Reklama

Jste věřící ?

Mařko (Po, 13. 8. 2018 - 13:08)

přestaň žvanit o neviditelných fantasmagoriích, které žijou akorát v tvé hlavě a napiš něco normálního.

Umíš aspoň vařit?

Sorry za vtipný (Po, 13. 8. 2018 - 13:08)

Mare se nesnesla s posledním družstvem pobožných

Ale to přece vů (Po, 13. 8. 2018 - 13:08)

že se Mare nesnesla ani s podlesním družstvem pobožných a musela odejít. To je jasné. Mare je panovačná. Chce panovat, ale na to jí tam v žádném sboru nikdo neskočí. Musela by si to odpracovat a odsedět tak jako každý, aby se dostala nahoru. A jí se nechce čekat. Tak si založí menší skupinku, v níž bude šéfová. To tak dělá více pobožných. Nechtějí poslouchat větší celek, založí si svoji vlastní sektu. Mare není ani první ani poslední, kdo to dělá. Historie křesťantví je toho plná. Obývakoví křesťani tu byli i za komunistů. Paralelně s oficiálními církvemi. Oficiální církve považují Mare za odpadlici.

Je to věčný kolotoč. Kvůli jejich pitomé knížce a jejich fantasmagoriím.

Mare he podvodnice. Nemá žádného boha. Má jen tu knížku a chce si ji vykládat podle sebe jak se jí to hodí, proto v žádné církvi nevydrží.

Mare (Po, 13. 8. 2018 - 13:08)

Pak přijdu sem a někdo mi ještě k tomu nadává do nacistů......., fakt rajc....

Mare (Po, 13. 8. 2018 - 13:08)

Touho, takže už víš, proč se křesťané neshodnou.....?

Protože je někdo chamtivě rozděluje, chce panovat.....

Většinou ovšem to nikdo nedělá vědomě nebo cílevědomě....

Jsou z největší části ovlivněni Katolickou církví a to nejen vedoucí církví, ale i ti všichni lidé, kteří by měli aktivně sloužit svým sourozencům v Kristu....si vzájemně....

Místo aktivity sedí pasivně v lavicích, odkývou všechno a jdou domů....

I tady je svoboda těžší a těžko se žije,.....je mnohem pohodlnější žít v totalitním systému, který za vás všechno udělá....., že....?

Známe to dobře ze světa.-...

Mare (Po, 13. 8. 2018 - 13:08)

Je absurdní a bylo by to k smíchu, kdyby to tolik občas nebolelo,.......ale pro tutéž věc mně tady nenávidí nevěřící a zároveň také církve v reálu, protože vždycky mluvím o oné totalitě s představiteli denominací....

Teď nedávno jsem odešla i z poslední církve, nebyla jsem nikdy členem, ale teď jsem odešla definitivně, právě protože téměř všechny denominace jsou vedeny totalitně......

To znamená, že je struktura v pyramidálním stylu.
Nahoře je nejvyšší šéf, pak pod ním pastoři, kteří tlumočí a dole lid, který pasivně přijímá a mlčí.

Tak trochu po vzoru starozákonním, i když i tam Bůh dával poměrně velikou svobodu jednotlivcům.

Ale tam byl k tomu důvod. A to ten, že Bůh nemohl, k vůli hříchu člověka, mluvit přímo s každým, tak naplnil Duchem jen prostředníka, vůdce, kněze, soudce,.....a k nim jenom promlouval a oni tlumočili pak Boží vůli lidu, který Ducha neměl.

Pod novou smlouvou je za hřích zaplaceno, takže Bůh může s každým křesťanem mluvit napřímo.

Skutečné křesťanství je založeno na tom, že každý jednotlivec je naplněný Duchem a vedený přímo Bohem individuálně.
Protože za hřích je zaplaceno a Nová smlouva je založená na tom, že..... už nebude učit druh druha a bratr bratra....jak je psáno v 8.kapitole Židům....

Takže na základě toho, se každý křesťan rovnocenně podílí v církvi, čili ve společenství křesťanů.

Je to vyjádřeno tímto veršem.:1.Kor.14.kapitola:

26Co z toho plyne, bratří? Když se shromažďujete, jeden má žalm, druhý slovo naučení, jiný zjevení od Boha, ještě jiný promluví ve vytržení a další to vyloží. Všecko ať slouží společnému růstu.
27Pokud jde o mluvení jazyky, ať promluví dva nebo tři, jeden po druhém, a někdo ať vykládá.
28Kdyby neměli vykladače, ať ve shromáždění mlčí, každý ať mluví ve vytržení jen pro sebe a před Bohem.
29Z proroků ať promluví dva neb tři a ostatní ať to posuzují.
30Dostane-li se zjevení jinému ve shromáždění, nechť ten první umlkne.
31Jeden po druhém můžete všichni prorocky promluvit, aby všichni byli poučeni a všichni také povzbuzeni.
32Prorok přece ovládá svůj prorocký dar.
33Bůh není Bohem zmatku, nýbrž Bohem pokoje. Jako ve všech obcích Božího lidu,

Všichni si rovnocenně slouží vzájemně a taky to všichni.... ROZSUZUJÍ.

Neměl by tam být nikdo, kdo je snad nějak záhadně naplněný Duchem více a rozhoduje o všem a o všech.

TOTO JE SKUTEČNÉ KŘESŤANSTVÍ !

Neexistuje svobodnější a rovnoprávnější společenství, než skutečně křesťanské.

Ano, v církvi jsou učitelé, starší......, ale v žádném případě nemohou být ve SZ postavení. Vše je v horizontální rovině a pro jednotlivce je vždy prioritní jeho osobní vedení Duchem a tato služba v církvi toto nesmí překračovat.

V žádném případě se ...TŘEBA STARŠÍ NESMÍ dostat do postavení SZ prostředníka !

Protože se celá církev dostane pod Starý zákon a vypadává z Novozákonní milosti. Jak se píše ve 3.kap.Galatským.

Bohužel člověk dokáže zneužít všechno, i Krista, i církev.....

Já se teď scházím s větší skupinou křesťanů, kteří chtějí žít , to co Bůh zaplatil krví svého Syna,......svobodné křesťanství.....

Touha (Po, 13. 8. 2018 - 13:08)

Má něco společného Touha...neeee :), nevím jestli bohužel

Pokud ano (Po, 13. 8. 2018 - 13:08)

chtěl bych něco napsat soukromě.

Dotaz (Po, 13. 8. 2018 - 13:08)

Má něco společného Touha s nickem Tina (Martina) na bývalých a zaniklých KD ?

Touha (Po, 13. 8. 2018 - 12:08)

Historicky sice napáchala...S Amerikou naprostý souhlas. Náboženství jako záruka úspěchu,peněz a to celé zamotané do hávu pokrytectví. Jinak nejvíc mě fascinují útoky Křesťanů navzájem třeba tady na Doktorce.Člověk by čekal,že je spojuje základní ctnostná nebo nějak absolutní všedobrá myšlenka, ale oni ne. Jdou si po krku. Málokdo má nadhled vhled či jak to říci.

Co se týká historie katolíků to je na déle tak snad někdy jindy

Jak se věci maj (Po, 13. 8. 2018 - 12:08)

A to zašťiťování se údajným duchem svatým je klasická finta. Mare hlásá, že jí její bůh nebo její duch velí předělávat jehovisty a katolíky na evangelikály jejího typu. Evangelikálové, protestanti, kristovci - to je jedna banda. Mají stejné učení. A mezi ně patří jako podskupina i letniční. A tím je Mare taky odkojená. Viz její historie v 90. letech.

Prezident Bush prohlašoval, že ho jeho duch svatý pudí, aby napadl Irák. Tak jako Mare pudí její duch svatý, aby napadala jehovisty a katolíky. Je to stejné zdůvodnění.
¨
Co dělali pobožní ve středověku? Vraždili se mezi sebou. Vraždili dekonvertity, vraždili heretiky, vraždili jinověrce. Ano ve středověku byla nejhorší katolická církev. Ale nyní ne! Nyní jednoznačně nejnebezpečnější proud v rámci křesťanství jsou evangelikálové, protestanti.

Touha (Po, 13. 8. 2018 - 12:08)

Jestli se tady chová...Hele, pro mě jednou z nejdůležitějších životních hodnot vzájemná úcta a respekt. Pokud to tedy není totalitní zločinec. :) A s tou manipulací. nemanipulujeme tak trochu každý, myslím nejen my dva, ale každý,kdo se pro svůj názor snaží získat druhého člověka, o něčem ho přesvědčit? Není cela komunkace, i komunikace o manipulaci, vlastně vždy o manipulací :)?

Mare reprezentu (Po, 13. 8. 2018 - 12:08)

Vyznává de facto to samé. A právě z té gestapácké nadřazenosti jako tady předvádí Mare pramení nadřazenost Američanů, co si myslí, že budou ovládat celý svět. Však oni ti Amíci sami sebe prohlašují za tzv. kristovce a znovuzrozené ! Mezi ně patřil i prezident Bush! A válku proti Iráku vedl ve jménu jeho křesťanského boha.

Je to jedna sorta lidí. Na granosalis reprezentují tento proud nicky cizinec, myslivec, tady Mare. Mare o politice nepíše, ale obsah její ideologie je totožný jako obsah amerických evangelikálů a dá se to prokázat.

Co je větší neb (Po, 13. 8. 2018 - 12:08)

Historicky sice napáchala Katolická církev zločiny, ale když se podíváš na poslední desítky let, nejsou to katolíci, kdo by byli agresoři, ale jsou to protestanti, zejména američtí evangelikálové. Podívej se, jakého vyznání jsou američtí politikové, kteří jsou militantní a šíří nenávist. Jakého vyznání je americký viceprezident Pence? Evangelikál, protestant. To samé generálové a váleční jestřábi. Současná katolická církev je spíše pacifistická. Papež František je sice sluníčkář a vítač migrantů a je naivní, ale s kulometem si ho představit nedovedu.

Militantní jsou zejména protestanti a zejména ti američtí.

Já se vsadím, že kdyby Američané byli většinově ateisti nebo katolíci, že by neměli tolik vojenských základen ve světě. Ateismus ani katolicicmus soudobý není militantní. Zato americký evangelikalismus je militantní, nesnášenlivý a válekchtivý.

Pozor - je příč (Po, 13. 8. 2018 - 12:08)

Jestli se tady chová nějaká ženská jako gestapačka, co šíří nenávistnou ideolgii, tak to je Mařena. A to jí říkám ještě hezky.

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Co člověk zaseje - to sklidí. To se přece píše v její knížce a ona se tím evidentně neřídí.

Touho, neotáčej příčinu a následek. Nemanipuluj. Příčina - je chování Mare. Ona je aktivní, ony rýpe jako první. A ostatní pobožní se před jejímu útoky obtížně brání, páč ona má svůj kolovrátek léty propracovaný. Proto je fajn, když jí nastavuje tvář někdo, kdo není pobožný a má odstup. A já jasně, zřetelně deklaruji, že evangelikálové jsou nejvíc militantní.

Touha (Po, 13. 8. 2018 - 11:08)

Mare má až úchylnou touhu...Hele,tebe by taky neubylo,kdyby sis dal jeden stálý nick

Jinak tvému komentu. V naší zemi neexistuje žádná volitelná strana,která by vykazovala znaky totality. I ti mně odporní komunisti se musí snažit, aby je z toho nemohl nikdo obvinit. Jinak bys je neměl na volebním lístku.To ovšem neznamená,že zrovna tato strana se nemůže po jejím úspěchu ve volbách zvrtnout v stranu totalitní, tak jak tomu bylo v r.48. To je nebezpečí demokracie, že zvítězí většinový, ale v důsledku špatný názor

A jestli tady oslovuješ Mare jako Mařeno,tak ode mě despekt, chlape

Mare tady chce (Po, 13. 8. 2018 - 11:08)

Mare má až úchylnou touhu ubližovat jehovistům a katolíkům a ponižovat je.

A to další - v demokratické společnosti skupiny s totalitní ideologií jistě existují (komunisté, nacisté, muslimové, křesťané). Ale lidi je nevolí. Nebo volí, ale mají jen pár procent.

Ale to nebezpečí je tu vždycky. Hitler se dostal k moci v řádných demokratických volbách. To samé komunisti. Udělali sice převrat, ale nejdříve dostali ze všech stran nejvíce hlasů.

Proto je nutno před komunisty, křesťany, islamisty a nacisty varovat.

Touha pro Mare (Po, 13. 8. 2018 - 11:08)

Mare, poslední době jsem si opět všimla,jak se do tebe přímo nebo jaksi nepřímo mezi řádky (to jsou daleko horší než anonymové), spousta lidí naváží ve snaze tě zranit. To je zlé, ale ty to zvládáš. Je mi vždy moc líto, když to čtu

Jen k té pluralitě. Ono v pluralitní společnosti prostě totalitní názor nemůže vzniknout, proto nemůže být ani respektován. Nemůže totiž vzniknout totalitní skupina, která by jej prosazovala

Pro nick Mare (Po, 13. 8. 2018 - 09:08)

Když nerespektuješ v té tvé pluralitě i totalitní názor, pak nejsi skutečně plurální a svědčíš proti sobě, že nejsi konzistentní.....
Když nastoluješ pluralitu i proti těm, kteří jsou totalitní,.....tak nastoluješ pluralitní totalitu.....!
Jsi sám proti sobě....., dokazuješ že tvůj názor je nesmyslný..
-----------------------------------------------------------

Mařeno, takto to není. Nežijeme ve vzduchoprázdnu. Žijeme ve státě, kde platí určitá pravidla. A základní pravidlo zní, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Tedy toto zabezpečuje demokracie, pluralita, svobodné volby. A ty i kdyby ses na hlavu stavěla, tak musíš respektovat tento demokratický systém. Tvá náboženská totalita tu už byla. Po několik staletí ve středověku. Společnost ovšem prošla humanismem, osvícenstvím a pokrokem vědy a techniky a křesťané museli ze svých pozic ustoupit. Ztratili moc. Ti křesťané, co zbyli, se stali umírněnějšími. A tvrdé jádro, které zde někteří reprezentují, je málo početné. Mare sama připouští, že se jedná jen o pár procent. Křesťané jsou tedy se svojí totalitní ideologií pouze trpěni, tolerováni. Stejně jako jsou v naší společnosti trpěni a tolerováni komunisté s jejich ideologií. A stejně tak i muslimové, ačkoli ti u nás jsou málo početní. Jediná z těch čtyř totalitních ideologií, která je zakázána, je nacismus. A i zde není zakázáno vyznávat nacismus soukromě, ale pouze jej propagovat a šířit a pořádat veřejné akce.

Takže Mařko, já nenastoluji pluralitu. Ta tady už nastolena je. Od roku 1989. To už je skoro 30 let a ty sis stále nezvykla a bažíš po totalitě. Tak to se musíš odstěhovat do KLDR nebo do Iránu. Na světě už jsou pouze muslimské totality a komunistické. Křesťanské a nacistické momentálně nejsou. Byly v minulosti, ale už nejsou.

Můj názor je konzistentní. Mně pluralitní demokracie vyhovuje. Tobě, Mařeno ne. Ty si to vyřeš. Já nemám co řešit.

Karel (Po, 13. 8. 2018 - 09:08)

Nehraju si na nic, říkám...Ale nejhorší jsou trpaslíci. Fšude vlezou a hrozně rychle se množí.

Reklama

Přidat komentář