Reklama

Egypt

pb (Čt, 24. 9. 2009 - 22:09)

Byl jste někdo s Eximem na...jen na pobytovem a bylo to super.

Billy (Čt, 24. 9. 2009 - 22:09)

Byl jste někdo s Eximem na poznávacím zájezdu?

katka (St, 23. 9. 2009 - 11:09)

já mám s Egyptem skvělé zkušenosti. To, že personál je laxnější (teď byl ramadán a číšníci museli být fakt nas*aní že se hosti cpou a oni nemůžou:-D) a někde za hotelem může být nepořádek, s tím se musí počítat, jiná kultura.

Byla jsem 3x, dvakrát Taba (klidné místo ale zas ne že by tam chcíp pes, luxusní hotely u pláže, super bazény, bary, jídlo bezva a nejkrásnější potápění vůbec) a jednou Hurghada (taky dobré, ale Taba vítězí už asi navždy).

Faraona jsme nikdy nikdo neměli. maximálně den dva a to prostě že člověk chodil víc na záchod, žádné drama. (kámošky mamaka si ale prý poležela dokonce 3 dny v nemocnici, tak asi jak kdo). Jedla jsme v hotelu všechno a pohoda.

je tam teda dost teplo, tak kdo to hůř snáží, radši květen nebo září/říjen. Já byla vždy v létě, ale dalo se to. Výhoda je, že tam nikdy neprší a když se v dálce objeví mráčky, je to rarita. Jednou zašlo slunce za mrak v době oběda a všichni v jídelně koukali co se to děje:-DD

A památky, nádhera. Svou vysněnou plavbu po Nilu jsem ještě neabsolvovala, není zatím s kým (příteli se nechce, pro rodiče je to dost náročné, kámoška pořád nemá prachy..). Ale byla jsem v Káhiře a pyramidy super, jen moc lidí a otravní prodejci (musí na ně být přísnot, nenechat se přemluvit k ničemu, pak za to chtěj nehorázný prachy).

Jinak byla jsme vždy s Eximem a problémy žádné, jen třeba naposledy se přiletělo v 6 ráno a pokoj byl v poledne, ale dalo se to přežít u bazénu.

co ještě dodat.. Egypt mám ráda, úžasná historie a kultura, nádherné památky.. vím, že se tam budu vracet co to půjde.

Derby (St, 23. 9. 2009 - 10:09)

Máte někdo zkušenosti s poznávacím okruhem Egypta last minute?

Standa (St, 23. 9. 2009 - 10:09)

http://www.egypt.cz/

Smith (St, 23. 9. 2009 - 10:09)

Já taky nechápu, proč to těchhle destinací někdo tahá malé děti... Vždyť ten ,,faraon" umí odrovnat i dospělýho...

Jana (So, 20. 6. 2009 - 14:06)

Tak ja tam byla more nadhera i vsechno kolem ale male dite bych tam nevzala.To te vazne nelekam ja tam dotala faraona a ty krece a boleni opravdu diteti nepreju uz jsem 14 dnu doma a faraon se me opravdu drzi,a to jsem si davala velkyho bacha co si dam k jidlu

z (Út, 7. 4. 2009 - 16:04)

Egypt je moje zamilovaná destinace na dovolenou, říká se, kdo se tam jednou podíval, rád se sem vrací....mé okolí to potvrzuje. Byli jsme už 6x, chystáme se zase. Památky máme téměř projeté, africkou část taky, takže teď poznáváme Sinaj a Tabu. Co je na Egypte to nej? Rozhodně moře. To je jiné než středozemní bez života. Rudé moře je nádherné, teplé, plné korálů a krásných ryb, máme ze šnorchlování snímky tak úžasné, rejnoky, chobotnice...různé nádherné ryby jak v akváriu. A nebylo třeba se za nimi potápět do hloubky, jako v jiných mořích.
Cestovku, kterou vybrat - težko říct, ale kterou nevybrat - jednoznačně ne se Sunny Days - létají s arabskými společnostmi, takže let děsivý, jejich delegátky mají lidi na háku nebo jako zdroj dalšího výdělku (třeba prodej antinalu na střevní potíže za cenu 10x dražsí než v lékárně). Delegátka na nás kašlala,žádneé informace, nezajistila nic, ani balíčky s jídlem před cestou - na letišti se jen mihla, aby jí nikdo nenadával. S nima už nikdy. Stížnosti marné.
Hotel je lepší vybírat ve vyšší kvalitě alespoň 4-5 hnězdiček. Dle zkušenosti - na Tabě je menší šance na faraonovu pomstu, mají jinou vodu, ne z Nilu, ale z hor, nezávadnou.
Pro nás je to super dovolená, partner nesnáší povalování u vody, jinde by nevydržel, tady může šnorchlovat, fotit, natáčet, je co, hned si to zpracuje a je spokojený:-). Opaluje to i pod slunečníkem, jídlo super, ideální je all inclusiv, bez starostí.
Dovolená je to levnější než třeba v Chrovatsku, ale neskutečně lepší...a hlavně 100% počasí, tam je prostě jen modré nebe a jisté že dovolená neproprší. Tady bych chtěla dělt rosničku :-), jen jasno, jasno, jasno....
Arabská kultura je zvláštní a nekomu domorodci a žebrající děti vadí, lze vybrat i místa jen pro turisty zcela bez domorodců (El Gouna nad Hurgádou) nebo separované hotelové komplexy - Makadi Bay( pod Hurgádou)...
Hezky si užijte dovču.'

Pavla (Po, 6. 4. 2009 - 23:04)

S kterou cestovkou byste tam vyrazili?

Olda (Po, 6. 4. 2009 - 17:04)

Proč hned Egypt zavrhnout?! Nesmysl...'

Macek (So, 17. 12. 2011 - 20:12)

No právě před měsícem jsme zakoupily s kamarádkou zájezd do Egypta na příští rok a obávám se, zda vůbec někam pojedeme - ani ne tak kvůli nepokojům, ty jsou většinou v Káhiře a v letoviscích bývá klid - ale jestli mi někdo nařídí jít se koupat v nějaké noční košili, a ještě sledovat,abych nevlezla na mužskou část pláže a na dovolené si nedala sklenici piva nebo vína v pětihvězdičkovém hotelu, tak to s takovo u dovolenou můžou jít někam ....Doufám, že v případě uzákonění těchto novot bude samozřejmostí rušení zájezdů a vracení peněz z důvodu vážných změn, které v době zakoupení zájezdu nebyly známy. A potom ať si ti Egypťani chcípou hlady, protože už vidím německé rodiny, které budou trávit dovoletnou odděleně.

Panepavekjanech (Čt, 8. 12. 2011 - 22:12)

A jak to tam teď vypadá, po těch nepokojích, nevíte?

no (St, 2. 2. 2011 - 18:02)

já jsem si všiml zase jiné věci..Na to že tam musí být hodně peněz z turistů a pod., tak jsem si musel položit otázku,kde ty všechny prachy jsou ? Za ty peníze co tam dávají turisti z celého světa, by to mělo v celé zemi vypadat jinak.Asi se tam taky krade, jako u nás a normální lidi z toho mají akorát něco málo...

Hodná ženuška (St, 2. 2. 2011 - 15:02)

výborně tam...že jo? V Pakistánu není tak pěkně teplo

A (St, 2. 2. 2011 - 15:02)

manžel mi koupil zájezd do...výborně tam mumifikují........Manžel tě má rád.

Hans (St, 2. 2. 2011 - 14:02)

Každopádně si přihoršili,teď tam nikdo moc nebude chtít jezdit.A možná pěkně klesnou i ceny :-)

manžel (St, 2. 2. 2011 - 14:02)

manžel mi koupil zájezd do...to víš drahá,táák tě miluju a myslím jen na tvé dobro,odpočineš si,krásně se opálíš,hlavně si udělej výlet do Káhiry!

Hodná ženuška (St, 2. 2. 2011 - 13:02)

manžel mi koupil zájezd do Egypta, nevíte proč? Prý je tam teď krásně

myslim (St, 2. 2. 2011 - 12:02)

Hm,egypťanům se nelíbí...ze egyptani maji nasrano v kalhotach a daji za chvili pokoj.s tema veznema je to horsi.

Hans (St, 2. 2. 2011 - 12:02)

Hm,egypťanům se nelíbí že se Mubarak chce držet až do voleb,kdy prý už dál kandidovat nebude,musí totiž zamést ještě za sebou špínu......Každopádně si nemyslím že by se to uklidnilo,vždyť uprchlo přes 6tis vězňů,tvoří skupinky a napadají lidi.....aby se nezačli mstít na turistech,požadovat odchod Mubaraka jinak....to bych tam nechtěl být.Jsou to nevzdělanci,stačí se podívat na záběry ,uchyli s noži ,copak to lze považovat za mírová jednání?

Reklama

Přidat komentář