Reklama

Poplatky u lékaře a za recept

Jaja (Čt, 13. 11. 2008 - 07:11)

No věru nerozumín tomu, co udělali s programem výuk na Středních zdravotních školách, jsou to opravdu pouze ošetřovatelky s maturitou a na zdravotní sestru musíte studovat další 3 roky na vysoké škole, čili o pár let míň než doktor a platově to bude asi také úplně jinde! Kdo tyto vysokoškolsky vzdělané sestry zaplatí, když už teď je platí špatně. Náš střední zdravotní personál byl pro svou kvalitu a znalosti uznáván a žádán na celém světě. Proč ta nesmyslná změna.
K poplatkům: obvodní lékař dostává za každého pacienta měsíční příspěvek aniž by ho navštívil + polatek 30 Kč za každého pacienta, který ho navštíví(čili nemusí hnout ani brvou a peníze mu jdou), nehledě k jejich pracovní době!!! Nevím ale v okolí neznám chudého doktora.Rozhodně bych zavedla rodinné doktory, kteří budou k dispozici ve dne v noci a tam si člověk rád připlatí. V nemocnicích by se to opravdu mělo dát do pořádku. Doktoři, kteří celé dny operují by si opravdu dobrý plat zasloužli a ošetřující zdravotní personál také.Kdo v tomto bordelu už udělá pořádek a o zdravotních pojišťovnách ani nemluvím, které si z peněz pojištěnců vystavěly paláce a na léčení peníze chybí.Proč tolik pojišťoven?

Brennnessel (Čt, 13. 11. 2008 - 06:11)

Zdravotní sestro:dovolím si s tebou nesouhlasit.Za prvé:měsíčně mě zdravotní okrádá o docela slušné peníze a ještě k tomu chce poplatky za recepty.Když si jdu pro lěky zaplatím na těch slavných receptech150kč
Za druhé:levné léky má jen opravdu někdo.Já si platím každé tři měsíce za léky 2500kč a pro mě jako inval.důchodce je to až dost.
A za třetí:nikdo vás jako služky nevidí,ale dost často se setkávám s protivnou sestrou která je otrávená a zlá.Z mých návštěv u lékařů čtyři z šesti sester jsou zlé baby.
Doufám,že ty ktěm čtyřem nepatříš.:D A mimochodem s těmi důchodci máš pravdu,ale zase si za to může sestra i doktor.vykecávají s nima o blbostech a v čekárnách se kupí lidé a pak je z toho sestra na mrtvici a vyleje si vztek za upovídanou babku zrovna třeba na mě.

Natura (Čt, 13. 11. 2008 - 06:11)

Já jsem ještě za recept u lékaře neplatila. Vždy jen za vyšetření. Ani když jsem chodila na terapie, tak jsem neplatila.

zdravotní sestr (Čt, 13. 11. 2008 - 06:11)

Myslím,že poplatek u lékaře je na místě.Naopak bych uzákonila, platit za každou návštěvu,neboť lidí/hlavně důchodců/,kteří si pletou návštěvy u lékaře s "kulturní akcí",je stále hodně.Mimochodem,za ty kulturní akce se většinou platí také.Na jednu stranu je chápu,ale naše zdravotnictví není k tomuto účelu stavěno,neboť lékařů je málo a mají příliš mnoho pacientů.Pak se často stane,že člověk,který navštíví lékaře 2x za rok a je zaměstnaný,musí čekat celé dopoledne a je právem naštvaný a ve stresu,neboť i jeho zaměstnavateli by se líbilo,kdyby fungoval lépe než stroj,protože i ten se občas porouchá:=((.
Poplatek za položku na receptu bych snížila na 10Kč a z toho důvodu,že jsou léky za pár korun a přesto jsou lidé,kteří si je nechávají předepisovat na recept.
Také bych snížila poplatky v nemocnici na polovinu a tyto peníze bych směřovala na pomůcky,přístroje apod.Místo toho,aby ministerstvo platilo poplatky za pacienty,tak by mělo investovat do platů lékařů a podstatně i sester,aby nedocházelo k tomu,že tyto budou houfně odcházet,jak se již děje!Zatím si zřejmě nikdo neuvědomil,jak jsou důležité,neboť pokud někdo křičel a stěžoval si na malý plat,ony se pomalu a jistě dopracovávaly k syndromu vyhoření,neboť již od éry komunismu jim bylo vštěpováno,že jsou spíše služkami ve zdravotnictví.Toto jsme schopny zkousnout my,starší,ale ne mladé a právem !!
Soudobým trendem je,vzdělávat sestry ,pomalu na úroveň lékařů,což často zvládne zkušená sestra,po létech:=)).Budiž,nechť máme vzdělané sestry,ale také dostatek pomocného personálu,aby se také měl kdo starat o nemocné!!
Ještě bych se chtěla vyjádřit k "přiblblému" řešení pracovních neschopností,ale to zas někdy příště :=)).

Labet (Čt, 13. 11. 2008 - 00:11)

omluva...viz 3příspěvek od Věry(a další podobní)

Labet (Čt, 13. 11. 2008 - 00:11)

viz 2 příspěvek Marcely(a další jí podobní):je vidět, že o situaci feťáků a alkoholiků nemáte ani šajna. Když má někdo od narození celý život skoro jako ve vatičce, nemůže nikdy pochopit, jak snadno se pak člověk dostane k drogám nebo alkoholu.A navíc..není pravda, že si feťáci neplatí léčení, asi by jste koukali, kolik dají měsíčně za prášky, na kterých postupně odvykají a posléze vyabstinují. Tak běžně dá feťák na svoje léky na měsíc(v případě, že bere jednu tabletku denně)..emmm....4x 1300,- takže to máme 5200,- takže pokud nemá zazobaný rodiče, který mu ty peníze dají, tak musí makat jako všichni ostatní.A feťák,kdyžjde k doktoru platí taky poplatky, jako všichni. Otevřete oči. Co nechcete vidět, to neuvidíte. Ono je snadné nadávat na někoho nebo na něco, když o tom prd vím.
Ale jinak s poplatky u lékaře zásadně nesouhlasím.Alespoň pro děti a důchodce a také dlouhodobě nemocné.

Tom (St, 12. 11. 2008 - 23:11)

názor je jednoznačný: kupodivu i blbých 30 Kč (myslím pro normálního zaměstnaného člověka) způsobilo o cosi menší počty pacientů. Potvrdil mi to známý soukromý lékař, který byl původně skeptikem, prý 30 je málo a není.
Limit vypadá sice líbivě, ale není. V praxi se tam počítají jenom nejlevnější léky (nebo jejich finanční ekvivalent), takže je to dost neprůhledné.

Sexanda (St, 12. 11. 2008 - 21:11)

Nazdar chytrolínci a chytrolínky :-) mohu požádat o váš názor? Děkuji.
Já osobně si myslím, že poplatky u lékařů jsou opravdu dobré. Za prvé to sníží počet návštěvníků o doktorů, čímž se tak může zvýšit kvalita prohlídky a léčení. Za druhé, hodně lidí k lékařům často chodilo jenom když je začalo škrábat v krku, v čekárnách bylo přeplněno a vyhazovaly se zbytečně peníze za léky. Myslím, že dnes už není v čekárnách tak narváno, protože lidem prostě přijde líto 30 kč a raději tam tedy nejdou. Dále se mi líbí ten roční limit 5000 kč - lidi co jsou těžce nemocní a utratí ročne několik desítek tisíců, určitě jim přijde tento limit vhod. Takže i tímto způspbem je to výhodné, zválšt tedy pro hodně hodně nemocný lidi.

Souhlasíte se mnou nebo máte jiný názor???

Je mi 22 let, tudíž teprve chytrosti sbírám:) takže takže pište pište, co si o tom myslíte vy. Díky.

Návštěvník (Čt, 23. 10. 2008 - 14:10)

Komunistí žerou listí

Návštěvník (Čt, 23. 10. 2008 - 13:10)

To nebyl překlep.My jim tu u nás tak říkáme:-))))

Návštěvník (Čt, 23. 10. 2008 - 13:10)

Autobusy jezdí vpravo!

Návštěvník (Čt, 23. 10. 2008 - 13:10)

Že by autobusy?:-)))) mělo to být zřejmě ČSSD že? Humorný překlep:-D

Návštěvník (Čt, 23. 10. 2008 - 13:10)

Nikdo si s nikým nehraje.Hrát si bude ČSAD až ve všem přitvrdí.My modří jsme za vodou.My hlad mít nebudeme.My nadávat nebudeme,jen se budeme potichu smít jak nadávají všichni levičáci:-)))))))))

krpepa (Čt, 23. 10. 2008 - 13:10)

Kdo není loutkou se kterou hraje Topolánek je loutkou se kterou hraje Paroubek nebo jiný jejich kamarád,tak je to na světě nastavený,pokud nejsi Topolánek nebo Paroubek nebo jiný jejich kamarád...

Eda (Čt, 23. 10. 2008 - 12:10)

ODS ty nikdy nic nepochopily a nepochopí ste akorát loutky s kterýma si hraje Topolanek

Návštěvník (Čt, 23. 10. 2008 - 12:10)

Jen EDU nechte,on to potom pochopí až bude mít jen chleba a vodu.......aby měl!

Eda asi vylezl (Čt, 23. 10. 2008 - 11:10)

že plácá nesmysly patřící slepici.

Eda (Čt, 23. 10. 2008 - 08:10)

Ods jsou největší hovada a hovadama zůstanon neuznali ani porážku ve volbách

Návštěvník (St, 22. 10. 2008 - 10:10)

Zrovna tady asi moc tech, co maji jasno a vidi dal nez sebe a pul roku dopredu, nenajdes.:((
Ja jsem nejvic nastvana z Drata. Ale jen at si ho jeho volici uzijou, on jim jeste ukaze.:o)

Návštěvník (St, 22. 10. 2008 - 10:10)

Tak,tak.Vidím,že sem píšou inteligentní lidé,kteří mají jasno.Mě modráka fakt nic nepostihne a je fakt,že já se nasral a uškrtím ze svého podniku kohoutky jak to jen půjde.Přesně tak...

Reklama

Přidat komentář