Reklama

operace páteřní ploténky

jana (Po, 12. 3. 2007 - 18:03)

5 a půl mm.Snad to neni tolik proti tomu,co tu čtu.A ty?

magdalena (Po, 12. 3. 2007 - 17:03)

Jana: ja mam jit na mikroskopickou techniku, takze nevim. Kolik mas vyhrez?

jana (Po, 12. 3. 2007 - 17:03)

tak já jdu už za 14 dní,mám L5S2 a mají mi to dělat laserem.Máte prosím někdo zkušenost?Děkuju.

magdalena (Po, 12. 3. 2007 - 17:03)

tak jdu ve ctvrtek taky na operaci.máte nekdi zkusenost za jak dlouho po ni jste byli schopni normalniho zivota? tzn navrat do prace?a jake jsou nejlepsi rehabilitace? jinak mam L5/S1 a utlak na nerv. Díky

Jester (Po, 12. 3. 2007 - 13:03)

A jak to vypada s pohybem? Ja uz asi pres rok nedokazu delat zadny sport. Jak udelam par rychlych kroku, tak okamzite mam hrozne bolesti.

dan (Po, 12. 3. 2007 - 13:03)

Já jsem bral prášky dva týdny asi 2x denně. Trochu to dráždí žaludek a vyrazily mi po tom pupínky (není se co divit, jsou to hormony :-)), ale po dvou měsících jsem se konečně vyspal, předtím to bylo šílené, v noci to bolelo strašně, nemohl jsem ani ležet, ani sedět, musel jsem chodit. Od té doby mám víceméně pokoj. Sice ten výhřez je tam pořád, ale už to nebolí.

Jester (Po, 12. 3. 2007 - 12:03)

2 Dan
Můžeš mi prosím napsat více o té léčbě kortikoidy? Doktorka mi teď něco takového nabízela. Jsou to injekce? Jak často si je bral? Díky.

dan (Po, 12. 3. 2007 - 12:03)

To jsem tady jediný, kdo jde na operaci, aniž by měl nějaké bolesti, či jiné obtíže? Mě fakt akorát sem tam cuká ve svalstvu v levé paži a když si přeležím levé rameno, tak mě začne trochu bolet, ale jinak žádné problémy nemám, můžu se normálně hýbat, nic mě nebolí...
Vy, co máte ty velké bolesti, zkuste se poptat lékaře na ty hormony (kortikoidy), lék Prednison, mně to tedy zabralo fantasticky. Kdyby to neukazovala MR, tak mám pocit, že mi nic není.

magdalena (Ne, 11. 3. 2007 - 13:03)

dan: tak to jsi mě moc nepotěšil je mi 26 a už jsem si prožila 2 tydny šílených křeči v pravé noze, a když ustoupily, tak při převracení z boku na bok mám dojem, že mi někdo řeže do zad.navím mám v S1 nějaký volný fragment.Jsem objednanánna zítřek k dr. Kremr Zlín.Nebudu radši mluvit mluvit o tom, že neurolog v Uherském Hradišti mi řekl, že mám housera a na CT jsem čekala 4 týdny.Jsem opravdu zvědává co mi řekne zítra doktor. Ach jo.

dan (Ne, 11. 3. 2007 - 13:03)

magdalena: Já mám taky výhřez 9 mm, ploténky taky degenerativně změněné a tři lékaři mi řekli, že jiná možnost než operace není. Akorát že to mám v krční páteři a tam to tlačí na míchu, což je ještě o něco horší. Ve čtvrtek nastupuju na fakultku do Ostravy- Poruby.

magdalena (Ne, 11. 3. 2007 - 11:03)

Ahoj, máte někdo zkušenost s výhřezem L5/S1 výhřez 9mm do páteřního kanálku,který se zužuje na 8mm, dál pak degenerativně změněná ploténka atd? musí se vždy na operaci?Díky za radu a informaci

lidka (So, 10. 3. 2007 - 12:03)

tak to je sila!!ja mela vyhrezlou plotynku do paternoho kanalku.takze ti presne nereknu co a jak.ja tam byla 10 dni.no ta rekonvalescence u nej bude asi delsi.dyl jak 6 tydnu se nesmi ohejbat,sedet jen na chvili na jidlo.sestricky byly fajn i ta pece.tak to vis ze kdyz mela nejaka sestra blbou naladu tak to na ni bylo videt.na kterym patre bude asi na 4 ne?tam jsou muzi.akora to jidloOOOO to je des bes......ale to vsude v nemocnici.drzim pesti at to dobre dopadne .

Monika (So, 10. 3. 2007 - 11:03)

Ahoj Lidko, moc děkuju za info ohledně Hradecký nemocnice. Přítele tam budou o víkendu nebo v pondělí převážet. Magnetická rezonance nedopadla dobře, má zlomenou plotýnku, která je zaseklá v nervech ... má strašný bolesti, od včerejška mu píchají morfium, doufám, že to bude dobrý. Mohu se ještě zeptat, jak dlouho jsi byla v nemocnici a jak probíhá následná léčba po propuštění z nemocnice? S péčí jsi tam byla spokojená? Předem díky za info, fakt se docela bojím, proto se snažím zjistit co nejvíc informací.
Přeju určitě i brzké udzravení tobě, ať vše dobře dopadne, jsi fit!

LIDKA (Pá, 9. 3. 2007 - 21:03)

JA JSEM BYLA OPEROVANA V HK NA NEUROCHIRURGII ZE ZACATKU TO BYLO OK A MESIC PO OPERACI JSME MELI NEHODU TAKZE SE ME TO OPET VRATILO TAKZE ZA 3 TYDNY JDU ZNOVU NA OPERACI.A NEVIM ZE BYCH SLA JINAM DAL OD SVEHO BYDLISTE NEMY SKIM SI ZE BY TU BYLI SPATNY.RIKAJI ZE HRADCI JSOU DOBRY NEUROCHIRURGOVE.PRY JSOU JEN 4 V CELY CR.DRZIM PESTI TO DOBRE DOPADNE

Monika (Pá, 9. 3. 2007 - 11:03)

Ahoj všichni, problém s ploténkou se netýká mě, ale mého přítele. Problém začal někdy loni v létě, podstoupil rentgen, Ct ... výsledek rotruze, neměl žádné vystřelování no noh, nic. Bolesti potom ustoupili a bylo to dobrý. Ale začátkem tohoto roku se vše vrátilo. Začal chodit na ortopedii, byl na neurochirgii, ale doporučili mu neurologii a kapačky. Na ně čekal 3 týdny, prý není volný pokoj ... nakonec to dopadlo tak, že jsem tento týden z pondělka na úterek volala sanitku. Kýchnul si a ploténka mu vyjela nejspíš úplně. Úplně zkřivený, ve svalový křeči, nikdy jsem nic takového neviděla. Ale byla jsem šťastná, že je už v nemocnici. Dnes má mít 5.kapačku, dostává každý den jednu cca na hodinu, bere silné léky, injekce ... prý koňské dávky a bolesti jsou den ode dne horší a horší. Primář mi řekl, že už silnější mu dát nemůžou, že by ho otrávili. Teď je na magnetické rezonanci, ztěží si dojde na WC, nesedí, nechodí, jen leží na zádech ... jsem strašně nervózní jaké budou výsledky, je strašný, jaké bolesti od toho mám ... mám strach, že se nevyhne operaci ... nemáte někdo zkušenosti s Motolskou nemocnicí? Jinak jsme z Hradce, takže operace by jinak probíhala v Hradci ... nepodstoupil jste někdo tady operaci? Předem díky moc za názory a rady
Monika

anežka (St, 7. 3. 2007 - 22:03)

Ani, přišla jsem sem až teď, jinak bych ti určitě napsala dřív.
Takže ti přeju všechno nejlepší, ať máš páteř jako novou a všechno proběhne bez komplikací.Držím pěsti.
Ozvi se, až budeš doma, ahoj.

dan (St, 7. 3. 2007 - 18:03)

Já taky nevím. Doktor přikázal. Říkal že s výhřezem 9 mm do páteřního kanálu se nedá nic jiného dělat, než to operovat. Říkal jsem mu, že už žádné bolesti ani obtíže nemám (měl jsem, ale zmizely po léčbě hormony) a že se cítím docela dobře, ale on mi řekl, že zatím se můžu cítit dobře, ale ty nervy jsou skříplé a v ruce budu postupně ztrácet cit a sílu, až mi zcela ochrne. Konzultoval jsem to pak ještě s jiným lékařem - primářem neurochirurgie v Karviné - a potvrdil mi to, stejně jako další lékař, který mě bude operovat. Já jsem laik, přece se nemůžu přít se třemi odborníky?

kvik (St, 7. 3. 2007 - 07:03)

Pokud, dane, ty poslední dva řádky myslíš vážně, proč jdeš do špitálu případně na operaci? Člověka dovedou k lékaři bolesti, případně obrna způsobená útlakem.
Není mně to jasné.

dan (Út, 6. 3. 2007 - 19:03)

Jak se to degenerativní onemocnění projevuje? Můj neurolog když viděl snímky rezonance z mé páteře, tak prohlásil, že by mi rád ukázal, jak má vypadat zdravá ploténka, ale na mé páteři to nejde, jelikož tam žádná není, čímž mě samozřejmě potěšil. prý mám zdegenerovanou celou páteř, takže mi ji asi budou muset vyndat a dát mi místo ní železnou tyč :-)
No nic, příští čtvrtek mám nástup do špitálu, to mě asi smích přejde.
Ale nechce se mi tam, jelikož mi nic není, nic mě nebolí, žádné subjektivní potíže mě netrápí, kdyby nebylo toho snímku, tak jsem zdravý jak vodní šupinatec...

Ani (Út, 6. 3. 2007 - 18:03)

Anežko, já jdu ve čtvrtek na Homolku k Dr. Prokopovi, taky mě čeká operační zákrok L4/L5, asi šrouby a nevím co ještě.No uvidím, ale nedá se nic dělat, jedná se o degenerativní onemocnění. Homolka je na tohle úplně nejlepší, tak si dělám naděje, že to bude dobrý.

Reklama

Přidat komentář