Reklama

Poplatky u lékaře a za recept

bobi (St, 21. 11. 2007 - 18:11)

vaše reptání plně chápu, nicméně z mnoha příspěvků je vidět, že se s problematikou vůbec neseznámili. Vyjímky v platbách budou, za prevenci se platit nebude...atd.
ikdyž plně souhlasím s tím, že je to na ho... do ročního limitu se bude započítávat jen cena léku s nejnižším doplatkem a bohužel ne každému ten levný lék ve skutečnosti sedne... ikdyž i tady platí, že lékař může na recept napsat, že jiný mít nemůžete. Ale jsem zvědavá kolik jich opravdu bude ochotných a kolik jich bude tvrdit, že to není možný, že vám ten levnější nesedí.

Návštěvník (St, 21. 11. 2007 - 17:11)

I ja jsem ztoho opravdu zdešená.jsem teprve 23leta holka ale i já už v tak utlém věku mam problemy.musim byt neustale pod dohledem doktoru.tech prasku co snim za den a jeste si platit recept to bych si radsi vyzvedla rovnou u doktora prasky at si nemusim brat recept.je to fakt hruza stakovou nad tema detma opravdu bude kazdy přemyslet opravdu strana pro bohate a ne pro obycejne lidi jako jsme mi.

bb (St, 21. 11. 2007 - 16:11)

Je docela zajímavé,že ještě téměř 20 let po sametovce,bylo z čeho krást :=((

Návštěvník (St, 21. 11. 2007 - 15:11)

Dekuji vsem, kteri pochopili, co jsem zde chtel rict. Nehodlam nikomu radit, co delat, protoze sam si nevim rady. Ale aspon mam jasno v tom, co jsem. A to od te doby, co jsem si precetl vyrok (uz si ale napmatuji, kdo to rekl): Bohaty levicak - to je nazor. Chudy pravicak - to je blbec.

Grass (St, 21. 11. 2007 - 14:11)

Jo kdyby lidi nebyli blbí a nevolili ODS, nemuselo se to stát. Kdy už konečně pochopí, že ODS je strana pro horních pár tisíc obyvatel této země? Ale mám pár známých co tomu zřejmě nerozumí, volí ODS a pak se diví, že ze svého platu nemohou vyjít. Tento ODSácký přístup, že všechno je zboží a trh vyřeší vše je k hovnu. Zdraví není zboží a nemělo by se na něm vydělávat. Třeba teď s těma plombama. Julínek chce aby si lidi platili i tu obyčejnou amalgámovou plombu ze svého, protože si zubní kaz způsobili sami, že nepečují o své zuby. Zaprvé amalgaám je škodlivý, nechápu proč už nejsou dávno zakázané. Za druhé proč Julínek začíná u zubů? Proč nezačne třeba u kuřáků, feťáků apod.? Mám tomu rozumět tak, že já si zaplatím plombu celou a kuřákovi budeme léčit rakovinu plic z našich pojistek? A za třetí v okamžiku kdy bude amalgámová plomba stát 350 Kč, tak se cena bílé zvedne z 350 na 700... Jo ODS, to je strana sama pro sebe a pro bohaté.

Darius (St, 21. 11. 2007 - 12:11)

Pro dokonalého optimistu.Plně s Tebou souhlasím,já taky chrastil klíčema-jenže tenkrát jsem byl ještě zdravý a mohl-dokonce musel pracovat-jinak příživa a basa.Ovšem že mě za komunistů dávali na ty nejhořší práce i když jsem měl ZPS,normální dělník tam nechtěl dělat-proto neustále podstav.Tak tam nahnali bandu tělesně postižených-kyčle,jednooký,astmatiky,nedomrdky,apod.Zažiljsem komunisty od r.1983co jsem se vyučil.Ted jsem 6.let v plném inv,v roce 2000jsem měl pouze částečný a mohl si přivydělat na bráně-nikde jinde mě nechtěli-i tak to bylo z protekce.Za 240hod.-4000čistého!+2500 důchodu!A to se potom "žilo".Když nepočítám že dnešní režim mě dohnal až do blázince-navštívil jsem 10firem měsíčně jestli bych si nemohl přivydělat-"Budete marodit-neberem"A ted když nemohu pracovat-protože jsem zbytek zdraví nechal u komunistů,mě čeká todle.Pravidelné návštěvy 4.specialistů,24.prášků denně,30.kč za kontrolu,6receptů po dvou položkách-jednou za 3.měsíce,hospitalizace-skoro každý rok-3.týdny,v lednu operace ramene-z kortikoidů mi praskají šlacchy a odvápnují se klouby-proč mě sakra radši NEZASTŘELÍTE-já vím -škoda nábojů.

Karel (St, 21. 11. 2007 - 09:11)

Oprava : Samozřejmě Severní Korea.

Karel (St, 21. 11. 2007 - 09:11)

Já bych spíše řekl, že je to demagogie. Ono je totiž pravdou, že soudruzi už nebyli schopni udržet ekonomiku v provozuschopném stavu. Čísla dokazují, že hospodářství šlo v 80. tých letech ke dnu a kdyby to pokračovalo dál, tak by jsme skončili tam, kde je Jižní Korea. Všichni vychvalovatelé režimu, by si měli přečíst něco o tom, jak fungovala ekonomika od r. 1948.
Komunisté až do r. 1968 neměli žádný hospodářský program. Růst ND byl zabezpečován pouze ze znárodněných zdrojů (tzn. z hodnot, který vytvořil předválečný kapitalismus). Komunisté za těchto 20 let nevytvořily téměř žádné použitelné rezervy.
Teprve po r. 1969 soudruhům došlo, že by takto zkrachovali, proto řijímaly různá opatření. Kdo si na to vzpomíná, tak v té době se nejvíce zdražovalo. Vše bylo ale nedostatečné, proto přišel pozvolný le stálý pád, který se začal zastavovat až po sametové revoluci. Tolik fakta. Vím, že mnoho lidí toto nechce slyšet. Tak, jen pro ty, kteří jěště úplně nezblbli.

bb (St, 21. 11. 2007 - 05:11)

Pro 1:55:54- máš naprostou pravdu a jsi opravdu optimista,ač tě tak někdo může označit s ironií.Skutečnost je natolik tragická,že jen optimista ji může brát s nadhledem.Společnost,v níž člověk nic neznamená a klidně může zhebnout,jako bezdomovec za lhostejnosti ostatních ,je otřesná.Ve Tvém příspěvku je tolik pravdy,že Tě někteří budou raději "kamenovat",aby si ji nemuseli uvědomit.

Návštěvník (St, 21. 11. 2007 - 02:11)

Seš dokonalej optimista!

Návštěvník (St, 21. 11. 2007 - 01:11)

pro 19. 11. 2007 21:58:15, to je vono-dál ždímejte poddané

Nepisu na zadnych jinych diskuzich. Vis, za socialismu se mi zilo dobre. Mel jsem kde bydlet, mel jsem praci, na dovolenou jsem rodinu mohl vzit, chatu jsme si poridili, auto bylo, hlad nebyl..... Ale nelibilo se nam to. Chteli jsme svobodu. Uz tenkrat jsme si museli uvedomit, co s sebou ta svoboda nese. Socialisticka media nam obcas nabidla ukazku zivota na zapade. Bezdomovci, bida, utrpeni... Ale sli jsme do toho. Vedeli jsme, co nas ceka. Jen totalni ignorant si mohl myslet, ze dostane svobodu zadarmo. Dnes uz nemam tak pohodlny zivot. Musim drit, abych rodinu uzivil a jeste podporoval rodice v duchodu. Ano, je doba, kdy se musi clovek starat sam o sebe a zajistit taky sve rodice. Da to peknou praci. Oba rodice uz jsou hodne stari a nemocni a pece o ne me neco stoji. Ale jsou to moji rodice. VIm, ze ted za tu zdravotni peci zaplatim jeste vic. Ale drzim hubu, protoze jsem taky na Vaclavaku zvonil klicema. Ja se treba jeste duchodu doziju, nevim, jestli moje deti... Vzdyt kolik je na svete statu, kde duchody nemaji vubec. Proste lidi pracuji, dokud nezemrou. Tak budme radi za to, co mame. Jsme teprve na zacatku toho budovani. Treba ale dalsi generace bude chtit neco jineho. Treba da zase prednost socialnim jistotam. Kdovi. Dnes je ale doba takova a my se musime prizpusobit. Nic nenadelam s tim, ze si clovek az ted uvedomuje, ze jsme mozna udelali krok zpet... Kdyz si vzpomenu, ze u nas treba nebyly podvyzivene deti... Jestli to takto povedeme dale, tak se toho taky dockame. V USA uz je to bezny jev. Zejmena v zime. Kazdou zimu stoupa pocet podvyzivenych deti o 3 procenta, protoze rodice si uvedomuji, ze dite drive zemre zimou nez hladem, tak omezuji nakup potravin a vydelane penize daji spise za topeni. To nam nikdy Hlas Ameriky ani Svobodna Evropa nerekly... Nedavno jsem si to precetl v jednom americkem deniku. Verejne se o tom pise, protoze to je bezny jev. Jenom ceska media nam to opet nezprostredkuji. Za socialismu jsme videli jen to, co je na zapade spatne, ted vidime jen to, co je dobre. Maximalne nam ukazi nejakou tu zlocinnost, ale ta prece kvete vsude, ze? Tak nas zase masiruji, ze mame byt radi za to, co je. Me uz nikdo na zadny Vaclavak nikdy nedostane. Protoze tady v tom state se na lidi kasle. Kazdemu jde jenom o koryta. Driv jsme si nemohli zanadavat a ted muzeme akorat tak nadavat. Lidi, to je takova beznadej. Ale kdyz se nad tim tak zamyslim, muzu vlastne nadavat jen sam sobe. Cinkal jsem, mam, co jsem chtel. Takze se radeji prizpusobim a vam doporucuji udelat to same. My uz nic nezmenime....

Návštěvník (St, 21. 11. 2007 - 01:11)

Jo,kéž by se k takovému bojkotu odhodlala půlka republiky,nejsme svině,ale chtěla bych vidět ty protáhlý ksichty za platby krve a produktů z ní koupených od zápaďáků!

Návštěvník (St, 21. 11. 2007 - 01:11)

Mám malárii-nakažení při výkonu povolání.Budu muset platit za ošetření a pobyt v špitále při propuknutí s ní spojených problémů?

Výzva pro dárce (Út, 20. 11. 2007 - 22:11)

Dvacet let dávám bezplatně krev a plazmu mám za sebou 120 odběrů a nyní mám platit za léky návštěvy lékařů.Pojďme se chovat jako tento stát přestaňme dávat krev,plazmu krevní destičky,zdarma nechme si za vše platit covejme se jako oni.

to je vono-dál (Po, 19. 11. 2007 - 21:11)

Ty debilní anonime-Ty píšeš na několika servrech najednou-jestli je to na diskuzi-oberon-vyjde to stejně,jestli je to tady-vyjde to taky na stejno.Přesvědč svoje čtenáře-že brojíš proti nim-a -uvidíš!

Návštěvník (So, 17. 11. 2007 - 12:11)

Anonyme ze 15. 11. 20:14
Nežijeme v socialismu, tudíž nevidím důvod proč neskuhrat, když představitelé moci zákonodárné a výkonné dělají blbosti. Kdyby toto všechno zavedli už ve 90. letech, lidé by k tomu byli asi ochotnější, tenkrát ještě všichni plni ideálů. Myslím, že ani dnes by lidé tak neskuhrali, kdyby poplatky u lékaře mohly něco zásadně změnit, obávám se že tomu tak nebude. A osobně řečeno netoužím o to, aby se stát o mě staral, stačí jen, když mi nebude házet klacky pod nohy )což bohužel stále dělá a občas to nejsou jen klacky, ale přímo klády).

Wilmo, za podřadnou péči a neetický přístup neplať, to bys byla blbá. Upozorním Tě pouze, že třemi desetikorunami určitě péči ani přístup nezaplatíš. Je to prostě regulační poplatek, který bude kromě tzv. zbytečné péče regulovat i péči potřebnou. Nevím, kde jsi vzala dojem, že české zdravotnictví je podřadné, já bych spíše řekla, že je to "západní péče" za "východní" ceny, dotovaná ponejvíce zdravotníky. Ale pokud mi pořádně zaplatíš, jsem ochotna se proškolit v čínské, thajské, třeba i indické medicíně. Já se na příchod lékařů z východu moc těším také, nějaký čas jsem stážovala v Bulharsku a musím říci, že zdejší lékaři jsou moc milí, s přístroji to sice moc neumějí, ale to se dá naučit. Jesli Ti tedy nevadí zprávy psané cyrilicí, tak si klidně jeď za péčí do Bulharska, protože zatím tedy na celnicích fronty "východních" lékařů nestojí.
A nevím, proč by Ti čeští nemohli naříkat a remcat, mají k tomu řadu důvodů. Na západ dost lékařů už odtáhlo, a dost z nich si vede celkem dobře.
A co se týče léků z černého trhu, já bych si z něho nekoupila ani acylpyrin, ale pokud někomu nezáleží na kvalitě ani u léků, tak nechápu proč jinak žádá kvalitní péči.

chudá (Pá, 16. 11. 2007 - 06:11)

Metodický pokyn pro zdravotnická zařízení, zařízení lékárenské péče a zdravotní pojišťovny k aplikaci novely zákona č. 48/1997 Sb. v oblasti regulačních poplatků a doplatků na léčivé přípravky nebo potraviny pro zvláštní lékařské účely

Ministerstvo zdravotnictví upozorňuje, že zákonem č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, byla některá ustanovení zákona č. 48/1997 Sb. (dále jen

zdravotní sestr (Pá, 16. 11. 2007 - 02:11)

Wilmo,souhlasím ,i když pracuji ve zdravotnictví.

Wilma (Čt, 15. 11. 2007 - 23:11)

Co na to říkám?Že než platit za podřadnou péči a neetický přístup současných lékařů,chovajících se k pacientům,jak k podřadnému elementu,zaplatím si,při případném zdr. problému,péči zahraničního lékaře praktikujícího třeba čínskou medicínu,nebo si k nějakému takovému skočím v zahraničí.Upřímně se těším na příchod lékařů z východu,o kterých se domnívám,že,minimálně, nabídnou kvalitní a lidský přístup k pacientům a jistě i lepší finanční podmínky,těším se,že ti čeští,neustále remcající a naříkající definitivně odtáhnou na západ vydělávat ty závratné sumy..ouha..kolik z nich v daleko tvrdších podmínkách obstojí?
A recepty?Již dnes nejsou třeba,dá se sehnat cokoliv a jen do toho,bude ještě líp,černý trh se rozjede ve velkém,nebo si budeme vozit levnější léky ze zemí,kde nejsou tak nenažraní.

Srandista (Čt, 15. 11. 2007 - 20:11)

Zatím je mi 32, zatím jsem zdravý, zatím jsem schopen slušně zabezpečit rodinu. Zatím...Může se všechno v životě škaredě otočit a člověk se ocitne v pozici potřebných. Proto cítím, že je potřeba se tomu odésáckému svinstvu postavit. Vím(cítím)že sametově to nepůjde. Ale taky cítím, že se toho moje generace dožije.

Reklama

Přidat komentář