Reklama

Vzpomínky na totáč :-))

taky 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 19:02)

Taky 55, věř, že jsem si...myslím že nejde o skuhrání.Dnešní maminky to mají opravdu hodně těžké a nedivím se,že si stěžují.Skuhrání bych tomu ale neříkala.Jinak jsem přecházela taky-před i po revoluci a ted toho lituju-podepsalo se mi to na zdraví tak,že to až hezké není.S dětma nevím jak dnes,ale dřív byl paragraf na ně do 12 let,to si určitě pamatuješ.Toho jsem využívala a byla jsem vděčná že to jde,protože dcera měla první febrilní křeče až jako větší a netroufla bych si jí nechat samotnou.Proto je mi taky líto dnešních matek-pokud nemají babičku v důchodu,nebo nevydělávají opravdu hodně aby si mohly hlídání platit,řešení to prakticky nemá.A ještě horší to mají samoživitelky.Někdo tu psal něco,že je to jejich problém,ale většina z nich si tu variantu,že bude dítě vychovávat sama,určitě dobrovolně nevybrala.

Iva (Ne, 20. 2. 2011 - 19:02)

Ono se to ještě před...Takto to ale s dovolenou bývalo vždy - část ti může zaměstnavatel nařídit a zbytek si můžeš vybrat po dohodě se zaměstnavatelem,není to tedy žádná novinka.

taky senil (Ne, 20. 2. 2011 - 19:02)

Ano,i dnes se opět najdou lidi,co jsou tak posraní strachem,že iniciativně lezou svým šéfům do řiti a doma potom ukřivděně tvrdí,jací to jsou vydřiduši:-))

lenine (Ne, 20. 2. 2011 - 19:02)

Já jsem doma musel pracovat...Ty asi ano,vždyt´jsi prej byl tak inteligentní,že jsi padal na hlavu,jak jsi ji měl těžkou.

taky senil (Ne, 20. 2. 2011 - 19:02)

Tak PÁST SLEPICE je opravdu potřeba:-))Ty vážně děláš čest svému jménu:-))Hrůza tohoto režimu,že si takových inteligentů dostatečně neváží:-))

kvalita (Ne, 20. 2. 2011 - 19:02)

Taky 55, věř, že jsem si...Ono se to ještě před dvěma roky dalo zvládat milá Hano, ale nyní je všechno jinak.
Dneska je úplně běžné, že nedostaneš ani dovolenou kdy ji potřebuješ a naopak ji dostaneš, když ji nechceš.
Moje mamka sama říká a podle všeho bude asi v tvém věku, že dřív to bylo snadnější!

Lenine, (Ne, 20. 2. 2011 - 19:02)

Já jsem doma musel pracovat...kecáš, slepice se nepasou. Pleteš si to s husama.

Lenin (Ne, 20. 2. 2011 - 19:02)

Taky 55, věř, že jsem si...Já jsem doma musel pracovat už od 7 let.
Pásl jsem slepice a později byla moje práce vyhrabat šporhelt a naštípat třísky a nachystat topení. Dříve byly děti vedeni k lásce k práci.

Hanka (Ne, 20. 2. 2011 - 19:02)

ono je to ostatně ve všem...Taky 55, věř, že jsem si toho vyzkoušela s nemocnými dětmi až až. Na tzv. OČR jsem byla každou chvíli a okolí mi to dávalo občas pěkně sežrat. Často jsem byla nucena brát si práci domů na tu dobu, abych pak za ni dostala 50-100 Kč odměnu k těm téměř žádným penězům v době jejich nemoci. Sama jsem všechno přecházela, protože jsem si už sama nedovolila marodit. Ale jinak byly moje děti opravdu samostatné a v trávení "volného času" soběstačné a od druhého stupně ve škole jsem s nimi byla při nemoci doma jen po tu dobu, kdy měly horečku či jiné velké potíže, pak už jsem je kontrolovala opravdu jen telefonem. Proto si pamatuji tu nervozitu, když měl poruchu, což bylo dost často. Vařila jsem večer, abych mohla dítěti ohřát jídlo hned, jak přijdu z práce. Do té doby mělo připravenou svačinu, ovoce a v termosce čaj. Ono všechno se dá nějakým způsobem řešit, nesmí se jen a jen skuhrat.

ha ha (Ne, 20. 2. 2011 - 18:02)

co 3 týdny?Děti nevím,ale...Já jim na státní pojištění prdím.Mám soukromé a platí mi od osmého dne neschopenky 700/den.Platím půlku co chcela státní.

taky 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 18:02)

Už 3 týdny :))))co 3 týdny?Děti nevím,ale ty OSVČ už déle.A když to vezmem nekonkrétně,jen jako ten neprospěch,tak určitě mnohem déle :-)))

taky 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 18:02)

... já pořád s tou mojí...ten kolotoč tam ještě nedávno prý byl.Ale nevím,jestli to nebylo jen dočasně.Zmínila se kolegyně že ho tam viděla

ha ha (Ne, 20. 2. 2011 - 18:02)

ono je to ostatně ve všem...Už 3 týdny :))))

ha ha (Ne, 20. 2. 2011 - 18:02)

si prošla také lecčíms. I za totáče.

no právě :)))))

marcela 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 18:02)

... já pořád s tou mojí samoobsluhou v paláci Koruna. Byla tam tak v roce 1970.To ještě metro vůbec nebylo. A nedávno jsem jí viděla i v nějakém černobílém filmu. A co takhle Stalinův pomník na Letné, pamatujete? Říkalo se mu "fronta na maso". A také byl na Letné, vedle Technického muzea, takový starý kolotoč s koňmi, v takovém jakoby altánu. Jsem ale asi moc regionální, tohle mimopražské diskutéry musí nudit.

taky 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 18:02)

Já nemůžu zůstávat s...ono je to ostatně ve všem dnes nastavené v neprospěch plátce pojištění.OSVČ zas nemají placených prvních 14 dní (možná je to te´d zas trochu jinak,ale hlavní je princip)nemoci,takže buď nemoc přecházejí,nebo jsou doma bez nemocenské.Ale s dětma je to opravdu síla.Vím o čem mluvíte,vy i kvalita.Hanka by si měla teorii o nemocných soběstačných dětech vyzkoušet osobně.Ale možná má děti tak samostatné,že je i v horečce může nechat doma samotné bez větší obavy.V každém případě máte pravdu s tím,že ty neplacené první dny je zvrácenost.

Iva (Ne, 20. 2. 2011 - 18:02)

Pokud je dítě v takovém...Někdy mám pocit,že žiju na jiném světě,jinak si opravdu nedovedu vysvětlit ,proč mě nikdy nevyhodili i když jsem byla doma v jistém období i 4x za půl roku a ani nikoho takového neznám.Podotýkám, že nejsem státní zaměstnanec.A to ,že je někdo samoživitelka ,snad není problém režimu.

Hanka (Ne, 20. 2. 2011 - 18:02)

Pokud je dítě v takovém...Pokud je dítě v takovém stavu, který popisuješ, tak samozřejmě není co řešit, dítě má přednost. A nemyslím si, že bych byla chytrákem ze zákulisí. Vychovala jsem 2 děti a 1 vnouče, takže jsem si prošla také lecčíms. I za totáče.

VĚRKA (Ne, 20. 2. 2011 - 18:02)

Já nemůžu zůstávat s dítětem doma, protože jsem samoživitelka a s příjmem z paragrafu nezaplatím ani poplatky.Při nemoci, totiž přicházíme i o osobní ohodnocení a prémie.

Nejhorší je, že tři dny nejsou placené a to je zrovna ta doba, kdy je dítěti nejhůř a potřebuje péči.
Mělo by to být naopak, první tři dny placené a pak se většinou zdravotní stav zlepší a dítě by mohlo zůstat doma třeba i samo.
Nemám ani žádnou babičku, která by zaskočila, takže to řeším naděláváním apod.
Jenže to taky nejde vždycky!Hlavně nyní, když není dost práce.

taky 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 18:02)

Škoda,že to vždy...dřív to dávali maminkám co zůstaly doma s nemocným dítětem taky kolegové dost sežrat,hlavně ty staré,nebo naopak mladé a bezdětné,protože za ně musely převzít práci.Nebylo to tak,jak se snaží naznačit taky senil,že by jejich absence nebyla znát.Ale na rozdíl ode dneška maminky věděly,že za nimi stojí zákon a na péči o nemocné děti mají právo.Nebo vlastně jinak-že jejich malé nemocné dítě má právo na péči svojí maminky.A každý soudný člověk ví,že nemocné dítě se dříve uzdraví,jestliže má možnost být s mámou.Bohužel to dnes chodí tak jak píšete.

Reklama

Přidat komentář