Reklama

akne

sadman (Po, 27. 1. 2003 - 20:01)

Ahoj Miso, no me pomohli nakonec jen ty antibiotika, ktery mi predepsala kosmeticka, jinak s kremy ti neporadim. Na zanetlivy pupinky mi pomahal aknemycin(taky na predpis), jinak opravdu nevim. Jinak neni vubec naskodu uivat beta karoten a vitamin A, kterej plet chrani a regeneruje. Mej se. Cau

Misa (Čt, 23. 1. 2003 - 13:01)

Ahojky,mam akne a chtela bych vyzkouset nejaky z techto vyrobku. Ktery myslite, ze je nejlepsi a ktery mi vrele doporucujete? Potrebovala bych se zbavit pupinku na brade, krku a zadech. Vyzkousela jsem Ryor,ale nepomohl a jine nejak neznam. Co Vam pomohlo? Diky

Monča (Po, 20. 1. 2003 - 15:01)

Jo, to mě taky štve, můj brácha například nemá ani ďubinu, je to hroznej flegmouš, navíc se cpe všim nezdravim, zapíjí to všelijakym alkoholickym svinstem, sem tam si zapálí, moc toho nenaspí, holku taky nemá... je mu 20 a je furt v pohodě... Já jsem o tři roky starší, mám dýl jak dva roky kluka (čili sex funguje), snažím se o tu životosprávu, nekouřím, nepiju, čistím pleť, papám různé vitamínky... a furt to není úplně ono. Nemám už sice boláky, jen sem tam něco menšího, ale i tak mě to rozčiluje.

sadman (Pá, 17. 1. 2003 - 19:01)

Jeste jsem zapomnel, zapalit jsem si nesel Monco. Cigara jsou hnus, stejne jako chlast, ale to vy urcite dobre vite. Taky vam zustava rozum stat,kdyz vidite lidi s krasnou pleti bez jediny vady, ktery kazdej vikend chlastaj, kourej a jí si co chtej. A my se bojime snist tabulku cokolady. To neni tak uplne fer, ze ne? No nic, drzim vsem palce, at se to jen a jen zlepsuje. P.S: Na tom sexu se pracuje ;-)

sadman (Pá, 17. 1. 2003 - 19:01)

Ok lidi, to uz je lepsi :-) Asi jsem se minule nechal trochu unest, protoze jsem celej stastnej chtel dat radu, jak se zbavit toho zatracenyho akne a vy najednou hrr na me s zivotosrpravou a znicenejma jatrama a strevama, tak me to trochu namichlo. Sory. Chtel bych se zeptat, jestli tu ma nekdo zkusenosti s lecbou laserem. Kamos ma po akne spoustu jizvicek a ja premyslim o osetreni rozsirenych cevek v okoli nosu. Jestli je vysledek umerny cenam: 1000,- za 10 min. Jestli to pak treba muze byt jeste horsi, jestli se musi lecba provadet dlouhodobe atd. Proste vsecko kolem.Diky.

Michal (Čt, 16. 1. 2003 - 19:01)

No, s tím sexem :o) S přítelkyní nebyl nezvyk mít sex 5x denně a opravdu se to nějak nezlepšovalo :o)) Sex na to až takový vliv mít nebude, jsou to překonané názory... akné je sice otázka hormonů, ale spíš je to přecitlivělá reakce na testosteron (a jeho derivát DHEA), která se časem "srazí" do normálu - proto taky akné obvykle mizí časem samo. No, Sadmane, já samozřejmě nenarážel na Tvůj jídelníček, navíc, každý si může "dovolit" něco jinýho, spíš jsem jen chtěl poukázat, co nedělá dobře třeba mě. K těm sladkostem - zjistili mi kandidózu - přemnožený kvasinky ve střevech a to má člověk přímo nutkání na ten cukr a pak je mu po něm špatně :o) Takže je to začarovaný kruh :o)) Taky si nemyslím, že by na to pomáhala naprostá dieta (vegetariánství, dobře, ale lepší je nějaký to maso občas sezobnout :o), ale tak asi je lepčí se některým věcem vyhnout... Pokud už je člověk vegetarián, měl by vědět, že některé látky jinak než z masa dostane těžko (např. čočka s rýží dodá všechny potřebné aminokyseliny). Ideální stav je semivegetariánství - tzn. vegetariánství + bílé maso a ryby. A to myslím odpovídá i požadavkům zdravé výživy... BTW: Sadmane, to není závist. Jsem rád, že už je fajn, díky za každého člověka, který se toho zbaví :o) Nemysli si, že bych záviděl, opravdu jsem rád, že se to zlepšilo. Myslím, že nakonec se to zlepší všem z nás. Já tím koneckonců netrpím tak dlouho, je to asi rok... měl jsem mononukleózu a silný střevní krvácení... takže mám téměř stopro jistotu, že u mě je to od střev. Trochu mě štve, že mě to omezuje, dřív jsem dělal modela a s tímhle obličejem to fakt nejde :o) ale doufám, že to bude v pohodě... nechtěl bych si zase zdevastovat zdraví jen kvůli obličeji. Nejlepčí je akné řešit komplexně - aspoň to je můj názor :o) Tak se mějte fajn.

Petruna (Čt, 16. 1. 2003 - 13:01)

Asi jak na který akné. Já mám s přítelem sex tak 4-5 x týdně (po dobu dvou let) a furt to není ono.

tomas (Čt, 16. 1. 2003 - 00:01)

Na akne je dobrej SEX.

Monča (St, 15. 1. 2003 - 10:01)

Hele Sad, já teda nevim jak Miso, ale ta moje poznámka byla myšlená dobře a myslím, že Miso Tě taky asi nechtěl jen tak strašit, ale spíš upozornit na případná možná negativa... Jistě, každý jsme jiný a pokud to Tobě bude takto vyhovovat i nadále, pak Ti to moc přeju a buď rád, že to máš v poho. Ale od toho tu ten chat je, abychom si vyměnili názory, ne? Taky občas s tím jídlem zhřeším, ale snažím se držet... Mno ale abych se schválně přecpávala cukrovím a čokoládou, tak to ani náhodou. Těmhle věcem se fakt obloukem vyhýbám, protože bez nich být můžu a za lepší pleť mi toto "omezení" teda rozhodně stojí. A ona opravdu lepší je, pokud to nejim, to mám vyzkoušený :-) A ještě něco - teď budu opět moralizovat :-)) Nechoď si zapálit, ju? Ale vážně, když ne pro sebe, tak to udělej aspoň pro mě :-)))Pápá,M.

sadman (Út, 14. 1. 2003 - 17:01)

Hej lidi, co to s vama je?? To je zavist nebo jsem na svete jedinej optimista? Miso nemusis mi rikat, ze se mam spravne stravovat, uz od 13 se venuju fitness a zmaknutou mam jak praxi tak teorii. Precet jsem hodne knizek a urcite toho o spravnym stravovani a zdravim zpusobu zivota vim mnohem vic nez ty. No mozna ze taky ne :-) Ale i kdyz to vemu kolem a kolem vybral bych si stejne treba 10 let na antibiotikach bez akne a pak treba v 50 ahoj, nez prozit mladi v neustalim studu a stresu z akne. Bez tak kdo mi, kdo vam zaruci, ze at budete jist a zit sebezdraveji neprejede vas za tejden auto nebo nedostanete nejakyho raka, jen se kolem sebe podivejte kolik toho vsude je a k cemu ti pak bude to omezovani se a neuzivani si plnohodnotne zivota??? Nejsem pro zadny niceni si zdravi fetovanim nebo chlastanim, ale taky nejse pro to zit naprosto zdrave (vegetarianstvi apod.)ono to naprosto zdravi ziti totiz vubec neni tak zdravi,jak se rika. Jsem pro zlatou stredni cestu a pro to aby clovek zil pritomnosti.Az nekdo vymysli jak se nadobro a zdravim zpusobem nadobro zbavit akne, tak at mi da vedet. Nebo bysme se mohli nechat naklonovat ne? S tim jdete do hajzlu! Asi si pujdu zapalit. Mejte se krasne a buh s vami. Lukas

Michal (Út, 14. 1. 2003 - 14:01)

Ahoj. Tak jsem byl u kožařky a ta mi řekla, že mi ROACCUTANE nenasadí - měl jsem špatné krevní testy. Tak jsem dostal deoxymykoin a nějaký líh s kyselinou acetylsalicylovou. Abych řekl pravdu, moc nadšený jsem z toho nebyl. Hlavně z těch antibiotik, ta parazitální kolitida není zase až taková sranda, momentálně jsem pěkně nachcípanej, zkusil jsem si dát Aspirin (kys. acetylsalicylová), jenže jsem si neuvědomil, že může způsobovat střevní krvácení v případě právě střevních infekcí - takže jsem měl dost silný krvácení a to se zase projevilo na obličeji. Je potřeba si uvědomit, že silné akné se jen tak netvoří samo od sebe... akné se horší hlavně kvůli poruše funkcí různých orgánu, absolutně nejčastěji jsou to střeva, játra, ledviny - ideální by bylo dojít si za obvodním lékařem, aby vám předepsal kompletní vyšetření - silné akné není jen nadměrným mazotokem, ale záněty jsou způsobeny střevní dysfunkcí - opravdu, NEPODCEŇUJTE TO A DOJDĚTE SI K DOKTOROVI. Kašlete na krémy a mastičky, akné takovýhleho typu je způsobeno zevnitř, takže je dobře obličej čistit, ale nepřehánět to - krémy se už tak ucpané póry ucpou ještě víc... doporučuju Sébium řadu, je to sice drahá kosmetika, ale stačí jen syndet (Sébium moussant) a voda (micelární roztok, Sébium H2O). Na záněty má také vliv hlen, pokud jste po ránu zahlenění, má s tím akné také souvislost - snažte se vyhnout mléku obzvlášt, pozor třeba na krupicovou nebo ovesnou kaši... může to znít hloupě, ale na akné může fungovat i STOPANGIN - desinfikuje mandle, takže se tam nemohou usazovat bakterie... musíme při léčbě akné myslet na každý detail, který by ho mohl i jen trochu ovlivňovat, nemyslíte? Tak držím palce...

Monča (Út, 14. 1. 2003 - 10:01)

Absolutní souhlas s posledním příspěvkem. Bez výhrad moje řeč. Antibiotika, antikoncepce a vůbec všechno tohle chemický svinstvo vám tak akorát pěkně rozhází organismus, první jmenované hlavně střeva, druhé zase játra... stačí si jen vybrat...M.

Miso (Po, 13. 1. 2003 - 17:01)

Sadman mala poznamka. Tym, ze sa zdravo stravujes pomahas celemu telu a nebojujes len proti akne. Zapamataj si, ze ako sa o telo v mladosti staras, tak sa ti v starobe (mozno aj skor) odvdaci. A ku tym antibiotikam. Ano, kym ich beres tak zaberaju, ale akonahle ich brat prestanes tak sa ti akne vrati a 2x horsie ako si ho mal pred tym. Vlastna skusenost. A stale sa napchavat liekmi... Ale to je samozrejme kazdeho vec. Vsetkym vela zdaru.

koolazz (Ne, 12. 1. 2003 - 18:01)

mno,http://atlases.muni.cz/atl_cz/main+nenadory+vlas.html;rosacea tak tahle stranka je fakt "drsna".To jsou ale priznaky v tech nejhorsich stadiich ne? je pravda ze pokud je to az v takovem rozsahu tak sexualni zivot ani zadne zazracne medikamenty nejspis urcite nepomuzou. To je pak na nekolik let leceni a cisteni a leceni. to hodilo uplne jine svetlo na moji predstavu.myslel jsem ze to je strasne ale az tak..??..

sadman (So, 11. 1. 2003 - 20:01)

Cau lidi,Michale, ja mel take akne jen v obliceji a zada se zbytkem tela -kuze bez chybicky. Bojoval,bojuju proti tomu uz dlouho,ale byla to samolecba.Nakonec jsem se asi pred 2 mesici rozhodl navstivit v Plzni kosmeticku a dala mi antibiotika, ktery jsou proti infekcim a zanetum.Bral jsem je rano 2x dene a akne behem 14 dnu zmizelo.Zapomnel jsem na diety,kdy jsem jedl jen suchej chleba,zeleninu, ovoce a pil caje.Jim ted co chci a akne se nechyta.Taky sem nemel spravne urcenou diagnozu a ta je za mam akne typu rosacea tzn. cervenani kuze v obliceji-nos a tvare v okoli nosu, takze mam stale lehce zarudly oblicej,ale pouzivam kremy a lepsi se to. Moc dobre. Jsou tu mrazy a vanocni cukrovy a cokolada,ale uz ne akne. Takze lidi, nebojte se dojit si pro radu k odbornikum a nevyhazujte zbytecne penize za samolecbu a nemarnete cas jako jsem to 5 let delal ja. Preji hodne stesti.

Hanka (Čt, 9. 1. 2003 - 09:01)

Mončo, máš samozřejmě pravdu. Míň se pletí zabývat (myslím hlavně psychicky - ne zase ji péčí zanedbávat) a ona se zlepší sama.Jinak jsem se chtěla zeptat kohokoli, kdo používá Jarischův roztok na jeho pach. Kupovala jsem ho totiž v jisté lékárně a byl "bez chuti a bez zápachu" a teď jsem ho koupila jinde a je cítit tak trochu "nemocničně". Samozřejmě taky zkusím pozorovat, jestli mám tu pleť lepší než dřív nebo horší, ale zajímají mě vaše postřehy. Dík. H.

Monča (St, 8. 1. 2003 - 12:01)

NEŠŤASTNÁ, za prvé přestaň si říkat "nešťastná" (já vím, lehko se řekne...), protože jak známo fyzické zdraví je obrazem naší duše, čili navenek jsme takoví, jakými se cítíme být duševně (pokud si myslíme, že jsme nešťastní, pak téměř jistě nešťastnými skutečně budeme a naopak cítíme-li se dobře a šťastní, pak šťastnými budeme). A za druhé: nejsem si zcela jistá, jestli to s tou péčí o pleť trošičku nepřeháníš - úplně Ti postačí kvalitní čistící prostředek na mytí (mírně kyselý, nikoli zásadité mýdlo) + nějaký ten krém z lékarny speciálně na akné (výběr je opravdu široký od těch, co obsahují např. kyselinu azelainovou, po ty co obsahují třeba zinek atd. atd.) Věř mi, mluvím z vlastní zkušenosti a k tomuto závěru jsem došla po letech a letech trápení... Takže pevnou vůli a spoustu optimismu do dalšího boje přeje M.

Hanka (Út, 7. 1. 2003 - 18:01)

Tak to se taky zkusím poptat v lékárně, díky!

nešťastná (Út, 7. 1. 2003 - 15:01)

Omlouvám se - vypadlo mi slovo "pomáhalo" Tedy: Dřív mi solárko pomáhalo...........

nešťastná (Út, 7. 1. 2003 - 15:01)

Mám nutkání, zajít si na solárko aby mi sluníčko pěkně pupínky vypálilo - ale bojím se, aby to po něm nebylo ještě horší.Dřív mi to solárko, ale pak se můj stav začal po sluníčku zhoršovat (asi jsem to přeháněla). Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Reklama

Přidat komentář