Reklama

Jste věřící ?

Superman (Čt, 10. 1. 2013 - 02:01)

kdyby ti "krestane"...Právě, že naopak ! Konec světa má nastat. Sám Ježíš vyučoval o posledních dnech. Řekl: "Tato generace rozhodně nepomine, dokud se to všechno nestane !" Ale kterou generaci myslel ???

Superman (Čt, 10. 1. 2013 - 02:01)

Vira je vznesena vec, pokud...Kdo je jesre ateista, at se podiva za hranice knizek Darwina... To je slepa vira!

A kdo o tom rozhodl, že je to SLEPÁ VÍRA ? Stejně tak může říct Řek, který věří v Dia, že jehovismus je slepá víra a to samé může říct buddhista o hinduistovi. Svědkové Jehovovi mají výhodu akorát v tom, že se na nich splňuje Písmo. Možná si to říkali už i křesťané v prvním století, že UŽ BRZY PŘIJDE KONEC a třeba si to myslel i Jan Hus (přišel konec, ale ten jeho ?) Tak možná už konec světa přišel aniž by jsme to postřehli. ? ? ? Já jsem si každopádně udělal metřík, který počítá dní od "konce světa". ? Víte, že už uběhlo 20 dní v novém světě. ?

Maja (Čt, 10. 1. 2013 - 00:01)

Ja myslim, ze rozumim tomu,...kdyby ti "krestane" cetli Bibli, docetli by se, ze konem sveta neam nikdy nastat a neblaznili by. Velke cirkve uz s ucenim Jezise nemaji nic spoleceneho. Bol to skromny delnik, ktery chodil mezi lidi a prednasel jim treba na poli. Zadny kostel, zadne zvlastni obleceni, ani sochy a obrazy, ani zvlastni obrady a uz vubec ne vybirani penez...

D (St, 9. 1. 2013 - 21:01)

"To s mayi byla jedna z...Ja myslim, ze rozumim tomu, co chtel Jirka rici. Minil, ze bez ateismu by nebyla zadna hloupa psychoza s udajnym koncem sveta 21.12.2012, ktera byla spojovana s koncem mayskeho kalendare.

Ja s tim ovsem nesouhlasim, jevi se mi to jako naprosty nesmysl. Iracionalni proroctvi konce sveta maji zivnou pudu naopak mezi nabozenskymi bigoty nebo povercivymi lidmi. I krestane maji za sebou dlouhou historii neuspesnych predpovedi konce sveta k nejakemu konkretnimu, v nabozenskem poblouzneni vyfantazirovanemu, datu.

Naopak ateiste maji tendenci byt racionalni a kriticti, a podobnym nesmyslum neveri.

... (St, 9. 1. 2013 - 20:01)

Taky věřím a jsem..."To s mayi byla jedna z mnoha daní naší společnosti za ateismus."

Můžeš to nějak přeložit?

Jirka (St, 9. 1. 2013 - 19:01)

Taky věřím a jsem katoílk, ale musí se dost věcí číst mezi řádky, takže hlavně žádný fanatismus a spíš je lepší podle toho žít sám. Ostatní nejdou přesvědčit, spíš se chytí, když všechno bude ukazovat na to, že to jde a i když nejsem žádný pablb, tak se můžu spolehlivě řídit biblí a učením Krista. Na tom narozdíl od židů a islámu není nic násilného a striktně dogmatického, jako pravidla, která se musí dodržovat a nejdou vysvělit proč a bez toho to nejde. Takovýchto věcí jenom využívají mocensky orientovaní blázni - třeba muslimové a v přeneseném smyslu politici. Jsem rád, že bible má odpověď na všechny vypjaté a náročné situace, viz ta pitomost s koncem světa, stejně mu neunikneme, ale je to spíš princip o tom, že budeme spíš bojovat a postavíme se k tomu čelem a budeme se dívat zpět, co jsme v životě udělali dobrého a né že budeme skuhrat někde v díře, že se žene pohroma a a čekat až se vypaříme do vesmíru:))) To s mayi byla jedna z mnoha daní naší společnosti za ateismus.

Rozarka (St, 9. 1. 2013 - 15:01)

Takovou viru neznam, nic podobneho u nas neni registrovano... Asi si se spletl

ouha (Út, 8. 1. 2013 - 20:01)

Rozumny clovek zije podle...Ty jsi jehovistka? Tak to jsme jinde, proto o sobě mluvíš jako "my"

Rozarka (Út, 8. 1. 2013 - 19:01)

jdi ty brebto :)Rozumny clovek zije podle Bible. Tecko precti si o apostolovi Pavlovi, navstevoval lidi po domech....

Jehovisté nepat (Út, 8. 1. 2013 - 19:01)

jdi ty brebto :)

Rozarka (Út, 8. 1. 2013 - 19:01)

Hele,vyjádřit se jdi do...tecko, mas problem ve sve vire, chybi Ti ucta k lidem a ovce ducha galat 5:22, tam je neco o mirnost

. (Út, 8. 1. 2013 - 19:01)

Hele,vyjádřit se jdi do královského sálu, tam si i zazpívej. Vyjádřím se k víře.
Víra je taková citlivá věc. A mezi věřícím a Bohem by neměl být žádný prostředník. Víru, tu pravou si nechávám ve svém srdci a to, že ji tu svou " pravou" víru chodíte tzn. rozsévat mezi lidi, si sklízíte jen pohrdání. Rozumný člověk ví. Rozumný člověk, by nelezl na doktorku přesvědčovat o své víře. To umí jen jehovisté. Fanatici, sektáři.

Rozarka (Út, 8. 1. 2013 - 19:01)

skoda ze se ta tecka nevyjadrila k vire, nebo nevire, jenom utocila

Rozarka (Út, 8. 1. 2013 - 19:01)

Vy alespon mate 3 a priznate se k tomu... dobry

... (Út, 8. 1. 2013 - 18:01)

Nauc se vlaswtni podpis, na...On má svůj podpis (nick) - tečka. To se učí také ve škole.

Rozarka (Út, 8. 1. 2013 - 17:01)

Rozárko, jdi vařit....Nauc se vlaswtni podpis, na to staci zakladka

. (Út, 8. 1. 2013 - 16:01)

Vira je vznesena vec, pokud...Rozárko, jdi vařit. Udělaš lépe.

Rozarka (Út, 8. 1. 2013 - 16:01)

Vira je vznesena vec, pokud se nepreklene do fanatismu. Mimi CR by se na vas divali jako na postizenym AIDS, kdyby jste rekli, ze jste neverici. jsme nestastna vyjimka ve svete. Kdo je jesre ateista, at se podiva za hranice knizek Darwina... To je slepa vira!

úvaha (St, 2. 1. 2013 - 10:01)

Máš pravdu, hodně věcí..."Čti si samotnou Bibli...".

Vždyť i tady se liší jednotlivé překlady a výklady. Takže všechno je to jenom o lidech, kteří si mohou vymýšlet co chtějí a taky to dělají. Vždyť se mezi sebou dohadují i samotní křesťané. Jedni mají volno v sobotu, druzí v neděli a všichni se ohánějí Biblí.

:)))))))))))))) (St, 2. 1. 2013 - 00:01)

Jsem věřící ateista....:)))))))))))))))))

Reklama

Přidat komentář