Reklama

akne

Mirek (St, 23. 4. 2003 - 13:04)

Ahoj,co kdyby jste spíš zkusili přírodní kosmetiku na denní čištění pleti a pleťovou masku? Možná by to bylo lepší a i pohodlné.

Adora (St, 23. 4. 2003 - 07:04)

Úplně vynechat cukr je nesmyl, protože ho organismus potřebuje jako "zdroj energie". Stačí, když se vynechá cukr v sušenkách, koláčích apod. Já to sama zkouším asi měsíc a myslím, že to pomáhá, rozhodně v tom budu pokračovat. Na ovoci ale určitě není nic špatného, má v sobě jen jednoduchý cukr a s tím si tělo poradí, zrovna tak, jako třeba s medem.

mesic (Út, 22. 4. 2003 - 20:04)

to je sice moc peknym, ale co pak papas kdyz vysadis uplne vsechno vcetne ovoce??? (cukr je ve vsem)...

Zuzka (Pá, 18. 4. 2003 - 13:04)

Musím také napsat svoje zkušenosti,protože jsem tady také marně hledala pomoc a teď konečně už vím co mi pomáhá!!Držím již 2 měsíce protikvasinkovou dietu (absolutně žádný cukr-ani v ovoci, bílou mouku apod.)a opravdu mi to pomohlo, již se mi nedělají žádné boláky jako dříve.Takže je to fakt ve stravě!!Když máte porušenou mikroflóru ve střevech tak se můžete používat kdovíjakou kosmetiku,ale ten problém uvnitř nikdy neodstraníte. Takže chce to dietu a tu opravdu dodržovat!!Až budu mít tu mikrofloru zase v pořádku,tak začnu jíst opět ovoce,ale k tomu sladkýmu se už vracet nechci!

Peťka (St, 16. 4. 2003 - 15:04)

JITKO !Nedávno jsem byla u dermatoložky a ta mi řekla, že tmavé flíčky jsou vlastně jizvy, s kterými se bohužel nic dělat nedá. Prý časem zesvětlí, ale to je asi tak všechno, možná by pomohlo solárko, aby ty jizvy nebyly tak vidět.

mesic (St, 16. 4. 2003 - 14:04)

co si myslite o vlivu solaria na akne? pomaha to? ptal jsem se na to a minuta v turbo solarku stoji cca 10kc, takze to zrovna nejlevnejsi neni, tak at vim, jestli do toho mam jit...

Adora (Pá, 11. 4. 2003 - 11:04)

No nevím, já bych tu kávu ráno rozhodně vynechala! Když chceš organismus vyčistit bylinnými čaji a po ránu si dáš instatní kávu, tak je to jako "pěst na oko"!

Jitka (Čt, 10. 4. 2003 - 22:04)

Akné mě trápí už celé roky,přestože mi je už 28let.Chtěla bych zkusit vyčistit si organismus čístícími čaji.Kolikrát denně se tyto čaje musí pít a jak dlouho?Každé ráno k snídani piji instantní kávu s mlékem.Ráno si na kávě pochutnám nejvíc,ale může to mé pleti škodit,nebo s akné nemá káva nic společného?A jak se dají odstranit tmavé flíčky po akné?Děkuji za odpověď.

Adora (Čt, 10. 4. 2003 - 09:04)

Přesně tak, důležité je nepodlehnout názoru lékaře, že se s tím nedá nic dělat, že je to dědičné. Také jsem se s tímto přístupem setkala a ten doktor mě tam viděl poprvé a naposledy. Je to nesmysl, akné má řešení!!!

Linda (St, 9. 4. 2003 - 15:04)

Podelim se se svoji zkušeností. Je mi 28 a problemy s akné mám od svých 17 let. Vystřídala jsem 4 kožní doktorky až mi poslední dodala optimismus - dá se s tím něco dělat. Řekla mi jak pečovat o mastnou pleť - žádné oleje, krémy ani pleťová mléka. Mycí gel - já mám Effaclar od La Roche Possay asi 250 Kc - je opradu dobry, stahující čistící voda - já mám od Ryoru, na noc Differine gel (předepíše kožní + doplatek asi 180 Kč - nejlepší na trhu) nebo Eclaran gel (vydžet počáteční zarudnutí). Rano opet omytí mycím gelem, čistící voda a na den hydratační matující krém Effidrate od La Roche Possay (290,-). Doplnky mam Aknemycin - na jednotliva zanicena mista, antibakteriální pudr (hodně věcí jsem zakoupila na www.lekarna.cz). Myslím, že tyto přípravky jsou vhodné pro mastnou pleť, která více vydrží. Je důležité mít dobrého lékaře, který vám neřekne, že se s tím nedá nic dělat a že je to dědičné. Samozřejmě že je důležitá strava, pitný režim, pohyb, ale nejdůležitější je dozvědět se přes všechnu tu reklamu jak pečovat o svůj typ pleti. Taky chodím 1 měsíčně na čištění ke kosmetičce a pomáhá mi solárko, které jako by vypálí všechna zanícená místa (mikroorganismy, které způsobují zánět). Toť moje rada a hlavně nesmiřte se se svojí nevzhlednou pletí a naučte se o ni pečovat.

Adora (Po, 7. 4. 2003 - 10:04)

Nevim, jestli to nekomu pomuze, ale protoze jsem si s akne uzila dost a nyni konecne zacinam videt vysledky, chci se o sve poznatky podelit s vami. Samoléčbu různým přípravky na akné, jakož i návštěvu dermatologa a zkoušení "zaručených" přípravků na léčbu mám za sebou. Vůbec nic nepomáhalo, možná jsem občas pozorovala mírné zlepšení. Nejhorší pleť jsem měla po vysazení antikoncepce. Můj závěr - ztotožnila jsem se s tím, že akné je projevem "zanešených" střev, či něčeho uvnitř. Začala jsem se tedy zajímat o to, co jím a jak to jím. Přestala jsem jíst mléčné výrobky (alergie na mléčnou laktózu), občas si dám tvrdý sýr a vyloučila jsem ze stravy veškerý rafinovaný cukr, ikdyž občas se nějaké sušence nebráním (nic se nemá přehánět). Jím hodně ovoce a zeleniny, piju hodně vody (čajů). Také jsem si přečetla, že v dnešním uspěchaném světě špatně jíme, ve smyslu "špatného rozžvýkání jídla". Při správném rozžvýkání (tedy pomalém) se do žaludku a dále dostanou sliny, které "nepřátelské bakterie" obsažené v jídle "zlikvidují". (pokud je totiž nezlikvidují - toxické látky musí z těla ven - a je tu akné). Je to román, ale něco na tom bude. Také je to určitě "procedura", po které neuvidíte výsledky hned, ale po pár měsících začínám být konečně spokojená. Takže hlavu vzhůru, dá se proti tomu bojovat!!!

Zdenka (Po, 7. 4. 2003 - 00:04)

Zdravim vespole :-) Uz jsem se smirila s faktem, ze samoopal. prostredky nejsou to prave orechove. Myslim si, ze akne podobne jako mnoho jinych zdrav. problemu nelze shrnout do nekolika priznaku, vse je vysoce individualni a s tim souvisi lecba. Jednomu zabere ono, druhemu to muze vyrazne ublizit. Jak se rika - stav pokozky je odrazem toho, co se deje uvnitr a ja tomu zcela verim. Mam problemy s imunitou, opakovanymi zanety mandli, akne trpim od prvni menstruace, kterou mam jen diky Praminu, tvori se mi nadmerne muzske androgeny, spatna jatra. Ale proc to tu pisu, ne abych si postezovala, ale abych poradila to, ze jestli skutecne neco pomuze, tak je to psychika, vnitrni rovnovaha. Ale jak toho dosahnout? Kdyz mate potize se strevni mikroflorou, ledvinami, jatry...to je tezke. Kazdopadne i dedicnost ma velky vliv. Ja se lecim dva tydny tradicni cinskou medicinou - pro nekoho samani, pro nekoho spasa. Zalezi na tom, zda tomu taky clovek veri a na jakeho doktora najdete, mohou i ublizit! Cinsky lekar mi rekl, ze jestli je neco drastak na akne a kuzi celkove, tak slunicko a UV zareni. Obzvlast to jarni slunko, plet se sice zlepsi, nektere "nedokonalosti" zmizi, ale zaplatite za to az prijdou dny pote...podzim, zima atd. kuze podrazdena slunickem se brani, ztlustuje a reaguje na neco zcela neprirozeneho. Obzvlast pokud se uziva antikoncepce mohou na obliceji vzniknout neprijemne skvrny. Takze budte v techto prvnim slunickem prozarenych dnech opatrni. A hlavu vzhuru :--)

Miso (Ne, 6. 4. 2003 - 21:04)

Skuste mydlo A-Sun. Je 4% a 7%. Dostat to normalne v lekarni a stoji to okolo 70 sk.

HoNzA (Ne, 6. 4. 2003 - 10:04)

Jeste mám jeden dotaz ohledně přípravku eclaran5,a čistém lihu,chtěl bych se zeptat jestli někdo z vás tyto přípravky používá a jestli mu to pomáhá,protože si myslim,že je to uplně na hovno!!!!

HoNzA (Ne, 6. 4. 2003 - 10:04)

Cau lidi,chtěl sem se jenom zeptat esli nevíte něco o Isotretinoinu.Je to fakt špičkovej lék ve svím oboru.U 90 procent lidi lečených tímto přípavkem,akne zcela vymizelo asi po 16 až 20 týdnech léčby.Ale slišel sem,že to ňáký vedlejší účinky.Jestli o tom něco víte,tak se o to podělte. předem děkuji

Hanka (Pá, 4. 4. 2003 - 14:04)

Selzink jsou tablety se selenem a zinkem. Myslím, že je zbytečné Cetebe ráno i večer - asi by stačilo jen jednou denně (přemíru zbytečně vyloučíte močí). Ale ty vitamíny vypadají O.K., není jich moc a je to myslím směs "speciálně na pleť"...

Peťka (Pá, 4. 4. 2003 - 10:04)

KATKO, kolik ta léčebná kůra stojí? Třeba takový Selzink vůbec neznám, nejspíš je to k dostání jen v lékárnách co? Mě se stejně zdá, že těch vitamínů je nějak moc, nemyslíš, že je to škodlivé?

Peťka (Pá, 4. 4. 2003 - 09:04)

Ahoj VERČO, taky jsem brala Diane kvůli akné, to mi už po MĚSÍCI začalo viditelně mizet, ovšem objevili se nežádoucí účinky, kvůli kterým už to svinstvo nechci. Samozřejmě se mi zase akné vrací, sice není horší než před tím, ale pořád je. Začala jsem místo prášků používat mast SKINOREN. Zdá se, že na mě působí dobře, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo s touhle mastí zkušenosti. Pomohla? V letáku se píše, že po 4 týdnech akné mizí, ale já bych už teď chtěla vědět, jestli zabere, a co třeba solárko? Nebylo by taky dobré?

Veronika (Čt, 3. 4. 2003 - 23:04)

KATKO, taky neznám nikoho, komu by se po začátku braní Diane pleť nezlepšila a taky neznám nikoho, komu by se po vysazení drasticky nezhoršila...já jsem akné NIKDY neměla a po vysazení Diane už si ho léčím rok a půl....takže:vyhánění čerta ďáblem..

katka (Čt, 3. 4. 2003 - 13:04)

Ještě něco- znáte kůru dokonalé pleti? Ráno Cetebe a Selzink, večer cetebe a obden večer ještě vit.E a Beta karoten. Na nepříliš těžké případy zabírá spolehlivě.

Reklama

Přidat komentář