Reklama

Kdo bude prezident ČR?

Tony (Ne, 21. 1. 2018 - 16:01)

Martino, to jsem zatím...Milá Twigi,

a ty se divíš? To co tu Déčko píše je pro normálního běžného Čecha z 95% velmi urážlivé. Tak na 5% s Déčkem souhlasím. Proto jsem si o tobě pro nekritický obdiv k Déčku udělal svůj obrázek.

Tony (Ne, 21. 1. 2018 - 16:01)

Martino, to jsem zatím...Milá Twigi,

a ty se divíš? To co tu Déčko píše je pro normálního běžného Čecha z 95% velmi urážlivé. Tak na 5% s Déčkem souhlasím. Proto jsem si o tobě pro nekritický obdiv k Déčku udělal svůj obrázek.

Tony (Ne, 21. 1. 2018 - 16:01)

Martino, to jsem zatím...Milá Twigi,

a ty se divíš? To co tu Déčko píše je pro normálního běžného Čecha z 95% velmi urážlivé. Tak na 5% s Déčkem souhlasím. Proto jsem si o tobě pro nekritický obdiv k Déčku udělal svůj obrázek.

ruský hacker? (Ne, 21. 1. 2018 - 16:01)

A právě toho též využívají různí dezinformátoři v Putinových službách nebo demagogové typu Zemana a Okamury.

Hm... "Putinofob" poučuje "Islamofoby". Jedna fóbie je OK. a druhá je "haram". Jak příznačné ..

Přijde ruský hacker do Mikrosoftu. Dobrý den, mohl bych u vás dostat adekvátní zaměstnání? Jistě - a co umíte? Rus hacker: - No, vaše média píší, že všechno .. :-)

Ty vole, v době kdy NSA a další organizace (viz i "projekt Echelon") špehují celý svět, vydírají politiky a ovlivňují nejen volby.. - po celém světě jsou nějaká blábolení o "všemocných Putinovcích" opravdu k smíchu. Tohle by nevymyslela - takovou pohádku - ani Šeherezáda ..

A pokud to pohádka není? - tak co ty fízlovské (ÜSA) organizace teda dělají? Kam vrážej ty miliardy ?? Máli "pohádka" pravdu - tak předevšíím by měli "padat hlavy"(karierně..) v oněch "sledovacích agenturách", když je teda "všechny vochčije jedna kancelář v Peterburgu". Být tedy Amíkama nebo tady "West-demokraty", tak si prostě též najmu kancl s nějakou desíítkou "ruskejch hakerů", a mám tedy po starostech ..

Twigy (Ne, 21. 1. 2018 - 15:01)

Martino, to jsem zatím nestihla potvrdit - dobří i špatní lidé jsou po celém světě, v tom máš pravdu.
Jen musím bohužel říct, že lidí zapšklých znám tady víc než těch nadšených a tím, že sama mezi nadšence patřím, se často docela vyčleňuju.
A rozhodn nechci posuzovat volební preference podle anonymní diskuze. Jen jsem upozornila na to, že tu má D hodně oponentů, proto asi někdy reaguje tak, jak reaguje.

D (Ne, 21. 1. 2018 - 15:01)

Frustrovaní a zapšklí...... v hyperkritickém vztahu k EU i jiným západním politickým strukturám,,,

D (Ne, 21. 1. 2018 - 15:01)

Vzhledem k tomu, že polovinu...Frustrovaní a zapšklí lidé jsou jistě po celém světě. Nicméně různé jsou proporce těchto lidí v různých světových regionech, různá je intenzita jejich frustrace, a různé jsou i její kulturní a politické manifestace. Konkrétně sociální frustrace a zapšklost v postkomunistické Evropě se v politické rovině často projevuje například i v nafukování problémů s uprchlíky a islámem, v hyperkritickém vztahu k EU i jiným západním politickým strukturách, nebo nerealistických nadějích vůči Rusku a Číně.

D (Ne, 21. 1. 2018 - 15:01)

Posuzovat Čechy podle...Já ale stále znám mnoho lidí v Česku i osobně. A znám i některé Slováky, Poláky, Maďary, Litevce, Ukrajince nebo Ruse. Má znalost postkomunistické Evropy jistě není dokonalá, ale přesto jsem se na základě svých osobních zkušeností, svého vzdělání, i poznatků z různých médií, pokusil o formulování některých obecnějších hypotéz a úsudků.

Martina (Ne, 21. 1. 2018 - 15:01)

Nejsem si jistý, zda jsem...Vzhledem k tomu, že polovinu svého profesního života trávím za hranicemi České republiky, jsem měla tu "čest" zjistit, že frustrovaní a zapšklí lidé jsou po celém světě.
Pouze ty je pořád vnímáš jen v postkomunistických zemích...a to tvrdíš, že žiješ nějaký pátek mimo naši zemi. Tak nějak to nesedí....

Martina (Ne, 21. 1. 2018 - 15:01)

Martino, já tu nebývám tak...Posuzovat Čechy podle anonymní! diskuse je trochu mimo.

Twigy (Ne, 21. 1. 2018 - 15:01)

Nejsem si jistý, zda jsem...Je to půl napůl, ale sem píše asi jen ta levá polovina.

D (Ne, 21. 1. 2018 - 15:01)

S Déčkem v mnohém...Nejsem si jistý, zda jsem správně chápán.

Někteří Češi určitě burani jsou, jiní v žádném případě ne. Když se zmiňuji o českých buranech, mám na mysli jen ty Čechy, kteří nějaké buranství vykazují.

To samé pak platí třebas o frustrovaných a zapšklých lidech v Česku, a celé postkomunistické Evropě. Zdaleka ne všichni lidé v Česku nebo postkomunistické Evropě jsou takoví, nicméně takovýchto lidí je zde tolik, že je nutno je brát v potaz, a anylyzovat kupříkladu i jejich typické víry a mýty, jejich vztah k fake news, nebo i k demagogickým politikům typu Miloše Zemana.

Pokud pak jde o český národ, respektive občany ČR, jako celek, ti dostanou již příští týden opět šanci ukázat sami sobě i celému světu, jací v převažující míře doopravdy jsou.

Twigy (Ne, 21. 1. 2018 - 14:01)

S Déčkem v mnohém...Martino, já tu nebývám tak často, abych mohla všeobecně říct, s kým souhlasím a s kým ne, ale kdykoliv si přečtu příspěvek od D, tak prostě souhlasit musím, cítím to stejně, jen bych to nedokázala tak dobře napsat.
A jestli se o Češích vyjadřuje s despektem, tak asi proto, že je tu 99 % účastníků naprosto odlišného názoru.
Což je fakt, který děsí i mě.
A hlavně - málokdo tu dokáže napsat svůj názor bez emocí a s tolerancí pro jiné mínění.

Martina (Ne, 21. 1. 2018 - 14:01)

Chceme toho, který nelže,...S Déčkem v mnohém souhlasím. Ale s tím jeho českým buranstvím souhlasit nemohu. Vždyť většina jeho urážlivých výroků o Češích je pouze o něm.
Mám moc kamarádů v jiných zemích, abych věděla jak oni uvažují. A D se tomu vymyká...proč?
Jestli chce tady! rozpoutat vášně, to je na špatné adrese..:).
Škoda, že inteligentní člověk je tak moc nechápavý....

D (Ne, 21. 1. 2018 - 14:01)

na to se nedá dívat - řve,...Schulz je sociálně demokratický politik, který hodně věří v silnou a autoritativní EU, která by byla schopna celkem tvrdě a nekompromisně prosazovat svou vůli i proti většinovému mínění v jednotlivých členských státech, jakož i proti národním reprezentacím těchto států. Na takovou vizi podle mého názoru ještě není zralá doba. Aby mohla EU hrát tuto roli, občané jednotlivých členských zemí by museli EU brát daleko více za svou vlastní entitu, a nikoli jen za cizorodou mezivládní organizaci.

Na druhou stranu si ovšem myslím, že realita by měla postupně k takovému modelu silné EU směřovat. Dokud občané členských zemí EU nebudou vnímat tuto organizaci jako svou vlastní politickou entitu, která jim má sloužit, která jim má být odpovědná, a které na druhé straně přísluší vyšší autorita, než je autorita jednotlivých národních členských států, Evropa bude i nadále dosti bezzubá v řešení společných bezpečnostních, ekonomických, ekologických i dalších problémů, se kterými je a bude konfrontována. A tomu bude odpovídat i postavení Evropy vzhledem k ostatním velkým světovým regionům.

F. (Ne, 21. 1. 2018 - 12:01)

poslouchejte zive -...na to se nedá dívat - řve, rozčiluje se - hodně to připomíná proslovy jistého pána v 30 letech minulého století - no rozuměl jsem, že nadává na Prahu, Vídeň, Budapešť a Varšavu a že většina německých posluchačů mu dává naštvaného smajlíka - tak snad nám dají naše média nějaky výcuc, co pan Schulz zase hlásá a chystá (zřejmě s Macronem).

D (Ne, 21. 1. 2018 - 12:01)

Velká přítomnost...Ta životní úroveň a kvalita života jsou znatelně nižší pochopitelně ve srovnání se Západem.

D (Ne, 21. 1. 2018 - 12:01)

Národní identitu...Velká přítomnost zahraničního kapitálu v ČR, ruku v ruce se znatelně nižší průměrnou životní úrovní a kvalitou života, opravdu notně přispívá k zapšklosti a celkové frustraci značné části obyvatelstva postkomunistických zemí.

D (Ne, 21. 1. 2018 - 12:01)

Tak náš strach rozptyl -...Už jsem to tu psal mnohokrát.

Převážná většina muslimů na Západě dodržuje zákony, a své náboženství nikomu nevnucuje.

Žiju na ulici, kde bydlí i spousta muslimských rodin, a ještě nikdy jsem s nimi neměl problémy ani já osobně, ani nikdo jiný, o kterém vím.

Tím nechci říci, že na Západě neexistuje i islamismus, džihádismus a terorismus, a že v soužití mezi starousedlíky a muslimy neexistují žádné problémy vůbec nikde.

Nicméně celková realita je daleko klidnější, než si to představují (a chtějí představovat) zapšklí a frustrovaní lidé z postkomunistického světa.

A právě toho též využívají různí dezinformátoři v Putinových službách nebo demagogové typu Zemana a Okamury.

Martin Schulz (Ne, 21. 1. 2018 - 12:01)

poslouchejte zive - https://www.facebook.com/weltvideotv/videos/10155107583017554/ -nemusite rozumet nemecky

Reklama

Přidat komentář