Reklama

NYKTOFOBIE - STRACH ZE TMY

Týna (St, 30. 7. 2008 - 12:07)

No jéje ja bych taky nešla nikam ani za nic...bojim se dokonce tak,ze nevystrčim z pod peřiny ani prst...a to muzu bejt zpocena jak mys a stejne mi to strach nedovoli...je mi 16,to uz jsem dobre vyšinutá,co??

Týna (St, 30. 7. 2008 - 12:07)

Neboj,asi jsme dva magoři...

miso (Út, 29. 7. 2008 - 18:07)

nazdarek jasa neojim ani tak tmy ale duchov us som zopar videl aneni to nic prijemne len vsetkosa to odohrava ked vipnem svetlo us som tak zdeptany ze neviem co robit poradte prosim

Kačenka (Pá, 4. 7. 2008 - 12:07)

já mám panickou hrůzu ze tmy je to nemoc???

čaj (Ne, 25. 5. 2008 - 20:05)

já se taky bojim tmy a se mnou polovina mých kamarádů

Návštěvník (So, 24. 5. 2008 - 22:05)

Já sem se dycky chtěl zeptat nějakého doktora jestli panický strach je nemoc nebo jí máme všichni ale já bych řek že všichni ale ne každej si jí připouští jako ten druhý de o to že hodně hrajou v tomhle vztahy doma a taky práce podle toho co děláte tak podle toho máte větší strach jak ze tmy tak ze všeho ostatního je to v nás ve všech ale každej reaguje jinak na tu situaci která nastane a která spouští reakci na okolnosti stačí málá souhra náhod tak se hned spustí reakce kterou každý bere trošku jinak tohle je můj názor a jestli to má pravdiví podklad já nevím ale takhle bych si to vysvětlil já ale já nevim nejsem odborník a navíc mi je jenom 18 oproti vám mám menší skušenosti

llll (So, 10. 5. 2008 - 17:05)

Zuzko, nejsi jediná kdo má hrůzu ze tmy.Já se můžu zbláznit a nejhorší je, když jsem doma sama.Sice mi říkají,že jsem v baráku a nemám se čeho bát, ale já se i přes to moc bojim. Připadá mi, že mě někdo sleduje a když pak začne pracovat moje bujná fantazie, tak je to hrůza! Ale mám něco, jak si alespoň na pár měsíců pomoct-v hlavě si mysli, že je někdo s tebou,vedle tebe, me pomohl herec.Taky si musíš oho dotyčného stále promítat, koukat se na jeho fotky, mluvit na něj a že on ti odpovídá, spí vedle tebe, chrání tě, nikdo ho neslyší, nikdo jiný než ty ho nevidí. Možná to zní, že jsem cvok, ale mě to zabralo na 3 měsíce.To sice neni tolik, ale aspoň něco, teď mám zase ustrašený období. Tak ti přeju, ať ti to pomůže a přestaneš se bát tmy.Pa dyštak mi ještě můžeš napsat na mail avrillavgine1"seznam.cz

Zuzka (Pá, 9. 5. 2008 - 22:05)

Kristino mám to stejně jak Ty...Jsem šíleně paranoidní..Všude "vidím" oči, jak mě pozorují..Taky nemůžu mít pootevřené dveře..Děsí mě to..

Zuzka (Pá, 9. 5. 2008 - 22:05)

Alexo a proč myslíš? Že Tě ten strach přešel?? To jsi se jako jednou ráno vzbudila a přestala jsi se bát? To zní divně..Jak to bylo??

Alexa (Čt, 8. 5. 2008 - 12:05)

Já jsem měla panický strach ze tmy od malička. A pak ve 22.letech mě to úplně přešlo. Naprosto žádný strach ze tmy. Teď je mi 50. let a nikdy se to nevrátilo.

Alexa (Čt, 8. 5. 2008 - 12:05)

Já jsem měla panický strach ze tmy od malička. A pak ve 22.letech mě to úplně přešlo. Naprosto žádný strach ze tmy. Teď je mi 50. let a nikdy se to nevrátilo.

Kristina (Čt, 1. 5. 2008 - 21:05)

Baby, ja trpim tiez strachom z tmy, ale hlavne strachom, ze ma niekto sleduje. To mavate tiez? Desne je to hlavne niekde kde su pootvorene dvere alebo roh budov :( co sa s tym da robit?

mišule (So, 19. 4. 2008 - 18:04)

ok...no já myslim, že ten stav z toho letadla je další stádium mého starchu z uzavřeného prostoru...nejezdím výtahem a do solárka taky nemůzu pac to je na me moc tesny, ta bezmoc ze nemuzes ven....
s tim mimčem je to fakt zvláštní :-)

Bobkař (Pá, 18. 4. 2008 - 13:04)

Předpokládám, že je to kafe horký, tak proto obranný reflex.
Tak to zas mám nutkání pustit a nechytit. Zatím jsem to nutkání nikdy nepřekonal.

Zuzka (Pá, 18. 4. 2008 - 09:04)

Bobkaři a proč obraný reflex?? Mě nevadí nosit kafe :-) a nebojím se ho..Ale je pravda, že se mi občas zdají dost hnusné sny, jak jsem upustila něco hodně křehkého..Někdy se mi zdá i o miminku a to je teprve horor..Nesu ho a mám panickou hrůzu, že ho upustím a když chovám třeba miminko kamarádky, tak mám strach stejný, ale zároveň nutkání ho popustit a chytit..No fuj!!Nevím co to je..

Bobkař (Čt, 17. 4. 2008 - 20:04)

K psychiatrovi doporučení nepotřebuješ a je jedno ke kterému jdeš. Stačí říct, žes měla neovladatelné nutkání za letu otevřít dveře a podobné stavy, o kterých sice víš, že se to nesmí, ale nemůžeš si pomoct a musíš to udělat. A že ses dostala k dobrému psychiatru, poznáš tak, že tě hned nenafetuje něčím tvrdým a nebo nenechá zrovna odvézt.
Zuzka: s tím kafem to není ono. Je to naprosto normální stav, kdy se mezi sebou pere automatický obranný reflex a mozková kůra.

mišule (Čt, 17. 4. 2008 - 19:04)

nooo tak to je báječný....právě se bojim, aby někdy nenastalo to, že ten stav už normální myslí neovládnu a udělám pak nějakou hloupost...jo a když se chci dostat k psychiatrovi nebo k psychologovi tak mám jit za svou obvodačkou? nemáte s tim zkušenosti? mě pak ještě napadlo jestli je lepší jít k soukromému nebo k normalnimu lekari, ktery mi opravdu bude chtít pomoci:-)

Zuzka (Čt, 17. 4. 2008 - 13:04)

Bobkaři tak to mám taky!!! Tu poruchu! Někdy nesu horké kafe a nevím jestli ho pustit, nebo ne..Nakonec se vždycky udržím..Ale mám to tak s více věcma...No jsem hotový blázen!

Bobkař (Út, 15. 4. 2008 - 20:04)

To je lidově řečeno, že máš neovladatelné nucení něco udělat, ale nechceš to udělat protože víš, že je to blbost (např. za letu otevřít dveře v letadle). A buď podlehneš a uděláš to nebo s tím bojuješ, ale jseš v ten okamžik naprosto psychicky trop.

mišule (Út, 15. 4. 2008 - 19:04)

Ahojky, no se tmou mám problem uz od mala, ale s tim ostatnim vazne ne :-) a myslis ze se strach ze tmy fakt lecit neda? me pak napadlo zkusit jednu metodu na ktere jsem byla v detstvi(asi v 15:-) kvuli rozvodu vzala me tam segra ale uz jsem zapomnela jak se to jmenuje no proste mi pani zasvitila na celo a prochazela semnou celou dobu zpet az k porodu a odblokovala mi pak nejake misto kde jsem si pak mela najit snazsi cestu k rodicum...no tehdy jsme si rikala ze je to pekna ptakovina, ale v hoden vecech jde prece jen o psychiku tak treba by ted tohle mohlo pomoct ale zapomnela jsem jak se ta metoda jmenuje:-( no jinak mi ted doktroi zjistili trombozu žilní takže mam zas dalsi vec z ceho byt zas vystresovana a tim se mi i musi oddalit rehabilitace takze ani jen tak nezacnu chodit...joo kdyz se neco se... joo BOBKARi prosim te co to je:obsedantně kompulzivní poruchu to jsme jeste nikdy neslysela:-)

Reklama

Přidat komentář