Reklama

operace páteřní ploténky

Plíva (Pá, 15. 9. 2006 - 14:09)

Musím pochválit Váš příspěvek.Ale nevím,zda jste lékař,nebo pacient po operaci s vlastní zkušeností.Můj problém je ale ten,že mám venku plotýnky mezi 3-4 obratlem,cice jen 4mm,ale mám prý slabý míšní kanál a tlačí mě to,jak kdybych měl cca 18mm.Nemůžu sedět,ležet můžu jen v nějaké poloze,nejlepší je chodit.Ale kámen je v tom,že jsou dva ortopedové,jeden mi říká-zatím neoperovat (je mi 39),možnápomůžou rehabilitace,cvičení a prý ještě je možnost vyškrábnutí té zvápenatělé hmoty.A druhý ortoped mi říká,že operace tohoto typu se provádí přes břicho a prý se vkládá nějaká platinová destička.Jsem tedy na rozpacích.Jaký by jste na to měl Vy názor.Vím samozřejmě,že je třeba nahlédnout do nálezů a do vyšetření rtg,CT a pod.
Děkuji, s pozdravem Plíva obchod"elkus-gastro.cz

Plíva (Pá, 15. 9. 2006 - 14:09)

Musím pochválit Váš příspěvek.Ale nevím,zda jste lékař,nebo pacient po operaci s vlastní zkušeností.Můj problém je ale ten,že mám venku plotýnky mezi 3-4 obratlem,cice jen 4mm,ale mám prý slabý míšní kanál a tlačí mě to,jak kdybych měl cca 18mm.Nemůžu sedět,ležet můžu jen v nějaké poloze,nejlepší je chodit.Ale kámen je v tom,že jsou dva ortopedové,jeden mi říká-zatím neoperovat (je mi 39),možnápomůžou rehabilitace,cvičení a prý ještě je možnost vyškrábnutí té zvápenatělé hmoty.A druhý ortoped mi říká,že operace tohoto typu se provádí přes břicho a prý se vkládá nějaká platinová destička.Jsem tedy na rozpacích.Jaký by jste na to měl Vy názor.Vím samozřejmě,že je třeba nahlédnout do nálezů a do vyšetření rtg,CT a pod.
Děkuji, s pozdravem Plíva obchod"elkus-gastro.cz

Hanka (Út, 12. 9. 2006 - 13:09)

Se smrtelnou hruzou jsem prodělala operaci před dvěma lety.Jsem děsná posera ale jakmile se nemužete postavit na špičku nohy na nic nečekejte.Poznala jsem v lázních hodně lidí kteří přišli pozdě.Když jsem přežila já, která omdlévá když vidí bílý plášt tak snad každý.Pravda,záda bolí stále ale nekulhám a bolest je přijatelná.

Hanka (Út, 12. 9. 2006 - 13:09)

Operace páteře

Jana (Ne, 10. 9. 2006 - 09:09)

Prosím, víte někdo jméno lékaře (někde v Praze), který operuje snížení plotýnky metodou "vstříknutí hmoty do meziobratlového prostoru" ? On sám prodělal klasickou operaci bederní páteře, protože jemu "jeho" metodu nikdo neuměl udělat, ale nyní již zaučil tým a tuto metodu s úspěchem provádějí. Jen jsem zapomněla jméno, když jsem před několika lety viděla reportáž v TV. Díky.

Martin (Pá, 8. 9. 2006 - 11:09)

A co to znamená bioenergeticky upravit? Díky

anežka (Ne, 3. 9. 2006 - 19:09)

Jardo těžko poradit, ale podívej se na Valentu, operovali přesně to co mě a už zase skáče.Já myslím, že dnes je tolik idí potřebných operace, že kdyby to nebylo třeba, doktoři by to nenavrhovali.
Jano, dík, budu na tebe myslet.
Dane, nevím, jak se sportem, ale já týden po operaci už začala doma vařit, pomaloučku jsem začala dělat úplně všechny práce.Dokonce jsem měsíc po operaci potají i zryla kolem růží.Ale tím se nechlubím, to je moje blbost.Myslím, že sport by ti mohl jedině udělat dobře, ne? Já mám teda novou krční plotnu, ale jak říkám dělám všechno a co mě spíš ubíjí, je práce v kanclu.Když mě všechno bolí, jdu na zahradu a tam je vždycky práce dost a nějak se rozhejbu a je mě líp.
Asi jsem moc neporadila, ale aspoň jsem vás pozdravila.

Dan (Ne, 3. 9. 2006 - 17:09)

to: Budwaro
stav se stabilizoval na tom, že bolest mi jde do nohy jen při určitých pohybech. Ohnu se tak ke kolenum, zvedat nataženou nohu dopředu minimálně, žádné běhání,leh sedy a podobné špatné posilování, při sedění záleží na podkladu a jeho profilu. Člověk se musí hlídat při některých pohybech. Časem zjistiš jaké pohyby ti dráždí nerv a vyvolávájí bolest v noze nebo jaké si můžešdovolit dělat . Tento týden jsem se vrátil do práce - kancl+nějakej ten pohyb po skladu. 3/4 roku doma se na těle hodně podepíše, takže přijdu z práce domů a jsem orvanej jak boruvky, ale hlavně že sem se zapojil do běžného života i když s určitým omezením a jsem mezi lidmi. Doma to už bylo psycho.Jinak chodím plavat ( kraul a prsa s hlavou pod vodou),cvičím na balonu jezdím na kole i rotopedu a snažím se chodit co nejvíc pěšky. Dřív jsem hrál každej týden fotbal, ale už se smiřuju s tím , že fotbal a ostatní kontaktní sporty pro mě zustanou zapovězeny, aspon prozatím. Timto bych se rád zeptal jestli je tu někdo , kdo se po operaci bederní plotny vrátil k fotbalu nebo jinému kontakt. sportu?

jarda (Ne, 3. 9. 2006 - 16:09)

AHOJ. SOM SPORTOVEC,MOJE PROBLEMY TRVAJU 5 ROKOV,VDAKA NIEKTORYM LEKAROM VSAK CT POTVRDILO HERNIACIU L5-S1 PLUS PAR DALSICH VECI. PROSIM O RADU,LEBO PRAVE TERAZ SA MUSIM ROZHODNUT AKO DALEJ S LIECBOU A CELKOVO SPORTOM. PROSIM NA 00421915160819

Jana (Ne, 3. 9. 2006 - 16:09)

Ahojky všem, tak koukám jak se to tu rozrostlo :-)
Martine, tk to se tam asi potkáme, jen já už to budu mít za sebou 3 dny.Tedy já budu na spondylochirurgii, ale taky v Motole.
Anežko :-)tak to je supr, že jsi v pořádku, tak hlavně ať je to tak i dál.
Já jdu v úterý s tou hrudní ještě na obstřik, tak jsem zvědavá jestli to pomůže, jestli to nebude stejný jako s tou bederkou.No, čím víc se ta operace blíží, tím větší mám nervy.
Jana

Budwaro (Ne, 3. 9. 2006 - 11:09)

Zdravicko!
Mam stejnou zkusenost(resp.zkusenosti) s leciteli a jinymi "magy" jako Ty, Martine. Taky mi vzdycky bylo tvrzeno, ze mne bolest po nejaky cas nebude zlobit, ale opak byl pravdou. Bolelo to uplne stejne jako pred "zakrokem lecitele". Jenom jsem si vzdycky vsugeroval, ze je to lepsi, ale tak tomu ve skutecnosti nebylo, takze jedine cemu ted OPRAVDU VERIM je operace. Jinak Marceli, je mi 24, mam to samy co Ty, ale 10mesicu bych tu bolest nesnesl, docela Te obdivuju, ze jeste stale veris v nejaky zazrak :-/ Na druhou stranu ale nevim jak moc Te to boli, to je taky fakt. Nicmene jedine co mi kratkodobe pomohlo byla jednorazova injekce na neurologii(nevim presne co obsahovala) kazdopadne ucinek byl velice kratkodoby(3dny to bylo celkem OK, ale pak navrat do puvodniho, bolestiveho stavu)
Jeste mam dotaz na Tebe, Dane. Jak se citis ted cca 7 mesicu po operaci? Dik za info.
Zatim se vsichni mejte fainove, caucau!

MARCEL (So, 2. 9. 2006 - 21:09)

Ahojte. Ja ma potize s plotinkou uz 10 mesiacov.Mam ju vyhrezlou 9mm L5S1. Na operaciu nechcem ist,mam 28 rokov. chodim k chirurgovi,ktory mi pomaha.je to uz lepsie,lebo ta bolest mi nejde uz do nohy a nekryvam.Tym ze uz nekryvam,uz ma nebolia zada.Ale stale mam posunutu panvu.Treba pevne nervi.Ja robim vsetko preto aby som sa dal do poriadku.Ja vam dam hned vediet ak sa mi to podari.ak sa chcete nieco opytat,rad Vam poradim a bol by som rad keby i mne niekdo poradil.dimaprofi zavinac centrum cz Majte sa krasne

Martin (So, 2. 9. 2006 - 14:09)

Ahoj všichni,

tak jsem doma z nemocnice - po neurochirurg. vysetreni. Neurochirug v Motole mi doporucil operaci. Termin mam na 25. zari. TAkze odpoved Budware ohledne terminu - v Motole mesic. Ale doktor mi rikal, ze v jinych nemocnicich byvaji i delsi terminy (2-3 mes).
Byl jsem u doktora vychodni mediciny. Pul hodiny mi delal masaz a refl. masaz, bezprostredne potom to pry nebude bolet. Ale presto bolelo. Takze nevim, jestli k nemu jeste pujdu. Kazdopadne operaci podstoupim.

hodne zdravi vsem

Dan (Pá, 1. 9. 2006 - 19:09)

Na olomoucké neurochirurgii mi v prosinci řekli , že se přesouvají operace na které už nejsou peníze do nového roku takže bych čekal min. 2 měsíce. Když jsem přišel v půlce ledna po kapačkach tak jsem dostal termín za necelé 3 týdny ( coš je tady prý běžný termín ). Taky doporučuju se aktivně na vše zeptat sám ( doma si předem připrav otázky , protože v ordinaci na půlku toho zapomeneš ), a jak píše Anežka doktoři toho času asi fakt moc nemají nebo se jim nechce ztrácet čas, když mají plnou čekárnu.

Budwaro (Pá, 1. 9. 2006 - 18:09)

Ahoj holky,
diky za povzbuzeni, urcite to dopadne do pohody, verim tomu(!) Jen doufam, ze mi to s terminem vyjde tak jako vam.

Mejte se supr, cauky!

anežka (Pá, 1. 9. 2006 - 18:09)

Já šla taky brzo.A Budwaro Na Homolce jsou machři.Vím to ze své zkušenosti.Hlavně se na všechno ptej, jak přijdou na vizitu urvi co se dá a ptej se.Oni doktoři fakt nemaj čas, pořád jsou na sále.Já byla šťastná, že to mám za sebou a tak jsem jen přikyvovala, že mě je dobře a teprve doma mě došlo, že jsem se na nic vůbec neptala.Sestřičky jsou hodné, ale stejně informace podává hlavně doktor.
Jsem po kontrole, plotýnka je na svým místě.Držím vám všem palce.

Jana (Pá, 1. 9. 2006 - 15:09)

Ahoj Budwaro,

já jdu od konzultace s operatérem do měsíce.Vlastně k dnešnímu dni už za 3 týdny.
Jdu do Motola na spondylochirurgii.Jeden známý, ale čekal na operaci 3 měsíce.

Hodně zdraví a štěstí
Jana

Budwaro (Čt, 31. 8. 2006 - 15:08)

Preji pekny den!
Predem bych VAM vsem chtel podekovat za hodnotne prispevky v diskuzi a zaroven vyjadrit RADOST ze tato diskuze exituje, nebot mne v dohledne dobe ceka operace vyhrezle plotynky L5/S1 a diky vasim prispevkum se jiz na operaci do slova a do pismene TESIM. Po vice jak pulrocnim laborovani s "bolesti v kycli" (2xrehabka, injekce, infuze, chiropraxe, lecitel,...) vidim nekde v dalce konecne vychodisko z sedych, bolesti naplnenych dnu, tydnu a mesicu.
Chtel bych se zeptat Jake mate zkusenosti s terminy operaci, resp jak dlouho se ceka na operaci (jsem objednany na neurochirurgii Na Homolku a bojim se aby mi nenavrhli termin treba az za rok...)?
Predem dekuji za reakce a HODNE ZDRAVI VSEM!

Jana (Ne, 27. 8. 2006 - 07:08)

Ahojky, tak tzo máš s tím infarktem pravdu, taky jsem si to myslela, nejde se nadechnout nic.No, trochu mi to povolilo od včera,. jen ty ruce, připadám si už jak totální mrzák:-)ruce, nohy, prostě celej člověk.Ani mi nejde moc psát.
Já právě myslela, že už máš kontrolu za sebou Anežko.Abych pravdu řekla, do těch lázní se mi moc nechce, protože nevím co s klukama.Už takhle je problém na hlídání po dobu nemocnice.Vlastně se jedná jen o toho menšího.
Tak Marge, tak to Ti přeji hodně štěstí v životě, hodnýho manžela :-)))hlavně zdravíčko.

Marge (So, 26. 8. 2006 - 19:08)

Čau rodino tak mám za sebou první týden v práci po čtyřech měsících. Všichni mají dovolenou tak si to asi dokážete představit. Záda se samozřejmě bouří ale ať si zvykaj. Do toho ještě stavba a za čtrnáct dní vlastní svatba takže jestli to přežiju tak už přežiju všechno !!!! Pohyb léčí Zdar a sílu děcka Marge

Reklama

Přidat komentář