Reklama

Jste věřící ?

Anna (Čt, 8. 1. 2009 - 12:01)

"BLAZNI!!!Se nad tim poradne zamyslete je to picovina zdob minulich kdyz jeste lidi byli dementni"
No dle Tvého vyjadřování Luboši,i dnes jsou lidé dementi.
Náhražku za co,normální obyvateli ČR?
Z daní se faráři neplatí-farnosti nejsou státní instituce.

pavel (Čt, 8. 1. 2009 - 12:01)

Myslím si, že jsi ve svých 22 letech mírně psychicky vyšinutá a asi se to bude s tvým stárnutím zhoršovat. Už dnes máš názory tzv. kostelní babky, která mele nesmysly a přispívá ze svého mizerného důchodu velké částky černoprdelníkům na bezstarostný život..

spokojený (Čt, 8. 1. 2009 - 12:01)

Kardinál Vlk: .Chtějí pořád víc.....Za 30 Kč prodali kraje a nadávají na církev.Všechno jsou to následky vlády komunistů......Na vesnicích žili za první republiky pracovití a zbožní lidé,kteří byli vzorem pro společnost.Dnes po 40 leté "vládě" komunistů je to neurvalá zvěř,která kouká jen po penězích a aby bylo vše "zadarmo"....Nyní je jasné komu p.Kardinál slouží.Proč by tedy neměl mít odsud podporu že?Jsem věřící,hlavou církve je Kristus,Bůh je láska.

pro obyvatele, (Čt, 8. 1. 2009 - 12:01)

Církve nemají s Bohem co do činění. Jsou to samozvané poltické organizace, které si osobují nárok na Boží zastupování na Zemi.
Ale to neznamená, že Bůh neexistuje. Příkladem může být mnoho vědců, kteří po dlouholetém bádání začali v Boha věřit.

Dítě Boží (Čt, 8. 1. 2009 - 11:01)

Tak tedy to krásné místo - kostel - vnímáme asi každý jinak. Například Anna jako místo, kde na ni zírají sochy a dostane tam chřipku. Já jako místo, kde nabírám sílu a je mi tam moc pěkně. Je pravda, že Bůh je přítomný všude, takže se kvůli němu nemusí chodit do kostela. Ale podstata je asi jinde - jde o to, aby se sešli věřící a společnou modlitbou naznačili Bohu že o něho fakt stojí. Jistě, že tam jsou i lidé, lteří modlitbu odříkávájí bezmyšlenkovitě, chodí tam jen aby neseděli doma na zadku, nebo třeba aby tam potkali známé. Takový lidi nepočítám. Kázání faráře má taky něco do sebe - vysvětlí člověku to, co třeba sám není schopen pochopit a dá mu něco na přemýšlení. Málokdo je schopen se modlit a přemýšlet o Bohu a "spojit se" s ním sám doma..je tolik povinností doma(vařit, uklíze, učit se,...), že na Boha nezbyde moc času....Proto kostel, místo, kde alespoň jednou týdně zajdem a jsme s Bohem spojeni v té největší síle, tedy alespoň já to tak cítím. Modlitby, zpívání, přijímání Božího těla, je to o hodně intezivnější v kostele, než o Bohu přemýšlet sám doma. Tak, toť vše, můj názor o kostele.
Jak už jsem zmínila, je mi teprve 22 let, mám ještě hodně otázek co se týče Boha. Věřím, že ale časem otázky budou zodpovězeny a taky doufám, že mi k tomu pomůže síla kostela. Takže ještě jednou to zhrnu - myslí, že do kostela je hodně důležité chodit. Ale ne prožít to tam povrchně, jako když jsem na pivo do hospody, dát si jedno dvě a odejít, ale je potřeba to PROŽÍT POŘÁDNĚ :)
Přijímat Tělo Kristovo není jen něco sníst, jak by to mohli vidět nevěřící...je to pro nás velký zážitek, který doma taky nejde provést.
Tak napiště co si o tom myslíte vy:-)

Luboš (Čt, 8. 1. 2009 - 11:01)

BLAZNI!!!Se nad tim poradne zamyslete je to picovina zdob minulich kdyz jeste lidi byli dementni

milan (Čt, 8. 1. 2009 - 11:01)

Souhlasím s obyvatelem, ať si každý věří v jakoukoliv hovadinu chce, ale jen za svoje peníze!!

normální obyvat (Čt, 8. 1. 2009 - 11:01)

Jen nesvéprávný blázen opravdu věří v Boha, ti ostatní "věřící" to jen předstírají... Žijeme v době, kdy už žádného Boha jako náhražku nepotřebujeme, temný středověk už je dávno překonaný... Co mě nejvíce na věřících vadí, je to, že si toho svého koníčka nefinancují jen ze svých peněz. Proč máme i my ostatní platit výpalé církvi a přispívat NEDOBROVOLNĚ ze svých daní na platy farářů???

Anna (Čt, 8. 1. 2009 - 11:01)

Amen:-)

Jiri (Čt, 8. 1. 2009 - 10:01)

Myslim si, ze pohnutky mnohych vericich jsou vesmes uslechtile, ovsem v touze po te jedine spravnosti proste vypinaji selsky rozum a pak vedou sve teorie, ktere proste jsou sverazne a nekdy ujete... A nemavat prosim Bibli, z Bible nejvice cituji Jehovisti a stejne to nema smysl... Pac nikdo nepremysli, co na to Buh a kazdy urcuje Panu Bohu, co si ma myslet. Jednu vec zapominame - Buh je nad Bibli! Tim se nesnizuje jeji vaha, stale je to svate pismo krestanu, ale ten jediny spravny vyklad ma ON, taky ma pravo, a Buh si to pravo vyhradil, sve nazory menit, resp. posouvat, korigovat viz. dejiny zid. naroda, stary versus novy zakon... Pokud bude nekdo tvrdit opak, prijdu k nemu domu a zkontroluju, jak se ridi torou, jak obetuje, jak chodi zahalena jeho zena na obrady, jak se stravuje v ktere dny atd...

Zakladni chyba soucasnych krestanu je, ze nepremysli nad Bohem, nechteji znat jeho nazor, jen si melou svoje citace z Bible, casto vytrzene z kontextu. Kdyz jim chce pan Buh neco sdelit, tak na nej krici: "bud zticha, tady pises, ze..." Clovek si mysli, ze rozumi Bibli vice nez Buh. Ja verim jen lidem, kteri svym charakterem, povahou, zivot. zkusenostmi aspon castecne pripominaji Pana Boha, pac ti jsou vice podobni jeho obrazu, jako jsou obecne lidi kazdy v jine mire jeho obrazem, jsou dilem jeho rukou... Od kriklounu me nazor uz neovlivnuje, prosel jsem snad vsechny denominace v Cesku a temer me nevzrusuje, co kdo hlasa, kam se zarazuje, to jsou vsechno pozy, deklarace, blaboleni... nezajima me, kolikrat tydne chodi do kostela, na shromazdeni, nezajimaji me zadne vnejsi okazale projevy viry, nezajima me, jake ten clovek ma misto v cirkevni hierarchii, pac u Boha to je stejne upllne jinak. Zajima me prava podstata cloveka, jeho charakter, to, jak je clovek pripraven pobyvat na vecnosti... nejlepe se podstata cloveka pozna v krizovych situacich, zatezovych zkouskach, na to bych vas musel znat osobne, a to neznam... To, co kdo pise na netu, je jen malinkate voditko, rozhoduje realny zivot...

Uvedu priklad z prace: Mam primo u sebe dve kolegyne. Zazil jsem v praci mobbing, zastala se me jedna kolegyne, ktera je jadrna, prima a cestna, ale do kostela chodi vyjimecne, i kdyz rika, ze veri, normalne byste to nerekli, pac se obcas zasmeje i lechtivemu vtipu. Ta druha je v kostele porad, ma tam nejake funkce, zpiva ve sboru atd. Kdyz jsem obcas v praci rekl ostrejsi slovo (nikoli jeste vulgaritu), hned se malem krizovala a ze ona je verici a furt s tim otravovala. Kdyz prislo na lamani chleba a mela moznost se zastat nespravedlive souzeneho, delala se, ze tam neni, ze se ji ti netyka, az pozdeji jakoze v legraci: "Vis, ja si to nemuzu dovolit a dalsi slizke blablaba... A tak se ptam - co je vetsi hodnota?

Jsem presvedcen, ze Buh pomeruje cloveka podle jeho prave podstaty, on vidi vsem lidem az na uplne dno duse... jeho se neda obelstit, ukecat, podvest... Muzete vyrvavat, vykrikovat do sveta cokoli, pochybuji, ze se tim Pan Buh vzrusuje... Je to Buh, nikoli clovek nervacek... Ja bych se lidi uz moc ani neptal na nazor... jakoze supermegahyper kabaret kazatelu, pred kterymi padaji davy, ani papezu, biskupu, arcivevodu a dalsich pseudoautorit. Ja prave ty lidi moc neznam osobne a divadla uz me prestala bavit. Az nejakeho moudreho cloveka, ktery ma fakt neco odzito v zivote poznam a bude se mi zdat, ze je podoben svym charakterem, chovanim Panu Bohu, poslechnu si od nej neco a snad mu budu vice duverovat nez jinym.

Anna (Čt, 8. 1. 2009 - 09:01)

Jo a ještě něco-považuji za malost to,jak reaguje většina čechů na to,když řeknete,že věříte v boha.Téměř sklidíte posměch.Ačkoliv i to se zlepšuje.

Anna (Čt, 8. 1. 2009 - 09:01)

At čtu jak čtu,tak stále vidím,že slovo "věřící"pro všechny znamená "být křestan",v první řadě katolík.
Když řeknu,že věřím v boha,tak si všichni představují,že lezu do kostela,kde papouškuji naučený otčenáš a zdrávas,atd a věřím tomu,že lidstvo zvniklo z Adama a Evy.
Já jsem ku příkladu pohan-věřím v přírodní božstva.Někdo věří na anděly,někdo je židovského vyznání,atd.
Do zatuchlého kostela,kde na mě zírají strašidelné sochy jsem nevlezla už hodně dlouho a pokud nebudu muset,tak se mu vyhnu obloukem,akorát tam vždycky chytnu chřipku.
Každý si boha,či bohy představujeme jinak a jinak s ním mluvíme.
Nevěřící v nic,nechápu,připadne mi,že jsou zabednění,když nechápou co se kolem nich děje-jaké zázraky mají kolem sebe.A proč je naše planeta tak krásná.To někdo,nebo něco vymyslet muselo.A jsou na ní chyby,zbytečnosti,nedokonalosti,které jakoby vznikly ze zapomntlivosti,či roztržitosti:-))
Kdo dal povel první bunce co má dělat?
Náhody neexistují,vesmír by se zhroutil.
Nechápu nevěřící v tom,že to,že se jim něco stane a za nějakou dobu vyjde najevo,že to mělo smysl vztahující se k přítomnosti,prostě nechápou.myslím takové ty zlé věci co se nám dějí a za pár měsíců si odfrknete a najednou si řeknete:ještě že tak!..a celé to zapadne jako skládačka.
Jinak k těm věřícím:nechápu z nich akorát ty,které slepě následují nějaký směr.nerozumím těm,kteří jsou v nějaké "instituci".Třeba právě katolíky.
Ale měla jsem kamaráda,evangelického kněze a s tím byl velmi zajímavý pokec.Myslím,že by se hodně věřících divilo,jak si to vykládají oni a jak to vidí duchovní.

Dítě Boží (St, 7. 1. 2009 - 19:01)

Zdravím všechny, já v Boha věřím a myslím si, že je to opravdu veliký dar od Boha, že mi dal víru v něj. Moc ráda chodím do kostela, krásný odpočinek a povzbuzující zároveň!!!dokonce mi nevadí ani ta zima, co tam teď máme:)
Přeji všem, aby taky poznali Boží lásku. Je to skvělý, fakt že jo:) Akorát je mi líto, že je málo lidí věřících v Boha, nebo aspoň nechodí do kostela, připadnu si tam jedinná mladá, je mi 22. Čím to je, že mladí nic??Škoda.

(Pá, 25. 7. 2008 - 12:07)

V podstatě jsem z rozumového hlediska taky nevěřící. Moje maminka chodila do kostela, taťka ne, ale neodsuzoval to, jako dítě chodil na katechismus ve škole. Několikrát jsem v kostele jako dítě také byla, nic mi to neřeklo. Teď si ho jdu prohlédnout jako architektonickou památku, nicméně když tam vstoupím,pocítím vždy závan něčeho neobyčejného. A také - kdo z nás nikdy neřekl v problémové situaci "Pane Bože, prosím...". V podstatě je jedno, kdo v koho, čemu věří. Nemusí to být jen Bůh, ale i jakákoliv víra v cokoliv, co nám něco přináší.

amazonka (Pá, 25. 7. 2008 - 07:07)

já jsem nevěřící...

o nevěřících si nemyslím nic ,spíš je ůplně chápu at už mají důvody jakékoliv.jediný co mě vadí je že napadaj věřící a házejí na ně nadávky,pokud věřící nikomu neubližují a neviužívají lidi tak nedělají nic špatného však si je nevěřící nemusí všímat že...

a věřící,když jsou rozumní takl jsou to skvělí lidi jako nevěřící a napohled nepoznáte rozdíl jen že jsou poslušnější v uvozovkách...můj strejda celá jeho rodina je hodsně věřící od malička byl vychováván ve víře ale je to rozumnej chlap a nikomu svou víru nevnucuje,je sním zábava ..je zamlklejší ale príma skvěle se sním kecá...nemám ráda ty věřící jako je můj soused je to žid a je to pán všech těch židů ,prostě jim velí jak se říká mezi nevěřícími. a on je bohatý jelikož se obohacuje ostatníma jeho věřícíma a druhá sousedka která k němu patří je chudá jak kostelní myš,ač je židovka a chudá ale bezvadná ženská normální myšlení a nikdy by mě nevnusuvala víru a nepovyšovala se nademnou jako ten zbohatlý židovský soused....a ti co chodí a dávájí vám knížky aby jste vstoupili či pomohli a zamyslili se tak když jim slušně řeknete ne nic vám neřeknou a tiše odejdou,můj otec na všechny řve a nadává a to se mi vlůbec nelíbí je to každýho věc....

když to nikomu neubližuje...tak proč né...ale já sma nevěřím...

dada (Pá, 25. 7. 2008 - 07:07)

Vlastně blbečku huški huški.Já zapomněla,nemáš šulinka,máš jen 3 schnylí hruški.

dada (Út, 22. 7. 2008 - 06:07)

Blbečku,neopyč se a nevým na co syg degene hraješ,snat Ty to djělá dobře na Tvího 11cm dlohiho šulinka.

Návštěvník (Po, 21. 7. 2008 - 09:07)

Bíny dado...hušky hušky...

dada (Po, 21. 7. 2008 - 08:07)

Já sem vjěřýcý v jedyního Pána Boha Hospodyna a vjěřým y tomu,že Ylona aš neš se vrátý ze Londína dostane y rosum.

Návštěvník (So, 19. 7. 2008 - 11:07)

pokrytecká slušnost ještě nezaručuje
slušného a čestného člověka
kamuflaš je opravdu věci slušnosti!

Reklama

Přidat komentář