Reklama

operace páteřní ploténky

lucie (Ne, 28. 5. 2006 - 15:05)

dobrý den pokud jste získal nějaké informace ohledně té reflexní masáže a té bioenergetické... mohla bychvás požádat také o informace můj přítel má výhřez ploténky a na operaci nechce a neschopenku taky ne děkuji. luculka"centrum.cz

Daniela (So, 27. 5. 2006 - 18:05)

Dobrý den,
jsem 2 měsíce po operaci masivního výhřezu ploténky L5/S1 a chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti jak dlouho tak trvá rekonvalescence. Brnění v noze mám už jen při cvičení a někdy v noci, ale stále jsem unavená a sedět vydržím sotva půl hodinky. Teď dojíždím-asi hodinku cesty na rehabilitace,ale přijedu domů úplně vyřízená. Neumím si představit, že bych měla za měsíc nastoupit do práce.Děkuji za odpovědi :-)

Daniela (So, 27. 5. 2006 - 17:05)

Dobrý den,
jsem 2 měsíce po operaci masivního výhřezu ploténky L5/S1 a chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti jak dlouho tak trvá rekonvalescence. Brnění v noze mám už jen při cvičení a někdy v noci, ale stále jsem unavená a sedět vydržím sotva půl hodinky. Teď dojíždím-asi hodinku cesty na rehabilitace,ale přijedu domů úplně vyřízená. Neumím si představit, že bych měla za měsíc nastoupit do práce.Děkuji za odpovědi :-)

Ivana (So, 27. 5. 2006 - 07:05)

Chtěla bych Vám moc poděkovat p. Marie za odpověd...moc jste mě potěšila a jsem ráda, že se našel opravdu někdo, kdo mě alespoň trochu informoval. Opravdu ještě jednou moc děkuji! Přeji Vám také hodně zdraví a štěstí ve vašem životě! :)

marie (Pá, 26. 5. 2006 - 20:05)

Ahoj Ivano, pracuji na nerochirurgii na JIP, takže se denně setkávám s pacienty po operacích páteře. Operace vyhřezlé ploténky patří mezi "jednodušší" operace na páteři, proto myslím, že nemusíš mít o maminku obavy. Rekonvalescence po operaci bývá rychlá. Ikdyž samozřejmě určité riziko komplikací je vždy. Ale to je u každé operace. A co se týče věku 55 let není vůbec vysoký věk. Myslím, že je lepší operaci podstoupit,než se do smti trápit velkými bolestmi. Přeji hodně zdraví vám oběma...

Ivana (Pá, 26. 5. 2006 - 18:05)

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat....moje maminka 55 let by měla jít na operaci plotýnky. Před 8 roky ji našli nález...má vyhřezlou plotýnku. Jenže v té době, byla ráda, že má práci a také jeden lékař ji tu operaci vymluvil. Tak mamka stále chodila do práce...po již uvedených 8 letech, ale dostala výpověď a protože již neměla žádnou motivaci k nějakému pohybu...šla marodit. Nohy ji začaly bolet ještě více a nakonec marodí i s ramenem...v nohou má i artrozu. Nyní ji byla dána znovu možnost jít na operaci. Neví, jak se má rozhodnout. Jsme z Českých Budějovic a je tu výborná nemocnice, ale přece jenom se o ní bojím. Od 16 let pracuje a již cca. 15-20 let dělá prodavačku...celý den stojí na nohou a pracovala neustále...54 hodin týdně a po celých 8 let pořád stála na nohou. Trpěla, ale za peníze dnes člověk udělá hodně. Jsme s mamkou sami a protože já studuji...musela celou domácnost živit sama.
Byla bych moc ráda, kdyby jste mi někdo odepsal...jestli někoho znáte kdo šel ve vyšším věku a po delší době od diagnozy na operaci...už nevím, kam se jinam obrát. Všem předem moc děkuji Ivana

Jirka (Čt, 25. 5. 2006 - 18:05)

Ahoj děvčata,opět se Vám ozývám a věřte tomu,že je mi opět lépe.Počáteční potíže s donesením 10 rohlíků na vzdálenost 500 m jsou překonány a zkusil i něco více.Není to sice žádný zázrak,ale síla do rukou se vrací.Horší je to s dalšími částmi těla.Ochablé svalstvo-až se začnu více hýbat opět se zpevní,řídnutí vlasů na hlavě-od operace tam mám vyholené místo(nezarůstá)a celkově vlasy řídnou.Představoval jse si,že vše půjde rychleji.Navštívil jsem svého neurologa,položil mu několik otázek a výsledek: "uvidíme,co řekne operatér."Takže čekám.Anežko,prosím ,jaké lázně jsi navštívila,jak dlouho trvala rehabilitace ... ?Díky za odpověď.Hezký den.

evakrk (So, 20. 5. 2006 - 17:05)

Jirko, jak je tobě?

evakrk (So, 20. 5. 2006 - 17:05)

Lenko, to je asi normální.Závisí na počasí, na tom cos celý den dělala.Já jsem třeba tenhle týden trávila hodně času v autě a na našich silnicích to je učiněný tankodrom a dnes to je tlak do hlavy, bolest na hrudi, bolest rukou.A to jsem po operaci už skoro rok.U maminky to je ještě všechno brzo, je to krátká doba od operace.Vím, že se to lehce říká, ale hůř dodržuje, ale chce to opravdu se šetřit.Není to můj případ, ale když se mi náhodou poštěstí odpočívat, jsem v pořádku.Jak říkám, je to ještě krátká doba od operace a těžkosti budou pomalu ustupovat.Asi záleží i na věku.Mladým se to asi všechno srovná líp.Držím mamince palce.

Lenka (So, 20. 5. 2006 - 11:05)

Dobry den, chcem sa VAs tich, co mali operaciu plotenek opytat, ako dlho po operacii Vam pretrvavali tazkosti a kedy konecne odisli? Mam maku 5 tyzdnov po operacii protruzie C5-6 a odstraneni prednych a zadnych osteofitov a bolesti a priznaky sice ustupili ale vracaju sa...bolesti vo vnutri hlavy, vyzarovanie tepla do celej chrbtice z miesta kde bola operovana, zimnica a triaska. Mali ste to aj vy? Dakujem ya odpoved...

evakrk (Ne, 7. 5. 2006 - 16:05)

Jirko, tys takhle brzy vyrazil sám k lékaři a MHD? Ty jo, já jsem si myslela, že takovej šílenec co stál týden po operaci u plotny, zavařoval dary přírody a další různý strašně nutný práce jsem jen já, ale vidím, že ne.To se ti nemotala hlava?Jak píšu, dělala jsem všechno, ale vyrazit k doktorce bych takhle brzy asi nezvládla.Vždyť to je chvilka po operaci?Víš třeba, že před 20 lety nikdo krční páteř nedělal?Tenkrát to prostě nikdo neuměl.A dnes dokážou zázraky.
Koukám ,že sis taky všimnul, jak dokážou být lidi bezohledný.No když nám nic není, tak nám to vůbec nepřijde, ale když je ouvej, tak jsme nějak vnímavější.Nikomu to nepřeju, ale kdyby si každý prošel něčím jako my, třeba by se pak lidi k sobě chovali líp.Tak krásné uzdravování.

Jirka (Pá, 5. 5. 2006 - 14:05)

Ono se sice řekne dospívající dcery , ale stále platí

Anežka (Čt, 4. 5. 2006 - 19:05)

Jirko, hurá.Přeju ti rychlé a hlavně trvalé uzdravení.Hlavně, až ti bude líp, tak nezapomeň na to, cos tady napsal.Že se necháš obskakovat a zapomeneš na sekání trávy.Já jsem si to říkala v krušných dobách taky a jak mě bylo líp, strašně rychle jsem na to zapoměla.Jenže já nemám ty dcery, to bude asi tím.Ono naučit chlapi používat kuchyň a vysavač je někdy horší, než si to udělat sama.
Moc jsem na tebe myslela a pořád sem nakukovala, kdy se objevíš.Tak dej o sobě zas vědět a nezapomě? sekat dobrotu.

Jirka (Čt, 4. 5. 2006 - 17:05)

Ahoj Anežko , jsem 24 hodin doma a pane MUDr.Vidláku - děkuji za perfektní práci .Já si můžu vyčistit zuby,učesat se a hlavně podepsat se a nebojím se ,že mi vše padá z ruky ,jakož odpadli další peripetie spojené s nemocí .Jinak , Anežko , spravili mi C4-C7(3 disky),tedy to nejdůležitější .Ještě mi zůstal výhřez na L4/5,který mi může způsobit ještě další potíže.Jinak jsem si uvědomil,že každý z nás je originál a pouze drobné odchylky určují způsob léčby a rekonvalescenci . To , že použité štěpy z mojí panve se chytnou a budou dělat to co mají , bude záležet především na mně ,jestli jim umožním ten správný vývoj . Takže do doby , než mne opět prohlédne operující lékař budu maximálně sekat dobrotu (klid,odpočinek a drobné cviky na regeneraci svalů)a nechám se v nutné míře obskakovat dospívajícími dcerami a jejich nápadníky . Na dlouho zapomenu na sekání a úklid trávy a podobné věci.Jenom mne mrzí,že i řízení auta budu muset na chvíli přenechat někomu jinému (je to moje vášeň).Pokud máš Anežko více dotazů jsem na již výše uvedeném mailu , nebo icq 238-199-128.Děkuji Ti za podporu a teď by to mělo být už je lepší .

Anežka (Po, 24. 4. 2006 - 12:04)

Jirko, já blbě četla.Ty nastupuješ vlastně dnes.Tak za týden si napíšem, to už budeš doma.Držím palce a ať ti všechno dobře dopadne.Hodně štěstí.

Anežka (Po, 24. 4. 2006 - 11:04)

Jirko, kdy nastupuješ a kam?Hlavně se pořádně na všechno vyptej co můžeš a ne.Já jsem se třeba dozvěděla až v lázních, že plavat je špatný.Jedině s hlavou pod vodu a nebo znak.Protože jak máš hlavy vyvrácenou při plavání, tak si ještě škodíš.To by mě nenapadlo.Jestli máš rád práce venku, hrabání taky problém, ale já to dělám dál.Není všechno stoprocentní, ale když víme, co bylo před operací a hlavně, že chodíme a hýbáme rukama a můžem si lehnout na záda, bez brnění rukou a bez bolesti, tak hurá a díky za operaci.Určitě se ozvi, člověka potěší když může pokecat s někým, kdo má stejné problémy a já už vlastně i poradit.

Návštěvník (St, 19. 4. 2006 - 20:04)

Anežko,díky za info.Moc mi to pomohlo,protože v PO nastupuji.Přečetl jsem si mnoho názorů a vše bylo zaměřeno především na bederní páteř.Nikdo mi nedokázal říci,co mne čeká.Děkuji všem kamárádům,kteří přestože netuší,co to je,když se nepodepíšeš a nemůžeš si pořádně vyčistit zuby,mne drží nad vodou a věří,že vše dobře dopadne.Poslední dva měsíce jsou pro mne muka,protože jsem byl neustále v pohybu a teď jenom odpočívám,krmím se prášky a čekám.Až budu mí po opět se ozvu.

Anežka (Út, 18. 4. 2006 - 14:04)

Jirko, já jsem po operaci krční ploténky od srpna loňského roku.To samé co ty, mám novou ploténku.Týden po operaci jsem byla z nemocnice doma, postupně jsme začala dělat úplně všechno, ale chce to opatrně.To myslím vážně.Já dělala hrdinu, ale chce to klid.Operace se neboj, spíš bych se zaměřila na následnou rehabilitaci.Tu jsem podcenila.Teď jsem byla v lázních a bylo to v poslední chvíli.Už jsem měla takové bolesti jak před operací, ale udělala jsem si to sama.Jak říkám, operace mě pomohla, ale chce se to pak šetřit a hlavně pořádnou rehabilitaci a cvičit.Držím palce.

Kamarád (Čt, 13. 4. 2006 - 21:04)

Pro Davida, 23.2. 2005. Nikdo z doktorů se nazajímal, zda to není infekce /borelioza, chlamydie, CMV, mykoplasma atd./? Prostě zánět?

T.H. (Čt, 13. 4. 2006 - 19:04)

Zdravím všchny. Čau Koperníku. Jsem rád, že už jsou tvý záda lepší. Já jsem v pohodě, občas to pobolívá, nejvíc když dlouho stojim nebo jdu. Ale jinak dělám všechny sporty co chci. Už si ani nepamatuju, kdy jsem naposled cvičil, dost se za to stydim. Ale když ty problémy nemám, tak na to úplně zapomínám. Takže všem hodně štěstí a brzký uzdravení...
Tomáš

Reklama

Přidat komentář