Reklama

Jste věřící ?

Mira (Út, 10. 2. 2009 - 20:02)

Víra je spjata s člověkem od nepaměti...Jak už jsem někdy zmiňoval,pokud by se vzala skupina lidí kteří nevědí nic o církvy,jiných náboženstvích a tak.A tyto lidi místil na izolované místo,tak se časem nějaká víra vytvoří,bu´d v rámci jednoho nebo více bohů.Když e podíváme na tento svět...tak i nejodlehlejší skupiny lidí jako domorodci mají systém uctívání a jejich bohy...

Hodná holka (Út, 10. 2. 2009 - 19:02)

Jasan, že "věřící" může mít různý formy. Třeba věřící v Boha, věřící v Satana (nicméně kdo věřív Boha, musí tím pádem věřit i v Satana a obráceně). Dál třeba věřící v UFONY, a tak dále.

Taky myslím, že to je individuální, církev ti akorát pomáhá přiblížit se k Bohu. A to ještě tomu, kdo sám chce:)

david (Út, 10. 2. 2009 - 18:02)

Ahoj. jak vlastně definujete pojem věřící?
I takový satanista je vlastně věřící, jenom je prostě na druhé straně barikády. Dlouho se mi navíc vrací otázka - potřebuje člověk církev či jiné společenství k tomu, aby byl blíže Bohu? Jak koukám, asi je to hodně individuální.

Hodná holka (Po, 9. 2. 2009 - 09:02)

Jistě, já tě taky nechci přesvědčovat, abys přešel ke katolíkům. Jen jsem chtěla abys napsal, proč zrovna ateista. Napsal jsi, že to tak prostě cítíš. Já taky cítím, že existuje Bůh A NAVÍC mám i logické důvody :)

Katolíci nepřesvědčujou nějak násilně. Jestli přijdeš do kostela, záleží jen a jen na tobě! Jóó, třeba Jehovisti, to je jiná...

Měj se hezky:)

Návštěvník (Po, 9. 2. 2009 - 09:02)

KOMPLETNÍ VÝŽIVA PRO VAŠE TĚLO
7 denní kurz hubnutí zdarma - registrace na www.snama.cz/dieta NEJDE JEN O HUBNUTÍ, ALE PŘEDEVŠÍM O KVALITÍ VÝŽIVU ORGANISMU

Kid Lomihnát (Po, 9. 2. 2009 - 01:02)

Vím že bychom se tady mohli donekonečna přestřelovat svými názory na obhájení toho či onoho. Ale i kdyby se nemluvilo o faktech tak záleží na tom jak to ten který člověk vidí, cítí. Když se trochu podívám do historie, jak se některé věci vyvíjely, co se děje ve světě, co ukazuje technický vývoj, archeologie a vykopávky, když se trochu rozhlédnu kolem sebe tak si dokážu udělat názor co je tak nějak možné a co ne.
Ale řekl bych že i kdyby člověk nedokázal nějak logicky vysvětlit důvody svého přesvědčení, důležité je jak to cítí a jak to pro něho připadá normální, správné. Tím samozřejmě myslím věřící i nevěřící. Hlavně ale nesouhlasím se snahou přesvědčovat někoho k jiné víře nebo nevíře, důležité je se vzájemně tolerovat. Jak říkám, pokud se jedná o víru která nikomu neubližuje tak mně tito věřící ani v nejmenším nevadí, ale když by za mnou přišel někdo kdo by mně chtěl přesvědčovat abych se dal na nějakou víru, pošlu ho někam.

Hodná holka (Po, 9. 2. 2009 - 00:02)

Jistěže každý věřící obhajuje svoje přesvědčení, tak obhaj i ty to svoje (ateismus)...? proč nevěříš, co tě odrazuje? předem díky za odpověď.

Jo, už jsem někdy někde slyšela(nejspíš ve škole na základce), že si dříve - ve středověku lidé myslelí že Země je placka - ale jsi na omylu s tím, že to byli jen křesťané!!! Ale i tak - No a co? Tak si ti lidé mysleli, že žijí na placce...koho by tenkrát napadlo že nejsou na placce, když chodník je rovnej :-)) a co? Vždyť některé hypotézy časem zastarají a ztrácí váhu - tomu se říká VÝVOJ:-)díky tomu je cilivizace takovou jak ji známe v dnešní době..

Taky nikomu jeho víru neberu a neodsuzuju lidi s jiným přesvědčením, než mám já. Jedinné co můžu je obhajovat své názory a pak už záleží na ostatních jak se k tomu postaví. Ale samozřejmě si ráda vyslechnu i různé názory...

Mira (Ne, 8. 2. 2009 - 23:02)

No malé b jsem napsal proto,protože jsem chtěl vyjádřit božstvo jako takové.

Já se nebudu vyjadřovat k víře jako takové.Moje zájmy jsou parapsychologie.:-)Kdyby něco..jsem v sekci akademie ochránců

Kid Lomihnát (Ne, 8. 2. 2009 - 23:02)

Každý věřící obhajuje svoje náboženství, ať jsou to katolíci nebo třeba jehovisté, muslimové a další a pevně si za svojí vírou stojí a dokáží si ji obhájit stejně jako Hodná holka své křesťanství. Dřív se ale opravdu věřilo že Země je placka, vždyť kvůli tomu katolíci upálili Mistra Jana Husa... Vím že slovo Země se píše s velkým Z, to byla ode mně pravopisná chyba. Ale bůh je pro mně něco jako nadpřirozená bytost, stejně jako třeba čert, také píšu malé č.
Já nikomu jeho víru neberu, každý má právo věřit v to co uznává za vhodné a když tím neškodí druhým jako např. některé skupiny náboženských fanatiků z Asie apod. tak je to vpořádku, ale asi by nebylo dobře někoho k nějaké víře přesvědčovat. To už bylo dřív když evropané objevovali nové kontinenty a snažili se divochy převychovat na křesťany, ale výsledek byl že jim tím jen ublížili.

Hodná holka (Ne, 8. 2. 2009 - 15:02)

Křesťanství se od ostatních náboženstvích liší v tom, že je přesvědčeno o tom, že Bůh o člověka stojí natolik, že se rozhodl vstoupit do lidských dějin a člověka zachránit z toho, co jej ničí a usmrcuje. Křesťané jsou zkrátka přesvědčeni, že prostřednictvím vztahu s Ježíšem Kristem dosahují smíření s Bohem a vztahu s ním. Narozdíl od ostatních náboženství je křesťanství (spolu se židovstvím) velmi konkrétní a historické a základní jeho momenty lze poměrně přesně dokonce i datovat. Nejedná se tedy o mytologii, ale zakládá se na konkrétní zkušenosti lidí s Bohem.

Škoda, že je pro tebe Bůh nula, co naděláme. Můžu Tě ale uklidnit, že mnoho lidí v dospělosti nebo dokonce ve stáří se obrátili k Bohu. Třeba se to povede i tobě, budeme doufat:)

Převážně staří lidi v kostele...jen mi nejde na rozum, že tu svoji víru nepředali dále svým dětem...

Barvy(nejenom modrá jak píšeš), které vidíme na obloze jsou výsledkem rozptylu, pohlcování, lomu a ohybu slunečního záření částicemi v atmosféře. Směs fialové, modré, zelené a malého množství ostatních barev vytváří modrou oblohu.

My věřící nejsme zas tak hloupí, jak si možná myslíš Kide Lomihnáte. Nebo co mělo znamenat "dnes už i věřící uznali, že Země není placka"? to vyznělo jako kdybychom byli blbečci z venkova, co nedělají nic inýho než se modlí a chodí do kostela....mimochodem Země se píše s velkým Z...nebo Země je taky pro tebe nula?:)

Kid Lomihnát (Ne, 8. 2. 2009 - 14:02)

Že do kostela chodí téměř jen starší lidé je asi proto, že dřív se spíše dalo uvěřit v boha protože pro hodně lidí byl jejich svět nějaká chaloupka na vesnici, dvorek se slepicemi a nějakým tím dobytkem, práce na poli a v neděli kostel. Teď když už vidíme dál než jen za humna a víme víc o světě tak si tak nějak dokážeme udělat o nějakých věcech jinou představu co je možné a co ne. Od víry mně dost odrazuje i to že je ve světě víc druhů náboženství a pro každého je pravý a jediný právě ten jeho bůh.
K otázce jestli by věřící člověk mohl počítat s mimozemskými civilizacemi, to je těžko říct, asi jak moc a v co by věřil. Pamatuji si svoji věřící prababičku když říkala že země je placka, plave na vodě, to modré nad námi je nebe a v něm sedí bůh... Ale dřív v tohle asi lidé věřili. Myslím že dnes už i věřící uznali, že země není placka ale je kulatá a že to modré nad námi je kyslík který má modrou barvu.
Jo a já píši slovo bůh také s malým b protože je to pro mě něco co pro mně neexistuje, je to pro mně nula.

Hodná holka (Ne, 8. 2. 2009 - 13:02)

aha chybka, né straší lidi, ale starší (v 1. řádku).

Míro, mimochodem, Bůh se píše s velkým B :-)

Hodná holka (Ne, 8. 2. 2009 - 13:02)

škoda, zdá se mi že je tak málo lidí v kostele! straší lidi jóóó (ze strachu ze smrti asi nebo nevim), ale mladí skoro vůvec, někdy jsem tam dokonce jedinná mladá :-( když nepočítám bráchu a ségru :-) tak kde se pak má člověk seznámit s věřícími lidmi... v hospodě těžko :)

Mira (Ne, 8. 2. 2009 - 12:02)

co se týče boha...pokud bych bral toho z bible,tak v toho nevěřím.
Asi nejblíže z náboženství jaké známe,je mi pohanské.
Jinak opravdu věřím v něco víc,věřím v sílu která nás obklopuje.bla bla bla....nebudu to víc rozvádět:-)

Hodná holka (Ne, 8. 2. 2009 - 12:02)

V Boha věřím!

V mimozemšťany nevím, ale spíše se přikláním k tomu, že nevěřím! Respektive jsou mi docela ukradení.

Jak jste na tom vy?

Kide Lomihnáte:) něco na tom bude co píšeš...

Mira (Ne, 8. 2. 2009 - 10:02)

No já bych nějak nekombinoval víru boha a mimozemský život,je to otázka každého jak se k tomu postaví....jsou jen tři varianty...Věřím,nevím,nevěřím

Kid Lomihnát (So, 7. 2. 2009 - 23:02)

To že kruhy v obilí dělají lidé pomocí prkna a provazu je už myslím známo, ti už se přiznali a i v televizi ukazovali způsob jakým kruhy dělají.
Co se týká mimozemských civilizací, řekl bych že je dost pravděpodobné že existují, ale také bych řekl že jsou mezi námi takové vzdálenosti jak prostorové tak časové že dokud bude naše planeta existovat tak není šance se s nimi sejít. Naše planeta existuje jen zlomek času v existenci vesmíru a člověk jako rozumná bytost je tu jen několik tisíc let a to je zlomek času v existenci naší planety. Myslím že mimozemské civilizace jsou i tak odlišné od nás že neni možnost kontaktu. Stačí se podívat na opačnou stranu země a už vidíme vzhledově odlišné lidi s jinými zvyky, jiné druhy náboženství, jiná zvířata a to jsme na naší planetě, co pak nějaká planeta na které se od začátku vyvílel život úplně jinak než u nás.

Hodná holka (So, 7. 2. 2009 - 21:02)

Ahoj Kime a Miro,
tak nevím, moc ste mi neporadili :-(
Včera jsem vedla dizkusi s kamarádkou, která v mimozemskou civilizaci věří. Já vám nevím, opravdu nevím. Určo si myslím, že obrazce v poli nedělají UFONI :-) no ale někdo si fakt myslí že to dělaj práv oni, přijde mi to velmi úsměvné. Asi abych zjistila jestli mimozemska civilizace existuje, budu muset nahlídnout do literatury a pak podle toho si udělat vlastní názor.
Jsem věřící(v Boha), myslíte, že věřící lidé by neměli v mimozemštany věřit? Asi se na to optám pana faráře, docela by mě jeho názor zajímal...

Mira (So, 7. 2. 2009 - 20:02)

Kime..ty si děláš legraci,viď.Tobě připadá hnědé a černé uhlí jako blud.Já bydlím poblíž barandienu kde nalezneš otisky trilobitů v břidlici,tu břidlici musíš rozlomit abys ho našel.Myslíš že si dal někdo práci aby to tam dal?
Mimozemské civilizace jsou velká neznámá,rozhodně mi žádný Ýtý neseděl za oknem,ale stejně si myslím že vesmír neni jen od toho aby nám tvořil pěknou noční oblohu,nelze vyloučit že někde jsou stejné podmínky jako zde.
Souhlasím s nehmotným světem,mam vlastní zkušenosti a navíc je to muj koníček.Rozhodně ale nefandím trvzení o špatných a dobrých.nic neni špatné ani dobré,jen člověk rozlišuje,podle toho co se mu zrovna hodí.Každé zlo evokuje dobro a naopak,je to jen systém rovnováhy....nic víc,nic míň.......

Kim (So, 7. 2. 2009 - 17:02)

Hodná holko, evoluci si vymysleli zlí lidé. Věci, které jsou předkládány za důkazy ,jsou výmysly pár jedinců nebo podvrhy, aby byli lidé i nadále udržováni v tomto bludu.

Mimozemské civilizace jak je chápeš ty, pravděpodoně neexistují, ale existuje nespočet bytostí nehmotných, tedy duchovních, pro nás neviditelných. Jsou dobří i zlí jsou to andělé a démoni

Reklama

Přidat komentář