Reklama

Poplatky u lékaře a za recept

jana (Čt, 26. 3. 2009 - 23:03)

pochopila jsem to tak, že když padla vládla a řeklo se, že se stahují zdrav. zákony, padnou i poplatky. Je to tak?

Karel (Čt, 26. 3. 2009 - 09:03)

Dají se tady akceptovat snad všechny názory, kromě toho, co napsala Simona. Rath nastolí pořádky!. To snad NE. Jako ministr udělal akorát to, že nalil 7 mld. ze státního rozpočtu do VZP. Nechat vládnout takové rozhazovače peněz, tak za chvíli nebude ani na rohlík za ty dvě Kč.

JOKO (Čt, 26. 3. 2009 - 08:03)

Kdo chce ať platí(určitě ví,kde ty peníze končí)a nám ostatním ,políbí zádel!

Simona (Čt, 26. 3. 2009 - 01:03)

Zita to naznačuje dobře,tedy jen tu část...
Odmítám platit za ožraly,feťáky,kuřáky,gaučové povaleče a podobnou chamraď,která se do těchto stavů,které nás následně stojí statisíce-jejich léčení-přivádí pro své potěšení a dobrovolně.A já mám platit dvakrát za běžnou lék.péči,když neriskuji se svým zdravím?
Ani omylem.
No,nicméně teď to vezme do ruky p.David Rath a nastolí pořádky!

Zita (Čt, 26. 3. 2009 - 01:03)

Jsem zdravotní setra a jsem pro poplatky.Vám nedochází,že když platí kraj,tak platíte všichni ?Už takhle platíte za bezdomovce,alkoholiky,které nám vozí z ulice,tak proč za ostatní?Poplatky nebyly astronomické,doma za vodu,elektř.,plyn,potraviny utratíte mnohem víc.

IB (Čt, 26. 3. 2009 - 00:03)

Všude na světě řeší zdrav. navzájem si odporující cíle -1/dostupnost péče pro všechny¨ 2/neustále stoupající náklady /lepší vyš.metody, drahé přístroje,energie atd.
Poplatek za vyš, hosp. atd je " vtažením" pacienta do systému, tak aby se minimalizovalo plýtvání zdrav.péčí
příklad - předškolní stom.péči , která je zadarmo, využívá pro své děti pouze asi 20-25 % rodičů, ostatní na chrup svých ratolestí zcela kašlou. Jaká by to ale byla vlna nevole, kdyby měli za prohlídku zaplatit 30 kč / mimochodem kolik stojí hamburger ?? Coca cola ??, mobily , telef. paušály - nezbytná to výbava žáků druhého st. ZŠ ???
Milí pacienti, musíte si holt vybrat - buď budeme mít Paralen zdarma, ale v případě infarktu dostanete Acylpyrina kyslík, nebo si Paralen zaplatíte a v případě ohrožení zdraví vás v kteroukoli denní hodinu dopraví / v ak případech i vrtulníkem/ na spec.pracoviště a okamžitě provedou by passe. Vyberte si , na vše peníze nestačí. PS. skutečně nechápu, proč by měly být ze zdravotního pojištění hrazeny položky jako
je strava v nemocnici, praní nem. prádla,
spotřebované energie - vytápění, el. voda atd.

robert.nor (St, 25. 3. 2009 - 23:03)

ppročbychplatilvlekarněa ulekařecelejživotjsemplatilpojištěni60letmamdávnopřeplaceno

Návštěvník (St, 25. 3. 2009 - 23:03)

Tyto diskuse jsou stejně k ničemu. Uvědomte si, že stále platí staré heslo. Půlkou svého platu živíte sebe, druhou půlkou lékaře.

Návštěvník (Út, 24. 3. 2009 - 13:03)

Samozřejmě přívlastek "reguleční" je naprosto chybná formulace. Mělo se říci rovnou. Pacienti budete chudákům doktorům zvyšovat jejich životní úroveň. Budete jim přispívat na drahé dovolené, auta, honosné domy atd. A lidé by bez nadávání platili. Rádi by ze svých žebráckých platů a důchodů podpořili svého živořícího doktora.

Inez (Út, 24. 3. 2009 - 12:03)

A ještě něco, co až tak nepatří do tohoto tématu, ale se zdravotní péčí souvisí. Mnohem víc než 60 korun za den v nemocnici mi vadí politika zdravotních pojišťoven, které ve snaze přilákat klienty nabízejí tu proplatit vstupné do bazénu, tam zas přilbu na kolo, ale v případě dražších léků například pro pacienty s roztroušenou sklerózou už tak štědré nejsou.

Inez (Út, 24. 3. 2009 - 11:03)

V podstatě proti poplatkům nejsem. Vadí mi však přívlastek "regulační", jímž je vláda obdařila, a způsob, jakým jejich zavedení vysvětlila občanům. Vyplynulo z toho totiž, že stát nás trestá za to, že jsme nemocní, a že ti, kteří skutečně ochoří a jichž je většina, doplácejí na ojedinělé zneužívače lékařské péče. Myslím, že kdyby byly poplatky od samého počátku prezentovány jako forma spoluúčasti, zodpovědnosti za vlastní zdraví, popř. akt solidarity (když si budeme kupovat paraleny za své, zbude lékařům víc času a v systému víc peněz pro vážně nemocné), nevzbudily by takovou vlnu odporu a splnily by účel.

Návštěvník (Út, 24. 3. 2009 - 10:03)

Já jsem pozornost lékařům nedával žádnou,protože mě nic taky nikdo nedal.Nevim,proč by měla Věra chodit do soukromého zařízení,tady pouze vyslovila svůj názor a už ji má někdo?!,někam směrovat?

Návštěvník (Út, 24. 3. 2009 - 09:03)

Věro, jaký trapas, dřív dávali lidi pozornost lékaři dobrovolně, tak teď zaplatí rovnou. Nemusí nic shánět dopředu.:-)))
Když se ti to zdá moc, tak jdi do soukromýho zařízení a zaplať komplet. Doktor nebude mít problém s pojišťovnou, jistě tě ošetří lépe a ještě bez fronty.:-))))

Návštěvník (Po, 23. 3. 2009 - 23:03)

Věro, kecáš.

Věra (Po, 23. 3. 2009 - 23:03)

Poplatky u lékaře 30/60.90/-podle dne,situace.Dále v lékárně 30,60 ....k tomu doplatek léků 200 a je tady součet jedné návštěvy.Lépe je zajít k léčiteli,bilinkáři a ušetříte .Podle návrhů se stejně budeme léčit sami.Pojišťovny neplatí a lékař podle toho léčí.Lidé nechodí k lékaři i pro tyto"výhody"kapitalismu.Trapas platit vstupné je i ponižující,jako spropitné.

Berta (Po, 23. 3. 2009 - 23:03)

Cirkrtné v lékárně i u lékaře je největší
debilita v rozhodnutí vlády,hodnocené představiteli jako jednička.

Míra (St, 18. 3. 2009 - 17:03)

Chci se zeptat anonyma,kde jsou příčiny těch dvou nemocí,které se vrátily,když ne ve zdravotnictví? Děkuji za odpověď.

Béďa (St, 18. 3. 2009 - 17:03)

Já nebliji nesmysly,akorát poukazuji na realitu.Bohužel krutou realitu,neboť ve zdravotnictví už nejde o zdraví ,ale pouze a pouze o peníze.Proč 80% výjezdů erzety je bez lékaře,bylo to oficiálně zveřejněno¨.Sestra prý stačí,zastane lékaře.Plánuje se,že lékaře zastane lékarník,lékař pouze předepíše účinnou látku,lékárník rozhodne o léku.Doposud je vštěpováno občanovi,že lékař je zázrak a najednou ho zastane sestra a lékarník a kdo ještě?Léky se mají vydávat na kusy.Kdo do toho trochu vidí,má jasno.Maximálně vybrat peněz a minimálně vydat se rovná zisk.Loni byl přes 40 miliard u pojišťoven.O kvalitě péče se tu nehodlám rozšiřovat,protože to co jsem prožil by málokdo věřil.Od zlitýho lékaře v půl devátý dopoledne v ordinaci v jedné špičkové nemocnici v Praze.Komu se dostane moderní vyšetřovací metoda,kvalitní léky?20% občanům tohoto státu?Prošel jsem hodně zdravotních ústavů, vím o tom svoje,jejich problémy s kterými se nikdy nepotkaly,zahraniční sestry?nebo ošetřovatelky,který neuměj česky ani slovo.Kvalita.

jana (St, 18. 3. 2009 - 16:03)

milý anonyme ze 17.3.
..k tomu tvému-zase tolikrát do měsíce nikdo k lékaři nechodí..
příklad- měla jsem problém-vysoký tlak, na který léta stačil jeden lék. Pak ale tlak náhle vyletěl na nebezpečné hodnoty a lék nestačil, tedy změna(platba u lékaře, v lékárně + doplatek)Nepomohlo, znovu k lékaři, přidal ještě jeden -platba u lékaře a v lékárně- a poslal mě na krev + k internistovi.Ten mě objednal až za 14 dní, protože situace byla kritická, znovu obvoď.,který ještě něco změnil, zase platba+lékárna+doplatek. Pak už přišel termín k internistovi, který změnil všechny léky, dostala jsem jinou trojkombinaci. Tedy platba u internisty +lékárna za 3 položky + doplatek a byla jsem poslána ke kardiologovi-tam také platba. Po 14 dnech zpět k internistovi, který mi napsal větší množství léků, opět platba u lékaře a v lékárně. Ani jsem nepočítala, kolik mě to stálo, byla jsem ráda, že to nakonec pomohlo, ale je jasné, že o 30,-Kč se mluvit zdaleka nedá.Doma mi zůstalo plno léků, které jsem užívala před tím, léků nových, které jsem dostala více méně na zkoušku,zda je budu snášet, ale které jsem zaplatila(resp.jsem si na ně připlatila). Lidé, kteří mluví o 30,-kč se zřejmě ještě nesetkali se situací,že mají zdravotní potíže, které se nedají řešit na místě a jednorázově, jinak by takto nemluvili. Pokud máte problém, který není z pohledu obvoďáka jasně diagnostikovatelný a musíte chodit po specialistech a diagnóza se hledá, tak děláte kolečko, platíte, až se z vás kouří a přitom jde třeba jen o jeden váš problém.

Karel (St, 18. 3. 2009 - 16:03)

Diskuse za ten rok přeci jen pokročila. Už není tolik radikálních odpůrců poplatků, ale začínají se zvětšovat problémy s nízkou nemocenskou. S tím souhlasím asi bude opět nutná nějaká změna. Více na ni nikdo určitě nepřidá, ale první měsíc (což je většina běžných nemocí)bude muset být placena přibližně každý den stejně. V jiném případě to bude další zátěž pro sociální systém.

Reklama

Přidat komentář