Reklama

Vzpomínky na totáč :-))

VITE CO? (Út, 15. 3. 2016 - 15:03)

Ale Okamura není žádný...At se to jmenuje na jakykoliv ..ismus,hlavne at to neni tahle smirovacka,otrocka prace,drahota bydleni,energii,hnusna zradla z dovozu,buzerace lidi na uradech,od cajtu,cpani magoru mezi normalni deti do skol,smirovani a cenzura internetu,novin a TV.Posilovani narodni hrdosti a podpora vseho co je NASE.Ac je Tomio napul Japonec asi prave proto vidi to,co my nevidime a v dobrem slova smyslu to z nas zkousi vykresat a probudit nas.Ja vim, ze nekteri z nas toho uz tolik nezvladnou,ale udelejme neco pro svoje deti,vnoucata a pravnoucata.Zatim jim odkazujeme zniceny,rozkradeny stat,ktery kazde 4 roky hobluje jina banda zlodeju,ktera pomlouva tu predchozi ,ale je snad jeste horsi.Stat tak zadluzeny a pritom pred tou zrzavou havlovskou vexlacko zidovskou radoby revoluci jsme byli sobestacni a bez dluhu.A jeste volit zlate komunisty-aby udelali dalsi Vitezny unor a znarodnili klicove firmy a podniky ve state!Seru na banany a dovolenou u more!Ja chci zit jako clovek.Pracuji,tak chci rozumne bydleni a sluzby za odpovidajici cenu,kvalitni potraviny,kvalitni zdravotnictvi a skolstvi,slusne a ochotne uredniky ve statni sprave-my si je platime,oni nam maji slouzit a ne nas buzerovat.Proc napriklad pan Babis neodkoupi,nebo nevytvori nejaky obchodni retezec,ktery bude v maximalni mire nabizet tuzemske potraviny za nizsi ceny,nez konkurence.Ne zadny non-food,jako je ta hadrarna v Lidlu,Aldi atd.Ciste jen cerstve kvalitni potraviny.Dnes jsou ty samostatna pekarstvi,reznictvi atd odsouzena k zaniku.Vsichni si zvykli prijet autem,courat tam hodinu-dve a nakoupit na cely tyden-minimalne.Pak uz jen obcas koupit cerstve pecivo,nic vic.Ano male reznictvi ma take budoucnost,ale jen pro fajnsmekry,kteri si tu kvalitu a cerstvost zaplati.Totez napriklad cukrarna,ale vzhledem k moznostem mrazenych cukrarskych vyrobku za par korun,tak je to spise o tom,dat si nekde na predzahradce preso,vino,nebo jiny napoj.No nic,volte,jak umite

Pamětník (So, 12. 3. 2016 - 18:03)

Zlatý socík...Jo jo, Johne, dobře už bylo. Holt to už se nevrátí.

Magda (So, 12. 3. 2016 - 18:03)

a volte Okamuru!!!Ale Okamura není žádný příznivec socialismu, jen není blázen do multikulti a jeste neztratil takovy ten normální běžný rozum a cit.

Tak si na to vz (So, 12. 3. 2016 - 17:03)

a volte Okamuru!!!

John (So, 12. 3. 2016 - 14:03)

Za socíku byly na všechno...Zlatý socík...

Pamětník (So, 12. 3. 2016 - 14:03)

Za socíku byly na všechno...Tak např. v Hovězí konzervě, prodávané v jistém německém řetězci hypermarketů, prodávajícich pod heslem Z lásky k Česku,je pouze necelá 1/4 hovězího masa, 1/4 vepřové kůže, 1/4 kuřecího strojního separátu a zbytek tuku, konzervantů, zvýrazňovačů chuti a pod. V akci jde tato Hovězí konzerva na dračku.

xyz (So, 12. 3. 2016 - 13:03)

Za socíku byly na všechno...nekupujte to

Pamětník (So, 12. 3. 2016 - 13:03)

Za socíku byly vepřové...Za socíku byly na všechno pevné ČSN, závazné pro všechny masokombináty od Aše až po Čiernů pri Čope. Dnes si tam může dát kdokoli cokoli, včetně tzv. strojního separátu. Ani uzeniny již nejsou uzené, nýbrž jen namáčené do jakéhosi chemického roztoku, aby uzené připomínaly.

xyz (So, 12. 3. 2016 - 10:03)

Za socíku byly vepřové...Konzervy? proč jíte konzervy?

Olina (So, 12. 3. 2016 - 10:03)

Za socíku byly vepřové konzervy z kusového masa a po otevření voněly na celý byt,dnešní konzervy jsou z nějakého odpadu a nevoní ,nedá se to jíst.Maso je namícháno z drůbežím masem a je v t om glutamát sodný.To drůbeží maso je taky v hovězích konzervách a ten glutamát je tam také.Nedávat dětem! To je malá ukázka kapitalismu který jsme si vyzvonili klíčemy.

Ouha (Pá, 11. 3. 2016 - 15:03)

veksláci by tu nebyli, kdyby...Tak my jsme asi žili ve stejné zemi:)

Ouha (Pá, 11. 3. 2016 - 15:03)

já chodil na průmyslovku,...Ano, tak to bylo

ak (Pá, 11. 3. 2016 - 15:03)

Oni ti veksláci to za...veksláci by tu nebyli, kdyby tu bolševik nenastavil systém, nesměnitelná koruna, méněcenná vůči západním měnám. V Tuzexu šlo nakupovat jen za západní měnu, kterou člověk ani nesměl vlastnit, i dar musel odezvdat do banky. Pak tam šlo platit bony, což byla bezcenná poukázka, teda půl roku to platilo pro ty Tuzexy. Ale je fakt, že krom nastavení systému bolševici veklsáky buď nechávali, nebo s nima byli spojení. Nakonec znám jednu nyní dávno mrtvou zarytou komunistku, co prodávala bony. Její bratr pracoval v Moskvě, ona bony prodával širokému příbuzenstvu. Předválečná členka ksč.

ak (Pá, 11. 3. 2016 - 15:03)

za se někdo, kdo žil jinde...já chodil na průmyslovku, na gymnpl mi zš nedala doporučení, takže jsem nemohl. Ve třídě, kterou prošlo přes 40 žáků, myslím 42 jsem nečelen ssm byl jediný. Dva vyhodili po prváku, pak přestoupil do druháku kluk z béčka. Potom k nám někdo propadl, takže to vychází na 42. Na gymplech to politicky bylo tvrdší, ale většinu svazáků, to bylo i někde v učilišti na stavební obory.

ak (Pá, 11. 3. 2016 - 15:03)

A dál…?No, tak premiéra za Havla jsme měli za h..no, ale prezidenta ne. Byl to jeden ze dvou prezidentů, co nebyl kašpárek Moskvy. Masaryk a Havel, ostatní kašpárci.
Nicméně po Havlovi přišla zas normalizace, jestli Klaus a nebo Zeman je dosti jedno.

ak (Pá, 11. 3. 2016 - 15:03)

A dál…?No, tak premiéra za Havla jsme měli za h..no, ale prezidenta ne. Byl to jeden ze dvou prezidentů, co nebyl kašpárek Moskvy. Masaryk a Havel, ostatní kašpárci.
Nicméně po Havlovi přišla zas normalizace, jestli Klaus a nebo Zeman je dosti jedno.

Ouha (Pá, 11. 3. 2016 - 13:03)

na Hrad sice usedl Havel, ale...Oni ti veksláci to za kmunistů samozřejmě táhli s nomenklaturou, všechny ty hotely, starožitníci, zaměstnanci zahra obchodů a zamini a právě veksláci, se prostě vypracovali, protože měli kontakty a nad sebou ochrannou ruku. Jeden věděl nadruhého navzájem. A dodnes

Ouha (Pá, 11. 3. 2016 - 13:03)

Jistě, svazácké akce byly...za se někdo, kdo žil jinde než já. Všichni studenti SŠ byli v SSM? To si fakt myslíš? Rekreace od roháků? No tak to jsi musela být hodně .....snaživá. Volné soboty? Ty myslíš, že všichni lidé měli volné soboty? Co spousta profesí, kde žádné soboty a svátky nebyly stejně jako dnes???

John (Pá, 11. 3. 2016 - 13:03)

na Hrad sice usedl Havel, ale...A dál…?

ak (Pá, 11. 3. 2016 - 13:03)

A co debata o cinkání...na Hrad sice usedl Havel, ale v ekonomice to řídil Klaus, později Zeman. Právě oni tu vládni, určitli jak privatizovat, přes své partaje určovali v parlamentu zákony. Jiný systém, ale stejný typ lidí. Dřív se říkalo, Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak. Bolševik byl aspoň otevřený, kdežto Zeman i Klaus se moc nechlubili, kdo jim platil kampaň a nebo za koho kopou. Nakonec i v Rusku si zprivatizovali, komunistické a kágébácké kádry. U nás to nebylo o moc jiné, teda třetí silou byli ti veksláci, typu jako Jonák či Rittig nebo i Kočkovi

Reklama

Přidat komentář