Reklama

operace páteřní ploténky

lko (So, 3. 3. 2007 - 15:03)

lkoiooto nbhgtbkby

LIDKA (Pá, 2. 3. 2007 - 13:03)

JA JSEM 4 MESICE PO OPERACI A NENI TO DOBRY,ZA 3 TYDNY JDU ZNOVU NA OP.NA MR JA NALEZ TAKZE MUDR REKL ZE TO MUSI ZNOVU OPEROVAT.MESIC PO OP JSME MELI AUTONEHODU A OD TE DOBY TO JE HORSI A HORSI.

dan (Pá, 2. 3. 2007 - 13:03)

Moje sice rozdrcená není, ale i tak musí ven. Doktor říkal, že mi ty obratle prostě přišroubuje k sobě, takže budu mít trochu omezenou hybnost, ale jinak by to mělo být v pohodě. No uvidíme, 15.3. mám nástup do špitálu.

anežka (Pá, 2. 3. 2007 - 09:03)

Ahoj plotýnkáři.
Martine, to je fajn, že jsi v pořádku.
Já si myslím, že já taky. Teď, rok a půl po operaci dělám úplně všechno, ale to jsem dělala u o hodně dřív. Teď třeba mám trochu problémy s bolestí hlavy a bolí mě ruce a ramena, ale to přičítám uzávěrkám, inventůrám a podobným milým činnostem. Teď pojedu na kontrolní MR, ale myslím, že bude všechno dobrý. Zkrátka Chrobokovy zlatý ručičky chválím kam přijdu.
Martine, Jana na tom je hůř, ale ona určitě napíše sama. Nechci psát za ni, ale jsme v kontaktu.
Přikláním s k názoru Budwara.
Dane, taky si neumím představit, jak vrátit plotýnku na své místo nějak jinak než operativně. Já jsem jinou volbu neměla, moje byla rozdrcená, takže totální náhrada.
Cvičit se ale musí. Já na to dost dlabu a je to znát. Musím se zas dokopat, aspoň chvíli třeba u televize.
Neříkám, že jse všechno stopro, ale taky nejsem nejmladší a kdoví, jak by bylo bez operace.
Přeju vám všem pěkný den a žádné problémy se zádama.

dan (Čt, 1. 3. 2007 - 23:03)

Ještě bych pochopil, že někdo zatlačí ploténku zpět, pokud je vyhřezlá vně páteře, ale vrátit tu, co vyhřezla do páteřního kanálu??? Jak? Silou vůle? Jinak se k ní totiž nejde dostat.

Martin (Čt, 1. 3. 2007 - 21:03)

Ahoj Jano, Anezko i ostatni

5 mesicu po vyndani plotynky L5S1 se citim dobre. 2-3 tydne plavu, kazdy den cvicim. Dokonce jsem byl na bezkach (a nekolikrat spadnul:-( )Omezeni tedy temer zadne - nezvedat tezke veci, zadne zaklony, rotace apod. Ale jinak pohoda. LDK patu a malicek nekdy citim ale brneni vyrazne ustoupilo. Takze OK. Jano, Anezko - jak se dari Vam??

Budwaro (Čt, 1. 3. 2007 - 15:03)

Nazdarek, jen chci rict ze pesimismus k opearaci nesdilim! Mam temer mesic a pul po op levostrnyho velmi bolestivyho vyhrezu L5/S1. Po op i nyni vse v cajku, uz si zavazu i tkanicky, jen sport a ohejbani mam zakazany (kazdopadne kdyz se jednou za tejden opatrne zkousim ohejbat za ucelem zjisteni rozsahu, tak zjistuju, ze rozsah se paradne zvetsuje. Rozhodne bych ruzne tzn. "zazracne ruce" nezkousel, z toho uz sem se v predchozich mesicich vylecil. Jen to zbytecne oddalovalo nevyhnutelne. Pokud CT ci MR prokaze vyhrez tlacici na nerv, neverim tomu, ze by nekdo dokazal houbovitou hmotu plotynky zasunout zpatky mezi tvrdy obratle a zafixovat tak, aby nevyjela. Zkuste schvalne nacpat kousek houbicky na myti nadobi cihajici ven mezi 2 cihlama, kdyz to cely bude obaleny pevnym igelitem. Sance ze se vam to podari tu proste neni :-// Proste pokud je nalez, ktery se navic projevuje prilisnou bolesti, pak OPEROVAT! Tot muj nazor :) Cus!

lidka (St, 28. 2. 2007 - 20:02)

slysela jsem ze jsou lidi kterym pomohla tak bych chtela abych byla mezi nima!!!!!!!to bych taky rada nasla jimy spusob nez operaci.zatim jsem ho nenasla.kdyz jsem sla na prvni op tak jsem ji nejdrive odmitla ale pak jsem si to rozmyslela a sla.mam 4letou dceru.

zdenka (St, 28. 2. 2007 - 19:02)

je mi 32 let a mám také vyhřezlou plotýnku,vyšetření mám z CT-tam to nebylo dobře vidět,ale na MR to bylo zcela jasné.Když jsem navštívila neurologa pro bolesti-někdy menší někdy horšíposlalmě na operaci.Tu jsem odmítla neboť znám lidi kterým operace více ublížila než pomohla.Mezi těmito lidmi jsou i mamka,švagrová a další.Může mi někdo poradit jak zlepšit žití s vyhřezlou ploténkou?Třeba i na můj email?Děkuji všem
zdenka8848"seznam.cz

Návštěvník (St, 28. 2. 2007 - 18:02)

lidka
a co od té operace čekáš? myslíš, že ti zmizí necitlivost?

lidka (St, 28. 2. 2007 - 16:02)

tak mam pocit ze ve 30letech zit takle?to nevim .jdu znovu na operaci.

iva (St, 28. 2. 2007 - 12:02)

lidko,s tim se musis naucit zit,tak mi to rekla doktorka i operater.Proste operaci se nic neresi,odstrani se to,co tlaci na nerv,ale poskozeni uz je trvale.Lituju toho,ze jsem tehdy pred operaci nezkusila jinou metodu.

lidka (Út, 27. 2. 2007 - 21:02)

docela bych chtela poznat toho zazracnyho docenta kolare.ja jsem 4mesice po operaci L5 a zadnej zazrak,ty zada stale bolej a prava noha me brni a je stale necitliva po zadni strane nohy.jdu na neurochyru at se vyjadri co stim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jana (Út, 27. 2. 2007 - 20:02)

Plotýnka jde vrátit zpět,,nechodte na operaci....15 mm výhřez,už jsem to tu jednou psala!! O mém synovi,dostal se do zázračných rukou doc.Koláře a po několikaměsíčním cvičení byl zcela bez potíží a je i nadále!!! Je to už 7 let!

Dana (Út, 27. 2. 2007 - 20:02)

Plotýnka jde vrátit,ale ne opotřebovaná ta ti bude pořád vyskakovat to je pak operace na místě.Je nás tu spousta vyléčených a známe spoustu vyléčených Dornovou metodou.Pročti si různé odkazy o bolestech.

iva (Út, 27. 2. 2007 - 20:02)

chyba!!!Operace nepomuze,ale to pochopis az za par let,mozna i driv,ja ji mam za sebou 4roky,ale bolesti se vratily s jeste vetsi intenzitou.Uz nemam vyhrez,ale v operacni rane vyrustek a bolest je ukrutna.Na dalsi operaci uz nechci za zadnou cenu,tak hledam alternativu.A neni pravda,ze plotynka nejde vratit zpet.

Vejvodak (Út, 27. 2. 2007 - 17:02)

Zdravim,jsem po operaci ploténky L4/5.Snažil jsem se to léčit alternativní léčbou asi 3 roky což bylo špatně!!!!!!!!!!!Neni možné vrátit ploténku zpádky!!!!Proto všem doporučuji co mají potíže v raném stádiu ať okamžitě sypají na operaci!!!!Doba hojení a regenerace je o to kratší!!!!Čím déle to budete odkládat tim je to horší.Vím o čem mluvim.Ještě teď se mi uskřípnutý nerv plně nevzpamatoval a to jsem 5 měsíců po zákroku.Nechce to v žádném případě odkládat a říkat si že to přejde!!!!Bohužel ne!!!!Mějte se.Případné výměny názoru můžeme konzultovat přes mail.vejvodak"seznam.cz

Anna (Po, 26. 2. 2007 - 07:02)

Paní Romano, našla jsem Váš příspěvěk v diskusi, kde popisujete Váš boj s vyhřezlou ploténkou a úspěšné vyléčení. Prosím, pokud to bude jen torchu možné, sdělte mi kontakt na zmiňovanou masérku a rovněž mi vzkažte, zda jste stále zdravá. Mám stejný problém jako Vy a nevím kudy kam. Prosím pomozte. Děkuji.

Návštěvník (St, 21. 2. 2007 - 21:02)

Riggs: Dík, taky mě hodně bolela levá paže a rameno. Po tom Prednisonu to polevilo a bolest se objevuje jen občas a poměrně slabá, takže jsem už vysadil i Coxtral, který jsem proti ní bral. Až budeš moci, dej vědět, jak jsi dopadl. Hodně štěstí.

Dana (St, 21. 2. 2007 - 20:02)

Zkus ještě před operací Dornovu metodu.Může ti zachránit záda před operací.Mě to pomohlo.Dej si odkaz bolesti v kříži.

Reklama

Přidat komentář