Reklama

akne

Návštěvník (Út, 8. 10. 2002 - 09:10)

Chtel bych rici svuj nazor na problemy s akne. Byl (castecne jeste porad jsem) jednim z vas. Asi deset let jsem tim trpel. Ted snad jiz o tom muzu mluvit trochu s odstupem. Vse co tady bylo receno o psychickych problemech je pravda. Zvlast clanek Strakana byl priznacnej - kazdej kdo to ma delsi dobu, se asi citi trochu podobne. Dnes si uvedomuju jak me to ovladalo - hodiny pred zrcadlem apod, naprosta posedlost jednim problemem. Vlasne to bylo asi na psychiatra. Castecne mi to znicilo zivot. A okoli na vas kouka jak na blbce. Kazdej akorat rekne, ze si za to muzete sami, protoze si to vymackavate. To je sice castecne pravda, ale ten psychickej tlak je tak velkej ze se to proste neda. Ostatni to nikdy nepochopi, a muzete jim jenom zavidet. Zacnou Vas povazovat za paranoika, jelikoz uz na tom tak skutecne jste. A kdyz skusite s tim neco udelat - ruzne zmeny jidla apod, tak je to tezke jelikoz okoli to tezko prijme - zacnou si myslet ze drzite ruzne diety. Znacne to cloveka odseparauje od ostatnich lidi. Myslim, ze to v nekterych pripadech muze byt skutecne i na psychologa. A rada toho kamarada od Strakana - nemyslete na to a budte v pohode - no tak to je teda super rada. Samozrejme, ze je to pravda, ale jak ma byt ten clovek najednou v pohode, kdyz proste v pohode neni. Ono po par letech marneho boje je clovek dost na dne, a nevim jestli nekdo dokaze se na to jentak vykaslat. Dalsi vec je, jak sem se z toho dostal ja. Tak pred dvema lety, jsem to tu procital a zkousel ty zname finty se zivotospravou. Monzna mi to i trochu pomohlo, ale bud sem nebyl dost dusledny nebo to nepusobilo dost. V te dobe se jiz i lecil na koznim, dostal jsem sirovy lih. Vicemene k nicemu. Byl jsem celkem zoufalej, a skoro odmital dalsi navstevu doktorky, jelikoz jsem nicemu neveril. Byl jsem tam a dostal Eryfliud. Muzu rici, ze ten me vylecil. Po nekolika malo mesicih sem mel zdevastovana zada OK a oblicej taky. Dnes mam zada porad ok - no v obliceji obcas nejakou recidivu. Celkove jsem z toho sand venku. Myslim, ze zmena jidla a stravovacich navyku muze pomoci, ale prece to zpropadene akne jsou vlasne bakterie, ktere se usadi v nejakem mazovem vytoku. A tyto bakterie je treba zabit!! A na to myslim zadna dieta nepomuze, kdyz uz tam jsou, je treba pouzit antibiotika. Taky vam chci ric, ze sem opravdu neveril, ze se z toho jsem chopen dostat ale podarilo. Muze se to podarit i vam a preju Vam to.

Návštěvník (Pá, 4. 10. 2002 - 14:10)

Chtěl bych zareagovat na rady na tomto servru.Koupil jsem si kvasnice, jablečný ocet(čistě přírodní), bkomplex forte a kopřivový čaj.Začal jsem se tím vším podle rad ládovat a musím přiznat že to zabralo.Taky jsem absolutně vynechal bílé pečivo a jím jen tmavé.Akne na zádech které mě trápilo celkem pravidelně se asi po dvou dnech zhruba o 70 procent zlepšilo.Obličej ještě nevypadá přesně jak bych chtěl ale třeba to chce čas.Čili ve stravě to určitě je!!!! Hlavně se necpěte k večeři spoustou bílejch rohlíků jak jsem to dělal já.CHtěl bych se zeptat jaké zkušenosti máte s párou a saunou.Myslel jsem že to kůži prospívá a teď jsem tu četl názor nějakého doktora či doktorky že ne.Je to pravda?

Návštěvník (Ne, 29. 9. 2002 - 23:09)

Ahoj, uzivam Zinek v kombinaci s Betakarotenem a b komplexem. Je mozne, aby se po Zinku plet zhorsovala? Kdyz jsem uzivala Zinek samotny (normalni davkovani), tak se mi zdalo, ze mi rudla plet, proste projevy akne sice nebyly horsi, ale plet se zdala zacervenala. U me nelze sledovat co zhorsuje a co ne. Ja jsem v chvili v pohode a chvili jsem obsypana,nelze vysledovat po cem. Pusobi na to zle stres, to je jedno jiste,ale prave mi krachuje sefova a to vite, zbavit se stresu. Navic mate nekdo zaruc. recept, jak zabranit, aby mi jizvy cervenaly, kdyz jsem dlouho ve studenem prostredi? Jsem zoufala, jdu na hokej a z nej pak musim utikat zadnimi dvermi, protoze jsem teckovana jako slunicko sedmitecne. Jinak souhlas, ze nejlepsi naplast na bebi je jit mezi pratele. Mejte se a verte :))

Návštěvník (So, 28. 9. 2002 - 20:09)

Sono no tak kde je ta RSB kosmetika v Praze????

Návštěvník (So, 28. 9. 2002 - 20:09)

Sono, prosim Te, kolik to stoji a kde to presne je????!!!!!

Návštěvník (St, 25. 9. 2002 - 19:09)

Kupte si v lékárně mýdlo Seba med za asi 120 kč.Opravdu skvělé a vyzkoušené.

Návštěvník (St, 25. 9. 2002 - 11:09)

Tak, navstevu koznej lekarky mam uz za sebou, a s vervou som sa pustila do boja. Napisala mi Zineryt- klasika, viem ze pomoze. Dalej, zlupovacia kura s pripravkom Eclaran -vraj je to dobre aj vzhladom na to, ze sa blizi zima.Bola mi odporucena pletova voda Sebium (dostat v lekarni, aj cistiaci gel). Kedze kozmetiku ktora by mi sadla este stale hladam, pletovu vodu som si uz kupila. Vcera vecer som teda zahajila kuru, uvidim ake budu vysledky.Jo, a este som si kupila bylinkovy cistiaci caj, obsahuje petrzlen, harmancek, zihlavu a praslicku rolnu.Tak zatial pa, dalsi info podam hned ako sa to opat zlepsi :o)

Návštěvník (Út, 24. 9. 2002 - 21:09)

Lindo, skinoren - mám výborné zkušenosti, po 3 týdenním používání ráno a večer pleť naprosto bez zahnisaných boláků, kterých jsem měla vždycky nejmíň 3-4 současně. Od té doby se objevil jen jeden, používám teď Akneskin - to je česká obdoba skinorenu, úplně stejná účinná látka, k dostání v lékárnách i bez předpisu.

Návštěvník (Po, 23. 9. 2002 - 13:09)

Ahojte, takze uz som sa rozhodla. Tento vikend pohar mojej trpezlivosti pretiekol. Kedze sa uz presne 12 mesiacov presviedcam o tom, ze moja plet nie je az taka strasna, a ze je to len prechodne, rozhodla som sa ist zajtra ku koznej. Viem ze dnesna medicina nie je nic moc co sa tyka liecenia pricin ochoreni, ale s tym si uz nejako pomozem sama. Len uz naozaj nemam silu pozerat sa na seba v zrkadle, a umyvat si kazde rano bolavu tvar. Zaroven chcem moc podakovat za doktorku.cz, prave vdaka nej viem ako budem proti akne bojovat pomocou stravy, vitaminov, zmeny zmyslania atd. Len na ten novy start potrebujem zatial barlicku v podobe klasickej mediciny. Ahojte vsetci, drzte palce, aj ja budem vam.

Návštěvník (Pá, 20. 9. 2002 - 14:09)

Cauky, pises o tom, ze neco jo a neco ne a kazdy neco jineho. Mas pravdu. Ja treba pouzivam TeaTree ksicht-vodu (presne Teebaum Gesicht-wasser od STYXu) a pohoda. Kamosovi jsem nalil trochu na zkousku, trpi tim od detstvi a normalne na to dostal reakci, celej se naopak vic osypal (asi hned za cca 2 hodiny, docela slusnej strach), ale pak to postupne odeslo a ted se tim maze taky a tvrdi, ze je to lepsi, nez to bylo driv, ale furt to ma dost, ne tolik co ja. Taky mam TeaTree krem a uplne skvelej je Fusgel, takovej gel na smradlavy nohy, mam je celej den v botach, takze humac. Takze TeaTree asi jo. Jo a po holeni pouzivam od nich Aftershave balzam - uplne bez chemie, jenom takovy mlicko z mesicku.

Návštěvník (Čt, 19. 9. 2002 - 17:09)

Ahoj lidi, přečetl jsem si většinu příspěvků a došel jsem k závěru , že akné je silně individuální věc . Prostě někomu zabere to a někomu zase ono . Např.: Něk´do tady chválí Tea Tree Oil a mě to třeba vůbec nezabralo a naopak mi to akné výrazně zhoršilo . Nebo někdo tady pomlouvá Roaccutane a já znám kamaráda kterému to neuvěřitelně pomohlo . Takže pár rad , zkuste sledovat po čem se Vám akné zhorší a po čem zlepší , určitě nesledujte akné 3xdenně , pokud možno toho na plet´ dávejte co nejmín´ , dětskou kosmetiku - dětský zásyp se septonexem jen občas ne pravidelně , např.: po holení , taky dostatečně pijte a hlavně se nestresujte a běžte mezi lidi , opravdovým kamarádům nezáleží jak vypadáte ale jací ste , aspon´ poznáte svoje kamarády-kamarádky .Hodně štěstí a brzké uzdravení Ahoj

Návštěvník (St, 18. 9. 2002 - 00:09)

Tady paní Doktorka neustále operuje se životosprávou a jídelníčkem. Podle mých informací a zkušeností nemají tyto věci na stav akné téměř žádný vliv. Všechno je v hormonech!

Návštěvník (Út, 17. 9. 2002 - 15:09)

Dobrý den,ráda bych vás touto cestou požádala o radu a váš názor: Je mi 23 let a mám dojem, že se má peť neustále zhoršuje - v pubertě jsem žádné problémy s akné neměla, ale posledný tři roky se u mne střídá stav, že mám od všeljakých pupínku a uhříků např. 14 dní pokoj a pak např. 3 týdny mám na obličeji spoustu drobných pupínků nebo i větších uhříků. Dost dlouho jsem toto léčila sluníčkem a solariem, a to dokonce 4x až 5x týdně, sluníčko mé pleti donedávna prospívalo, ale poslední půl rok je stav mé pleti po pobytu na slunci nebo v solariu jen horší, proto ho již nenavštěvuji, ale problémy přetrvávají. Nedávno jsem navštívila kožního lékaře,který mi předepsal skinoren krém 2x denně a Differin gel - na noc. Differin je prý nějaká novinka podobná Retinu-A.Ráda bych znala váš názor a zkušenost s těmito přípravky. Děkuji.

Návštěvník (Po, 16. 9. 2002 - 18:09)

Dobrý den,ráda bych vás touto cestou požádala o radu a váš názor: Je mi 23 let a mám dojem, že se má peť neustále zhoršuje - v pubertě jsem žádné problémy s akné neměla, ale posledný tři roky se u mne střídá stav, že mám od všeljakých pupínku a uhříků např. 14 dní pokoj a pak např. 3 týdny mám na obličeji spoustu drobných pupínků nebo i větších uhříků. Dost dlouho jsem toto léčila sluníčkem a solariem, a to dokonce 4x až 5x týdně, sluníčko mé pleti donedávna prospívalo, ale poslední půl rok je stav mé pleti po pobytu na slunci nebo v solariu jen horší, proto ho již nenavštěvuji, ale problémy přetrvávají. Nedávno jsem navštívila kožního lékaře,který mi předepsal skinoren krém 2x denně a Differin gel - na noc. Differin je prý nějaká novinka podobná Retinu-A.Ráda bych znala váš názor a zkušenost s těmito přípravky. Děkuji.

Návštěvník (Po, 16. 9. 2002 - 12:09)

napiste mi prosim, ci sa daju kupit "akne kapsle", ak ano, tak kde? Alebo su nejake ine tablety s obsahom kapucinky?Odpiste prosim.Dakujem

Návštěvník (Pá, 13. 9. 2002 - 20:09)

Já na úpravu stravy taky nevěřim, možná to někomu vážně pomůže,ale většinou to v tom neni,protože všechno to dělaj hormóny a taky ta psychika,nejspíš. Ale to až v druhý řadě. Já měla pleť v klidu a pořádně jsem si vychutnávala život a pak jsem začala brát jako antikoncepci Dianu a najednou už víc jak rok jsem pořád doma a pořád úplně vydeptaná z toho,jak mi tu pleť zřídila a už se to nějak nedaří ničim vrátit a tak v mejch skoro 22-ti,kdy už všichni moji známí maj problémy s nějakýma pupínkama dávno za sebou,to já řešim jako hlavní bod.

Návštěvník (Pá, 13. 9. 2002 - 13:09)

Ahoj,mam velke problemy s akne uz od svych 16let,ted mi je25.Kozni me vubec nepomohla.pouzival sem zynerit,ted pouzivam cistici vody,aknepur na noc atd.a zadne zazraky.Po čele se mi delaji velke cervene bolaky,skoro vredy,jeden vylecim a dalsi se hned udelaj,stejne to mam po zadech.Poradi mi nekdo,uz sem z toho zoufalej

Návštěvník (Čt, 12. 9. 2002 - 17:09)

V podstate mas pravdu, ale nie je to take jednoduche, ako sa to zda.

Návštěvník (St, 11. 9. 2002 - 12:09)

Ahoj lidi , procetl jsem vase prispevky a musel jsem se pousmat. Rozhodl jsem se vam poradit. Uvazujte logicky, zdravim selskym rozumem. Polozte si tyhle otazky: 1. Proc nekteri lide jedi co chteji, pijou co chteji, masturbujou jak chteji, zijou jak chteji, jsou obezni, necvici, poti se a akne nemaji? Odpoved: protoze na tomhle akne nezavisi. 2. Proc pri soucasnych moznostech lekarske vedy nejsou lekari schopni urcit co akne zpusobuje? Maji preci prozkoumane vsechny organy do detailu, tak by na to jiste prisli. Ale jeden je pro ne stale jeste jednou velkou neznamou a to ten nejslozitejsi ze vsech- odpoved: mozek.Je to jen a jen v tom, verte mi. Muj kamos Starkan je toho nazornym prikladem. To neustale pozorovani se, premysleni o akne, stres z toho jak vypadate, to ponizeni a pocity menecennosti to je ta pricina. 3. Jak akne vylecit? Odpoved: vylecte svou dusi. Dam vam radu, zkuste 1 tyden nekoukat na sebe do zrcadla neuhybat pohledem, nestranit se, bavit se, smat se a zit plnohodnotnej zivot bez mindraku. Podivejte se do zrcadla rano, upravte se a pak se na sebe uz cely den nedivejte, zas az druhy den. Vykaslete se na masticky, oleje, prasky, lektvary. Ti co nemaj akne je taky nepouzivaji a maji krasnou plet. Naprosto ho ignorujte a budte v pohode a akne jako zazrakem zmizi. Tohle je jedinej a 100% lek a v lekarne ho nedostanete. -by F-r-e-a-K

Návštěvník (Út, 10. 9. 2002 - 14:09)

Ahoj všichni,tak jsem to tu pročetla už několikrát,ale mě nic nezabralo.Jarischova voda,kopřivový čaj,...,nic na mě nepůsobí.Akné mě trápí od puberty a dnes je mi 28!!! a je to horší a horší.Navštívila jsem kožní doktorku a ta mi poradila tetracyklinovou mast.Trochu se to zlepšilo,ale zůstávají mi po akné tmavé skvrny.Nevíte někdo co s nimi?Pomohl by nějaký leiser?A co ta strava?Ráno k snídani piji instantní kávu s mlékem.Může to pleti škodit?Dík za radu.Jitka

Reklama

Přidat komentář