpanthenolová mast, lékařská vazelína, měsíčková mast, tělové mléko nebo dětský krém na suchou pokožku s vitamínem E, olivovým olejem a bambuckým máslem. Tyto věci jsou levné a dají se koupit v každé drogerii.

Dexpanthenol je podstatně dražší a je jen v lékárnách, ale není na předpis, tedy nemusíte navštívit lékaře, můžete ho koupit pouze v lékárně.

( Nevím jak je tomu u nás, v Německu jde totiž v lékárnách koupit mnohonásobně více léků bez předpisu, než u nás. Redakce PNVT)

Dexpanthenolová mast může mít vliv na pevnost kondomu v tahu - pokud cvičíte protažení chvíli před...

Produkty pro miminka podléhají přísnými dermatologickými testy a jsou velmi bezpečné. Co je dobré pro miminko, je určitě dobré i pro váš penis.

Měsíčková mast. Měli byste s ní udělat nejprve malý test - například na jemné kůži na spodní straně zápěstí. Pokud to poněkud zčervená, tak pak v žádném případě nepoužívat tuto mast na váš penis. Někteří lidé můžou být alergičtí na látky v této masti.

A tu je návod..

Nakrémujte celou předkožku z venku. Pokud jste ještě velmi mladí a máte ještě malý penis, pak ho klidně můžete namazat celý. Mast správně vmasírujte, i když se penis při tom postaví. Když už jde předkožka trochu stáhnout, tak to můžete nakrémovat i ze spodu, ale před skončením procedury je to třeba umýt.

Po namazání je třeba trochu počkat, aby se mast dobře vsákla a mohla působit. To dělá pokožku hebkou a pružnou. Potom pohybujte předkožkou na žaludu a tahejte ji vždy stále zpět, pokud to je jen bez bolesti možné.

Držte vaši pleť pod lehkým napětím. Celou věc dvakrát až třikrát denně. Opakujte to ve sprše ráno i večer, v sobotu ve večer ve vaně (nebo tam kdykoliv) nebo v posteli.

Co máte také dělat: Nesmí to nikdy bolet! Ani trochu! To je důležité, protože předkožka je velmi křehká a velmi zranitelná.

Když se penis přitom postaví, tak je to velmi dobře. Protože tak se předkožka lépe protáhne a rozšíří.

Ostatně můžete mast a pleťové mléko použít při masturbaci. Úspěch přijde při "píglování" jak se říká. To je opravdu příjemná terapie, že?

Jak vám může pomoci pediatr?

Kontaktní osobou pro kluky, kteří mají problémy s předkožkou by měl být vždy pediatr (dětský či dorostový lékař). To vyžaduje odvahu, ale ten práh můžete klidně překročit, když lékař bude dělat to co umí a co po něm požadujete.

( Guy mi řekl, že v Německu jsou v tomto pediatři v pořádku. To co jsem četl u nás na netu, tak jsi v tom nejsem vůbec jistý. Jinak u nás existuje svobodná volba lékaře, tak když tak řekněte rodičům, že chcete k jinému. Ten pediatr by totiž mohl být MUDr Obřezávač a mohl by lhát, že jiná možnost než obřízka není. Pokud se jedná o dětského chirurga, tak tam je šance, že to bude MUDr Obřezávač mnohem vyšší. Redaktor PNVT)

Léčbou při nepříjemné, bolestivé a zánětlivé fimóze je v první řadě vždy léčba mastí. Pediatr má vždy efektivní,bezbolestné možnosti a takové možnosti, které nevyvolávají úzkost.

On může předepsat masti, které jsou vysoce účinné a pomáhají ve více než 80% případů. Jsou s tím zkušenosti více než 10 roků.

Nejdůležitější jsou kortisonové masti Betamethason, Bethnesol nebo Clobetasol.

Vůbec se nevyděšte, pokud vám předepíše nějakou estrogenovou mast jako například Estriasol nebo Orestin. Někdy je totiž na obalu napsáno, že jsou pro vaginární použití. Přesto, že jsou tyto masti určeny pro ženy nebo pro dívky, mohou také dobře fungovat při problémech s předkožkou. Takže můžete tyto prostředky bez obav použít.

Také jiné masti jako třeba Diclofenal pomohou velmi dobře.

( U nás ty masti mohou mít jiný název. Četl jsem, že z našich dobře pomáhá Triancenol. Redaktor PNVT)

Důležité je, aby tyto masti byly pravidelně používány 2 - 3 krát denně a nesjmějí být v jednom kuse používány po delší dobu než 6 - 8 týdnů. To vám ale řekne váš lékař.

Nedávejte vůbec žádnou šanci MUDr Obřezávači - typy pro návštěvu lékaře.

Pokud se rozhodnete s vaším problémem s předkožkou navštívit lékaře, tak použijte vědomosti, které jste tu obdrželi. Než se tam vydáte, tak pro vás máme několik typů.

1. Dohodněte si první schůzku, abyste nemuseli dlouho čekat. Schůzku můžete zrušit nebo odložit, dobrý pediatr vám to nebude mít za zlé.

2. Napište si tahák: napište si všechno, co chcete říci, nebo na co se chcete zeptat. Může se stát, že při vyšetření "tam dole" budete rozrušení a tak můžete snadno zapomenout důležité věci.

3. K pediatrovi můžete jít sami, budete potřebovat jenom zdravotní kartičku. Pokud s vámi půjdou rodiče, můžete požadovat, aby zůstali venku.

4. Lékař vás nemůže prohlížet proti vaší vůli. Pokud chcete jen říkat, co vám je, tak je to OK. Někdy strach zmizí, pokud získáte k lékaři důvěru.

5. Řekněte hlasitě a jasně, pokud vás něco bolí. Vyšetřování obvykle nebolí.

6. Pokud něčemu nerozumíte, tak to jasně řekněte lékaři. Lékař vám musí všechno vysvětlit, abyste to mohli pochopit. Dobrý lékař to udělá s radostí.

7. Normálně bude lékař postupovat, jak jsem vysvětlil výše. Buď řekne, že je všechno OK a nepotřebujete žádné ošetření. Nebo doporučí a předepíše mast. Pokud je to naléhavé, tak může navrhnout operaci se zachováním předkožky. Nedůvěřujte mu, když okamžitě navrhne obřízku! Udělejte na něj malou zkoušku a vysypte na něj vaše znalosti. Také můžete vy nebo vaši rodiče použít tento leták.

(V tomto jsou v Německu mnohem dál, u nás takový leták neexistuje. Redakce PNVT)

8. Když vám lékař nabídne operaci, tak musíte souhlasit, i když vám ještě není 18. Asi tak od 12 let už souhlas rodičů nestačí. Jakmile jste tak staří, abyste pochopili co je v sázce , samozřejmě smíte řici ne. To platí, i kdyby vaši rodiče souhlasili. V tom případě je vaše obřízka pro lékaře tabu.

9. Nikdy nedovolte, aby vás v tomto lékař dostal pod časový tlak. Pokud si nejste jistí, tak si vemte souhlas na rozmyšlenou, než vyslovíte souhlas. Někdy MURr. Obřezávač řekne, že má jen jeden termín k dispozici a to hned zítra nebo pozítří. To je samozřejmě nesmysl!

( V Německu jsou v legislativě mnohem dál, u nás jsou kluci bohužel závislí na moudrosti a rozvaze rodičů. Redakce PNVT.)

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/problem-zvany-fimoza/

Tento návod je sice pro starší kluky ale mohou ho použít i rodiče mladších. Je nesmyslné uvažovat o zákroku a pobytu v nemocnici pokud se předtím nevyzkouší normální konzervativní řešení.

Iveta (Čt, 10. 12. 2015 - 19:12)

No jsem na medicíně a ted...Jani a musi dite byt v nemocnici nebo provedou zakrok a pusti nas domu? Nasla jsem si pritele s detmi a zjistila jsem, ze klukum nikdo nerekl co a jak a mladsimu nejde pretahnout, jenze mam malou dcerku a nemuzu si jit lehnout do nemocnoce, tak potrebuji vedet, jestli tam s nim nekdo bude muset zustat. Doma se o nej uz postaram. Dekuji.

Reklama

Přidat komentář