Reklama

Taky vám začínají vadit Slováci?

Eva (Ne, 22. 10. 2006 - 06:10)

No ja jsem mela jinou situaci.

Jaroslav (Pá, 20. 10. 2006 - 20:10)

Pokia? ja viem tak na prechod hranice úplné stačí občianka'

Jaroslav (Pá, 20. 10. 2006 - 20:10)

Re Evička ty potrebuješ nejaké špeciálne doklady keď prechádzaš cez ČR-SR hranicu ?'

Eva (Pá, 20. 10. 2006 - 17:10)

Cehune to vse take vim, ale take me zajima, proc nestaci na prestoupeni hranic jenom nejake dokumenty, nebo ridicak, proc si lidi musi kupovat specialni viza? Nebo je to jen pro Cechy zijici v zahranici, kteri chteji prejet z Ceska se podivat na Slovensko?
Ja osobne nic nemam proti Slovakum a urcite nekteri si prali rozdeleni, nekteri ne, ale zase je dobre vse diskutovat, vysvetlovat a vylepsovat, kdyz jsou nejake otazky jako zde na zacatku.

Jaroslav (Pá, 20. 10. 2006 - 17:10)

Nacistickú republiku nemožeš porovnávať zo skutočnosťou'

Cehun (Pá, 20. 10. 2006 - 15:10)

Evo, s tou laskou mezi Cechy a Slovaky to nebylo tak horky. Hodne Slovaku nikdy nebylo v republice spokojeno a meli pocit, ze je Cesi vykoristuji. Kdyz v roce 1938 Hitler zabral Sudety a Slovensko se odtrhlo, tak hodne Slovaku vyhanelo Cechy ze Slovenska volaje "Cehuni von". K ceskym turistum pred rozdelenim casto byvali protivny a restauracich je casto malem neobslouzili.
To je ale za nama, tak ted by bylo dobry, kdybysme byli pratele.

Cehun (Pá, 20. 10. 2006 - 15:10)

Evo, s tou laskou mezi Cechy a Slovaky to nebylo tak horky. Hodne Slovaku nikdy nebylo v republice spokojeno a meli pocit, ze je Cesi vykoristuji. Kdyz v roce 1938 Hitler zabral Sudety a Slovensko se odtrhlo, tak hodne Slovaku vyhanelo Cechy ze Slovenska volaje "Cehuni von". K ceskym turistum pred rozdelenim casto byvali protivny a restauracich je casto malem neobslouzili.
To je ale za nama, tak ted by bylo dobry, kdybysme byli pratele.

anjelska prince (Pá, 20. 10. 2006 - 15:10)

ahojky
ja som zo slovenska a nepacia sa mi take reci.no aco ze pracujeme v cz,aj ja sa tam chystam.to mi pripomina hitlera alebo si videla film hostel.sorry vadi mi ze ze sa zacinaju take reci.mne nevadia cesi v tatrach a chcem vediet az kam tom dojde .zeby sme sa zacali zabijat.ale chod. skade si na to prisla.akoby sa ti pacilo ak by sme sa mi na sk nas--- a zavreli hranice.neviem preco robis taketo reci.uz tu chyba iba al-kaida.rozmyslaj .nemam rada ak sa niekto bez priciny natahuje nad niekoho.ako by sa ti pacilo keby si pocula podobne reci o sebe na sk.prid si vitana ale skade si na toi prisla.my tu mame velku nezamestnanost a ty si ako znudena paris hilton.toto robi tazobu.neviem preco si to myslis,akoby v cz neboli ine narody...

Eva (Pá, 20. 10. 2006 - 08:10)

(diskuse)

Eva (Pá, 20. 10. 2006 - 08:10)

nemusim tobe odpovidat, ale presto je to smutne, kdyz dva narody se maji radi a dva vladci je odtrhnou. A bohuzel tak to je, miliony lidi se nechavaji ovladat parti.

Kteri byli lidma zvoleni a meli by delat co lidi si preji ne naopak.
A ted kdyz se prechazi hranice, musi se mit cestovni pas a na hotelich se plati vice, jelikoz uz to jsou cizinci. Tak se to stalo me slovenske, miloucke svagrove kdyz prijela do Prahy.
Ja osobne mam take hodne blizkych slovenskych kamaradu a jsou bezva.
Jen me mrzi, ze lidi jsou skoro vsude nauceni poslouchat ty nahore. Ja osobne se zajimam o polityku a dyskutuji.

Petr - Eva je r (Pá, 20. 10. 2006 - 06:10)

Jak souvisí láska k cizí krajině s politickým uspořádaním? Jsi opravdu tak hloupá, nebo je to jen provokace?'

Majka (Pá, 20. 10. 2006 - 00:10)

Kláro, je ještě pěknější od Pehy - Spomal, do té jsem se zamilovala letos při dovolené v Tatrách :)
Johane, to je super zážitek. A je to fakt, Slováci se nestydí dát okamžitě do řeči s kýmkoliv.. i když, s tím nemám problém ani já, jsem děsně užvaněná :)))
Jaroslave, já byla v Tatrách a pak ještě trochu východněji, takže porovnávám ceny tam, jinak samozřejmě netuším, asi se to bude trochu lišit, tak jako u nás. Díky za upřesnění ;)
Tady všichni říkají, že v Praze jsou vyšší životní náklady... s tím já tak úplně nesouhlasím. Spíš jsou tady lidé s vyššími životními nároky a to je rozdíl. Můžu porovnávat, protože bydlím u Prahy (deset let jsem bydlela přímo v Praze), ale rodiče mám za Plzní, na vesnici. Tam je tak strašně draho, že na jednom nákupu oproti stejnému nákupu v Praze, je rozdíl i několik stovek, takže si myslím, že na Slovensku to asi bude obdobně.'

Jaroslav (Pá, 20. 10. 2006 - 00:10)

Áno je to tak mlieko napr. stojí 16,90 Sk a priemerný mesačný zárobok u nás je 15 000 Sk aj keď to prerátate cez kurz tak u vás je to lacnejšie ale zase keď idete do Prahy tak ceny sú rovnaké ako u nás'

Johan (Čt, 19. 10. 2006 - 23:10)

Majko,naprosto souhlasim s tim,co pises. Mam i dalsi zazitky: Jedu mimo sezonu hluboko ve spanelskem vnitrozemi po dalnici,prohlizim si krajinu a predjizdi mi luxusni mercedes se slovenskou SPZ. Kdyz se zaradi prede mne, zdravi mi ctyrmi blinkry,ja na naho blikam,ridic mi jeste zamava rukou a mizi v dalce. Pochybuju,te to same by udelal Cech,kdyby se role obratily.

Klára (Čt, 19. 10. 2006 - 23:10)

Jo, Peha má super písničku, "Za Tebou", nebo jak se to jmenuje.'

Majka (Čt, 19. 10. 2006 - 23:10)

Přesně tak, Johane. Já byla na Slovensku letos na dovče a příští rok tam razím znovu.. a ten další zřejmě taky :) Poznala jsem na netu pár Slovenek, se kterými si píšu a musím říct, že jsou to všechny do jedné bezvadné baby. Zrovna tak jsem ale narazila na jednoho pubertálního hajzlíka z Blavy, který mi hacknul web. Ovšem to samé mi pak udělal i jeden česky hovořící zmetek, takže je to fakt o jednotlivcích, blbci jsou bohužel všude. Jinak na slovenštinu jsem si tak zvykla, že mi vůbec nepřijde jako cizí jazyk. Slováky mám ráda, rozhodně se mi na nich líbí, že jsou mnohem méně materialisticky založení než Češi, ale o to víc jsou milí a přátelští. Líbí se mi jejich současná hudba, v podstatě můžu poslouchat jakýkoliv žánr, Pehu, Iné kafe nebo Polemic. Taky tam mám malou část rodiny.
Ale na druhou stranu si myslím, že rozdělení pomohlo oběma národům. Čechům v tom, že si konečně přestali myslet, že na Slováky doplácí a živí je ze svého, a Slovákům v tom, že získali samostatnost a zbavili se pocitu nechtěného přívěsku.
Jinak pro ty, kteří tady nadávají na to, že si Slováci jezdí k nám za lepším výdělkem.. Jděte nakoupit do Hypernovy tady u nás a na Slovensku... Litr mléka tam stojí skoro 20 Sk při průměrném měsíčním platu 14 tisíc. Tady dáme za mléko něco málo přes 10 Kč, při průměrném platu 20 tisíc. Zajímalo by mne, jak by tihle "chytráci", kteří tady píšou nacionalistické nesmysly, koukali na to, kdyby se k Čechům chovaly tímto způsobem země EU, do kterých dojíždí spousta našich občanů za prací... zřejmě by na ně nadávali stejně jako teď tady, protože tihle věční nespokojenci a pesouši asi nic jiného neumí.'

Jaroslav (Čt, 19. 10. 2006 - 23:10)

Ja som takiež nikdy nemal problém z českými colníkmi a navyše medzi ČR a SR sa dá cestovať aj bez pasu len na občianku a to nikde inde nieje
Česi sú fajn, správajú sa fajn keď k nám prídu na výlet a mám ich rád. Až na pár jedincov ktorí tu popíšu kadejaké svinstvá.'

Johan (Čt, 19. 10. 2006 - 22:10)

Stalo se mi uz pred lety, ale uz po rozdeleni CR/SR:
1. Prejizdim hranici mezi Madarskem a Slovenskem pres Dunaj u Komaromu/Komarna s osobakem se znackou jedne zeme tehdejsi EU. Vyndavam na zkousku cesky pas. Jeden Slovak celnik se pta: "A on je čo zač?" Druhy odpovida: "To je v poriadku, on je nas."
2. Jsem na dovolene na severnim Madarsku v thermalech. Zajedu si pro slovenske noviny a ceske casopisy na jizni Slovensko. Tentokrat s autem s ceskou SPZ. Opet celnik pri navratu mi zastavi a kdyz se mi zepta, kam jedu a uslysi, ze se vracim jen od trafiky se slovenskymi novinami a ceskymi casopisy, tak se omlouva: "Prepacte, keby som si Vas a Vasej SPZ vsimol, ked ste isli pred chvilou z Madarska ku nam, isotne by som si Vas teraz nedovolil otravovat a zdrzovat."
Staci par takovych zazitku a clovek neda na zadneho Slovaka dopustit, protoze se u neho skutecne citi jako doma.'

Jaroslav (Čt, 19. 10. 2006 - 22:10)

Evička neviem teraz čo tým myslíš.'

Eva (Čt, 19. 10. 2006 - 21:10)

Smutne je, ze vetsina lidi se nechtela rozdelit na dve zeme. Ale nechali se ridit parti nahore...
Ale doufam, ze vetsina je ted spokojena.
Mimo to, stale se jedna s lidmi jako cizinci, kdyz prejizdeji hranice atd?

Reklama

Přidat komentář