Reklama

Poplatky u lékaře a za recept

OlgaF (Pá, 25. 3. 2011 - 13:03)

Prosím o radu . Jsem dlouhodobě na PN a pravidelně chodím k obvodní lékařce 3x týdně na krevní odběry QUICK. Pokaždé zaplatím 30,-. Je to oprávněné vybírání 30,-, když jsem v léčbě a na PN? Když si mě na kontrolní odběry obědnává sama lékařka? Jestli s tím má někdo zkušesti, děkuji za radu . O.

Venda (Po, 21. 2. 2011 - 13:02)

je to správné!Upadl jsi na hlavu?

Tom (So, 22. 11. 2008 - 18:11)

Leno - záleží co dělá manžel a jestli si to jenom myslí (že by ho vyhodili) nebo má pro to i reálné podklady. Moje manželka nemarodila 10 roků a také nemoci přecházela a bála se jít marodit. Letos se jí zdraví totálně s odpuštěním posralo, 1x plánovaná operace (artroskopie kolene), 2x neplánovaně - hluboký zánět žil s hospitalizací a světe div se. šlo to i bez ní a zatím výpověď na stole nemá.
A nechápu poznámku o učitelích, moc možností na tlačení nemají.

K té kontrole: dostanete angínu, 30,-, po nemoci na kontrolu, tak dalších 30,-.

Karel (So, 22. 11. 2008 - 18:11)

leno, co to plácáš. Dobrého pracovníka , který marodí cca 2 měs.žádný zaměstnavatel nevyhodí. Pokud ano, tak už tam manžel být neměl.
Nela : Tak je správně. Platí se za každé vyšetření a kontrola je vyšetření.

Návštěvník (So, 22. 11. 2008 - 17:11)

A četla jsi tu vyhlášku?

Nela (Út, 18. 11. 2008 - 14:11)

Jsem již 14 dní marod,4x jsem byla na kontrole a pokaždé s poplatkem 30Kč.Na dotaz proč vlastně stále musím platit mi bylo zděleno,že se platí při každé kontrole.Když jsem připoměla vyhlášku MZd.pana Jůlinka nebylo mi odpovězeno.Nemám z toho dobrý pocit a obávám se dalších kontrol na které budu chodit s tou samou chorobou.

Návštěvník (Út, 18. 11. 2008 - 13:11)

No dyť to říkám, novodobí otroci, kterým není pomoci.

pája (Út, 18. 11. 2008 - 13:11)

KOMPLETNÍ VÝŽIVA PRO VAŠE TĚLO
7 denní kurz hubnutí zdarma - registrace na www.snama.cz/dieta NEJDE JEN O HUBNUTI, ALE PREDEVSIM O KVALITÍ VÝŽIVU ORGANISMU

lena (Út, 18. 11. 2008 - 12:11)

Marodění je opravdu luxus, který si už málokdo může dovolit.Kdo má děti na střední nebo vysoké škole tak ví o čem mluvím. Manžel už 2 roky odkládá operaci kloubu. Prostě 6-8 týdnů marodit může znamenat vyhazov z práce a pokrýt poplatky domácnosti a školy dětí z jednoho platu a z nemocenské prostě nejde. Tím že vážně onemocníte, se opravdu můžete dostat do velmi těžké finanční a následně životní situace - o tom už mluví málokdo. A co psychika, tak důležitá pro uzdravení?!?!? A způsob léčby některých doktorů, kteří svým neprofesním způsobem vám nakonec marodění protáhnou klidně o měsíc déle!......To už nikdo neřeší. V tomto státě si prostě můžou klást podmínky pouze doktoři a učitelé - a co ostatní? Ti akorát můžo držet pusu. Zkuste si u soukromníka nebo kapitalistu takto vyskakovat!!!

jaja (Út, 18. 11. 2008 - 12:11)

nevím, komu se vyplatí marodit v této době. To už snad málo komu.Já už min. pět let marodím na dovolenou nebo všechno přecházím a k doktorovi jsi zajdu pouze pro antibiotika, které nedostanu volně k prodeji a myslím, že takových lidí je většina.nevěřím těm řečem, že lidi nemocenskou zneužívají!!!!!

Tom (Út, 18. 11. 2008 - 08:11)

To zdr. sestra: ne, že bych úplně se všemi názory souhlasil, ale v podstatě máš pravdu. Někteří pisatelé ti vložili do úst věty a myšlenky, které jsi vůbec nenapsala. Ale pravdou je, že vážně a dlouhodobě nemocní pacienti mají tendenci se na všechno dívat apriori negativně a na jejich projevu je to znát.

Zdravotní sestr (Út, 18. 11. 2008 - 06:11)

Opravdu nechápete,co chci vyjádřit,Přikláním se jen k názoru,že se snažím bojovat o "správnost ve zdravotnictví".I tato instituce se skládá ze dvou táborů,tj.zdravotníků,kteří jsou dobří i špatní a stejně tak z pacientů,téhož druhu.
Možná,kdyby někdo sledoval mé příspěvky na více diskusích,pak by pochopil,že se nesnažím stranit žádné straně,spíš reaguji dle svých pocitů,které jsou závislé na konkrétních situacích,týkajících se doktorů,sester,ale i chování některých pacientů!
Názor na poplatky jsem vyjádřila a ten neměním.Pro ty,co pomaleji chápou-snížila bych je v nemocnicích,lékárnách.Ty v nemocnicích bych určila na pomůcky a zlepšení péče!!/SNAD POZITIVNÍ NÁZOR,NE?/
Co se igelitek léků týká,chci poukázat na plýtvání s léky,vytváření neskutečných zásob.Každý ví,že tyto léky se nesmí házet do společného odpadu,ale likvidují se v lékárnách.Někdo neví,co s nimi,tak je přinese do ordinace.Pro Paralen si chodili pacienti,běžně!Dokonce jim ani nevadilo,počkat.
Pracovní neschopnosti jsou kapitolou na dlouho.Zneužívání ze strany pacienta,je snad každému jasné/úmyslné prodlužování:ještě mi není dobře-doma úklid na svátky,či dostavba čehokoliv ,firemní problémy ap./.Také nic nového pod sluncem.Také jsem se již zmiňovala,že není vina jen na straně pacienta,ale i lékaře,který PN prodlouží,aniž by si dělal jakékoliv násilí,zjišťovat důvody k prodlužování.
Teď vůbec nemám na mysli PN vystavené z důvodů vážných onemocnění.
A jestli si někdo myslí,že jsem placena bokem,tak nevím za co? Že tady ,občas,sáhnu doktorům "na zoubek",neboť mám jejich chování také dost?To si tedy těžce nerozumíme :=))
Naprosto nechci nikoho poškozovat,kdo si to nezaslouží,proto upozorňuji na nešvary na obou stranách a vy si to přeberte ,jak chcete.
P.S. mám 12 000 čistého a pár let před důchodem.Nějaké zkušenosti už mám,jak ze špitálu,tak ordinací.Ventilovat se musím tady,jinak bych mohla poslat do (!) buď šéfa,nebo pacienta.Proti vyhoření se nějak člověk bránit musí.Přeji hezký a bezkonfliktní den:=)).
Vaše zdravotní sestra.

Tom (Po, 17. 11. 2008 - 11:11)

Nechápu proč řešíte příjem peněz a nějakou hmotnou odpovědnost? Hmotnou odpovědnost sepisuje zaměstnavatel se zaměstnancem. Takže těžko soukromý lékař bude sám se sebou něco sepisovat a pokud jde o sestru, jak víte co má a nemá sepsaného? a za další, vždyť toto není snad starost pacientů. Buďme trochu soudní.

jaja (Po, 17. 11. 2008 - 10:11)

jak je možné, že je umožněno zdravotnímu personálu (sestra a i lékař)přijímat peníze ! V jiném zaměstnání na příjem peněz musí mít přebírající sepsán protokol (smlouvu a tak podobně)o hmotné odpovědnosti. Ve zdravotnictví navíc zdravotní personál (sestra, lékař ..., který se dotýká peněz), se dále dotýká zdravotní techniky sloužící pro vyšetření a pod. Kde je potom hygiena? To v obchodě Vás obsluhují s rukavicemi (pokud se dotýkají potravin), ve zdravotnictví nikoliv !!!

nick (Po, 17. 11. 2008 - 10:11)

myslím, že výše uvedené příspěvky pod "zdravotní sestrou" nemají se zdravotní sestrou nic společného. Divili bychom se, že by zdravotní sestry "málo placené" tady obhajovaly reformu zdravotnictví.

Návštěvník (Po, 17. 11. 2008 - 09:11)

A od kdy zdr. sestry myslí?

nick (Po, 17. 11. 2008 - 08:11)

Velmi mně zaráží to, jak "zdravotní sestra",
osoba, která má ve zdravotnictví údajně nejnižší příjem, tady bojuje za správnost zdravotnictví ??? To znamená jedině jednu věc " dostává bokem od doktora velmi zaplaceno" !!!
Bohužel to tak je, ale sestra si neuvědomuje jednu věc, že pokud se stane, že bude nemocná, má nižší nemocenskou, a pak i důchod !!! Ale to asi její mozeček takhle dopředu nemyslí.

Návštěvník (Po, 17. 11. 2008 - 08:11)

Nechápu příspěvek výše uvedené zdravotní sestry ??? pochybuji , že pozůstalí nosí velkou igelitku, plnou léků, které jsou určeny k vyhození. Pokud tak je, tak proto, že chtějí se dopátrat příčiny úmrtí jejich příbuzných. A paralen ? V životě mi doktor nepředepsal paralen, vždy se zeptal, jestli ho mám doma.
Jak může dojít ke zneužívání pracovních neschopností? Snad lékař podle výsledků, které má pro zjištění nemoci provádět (a bohužel neprovádí i když to zdravotní pojišťovně účtuje) má zodpovědnost za délku nemoci.
Proto Vám radím sestro, se podívat do evidence, jakou lékař předává pojišťovně na úhradu svých služeb za úkony. Možná pak změníte svůj názor !!! Až uvidíte, že doktor při běžné prohlídce vyúčtoje i další úkony - měl by vám za mlčenlivost přidat na platě !!! Mluvím ze zkušenosti . Pokud s tímto nesouhlasíte, tak nejste sestra ale doktor !!!!!!!

Tony (Po, 17. 11. 2008 - 20:11)

Při vší úctě ke každé profesi,která je vykonávána odborně,mám výhradu k placení 30,-Kč za položku na receptu!Probůh,proč?Každý,kdo je nemocen a musí užívat léky,tyto se mu neúměrně prodražují!S regulací to nemá absolutně nic společného.Nebo si snad např.cukrovku a infarkt myokardu pacient vymyslí?Je to zvrácenost...

zdravotní sestr (Čt, 13. 11. 2008 - 11:11)

Se zdravotním pojištěním je to tak,že platíme všichni a z těchto peněz jsou hrazeny drahé operace,výkony,které by si nikdo nikdy nezaplatil.V těchto věcech musí vládnout solidarita.Nechápu,že se najde někdo,kdo ještě tyto věci nechápe.Možná,že právě díky jim,je naše zdravotnictví na úrovni,na které ještě je.
Co se týká částky peněz vydané za léky,pak by snad měl platit 5000 limit?
Levnými léky jsem myslela třeba Paralen,na který si lidé nechávali psát recept.
Nebudu se vyjadřovat ke zlým a arogantním zdravotníkům,ani ke zlým a arogantním pacientům.Jen upozorňuji na situace,se kterými se setkávám a zdůrazňuji,že se najde dost lidí,kteří si neváží péče,která je jim poskytnuta,zneužívají pracovních neschopností,plýtvají léky.Není vyjímnkou situace,kdy pozůstalí přinesou velkou igelitku,plnou léků,které jsou určeny k vyhození :=((.
Zajímavé je,že platba pracovních neschopností jde také z kapes nás všech,jsou často zneužívány,protahovány a nikdo na tuto skutečnost "neremcá"tolik,jako na to že všichni patíme zdravotní pojištění,které slouží k léčbě.

Reklama

Přidat komentář