Reklama

NYKTOFOBIE - STRACH ZE TMY

simona r (St, 5. 1. 2011 - 20:01)

Ahoj lidi, je tu někdo kdo...!!!!!!!!!§

Maja (Út, 30. 12. 2008 - 23:12)

Ahojte. Som zo Slovenska a zhodou okolností som našla túto Vašu roz?ahlú diskusiu. Ak môžem, pridám sa. Tiež sa bojím tmy, ale takej úplne čiernej, že nie je vidieť ani obrysy ničoho. Vtedy ma chytá panický strach, že neviem kde som ani čo je blízko mňa. Je to hrozný pocit. Stáva sa mi to keď sme na dovolenke niekde v horách, kde nie je pouličné osvetlenie, všade okolo samé vysoké stromy a les. No hrúza. Vtedy vraj spím posediačky, ja o tom niekedy ani neviem, len manžel sa mi vtedy prihovára aby som si ?ahla a nespala z postele dole na dlážku. Raz som videla jeden film, že niekoho živého pochovali a on sa zobudil v truhle v úplnej tme, bez kyslíka. A to sa mi často sníva, ked sa nachádzam v tej úplnej tme, preto asi neviem ležať ale sedím.

Bobkař (So, 13. 12. 2008 - 13:12)

Houbec poradí. Pošli je v noci na hřbitov nebo do lesa k oběšencovu stromu a veškerá jejich psychologie bude v lamprdónu.

Návštěvník (So, 13. 12. 2008 - 11:12)

http://www.psychoterapie-poradenstvi.cz/psychologicka_poradna.php tady ti určitě poradí co s tím.

Jarin (Čt, 11. 12. 2008 - 00:12)

Tez trpim strachem ze tmy a to je mi zitra 37.Nevim proc?

Nikolaj (St, 10. 12. 2008 - 21:12)

Strach překonat rozhodně lze! Co se pánů týče, typoval bych, že nyktofobii bude mít srovnatelné procento kluků, jenom se stydí o tom mluvit

Bobkař (St, 10. 12. 2008 - 21:12)

Nečtlas to celý. Jenom holky sem nepíšou. A jinak buď klidná, toho se v životě nezbavíš. Su staré chlap a nepřechází to. Akorát s věkem se mění představy, ale nelepší se to.

bara (St, 10. 12. 2008 - 20:12)

vidíte? píšou sem jenom holky takže kluci s tímto problém asi nemají. kdo ví???

bara (St, 10. 12. 2008 - 20:12)

ahoj je mi 12 a mam hrozný strach ze tmy. na kazdém kroku musím mít rosvíceno.take nemohu chodit večer když není světlo kolem otevřených a zhasnutých místností.ziju se svimi rodici a brachou v rodiném baráku a bracha mi zhasina a ja hned musím bežet k vypínači.nebo když sedím u počítače musím se pořán dívat za sebe jestli nekdo za mnou nestojí...
a také se nesmím dívat do černých mísností(není tam svělo).prosím pomozte mi jestli to jde děkuji(kdybych to řekla ve škole nevím jak by to brali, nejspis by se mi posmíval. a to na nechci) prosim pomoztemi díky bára

bara (St, 10. 12. 2008 - 07:12)

ahoj lidi, ja mam taky strach ze tmy. musim mit na kazdem kroku rosvíceno. nevim z ceho to mam ale uz to mit nechci. nevíte nekdo jak se nyktofobie zbavit. prosim pomozte mi

Kate (Po, 24. 11. 2008 - 16:11)

ahoj je mi 17 a mám strach ze tmi ale to není všechno...přichazí to v noci nebo když se ztmívá mam strach z nadpřirozených bytosti jako je napříklas UFO, duchové atd...je to hrozný otravuje mi to život!v noci radši ani nejdu na záchod když se vzbudim abych nemusela pres chodbu...rychle metu do pokoje kdyz zhasínam v kuchyni nebo koukám pod postel...nejhorší jsou moje vzpomínky z dětství kdy sem například videla krvavou ruku nas posteli kdyz sem zhasínala hned sem rozsvítila a nic tam nebylo...nemůžu se ani kouknout na horor jakej mám strach že mě v noci přepadne nějaká zrůda!poraďte mi prosííím

Vlasta (Ne, 23. 11. 2008 - 14:11)

Ano, Peetja má pravdu, strach z tmy není normální jev. Nechci Vás děvčata strašit, ale později se mohou přidat i různé jiné fóbie a pak opravdu nevylezete ani na ulici. Já sama jsem si tím prošla také. Jako dítě jsem se bála tmy, trvalo to i v dospělosti, po porodu mi začaly úzkosti a deprese a jela jsem v tom 10 let. Musí se to léčit, jinak jsou následky dost děsivé. Psychiatři, ani psychologové opravdu nekoušou :-)Dájo, Vy se snažte s tím něco udělat, Vaše holčička by to mohla odskákat a nést si to s sebou po celý život. To napětí z Vás cítí a tk, jak jste úzkostná teď, můžete být i nadále a není nic horšího, než když dítě vychovává úzkostná matka. A věřte, vím, o čem mluvím, mé dceři je 12 let a vím, že má našlápnuto na to, aby měla někdy v životě také různé strachy. Teď je sice v pořádku, ale až bude velká a bude mít nějaké těžké životní období, může se to u ní časem rozjet také.

Peetja (Ne, 23. 11. 2008 - 13:11)

Co takhle se poradit s odborníky, kteří na to znají postupy. je úplně jedno, jestli máte úzkostné stavy ze tmy, či z čehokoliv jiného. Jistěže se to samo nezlepší bude se to zhoršovat tak dlouho dokud s tím něco neuděláte. Ono se taky může stát, že si vypěstujete perfektní deprese, no strach ze tmy a další problémy k tomu. paráda ne. začněte s tím něco dělat dokud je čas, jsou na to terapeutické metody, které vás naučí se s těmi strachy porvat a držet je pod kontrolou. Nikdo z vás tady není blázen. věřte mi z úzkostma jsem si zažil svoje a jsem rád, že jsem prošel několik let terapie. Kdybych neměl, možná bych dneska seděl jen doma a bál se vyjít ven, nebo bych už nežil. když jsem byl malý taky jsem měl strach být sám ve tmě, jo jo takhle to všechno nejspíš začalo. Přeju hodně štěstí a odvahy! a nebuďte srabi, psychologové ani psychiatři nekoušou. :-)

Dája (So, 15. 11. 2008 - 20:11)

Zuzko, taky jsem měla problémy otěhotnět. Snažili jsme se skoro 3 roky. Pomohl pak až lék Clostylbegit, který vyvolal ovulaci. Vyčetla jsem, že po porodu jsou různé psychozy a podobně. Díky vlivu hormonů :-(. Tak se snažím se utěšit tím že až přestanu kojit třeba se to trochu zlepší :-). Ale že přestanu být poprděná pokaždé když se zhasne ... tak tomu moc nadějí nedávám :-). Ale snatím se :-).

Zuzka (Pá, 14. 11. 2008 - 18:11)

Dájo tak z filmu Já legenda mám fobii taky
:-D..A hroznou..Jen se divím, že se Ti to zhoršilo po porodu..To já doufám, že mě to pak přejde..Jestli teda někdy budu rodit že....:-(..Nějak nám otěhotnět nejde..Tžeba si příroda říká, že matka, která se klepe v noci strachy, je pro dítě katastrofa..No nevím..Každopádně těch strachů se asi nezbavíme..

Misa (Ne, 9. 11. 2008 - 18:11)

Ahoj jsem ráda že jsem narazila na tuhle stránku, protože mám také obrovský strach ze tmy a nevím jak si s tím mám poradit. Dřív to nebylo tak zlé, teď je mi 19 a nemůžu jít v noci někde sama a ani spát...Mám pocit že jsem zralá na psychiatra...

Dája (Pá, 31. 10. 2008 - 08:10)

Ahoj. Tak jsem se pomalu začínala bát že jsem blázen! Je mi totiž 23 a mám strach ze tmy. V noci když jdu na záchod musím všude svítit, když jsem sama doma tak usínám při televizi. Pustím si svoji oblíbenou pohádku na dvd a jdu si lehnout. Bála jsem se už dřív, ale teď jsem 3,5měsíce po porodu a je to děs. Když vztávám v noci k malý na kojení tak to jsou fofry jakým ji mám vyndanou z postýlky a leží vedle mě v posteli a kojím. Kolikrát radši nechám malou vedle sebe spát než abych zase vstávala a bála se že z pod postele na mě něco vyleze :-). Ráno jsem už o tom říkala příteli, protože dnes jde zase na noc pryč. Jen se tak usmál a řekl že to je po porodu normální. To že jsem o tom strachu říkala už před porodem a těhotenstvím nějak zapomněl. Minulý rok mi stačilo vidět film Já legenda a do teď mě v noci doprovázejí hrůzné představi co na mě kde vyskočí. A to jsme se na to dívali ještě k tomu o půlnoci. Paka :-D. Když jsem venku tak mi to vůbec nepřijde že bych se měla něčeho bát. Ale doma :-(. Než jsem začla psát pročítala jsem si tuhle diskuzi a když jsem četla co jak proživají ostatní úplně jsem se v tom viděla a trochu si oddechla že v tom nejsem sama :-).

Zuzka (Čt, 9. 10. 2008 - 08:10)

Míšo tak to Ti závidím. Já když vypne el., tak se můžu po...Největší strach mám, že se to někdy stane, až budu ve vaně, celá namydlená a ted vypnou proud..No to je pro mě děsivá představa..Navíc nám tady v těch kotárech nejde el. poměrně často. Když jsem bydlela ve městě, tak 1-2 do roka, ale tady za ten rok min. 6x nejde. Take hnus. Marki co se stím dá dělat-nevím..Ale tak to obtěžuje život...co? Hnus.

MichaelaB. (St, 8. 10. 2008 - 15:10)

Ahoj lidi, já jsme mívala strašný strach ze tmy na ZŠ, ale čím jsme byla staší, tím se to lepšilo, teď už mi tolik nevadí, i když je třeba noc a vypadne proud, tak jsem v klidu, dříve jsem se vždycky rozklepala, polil mě studenej pot a začala se dusit a měla pocity, že se zblázním. A spát ve tmě, to pro mě bylo nepředstavitelné, usínala jsme výhradně jen když mi svítila spoň lampička.

Markéta (Po, 6. 10. 2008 - 11:10)

Ahoj lidi, to jsem ráda,že se nebojím sama. Dřív jsem se nebála,ale čím jsem starší a mám děti je to horší. Občas zkouknu na nějaký hrůzy ve zprávách a pak se mi to honí furt v noci hlavou.Dá se s tím něco dělat?

Reklama

Přidat komentář