Reklama

Velikonoce-svátek hrůzy

anna (St, 26. 3. 2008 - 17:03)

taky odmítám slavit Velikonoce, mám dvě dcerky a v pondělí ráno se balíme a odjíždíme, i když manžel tím částečně trpí, jakože co si o nás budou myslet sousedé,ale já odmítám nalívat panáky ožralům a vystavovat tomu své děti a malí koledníci stejně nechodí, přijde jim to trapné....Velikonoce neslavím tak od 10 let, začalo to útěkem, nepřítomností, zamykáním, vyhazováním....to , že je to Ježíšovo zmrtvýchvstání, to nikdo neví, každý má v hlavě jen vejce, chlast a vyšlehání holek....

anna (St, 26. 3. 2008 - 17:03)

taky odmítám slavit Velikonoce, mám dvě dcerky a v pondělí ráno se balíme a odjíždíme, i když manžel tím částečně trpí, jakože co si o nás budou myslet sousedé,ale já odmítám nalívat panáky ožralům a vystavovat tomu své děti a malí koledníci stejně nechodí, přijde jim to trapné....Velikonoce neslavím tak od 10 let, začalo to útěkem, nepřítomností, zamykáním, vyhazováním....to , že je to Ježíšovo zmrtvýchvstání, to nikdo neví, každý má v hlavě jen vejce, chlast a vyšlehání holek....

Wendy (St, 26. 3. 2008 - 16:03)

Boženo, ja taky porad doufam, ze tyhle primitivni zvyky postupem casu ve vyspelych spolecnostech zaniknou. To s tim hobla jsem neslysela, ze by to nekdo v posledni dobe provozoval. Jinak si dovedu predstavit jak jste se tam, kde zijete citila. Doktori si museli myslet, ze jsme prave slezli ze stromu. Clovek muze byt vzdelany a inteligentni, ale jakmile se zmini o primitivnich tradicich sveho naroda, je rázem zařazen do kategorie "křovák" anebo "utekla z křovákova"

Bozena (St, 26. 3. 2008 - 15:03)

Jee Wendy, to jsi dobre udelala! No, Dolomity miluju a Italy pro jejich otevrenou a veselou povahu taky.
Ale, pry tam maji take blby zvyk (tedy, to nam rikal ten Syran, kdyz jsme se bavili o tech velikonocich), ze pry, kdyz mas narozeniny, tak ti preji vse nejlepsi tim, ze te zatahaji za usni lalucky. Tak ten Syran je mel cele nabilene (asi tekutym pudrem), ze mu je pry jeden Ital natrhl.

Ja si vzpominam, ze za meho mladi se na narozeniny dostavalo "hobla". Existuje to jeste v Cechach?
Moje dcera ma na to dodnes dost desive vzpominky, kdyz jsem ji poslala do Cech na tabor a na 10 letech ji davali u bazenu cesti hosi "hobla" a misto do vody ji hodili omylem na hranu bazenu. Pak jsem s ni behala tady po vysetrenich, jestli nema odrazenou ledvinu. Jak se na me divali lekari tady (na tu obrovskou modrinu) a kdyz jsem se jim snazila vysvetlovat ten cesky zvyk s "hoblem". No, to byla taky sila. Pripadala jsem si jak ten nejhorsi powl a byla jsem rada, ze na me nevolali socialku za tyrani ditete.

Ja porad doufam, ze tyhle primitivni zvyky postupem casu ve vyspelych spolecnostech zaniknou.

Wendy (St, 26. 3. 2008 - 13:03)

Jestli ta Čínanka bude pořádat zájezdy násilnických Čínanů do Čech na mlácení žen, tak já budu pořádat zájezdy pro ženy na úprk ze země na velikonoční pondělí, to je taky business, ale za dobrým účelem.

Wendy (St, 26. 3. 2008 - 13:03)

V Itálii lyžovat v Dolomitech.

Petra (St, 26. 3. 2008 - 13:03)

Wendy, kde jste byli?

Wendy (St, 26. 3. 2008 - 12:03)

Ahoj Boženo, Nikki a všichni, kdo mne tu postrádali. Elegantní řešení českých = zahraniční zájezd. Využila jsem těch tří dnů volna abych si udělala hezkou dovču a zároven se tak vyhla velikonočnímu pondělí v Čechách - není o co stát. Venku je klid a žádní "joudové s pomlázkou" přesto že jsem byla s českou skupinou, tak se tam žádný takový blbec nenašel.

Bozena (St, 26. 3. 2008 - 02:03)

Ja bych ty Cinany nepodcenovala... :o) a radsi o tom moc nevtipkovat nebo je tu za chvili budeme mit.

Kouknete se, jak rychle prevzali slaveni vanoc. A jak tam rikaji ti mladi, vubec nevedi, ze ty svatky maji neco spolecneho s nabozenstvim. Pro ne je to jen byznys.

Sexy Beijing Sexy Christmas: http://www.youtube.com/watch?v=auwrzHnRGCU

Tech epizod od te Zidovky o Pekingu je tam vic (a la Sex and the city), docela to ilustruje tu jejich mentalitu.

to: Číňan s pom (Út, 25. 3. 2008 - 23:03)

No jasně! Ty slepice
Přece ctí ty tradice!
Číňan, Arab nebo Rus,
Vždy nastavěj zadku kus.

Nějak jich moc nepíše zkuste to na ně jejich jazykem:

Návštěvník (Út, 25. 3. 2008 - 16:03)

Proč bych se měla nechat šlehat od cizích Číňanů? Nechám se šlehat od kamarádů.

Bozena,Nikki a (Út, 25. 3. 2008 - 16:03)

to Cinan s pomlazkou: Ano,ano, ano!!!! Od cele hordy Cinanu,arabu,tataru,vikingu,indianu,slovaku a cechu!!!

Číňan s pomlázk (Út, 25. 3. 2008 - 15:03)

Otázka pro ty dámy, které pomlázku obhajují (což já osobně vůbec nechápu):
Nechaly byste se ošlehat i od Číňana? Nebo od celé skupiny rozdováděných Číňanů?

Bozena (Út, 25. 3. 2008 - 00:03)

Jo, jo, Nikki, treba se toho jeste dozijeme!

Ja to tady taky psala, ze uz o tech ceskych velikonocnich tradicich radsi mlcim. Jak me jednou uzemnili otazkou - a co na Valentyna - jak si cesti hosi vynucuji lasku, kdyz o velikonocich to ma byt pomoci pomlazky plodnost.
No, ale ve spolecnosti dvou Syranu a jedne Cinanky jsem se citila tak nejak uvolneneji, ze v jejich rodnych zemich se musi dit horsi veci...

Nikki (Út, 25. 3. 2008 - 00:03)

No proto rikam, abychom se temito "tradicemi" v zahranici ani nechlubili. Ja teda o nich v USA mlcim, hanbou bych se propadla. Ale to uz jsem psala. Ale to, ze by se toho nekdo mohl jeste takhle chytnout, to mne nenapadlo. Zajezdy Cinanu, kde je biti zen zakazano, do zeme krale klacka, kde je to tradice, z toho mi beha mraz po zadech...

Bozena (Út, 25. 3. 2008 - 00:03)

Ja neziju tak daleko, v Evrope. Takze uz bych se mela chystat na kute.
Dneska tady byla takova zima, ze jsem spis nez na ty pomlazkove koledniky myslela na ty slovenske, co kdysi v ramci tradice divky polevali. Snad uz se tam dneska tohle nedeje. Pamatuju si, ze jeste na stredni skole jsme museli cist povinnou literaturu o tom, jak z toho jedna neboha dostala zapal plic a zemrela. Uz si ale za boha nevzpomenu, jak se to dilo jmenovalo. Bylo to tak z pol. 19. stoleti.

No, ta Cinanka samozrejme myslela na sebe coby poradatelku zajezdu. Jinak ta jeji okamzita reakce mi chvili nechala "otevrena usta", je to dama, penez ma dost, takze dalsi vydelavat sice nepotrebuje, ale Cinani tu honbu za penezi maji v krvi, takze se s nimi neda bavit tak, jak by to clovek cekal od nasince. Rici vtip, zajimavou historku, ten druhy rekne zase neco jineho a zasmat se tomu.
Kdepak, bleskurychle je napadne, jak by to slo zpenezit. No, ona by se asi slehat nenechala, to si nedovedu predstavit, no i kdyz.... co ja vim, mozna by se musela jen zvednout ta latka za kolik :-).

Nikki (Po, 24. 3. 2008 - 23:03)

Bozeno, jak to myslite, to se ta Cinanka chtela nechat oslehavat za penize, nebo chtěla pořádat zájezdy do CR pro násilnicky Cínany?
Já taky v CR neziju, jsem v USA a tak mam ted odpoledne, pro me normalni pracovni den, ale nedalo mi to se sem nepodivat. Kde zijete Vy?
Vypada to že vymasteni buchtozrouti uz sli spat, hura hura!!! Jo a taky souhlasim s tim prispevkem jako Vy a ptám se, kde jsou ostatni, co tu byli pred nimi? Wendy, Renata, Leo a dalsí.

Bozena (Po, 24. 3. 2008 - 23:03)

Pod ten prispevek 0.47.44 bych se klidne podepsala.
No, ze tu uz nepisu - vzdala jsem to. V Cechach neziju, a tak mi to muze byt jedno.

Napadla mi jeste jedna idea, ktere se urcite ziskuchtivi jedinci nekdy chopi a vyuziji tuhle zvrhlou tradici spolu s temi zaslepenymi ceskymi tleskalky.

Vypravela jsem o tehle ceske tradici (coby kuriozite) jedne zname Cinance. Tu to moc zaujalo a hned vazne zacala uvazovat, jak by se z toho daly vydelat penize. Cinanu je hodne, hodne uz je jich bohatych a uz ted kvete turismus do Nemecka, kde se muzou na dalnicich prohanet neomezenou rychlosti (v tech usecich, kde je to povolene). No a kdyby to jeste mohli zkombinovat s navstevou v CR a legalnim slehanim zenskych - kdyz se v Cine trestani zen porad vice zakazuje ale nasilnicky duch tam v muzich porad drima. To by bylo neco! Jen byla ta Cinanka zklamana, ze ten zvyk je u nas jen jednou do roka a jeste jen pul dne, jestli by se s timhle nedalo neco delat. Tak co vy na to? Proc se nechavat oslehavat zadarmo - otazka pro ty, co se vam ty dutky libi.

Jouda z hospody (Po, 24. 3. 2008 - 22:03)

Dobrou noc buchtožrouti.

Návštěvník (Po, 24. 3. 2008 - 21:03)

Všichni tihle blbečkové
kteří nectí tradice
jsou zalezlí ještě doteď
neb se bojí velice.

A ty velký poeto
co bys měl teď udělat?
Umýt blbou makovici,
pomodlit ,vyčurat a spát

Reklama

Přidat komentář