Reklama

akne

Richard (So, 26. 7. 2003 - 14:07)

No s tym zlepsenim pleti to bolo hodne zlozite a trvalo to skoro 3 roky. Najdolezitejsia vec bola prestat si siahat na tvar a nepucit sa. Potom sa to uz len zlepsovalo, ale kym som dokazal nepucit kazdu hrbolckek na tvari, tak to trvalo dlho. Potom som zacal pit vela mineralky a cajov. Z alkoholu som presiel iba na biele vino, nic tvrde. Vitaminy, kvalitna strava, zeleninka atd. Este doteraz ma to stoji vela penazi, ale zvykol som si :) Vypustil som vsetky chemicke sajrajty na tvar - Oxy a spol. pouzivam iba Jarishovu vodu a jednu pletovu vodu s prirodnymi extraktmi roznych byliniek. A pomalinky, velmi pomalinky sa to zacalo zlepsovat. Ale mindraky mi zostali doteraz, dost casto sa na seba cumim do zrkadla, ale aj toho sa uz snazim zbavit. Drzte sa vsetci, je to ta najhorsia choroba, ale da sa s nou vyhrat. Riso

Maxim (Pá, 25. 7. 2003 - 17:07)

Jani,ja to s tim poznavanim Brna myslel vazne,tak dej vedet na muj mail.

Mike (Pá, 25. 7. 2003 - 16:07)

Lidi,neslyseli jste nahodou o existenci nejakeho podkozniho klistete, kt. zpusobuje takove ne uplne obvykle akne. Myslim,ze to je takove nadorovite. Proste nemate zadne kamedony,ale z niceho nic / treba pres noc/ se Vám udela malinkej bobulek a potom az vyzraje,tak se objevi hlavicka a uz ho musite dat ven. Nekdo??? Pry staci udelat nejaky vysetreni, doktorka udela vyter a dá se to zjistit, pak vam da antibiotika ( neco jako proti klisteti ) a pak mate postarostech. Nevite o tom nic? Diky

Brian (Út, 22. 7. 2003 - 17:07)

nazdar, aké máte skúsenosti s roaccutanom, ja ho už užívam mesiac a zatial bez´výsledku. oplatí sa to užívať aj naďalej? - má to dosť nepríjemné vedlajšie účinky.

Tina (Út, 22. 7. 2003 - 07:07)

No já když nejsem opálená,nebo relativně neopálená (jsem tmavý typ) tak mi ty jizvy jsou vidět daleko více, než když se opravdu dočerna opálím.Tak nevím,ten med zkusím.

Adora (Út, 22. 7. 2003 - 06:07)

Ahoj!Nevim, jak velke jsou jizvy, ktere mas, ale me na ne pomaha med. Je to sice zdlouhavy proces, ale pomaha to. Med ma vybelujici a antibakterialni ucinky. Pouzivam "cerstvy" med, kazdy den si ho na zadech rozetru, necham pusobit 20 min a jemne omyju. A vyhybam se slunicko, kdyz uz, tak jen bio solarko na velmi kratkou dobu, normalni slunicko podporuje pigmentaci, takze jizvam moc nepomaha.

tela (Po, 21. 7. 2003 - 14:07)

Eh? Vy s tim drozdim nadelate!! To ja jeden cas pojidal celou kostku drozdi naraz kazdej den. Dokonce mi to casem zacalo i chutnat.

Tina (Po, 21. 7. 2003 - 10:07)

Ahoj, k těm jizvičkám, mám je taky a na zádech, jsem snědý typ takže je to vidět a dost.Zašla jsem do laserového centra a tam mi řekli že s tím nejde nic dělat,max vybělit nějakým krémem.Mě se to nezdá.Určitě to musí nějakým způsobe býti odstranitelné.Máte někdo 100%zkušenost a kdyžtak kde a zakolik?

Tereza (Ne, 20. 7. 2003 - 19:07)

A co Ti prosím Tě po 3 letech léčení pomohlo, že máš nyní fantastickou pleť? Moc by mě to zajímalo! Jinak k těm jizvám, myslím, že je nejlepší se obrátit na nějaké laserové centrum, tam Ti určitě poradí! Já se momentálně chystám na laser N-lite, je na jizvičky i proti akné, tak jsem zvedavá na výsledek!

Richard (Ne, 20. 7. 2003 - 17:07)

Zdravim. Chcel by som sa spytat niekoho, kto ma skusenosti s odstranovanim jaziev po akne. Po troch rokoch liecenia mam plet fantasticku, ale zostalo mi asi 6 hlbsich cervenych jaziev. Prosim, niekto kto skusal nejaku konkretnu metodu ( laser, brusenie ), napiste mi ake mate s tym skusenosti a aky je vysledny efekt. diki moc. a vsetci - bojujte, da sa nad tym vyhrat.

Sabina (So, 19. 7. 2003 - 16:07)

Ahoj Majko,Carbimazol jsem brala taky, do února, a teď se mi testy š. ž. zase zhoršily (zaroveň i akné). Doktor mi jej zas chce nasadit. A ještě jedno zjištění pro všechny: akne na zadech se mi zhoršuje po tričkách z umělých látek.

Majka (Pá, 18. 7. 2003 - 20:07)

Ahoj SABI!!!!Já se na štítnou žlázu léčím skoro 2 roky a akné se mi čím dál víc zhoršuje...Beru prášky(Carbimazol)a moje nemoc není ani z přebytku ani z nedostatku jodu.Tak nevim

Maxim (Pá, 18. 7. 2003 - 13:07)

No, sorry chlape, tvuj prispevek jsem trochu prehledl...asi neco na tvych slovech bude, ja totiz nejsem velky fanda ruznych techto veci, vim,ze borci potom hodne pribrali a to je to co chci taky.Vis hraval jsem basket a tak moje tel.konstituce se od toho plne odviji. Skoro 190cm, nejakych 82kg,a tak jsem chtel trochu pribrat,samozrejme na svalech. Proto jsem si myslel,ze bych mohl do neceho takovyho jit. Myslim ale, ze nepujdu:-)Kazdopadne dik za radu.

Maxim (Pá, 18. 7. 2003 - 13:07)

Jani, musim souhlasit, ze tohle neni seznamka a tak ti dam na sebe maila: xy01xy"seznam.cz Tak to bude lepsi.

Maxim (Pá, 18. 7. 2003 - 13:07)

Vlado, ja netvrdim, ze kreatin skodi pokozce, jen jsem se ptal. Je jasne,ze kazdy na urcite latky reaguje jinak. Ja zatim do toho nejdu. Snazim se ze sebe dostat vic bez podpurnych latek. Ale urcite tak za nekolik mesicu o tom budu vazne uvazovat.

xxx (Čt, 17. 7. 2003 - 23:07)

Jestli můžu nějak pomoct, tak mám několik metod. První je samozřejmě pohyb, protože když se někdo soustřeďuje jen na léky, nestačí to. Mám to vyžkoušené, stačí uběhnout denně půl hodiny (nepočítám km, důležitý je čas). Tělo se krásně vypotí, ale důležité je, aby se pleť po potu umyla nejlépe nějakým jemným mýdlem. Nezabereto hned, ale tak za týden. Další věc jsou vitamíny jako je vitamín A (beta karoten- mrkev, meruňky, meloun zejm. žlutý, atd.), C (citrusové plody, nejlepší jsou pomeranče, protože ty obsahují látky, které pleti prospívají, ale pozor na to, že citrusové plody jsou kyselé, tak je dobré po konzumaci sníst něco zásaditého např. tvaroh, mléko zkrátka to, co obsahuje vápník, aby se nedělaly zubní kazy). Vitamín E (ořechy- ty ne, protože obsahují hodně tuku, ale mandle jsou dovoleny). Další věc, na kterou by se nemělo zapomínat je správná životospráva (5 až 7 krát denně jíst a to do polosyta, 2 až 3 hodiny před spaním nejíst). Omez tuky a hlavně cukry, ale ty jednoduché ( cukrovinky, dorty, na slazené nápoje zapomeň, to je největší svinstvo). Složité sacharidy jsou povoleny, ty akné podle mých zkušeností nezhoršují. Omezit stres. Vím, že to bude těžké, ale vyplatí se to. Hodně štěstí.

Karel (Čt, 17. 7. 2003 - 21:07)

Dobrý den vespolek. trpím akné již tak pět let. Není to nic extrémního ale o to je to nepříjemné. Zvláště v oblasti nosu, úst a brady. Ale jde o to, že jsem se vrátil po týdnu z dovolené v Chorvatsku. A pleť byla zklidněná a to i na horní části zad. Zajímalo by mě, jak dlouho bych musel být u moře, abych se , pokud to ovšem tímto způsobem jde, akné na dobro zbavil? Poněvadž už po dvou týdnech se mi začíná dost mastit pleť v obličeji a ač si to nerad přiznávám, začíná se ten stav horšit. PoraĎte prosím. Ještě jsem zapoměl. Již tak měsíc používám Akneroxid (krom toho týdnu u moře) a taky to docela pomáhá, ale zajímalo by mě jestli třeba není lepší ten Zineryt. Díky.

Vlado (Čt, 17. 7. 2003 - 14:07)

Čau neznámy :)No, to je trocha iný poh?ad na vec s ktorým som sa zatia? stretol. Každopádne nemyslím že by kreatin mohol mať až taký vplyv na zdravie. Ono viem, nesmie sa to s ním preháňať, ale diskutujú sa najmä problémy s obličkami. O tom že by spôsoboval akné - chalani z posilky u nás berú kreatin a proteiny pravidelne asi tak dva roky a skoro všetci majú tvár ako s obálky časáku. Mohlo by ísť možno o nejakú alergickú reakciu alebo také dačo-kreatin je normálne v tele a nachádza sa v hovädzom mäse. Ale ak naozaj má taký vplyv, tak potom naozaj máš pravdu a mali by o tom ?udia vedieť.AD boxeri a hokejisti - tí to z kreatinu a proteinov asi nebudú mať - určite si už počul o anabolických steroidoch a o ich využití v športe - pri ich užívaní je sprievodný jav silné zvýšenie akné a nikto to netají. A práve v týchto dvoch športoch sú AS ve?mi hojne zneužívané (sila a regenerácia)Neber to prosím tak, že chcem vyvracať tvoj názor alebo ťa kritizovať, chcem len vedieť ako to naozaj je.PS:Nechcem týmto tu hovoriť že kreatin je úplne neškodný a nejako ho propagovať - určite je lepšie cvičiť bez neho, je to trvalejšie a kvalitnejšie (aj keď to trvá dlhšie). 100%tne nebolo ešte prekázané, že nemá ŽIADEN vplyv na zdravie. Rád by som preto vedel z praktických skúseností ako to naozaj je - skúste napísať aj ostatní.

Majka (Čt, 17. 7. 2003 - 10:07)

Soňo, dej, prosím kontakt na firmu, která léčí pomocí Ars kosmetiky. Díky za odpověď.

ANTI KREATIN (Čt, 17. 7. 2003 - 00:07)

MAXIM 9.7. 2003 13:54:31V žádným případě si ten kreatin NEBER! Jsi první, na koho narážím a mohl by jsi mít stejné problémy jako já. To, že jsem začal cvičit považuji za jedno z velmi dobrých rozhodnutí, co jsem v životě udělal. Ale to, že jsem začal užívat kreatin a další sračky zase řadím k těm nejhorším. Proč? Nikdy jsem výrazné problémy s akné neměl, až po té, co jsem užil během měsíce asi 750 gramů kreatinu. Nabral jsem sice pár kilo, ale taky plnej ksicht beďarů, což mi začalo docházet až později. Zatímco nabraná kila se během pár týdnů ztratila, tak akné přetrvává. A je už to skoro rok. Ony ty zvěsti, že kreatin a další podobné věci (včetně protejnových koktejlů) ničí játra, nejsou jen kecy. Já si to tenkrát sice říkal, co mi to může udělat, ale dnes už to vidím hodně jinak. A hodně by mě mrzelo, kdyby stejnou blbost udělal i někdo jiný. Podívej se na hokejisty nebo boxéry, jakou mají pleť (nejen na obličeji) a mělo by ti to být jasné. Ještě jednou ti tedy strašně moc doporučuji, neber to a předej tuto informaci dál všude, kde to jen trochu půjde. Fakt to nestojí za to. Svaly se dají budovat i bez těchto tzv.

Reklama

Přidat komentář