Reklama

Jste věřící ?

možná máš pravd (Ne, 2. 6. 2013 - 17:06)

jsou i lidé, kteří v Boha...otázkou je jak dlouho. Bez trvalé smyslu života, lze žít spokojeně jen stěží

a pak (Ne, 2. 6. 2013 - 17:06)

jsou i lidé, kteří v Boha vůbec nevěří a jsou spokojení.

Hitokage (Ne, 2. 6. 2013 - 12:06)

Ano, ale už víš, že...Ten spor je nekonečný a těžko říct, co je správné, ale myslím si, že to každý v hloubi duše ví.
Když si všimneš tak jsou lidé, kteří se vyznačovali či vyznačují hlubokým soucitem a láskou, ti mají pravou víru a jsou spokojení na tomto světě. Přímo to z ních září.
Na druhé straně jsou lidé, kteří mají falešné představy o Bohu a i když mohou navenek vypadat spokojení, tak ve skutečnosti je jejich život neustálým sporem a je plný zloby. Také to z nich často září už na pohled.

ouha (Ne, 2. 6. 2013 - 11:06)

Opakuji, že pokud je víra...Ano, ale už víš, že největší spor mezi vámi věřícími, je právě to, co je to ta pravá víra. A tolik nenávisti, jen ne lásky

Esor (Ne, 2. 6. 2013 - 11:06)

zeme kulata kniha Izajase a...Bohužel to co tvrdíš, milá Rose, je lež.

Rose (Ne, 2. 6. 2013 - 10:06)

zeme kulata kniha Izajase a ze visi v prazdnote kniha Joba, to je jeste starsi informace, priblizne 1500 pnl

Rose (Čt, 30. 5. 2013 - 10:05)

Opakuji, že pokud je víra...s tim souhlasim, to zni pekne Hitokage. Bible jako prvni uvadela, ze zeme je kulata, na svoji dobu prekvapivy vedecky udaj a tehdejsi soucanici se tomu asi posmivali

Hitokage (Čt, 30. 5. 2013 - 08:05)

To mi chceš říct, že pro...Opakuji, že pokud je víra pravá (alespoň podle mého pohledu), tak souvisí s láskou a soucitem.

Já si myslím, že víra je právě pro ta místa, kam vědecké poznání nedošlo.
Zaplňuje prázdnotu. Popravdě si myslím, že se věda a víra krásně doplňují.

neznaboh (St, 29. 5. 2013 - 23:05)

To mi chceš říct, že pro tebe je například láska a soucit něco špatného?

Víš, láska a soucit nemusí být vázány na víru v Boha.
Každopádně si myslím, že mnohem důležitější je to jak lidi konají, než proč tak konají.

Tvou víru ti neberu. To, že předkládám argumenty proč mi netřeba víry v nadpřirozeno neznamená, že tě chci učinit skeptickým bezvěrcem. Nesmlouvavou polemiku však vedu tehdy, je li víra vnucována lživými pseudovědeckými argumenty.

Vědecké poznání nemůže nahradit víru, protože postrádá prvek jistoty. Duševní doupátko, kam se lze vždy spolehlivě uchýlit.

Vědecké poznání je vždy relativní. Nemá věčné a neměnné pravdy. Kterýkoliv jeho axiom může být kdykoliv zpochybněn, ani ta nejucelenější a dokonale fungující teorie není a nemůže být definitivní.

Vědecké poznání nikdy nemůže být úplné. Každé vědecké poznání je vždy pouze dílčí. Pokaždé, kdy objasní novou, dosud neznámou oblast, zákonitě se objeví další, obvykle ještě rozsáhlejší neznámo. Poznání je možno donekonečna zpřesňovat, nikdy nedosáhne "božské" dokonalosti.

To je důvod, proč věda víru v transcendentno nemůže nahradit - ale proč na druhé straně věčné a neměnné pravdy nemají ve vědeckém poznání místo.

Má li kdo niternou potřebu víry, vědecké poznání mu jí nenahradí.

Hitokage (St, 29. 5. 2013 - 22:05)

Tedy - jak víš, že zrovna...Věřím, že je jedno, v jakém kulturním prostředí člověk vyrůstá či jakého je náboženství. Jsou lidé zaslepení, fanatici hájící věrouku, která pramení z potřeb ega či jiných zdrojů tohoto materialistického světa. Ale pravda je jedna a může k ní vést mnoho cest. Já jsem katolík, ale například budhismus je mi velmi blízký.
Ve skutečnosti má mnoho náboženství či směrů hodně podobných prvků a míří ke stejnému cíli, jen jej každý jinak nazývá.

Samozřejmě, nemohu nikomu vnucovat svůj názor a svou víru, ale od toho je to víra, abych věřil, že je správná.
Nevěřím z donucení, ale protože cítím, že je to dobrý směr. Nejsem člověk, který jde za davem a slepě následuje. Hodně jsem o svém postoji přemýšlel a dospěl jsem k závěru, že Bůh existuje a že cesta k němu je skrze učení Krista.

Stačí se podívat do svého nitra. To mi chceš říct, že pro tebe je například láska a soucit něco špatného?
Člověk v sobě má semínko pravdy a cítí jej.

neznaboh (St, 29. 5. 2013 - 21:05)

Pokud se jedná o pravou...Tedy - jak víš, že zrovna ta tvá víra ve tvého Boha je ta pravá? Ono těch jedině pravých věroučných systémů je na naší zeměkouli množství větší než malé; a Bohů, Bohyň a Obecného Duchovna vůbec jakbysmet.

Vždycky jsem v duchu testoval lidi podle toho, jaké by to bylo ztroskotat s nimi na pustém ostrově.
Tady by však byl zajímavý jiný experiment; nechat ztroskotat na pustém ostrově zapřisáhlé vyznavače různých jedině pravých věrouk. Pozorovat, jak by to dopadlo a která z těch jediných pravých věrouk by nakonec byla evolučně nejúspěšnější.

To jsem kruťas, což? :-)))

Hitokage (St, 29. 5. 2013 - 19:05)

Jenže ona spolu ne vždy...Pokud se jedná o pravou víru tak ano. Samozřejmě mluvím o víře v Boha.

ouha (St, 29. 5. 2013 - 19:05)

Jsou lidi, kteří prostě...Jenže ona spolu ne vždy víra a láska k bližnímu souvisí.

Hitokage (St, 29. 5. 2013 - 19:05)

Jsou lidi, kteří prostě nemají na to povznést se nad své ego a materialistický pohled na svět.

Pravá víra a láska k bližnímu je dar, který spoustě lidí už bohužel chybí.

Esor (St, 29. 5. 2013 - 13:05)

K vire musi clovek prijit,...Víru v tvýho boha člověk k životu fakt nepotřebuje, přesto je mu často bezostyšně vnucována.

Jsou lidi, kteří prostě nemají na to povznést se nad víru v boha.

Zdravá nespoutaná živočišnost je dar, který spoustě lidí už bohužel chybí.

Rose (St, 29. 5. 2013 - 11:05)

K vire musi clovek prijit, nemuze mu ji nikdo vnutit a jsou lidi kteri na to nemaji, nebo jsou natolik zivocisni, ze jim vira nic nerika

chlap (Út, 28. 5. 2013 - 09:05)

A dýchat, chodit, mluvit,...A dýchat, chodit, mluvit, číst, .. - dokážeš?? To dokáže kdejaký živočich. Tady zase taháš lidi za fusekli. To, že si musíš pro život vybájit fotříka nebeskýho je tvůj problém.
Někdo, kdo tě bezmezně a bezpodmínečně MILUJE, což nejlíp poznali ti, které utopil potopou světa, fakt milující fotřík.
Poznat Ho je snadnější než se naučit chodit, ale ještě snadnější je do něj šlápnout. Bojím se, že se ti to stalo, osobo jedna.

Hitokage (Út, 28. 5. 2013 - 07:05)

Ale jistě, je to tak vždycky a všude, v každé společnosti lidí. Jsou lidé, kteří skutečně žijí podle Kristova učení a jsou pokrytci.
Církev už také není středověká instituce a nemá snahu ovládat lidi. Kdysi byla spíše nástrojem moci, opět proto, že ji lidé zneužili.
Znám však mnoho lidí v Katolické církvi, kteří žijí v lásce a dávají lásku.

osoba (Út, 28. 5. 2013 - 00:05)

Chtěla bych v někoho nebo v...A dýchat, chodit, mluvit, číst, .. - dokážeš?? Stejně jednoduché je poznat Toho, kdo je autorem života a zákonů, které fungují nezávisle na lidských názorech. Někdo, kdo tě bezmezně a bezpodmínečně MILUJE, pro tebe má skvělý plán - nesrovnatelně lepší, než by sis mohla sama vybájit. Poznat Ho je snadnější než se naučit chodit. Jestli chceš radu, napiš [email protected]

osoba (Út, 28. 5. 2013 - 00:05)

To je osobni vec kazdeho, ja...ne každý, kdo se považuje za "věřícího", jím skutečně je. Přesněji řečeno, většina lidí věří čemukoli jinému, než by měli. katolíci většinou dost nekriticky zbaští všechno, co se jim v kostele předloží, a vůůbec je nezajímá, jak výrazně to odporuje tomu, co říká Bůh, o němž to prý je. A "aktivní víra" u katolíků je prakticky omezená na dodržování různých tradic, rituálů a povinností (a mnohé tak odporují Božím instrukcím). takže - věříš Bohu nebo papeži?? JE v to obrovský rozdíl.

Reklama

Přidat komentář