Reklama

Poplatky u lékaře a za recept

:-) (Po, 2. 2. 2009 - 20:02)

Jasně že jsou důchodci, co je jim dobře, ale taky ne všem. Jak se u lékaře pozná slušně žijící důchodce (velký důchod třeba bývalého komunisty nebo restituent) od důchodce, který moc nemá a celý život pracoval?? Je to stejné jako ženy, co se za samoživitelky jen vydávají a chtějí výhody. To bychom museli všechny přerozdělit. Nebo udělat i důchodovou reformu - všichni stejný důchod?? Je to jedno, zda ODS nebo ČSSD, nevím, kdo komu víc nahrává. Jedni rozdávají jakoby víc a o to víc nás zadlužují. Vyjde to nastejno.

bb (Po, 2. 2. 2009 - 20:02)

je docela k zamyšlení,že důchodců se každý zastává,přestože si většinou žijí docela slušně,na rozdíl od matky,která zůstala s dětmi sama.Když platit poplatky,tak opravdu, naprosto všichni a nebo nikdo.Z některých příspěvků čiší tolik zloby,až to člověka zaráží.Celý náš vládnoucí systém je zrůdný,ČSSD stejně jako ODS.Každý nahrává jen určitým skupinám.

:-) pro Denisu (Po, 2. 2. 2009 - 18:02)

Chápu, že když tě vláda ODS připravila o vyšší příspěvky (ať už na cokoli), že jsi na ně naštvaná. Ale jde o jeden celek, v parlamentu jsou v podstatě stále jedni a ti samí, jen se střídají dvě skupiny ve vládě. Aby se dostali k moci ti druzí, slíbí cokoli, jak nám ukázal Paroubek předvolebními sliby mimo jiné té čtyřleté vyšší mateřské. A jak se hned po volbách ukázalo, byly tak nesmyslné, že je ani na chvíli nemohl splnit. Sociální demokracie jakoby velkoryse rozdává, ale z čeho, když na to není???
Nemám nic proti solidárnosti - nejen ve zdravotním pojištění, ale podporování některých skupin by mělo dávat smysl. Teď toho pro mě hodně smysl nedává (třeba podpora cikánů, co nepracují a jejich dětí, které zase budeme podporovat, protože zas dělat nebudou, nemá smysl žádný). Ve Francii mají prý už třetí generaci přistěhovalců z Afriky, co nikdy nepracovala. My k tomu také směřujeme místo abychom se poučili.

K poplatkům u lékařů : Jsem spíš proti. A nynější stav, kdy někdo platí a někdo ne, je pitomost. Všichni nebo nikdo, vyjmout jen děti a důchodce. Základní péči je potřeba zúžit, protože si ji takhle nemůžeme dovolit. Je to nepříjemné, ale je to tak. Rozmazlili jsme se, a nemáme na to. A rozvinout systém připojištění, které u nás stále chybí. Do toho se ovšem už vůbec nikomu nechce.

Jo, jo (Po, 2. 2. 2009 - 18:02)

to je téma jak vyšité. Úplně stejné jako třeba o razantním zdražení nájemného. Všude vpadnou socky a litují buď chudáka babičku, která žije v nadrozměrném bytě (a proč by se stěhovala, že jo) nebo někoho, kdo o sobě napíše jak se má špatně. A vždycky se najde nějaký blbec, který se jim to pokouší vysvětlit.

Karel (Po, 2. 2. 2009 - 17:02)

Denisa : Nahrála jsi mi na jednu myšlenku : "Nejdříve je třeba počítat, pak věřit". To není myšleno na tebe, ale obecně.

Denisa (Po, 2. 2. 2009 - 17:02)

Nezbyva mi,nez souhlasit.Je to totiz pravda a jeden z mala rozumnych prispevku,ktere jsem tu cetla.
Nadavam na ODS,protoze s jejich nastupem slo ke dnu vse,v co jsem verila.Takze vim,co rikam.

Denisa (Po, 2. 2. 2009 - 15:02)

Tak v tom pripade se Tome omlouvam a beru zpet.Neni pravda,ze nic nepises,zatim jsi reagoval na vse a napsal dost.

Denisa (Po, 2. 2. 2009 - 14:02)

Tak v tom pripade se Tome omlouvam a beru zpet.Neni pravda,ze nic nepises,zatim jsi reagoval na vse a napsal dost.

:-) pro Denisu (Po, 2. 2. 2009 - 14:02)

1) Milá zlatá už ty 4 roky mateřské je nesmysl. 3 je až až. Kdo chce být doma déle, ať klidně je, ale za své.
2) Daně platí každý jiné, rozdíly jsou velké. Kdy jsi naposledy viděla pracovat např. cikánku? - já je vidím jen se válet, vesele nakupovat za poukázky a věčně s dětmi. Cikánky pobírají možná nejvíc a kolik dávají?
3) Až budeme tak bohatým státem, že uneseme mateřskou ve výši průměrné mzdy, ať klidně taková je. Zatím byla vždy symbolickou částkou. V dobách, na které tu někteří rádi vzpomínají byla také 200 Kč nebo 600 Kč a to bylo tenkrát dost málo. Stát nikdy nedával a myslím, že nikde ve světě nedává (ani nejbohatší státy na to namají) mateřskou, která by v pohodě pokryla život matky a dítěte.
4) O děti se mají starat především rodiče. Nemůžu za to, že se dnes lidi neberou a matky se vydávají za samoživitelky, aby od státu dostaly mna dávkách víc. Pak jsou bity ty skutečné samoživitelky. Taky nemůžu za naše pomalé soudy a určování alimentů - většinou směšně malých, rodiče, i když se rozejdou, by se měli podílet finančně na svých dětech zhruba napůl, pokud se nemá jeden výrazně lépe. Ano, tohle by se mělo změnit. Rozdělovat jinak! Žena, která má partnera by měla dostávat výrazně méně než ta, co je skutečně jen sama a nemá, kdo by jí pomohl. Stejně tak matky postižených dětí by měly dostávat víc.
Znám podobný příběh jako je tvůj, jen se stal asi před 15ti lety. Partner utekl naprosto nečekaně než se s druhou dcerkou vrátila z porodnice, alimenty jí 6 let neplatil žádné a ani pak ne vždy a včas. Rodiče 300km daleko a finančně ji taky moc podpořit nemohli. Než si sehnala práci na večer a noci domů (půjčila si na počítač), žily všechny 3 jen z jedné mateřské. Na úřadě dostala 600 Kč jednorázovou podporu. Nejsi sama, komu se tohle stalo. Nesváděj vinu na ODS, tak to vypadá stále, za všech vlád. Mám pocit, že ti co jsou na tom nejhůř, leckdy dostanou nejméně. Tam je chyba. Zatím na tom nejsme tak, aby všichni dostali dost.

Tom (Po, 2. 2. 2009 - 14:02)

Odpovím Ti, Deniso, protože mám rád korektní diskuzi, které nejsi evidentně schopna. Mě neleží v žaludku nic a v podstatě kromě jednoho příspěvku, kdy jsem napsal, ať se na svou situaci podíváš komplexně a nezaujatě, jsem vlastně od té doby nic nenapsal. Jenom čtu o tom, jaký jsem blbec.
Moje dcera má ivalidní důchod, a příspěvek na péči 1. stupeň, toť vše.

Denisa (Po, 2. 2. 2009 - 14:02)

Ano,za deti jsou zodpovedni rodice.A kdyz je rodic jeden,stara se celodenne a radne o dite do ctyr let,je povinnosti statu se starat.Tak to je a ne jinak.Kdybych mela muze,ktery by vydelaval 5000 mesicne,kazdy by ho odsoudil,za neschopnost postarat se o rodinu.Kdyz tyto same penize dostanu od statu,je to v poradku?!Paradoxni!Platila jsem dane stejne jako vy vsichni,dokud jsem byla vydelecne cinna!

Ab (Po, 2. 2. 2009 - 14:02)

Nejsem většina a s názory Denisy nesouhlasím. Myslím, že je hloupost na základě pár příspěvků zde vůbec psát něco o většině či menšině.

Denisa (Po, 2. 2. 2009 - 13:02)

Chtela bych podekovat te nezname,za jeji vyjadreni.Dekuji!Zajimalo by me Tome,co Ti tak lezi v zaludku?Nechapu Te a vlastne se o to ani nesnazim.Jake davky pobiras Ty,na svou postizenou dceru?Krome toho zakladniho,je to prispevek na automobil,pohonne hmoty a jine potrebne veci.Maji snad me deti platit za to,ze se narodily zdrave? Maji take sve potreby a naroky!Je mi Te lito!A je mi z Tebe a Tobe podobnym na zvraceni!Ty jsi jen chlap stare skoly a tak mas take zaostale a povrchni nazory

:-) (Po, 2. 2. 2009 - 13:02)

No jo, mou rodinu ODS taky děsně okrádá! Kdyby ti pitomci snížili daně a nemuseli jsme podporovat tolik darmojedů a cikánů, to by nám krásně! :-)))
Za děti jsou odpovědní rodiče. Na nějaký "stát" nespoléhejte, kdo myslíte, že to je? My všichni, ne? A kdo tam dá peníze? Kdo chce brát, měl by to tam taky vrátit - stačí si spočítat, kolik to při nejvyšších dávkách na jedno dítě 0 až dospělé je.
Netvrdím, že vše je spravedlivé, někdo dostává dávek zbytečně moc a na někoho nezbývá, reorganizace by neškodila!

Tom (Po, 2. 2. 2009 - 12:02)

To jsem rád, že s ní všichni souhlasíte. Lidé asi potřebují slyšet dojemné story, jak někdo zůstal sám s dětmi a nemá co jíst. Hlavně, že máte jasného viníka. :-)

Návštěvník (Po, 2. 2. 2009 - 12:02)

Souhlasim s Denisou uplne ve vsem,a nejsem sama s jejimi nazory souhlasi vetsina,mily Tome.

Návštěvník (Po, 2. 2. 2009 - 09:02)

Poradíme Vám jak zdravě, bezpečně a dlouhodobě zhubnout. Přizpůsobíme se Vašim potřebám i životnímu stylu. Garantujeme Vám dosažení cíle, veškeré informace, 7 denní kurz hubnutí zdarma, registrace na: www.snama.cz/dieta

Denisa (Po, 2. 2. 2009 - 09:02)

Jak vidim Tome,problem s nazory ostatnich,mas Ty.Me nema co,kdo zrat.To je asi ten kamen urazu,ze TOBE to nikdo nezere!Mas vazne ubohy poznamky a nehodlam na ne reagovat.Jinak Tome,cas mam.Spoustu casu!Stejne jako Ty,kdyz ted stejne tak drepis u pocitace.

Návštěvník (Po, 2. 2. 2009 - 09:02)

Největší hlupáci jsou ti, co někomu předhazují, že má internet. Ten je dnes nutnou pomůckou pro školáky.

Tom (Po, 2. 2. 2009 - 08:02)

Deniso kopeš kolem sebe jak smyslů zbavená. A to jsem ti vlastně ani nic sprostého nebo urážlivého nenapsal. Asi jsem se dotkl velmi citlivého místa, soudě podle tvých reakcí.
Na plkání na internetu čas evidentně máš, i na jeho placení. A to se ještě najdou další, kteří ti to žerou.

Reklama

Přidat komentář