Reklama

Poplatky u lékaře a za recept

a (Út, 3. 2. 2009 - 17:02)

myslíš si ,že někdo veme ženu s dětmi a nebo 50letou do práce? Kolik máš let a kde žiješ?

mkz (Út, 3. 2. 2009 - 17:02)

To a:a proč si na sociálu? chybí tě obě ruce že nemůžeš dělat?přece by jsis na té sociálce nechtěl žít jako král,od toho ty dávky určené nejsou.

mkz (Út, 3. 2. 2009 - 17:02)

Klidně poplatky zaplatím a ráda, i když jsem důchodkyně,nic nemůže být stále zadarmo. Těch pár korun za poplatek u lékaře je směšná částka.Nikdy jsem nejela třeba na dovolenou a peníze šetřila na stáří.A státní důchod nedostávám aby bylo jasno.

a (Út, 3. 2. 2009 - 17:02)

z čeho šetřit,ty se máš asi moc dobře,že tak vyskakuješ.Ze sociálky nenašetříš a dříve taky nebyly peníze nazbyt. Zas jeden chytrý.

mkz (Út, 3. 2. 2009 - 16:02)

Svatá pravda,ale to tu bohužel nikdo nepochopil jak je vidět.

mkz (Út, 3. 2. 2009 - 16:02)

Vy nikdy nechybujete že? sám si přečtěte jak jste to napsal vy. A pozor, buzerace je zcela něco jiného než názor!

mkz (Út, 3. 2. 2009 - 16:02)

Ten důchodce jistě do státního rozpočtu přispěl ale kolik????na stáří si má každý člověk šetřit a ne čekat že ho bude živit stát a ještě mít vše zadarmo.

jo,jo (Út, 3. 2. 2009 - 16:02)

ono nic není v životě spravedlivého. Někdo je celý život zdravý, tak ho poplatky nevzrušují, někdo je chronicky nemocný. Ale ač nerad, tak musím konstatovat, že mi můj známý praktický lékař potvrdil, že pacientů ubylo.

Návštěvník (Út, 3. 2. 2009 - 16:02)

No nic, naplat. Žádná defenestrace nebude. Jednak je plno lidí spokojených a jednak Čechy je třeba k tomu vždy dokopat. Nakonec i v tom 89 je k tomu museli vyprovokovat /Rúžička, STB/, aby nekazily evropský politický vývoj. Ostatně já kdybych zdědila fabriku, domy, louky, lesy, taky budu spokojená a chudí by mě pěkně srali.

Slavka (Út, 3. 2. 2009 - 15:02)

S poplatky u lékaře a za položku na receptu nesouhlasím. Celý život jsem chodila poctivě do zaměstnání,přitom vychovala a postavila na nohy dvě děti, -za které se nemusím stydět a byla minimálně nemocná , ted musím platit. Je to nemravné, co vypustil ministr Julínek z úst,že poplatky byly zavedeny a že zůstanou hlavně kvůli důchodcům. Slavka

Návštěvník (Út, 3. 2. 2009 - 15:02)

jo doba byla blbá ale ted je snad ješte blbější!Kdyby se všichni lidi pustili demonstrovat jako to bylo 89 tak snad by ty blbce to už konečně trklo! oni mají velký platy a nám opravdu těch30kč někdy schází!

Návštěvník (Út, 3. 2. 2009 - 15:02)

My jsme nežili v blbé době, v blbé době žijeme až nyní!!

Návštěvník (Út, 3. 2. 2009 - 14:02)

Danyko v lecčem s tebou souhlasím. Akorát, že kdo se takzvaně těšil na důchod, tak teď na něj může rovnou zapomenout, protože nemá šanci se ho dožít. Nejhůř je na tom asi střední generace, která odskákala mládí v blbé době, nic si neužila a teď není díky předchozím prioritám /ve vzdělávání/ schopna konkurovat mladým a navíc připravena pracovat do 65ti let. Každodenní maličkosti jsou prima, pokud nemusíš převracet v peněžence drobáky, jestli si to mlíko koupíš ještě dneska nebo až zítra.

Návštěvník (Út, 3. 2. 2009 - 14:02)

Nežijte stále v komunismu. Stát sotva může dávat lidem práci a dobrý plat, když zaměstnavatelé jsou většinou soukromníci či soukromé firmy. Státní zaměstnaci se mají povětšině dobře. A ti soukromníci či firmy by museli plat zvýšit kdyby nenašli lidi, co jsou ochotni dělat za almužny. Jakýmikoliv brigádami se dá dnes vidělat více než někteří lidé dostávají za řádné zaměstnání.

Návštěvník (Út, 3. 2. 2009 - 14:02)

Jo,jo - nejvíc po státu chtějí ti, co to nejvíc odsuzují podnikatelé. Všechny náklady chtějí odečítat z daní.

bb (Út, 3. 2. 2009 - 13:02)

Co to tady stále plácáte o tom,že nikdo nemůže chtít nic od "státu".Co je to stát?To jsme my všichni a to ,že z nás žije vláda,to vám nevadí?Ta jako první stále a pořád natahuje svou nenasytnou pracku a zvedá si plat,včetně všech výhod,o kterých se nezdá ani důchodcům,matkám samoživitelkám,rodinám s dětmi,ani pracujícím!
Ti od státu nemají nic očekávat,ať třeba pojdou,nebo se udřou bez jakýchkoliv práv/viz.Nečas a jeho zákony/,hlavně, že vláda stát okrádat může.
Je to ubohé a některé názory ještě ubožejší.

danyka (Út, 3. 2. 2009 - 13:02)

Pane Tomášku, vítejte. Jsem taky důchodce a i když můj život nebyl podobný vašemu, došla jsem ke stejnému závěru. Ano, nás důchodce ekonomicky likvidují, závěr života se klepeme strachy, co zase bude za změnu, protože my už nemůžeme nijak ovlivnit svůj život. A jak tu kdosi píše, ať nám pomáhají děti - to by asi muselo být uzákoněno, protože děti mají děti a mají se co ohánět i ony.
Nezávidím mladým, protože to bude jen a jen horší a my přece jenom velkou část života prožili v totalitě - tj. pořádku, člověk se měl kam obrátit, ale dnes? Vše dávat k soudu, čekat roky a zbavit se zároveň chabých úspor. Jediná rada, žít ze dne na den, radovat se z maličkostí a těšit se na den, kdy dostaneme důchod. Ani ten nemusí být časem jistý.

Návštěvník (Út, 3. 2. 2009 - 13:02)

Pche! Stát aby se postaral o nemocné a nemohoucí? Kde to žiješ? Takový lidi už nejsou třeba. Jinak musíš sponzorovat domov pro seniory, domov důchodců apod. To je pořád dokola Evropa, ale kvalita státu se pozná právě podle toho, jak se postará o své handicpované a to nejen staré, ale i např. děti nebo jinak nemohoucí. A my rozhodně ta kvalita nejsme. Co nevyžebrají různé nadace a spolky, to není..

a (Út, 3. 2. 2009 - 13:02)

Stát by měl dát hlavně lidem práci a odpovědný plat takový,aby ty rodiče uživili.
Bohužel většina má se svým platem co dělat,aby se uživili.

Ab (Út, 3. 2. 2009 - 12:02)

To Dan. Ten důchodce jistě do státního rozpočtu přispěl a stát by za to měl zajistit kvalitní silnice, školství pro děti, vystavět nemocnice, zajistit kvalitu životního prostředí, ochranu státu atd.... Lidé by ale neměli čekat, že je bude živit. Postarat vy se měl pouze o opravdu nemocné a nemohoucí, které nikoho nemají.

Reklama

Přidat komentář