Reklama

operace páteřní ploténky

Majka (Út, 22. 9. 2009 - 11:09)

Ahoj Přemku,
napíši ti pár rad a ty se rozhodneš zda je využiješ či nikoli.
Nepíšeš od kud jsi a kam chodíš k lékaři.
To že tě poslali na rentgen nic neznamená.U 90% se na RTG nic nezjistilo.Budeš muset být tvdší a musíš si prosadit ať tě pošlou na Magnetickou rezonanci,tam se zjistí víc.Ty obstřiky a injekce jen na krátkou chvíli oblbnou organismus.Taky je v současnosti absolvuji.Na MR by tě měl poslat neurolog.Je nás tu několik co jsme museli neurologa změnit než jsme něčeho dosáhli.Podle výsledků uvidíš co dál.Taky je divné že chodíš na obstřiky a nemáš nemocenskou.Ty hrůzostrašné bolesti známe a z vlastní zkušenosti vím že na ně nic nezabírá.Ty jsi podle všeho mladý,tak to rychle řeš.Nenech se odbýt.Přeji hodně úspěchů a málo bolesti.

Premek (Út, 22. 9. 2009 - 10:09)

Ahoj všem, po pozorném přečtení příspěvků jsem se rozhodl také napsat o své ploténce:-) No před, teď už, třemi měsíci mi na procházce s malým synkem v krosně začalo tahat v levé hýždi, nevěnoval jsme tomu pozosrnost. Hodně sportuji, denně tréninky, lezení, basket. Pomalu se to zhoršovalo, ale byla dovolená, tak na návštěvu u doktora zbyl čas až po. Záda mě nebolela, páteř mám křivou od narození a jsem hypermobilní, takže dlouhé předklony nepraktikuji již dlouho, jednalo se jen o výstřely bolesti do lé hýždě, hamstringu a necitlivění lýtka. Vše při změně pohybu, hlavně pokud jsem se zvedal ze sedu, později už jsem ani nebyl schopen řídit déle auto, nastupovat do auta také problém. To mě ještě nic nebolelo při chůzi ani jiných činnostech, jen si ráno zavázat tkanička a obout ponožky byl občas neskutečný problém, omezeá hybnost při ohýbání. Navštívil jsem tudíž rovnou ortopeda, prohlédl mě, tvářil že že kecám a že se chci jen flákat, ale napsal mi rehabilitace. Nějaké trabertovy proudy, vůbec to nepomohlo. PO reha jsem šel k obvodní, ta mě poslala na RTG a neurologii. RTG...Osové postavení je zachováno, obratlová těla i meziobratlové prostory jsou přiměřené výše. Strukturální změny neprokazujeme. Pedikly jsou vykresleny. Neurologie...DK: refl. L2-S2 sym. přim. bez zániků, pyramid. irrit. jevy negat, taxe a čití přim, bez akropares, napínací egat, kyčle volné. Thomayer 35, lateroflexe bilat přim, bolí Sl 1. sin...nemám nosit 3 měsíce těžká břemenaa ob den chodím na obstřiky 10 ml 1% Mesocainu kořenově a Ketonal na bolest. Pro píši? Nelepší se to, naopak, dnes sedím v práci, kroutím se, nevím co se sebou a než vstanu tak si to řádně rozmyslím, jelikož pak následuje 10ti sec křeč v celé levé noze a kdo zná, ví že bolest je to opravdu nepříjemná. Bylo mi řečeno, že pokud budou injekce bolestivěší než to co mě trápí, mám na ně přestat chodit, raději 10 injekcí než jedna křeč. Jsem an začátku, jak tak čtu vaše příběhy, jen mě zajímá co s tím. Děkuji za cokoli.

Olina (Po, 21. 9. 2009 - 14:09)

Ahoj všem.Pozor na nachlazení,tohle je nejzrádnější období v roce.A jestli jste pres leto odbyvali cviceni ,tak rychle zapnete naplno a hned. Tohle je období,kdy "zalézáme do děr",omezujeme pohyb,začínáme posedávat u seriálů a potíže startují.Jasně,že cvičíte špatně a vím,o čem píši.Pokud jste někdo kolem Plzně,začíná opět kurz cvičení DR.Smíška.Pokud budete mít někdo zájem se neformálně sejít,ráda vám návod na cvičení předám.Jsem z Plzně a 1x týdně jezdím do Prahy Stodůlek.Správný grif na cvičení pochopíte,až vám to někdo ukáže a navede vás k tomu.S tim si pak muzete cvicit co chcete,treba stoj na hlave:-)..vcera se mi podarilo prvne od operace (1,5 roku)ujet na kole 30km a jsem v pohodě.Nikdy ale nejdu na kolo a na golf bez predchozího cvicení.Znovu opakuji pro ty,co mají potíže a jeste mají vůli cvicit.Stahnete si z internetu cviky 5 Tibetanu a zacnete je cvicit od 3 opakování a pridavejte podle navodu.Jsou fakt dobré a nenáročné.Pokud se budete chtít nekdo sejít,nechte na tomto chatu kontakt a ja se vám ozvu.Ráda pomohu,pokud bude vůle na obou stranách-prosím vás-ZDARMA.Nemám ZL a mít ho nebudu!

Jana (Po, 21. 9. 2009 - 09:09)

Holky, ten obstřik mi dělali v nemocnici před operací, a bylo to během hospitalizace. Měla jsem to na ambulanci jen 3 metry přes chodbu. Totálně jsem zkolabovala cestou zpět do postele a celý den mi bylo zle. Pak ještě mi to navrhovali při kontrole po operaci, ale to bych musela jet MHD domů. Tak jsem odmítla. Nevím, třeba to někomu může pomoci, já už ale NE!

Ivanka (Ne, 20. 9. 2009 - 16:09)

ahoj všichni ,tak už jsem zaběhnutá do koloběhu života po lázních .Neschopenku jsem si nechala ukončit a k 1 říjnu nastupuji na jiné místo ,tak doufám že to bude lepší .jinak se snažím trošku cvičit ,ale je to znát ,když to člověka nebolí tak rychle zapomíná.vlázních jsem cvičila hned po ránu tak to šlo celý den dobře .ten srazík bych taky nechala na jaro ,nevím jak to bude v nov. práci se službou o víkendu ,tak se mějte cvičte kdo máte navštívit lázně tak si je užijte a všem přeju krásný podzim

Majka (Ne, 20. 9. 2009 - 13:09)

Ahoj Andreo,
tak toto mi taky dělali a původně chtěli tento obstřik několikrát zopakovat. Jenže když mi ho píchli a látku tišící oblbovák vstříkli do místa bolesti tak jsem po něm tvrdě usnula jak po narkoze.Spala jsem tam asi 4 hodiny a pak jsem byla jako po vypití půl litru vodky,což jsem nikdy neudělala.Chodili se na mě dívat jak na exota a pak došli k závěru,že nesnáším silné léky.Tím skončil můj obstřik.
Snad to Tobě nic neudělá.Přeji hodně štěstí a dej vědět.
Já chodím nyní na normální obstřiky do páteře a docela cítím úlevu.Asi ten otok povoluje.
Přeji pěkný den.

Andrea pro Majk (Ne, 20. 9. 2009 - 12:09)

Ahoj všem,vyrazila jsem na ten kaudální obstik, který se nakonec nekonal. Doktoři vymysleli,že bude nejlepší obstřik, kdy nad kostrč píchnou injekci,zavedou katetr k místu výhřezu a tam přímo vstříknou léky od bolesti a léky proti otoku, pak se uvidí, jak to bude fungovat.Jedu ve čtvrtek, budou mi to dělat ve Vinohradech na neurologické JIPce.Pak prý můžu normálně domů, jen je nutné pár dní dodržovat nějaký režim. Všem přeji plno zdraví a zase se ozvu.

Linetka (Pá, 18. 9. 2009 - 18:09)

Ahoj Kamilo.Doporučuji sraz...souhlasím s Olčou...zima uteče jako voda a před vánocemi bude každá z nás mít co dělat sama se sebou, známe se, že děvčata?
Mě dnes poprvé po operaci začala docela nepříjemně bolet noha, děsím se co se děje, takhle jsem to cítila naposledy před operací:(((
snad to nebude nic závažného, ale nelíbí se mi to:(

Olina (St, 16. 9. 2009 - 14:09)

Ahoj Kamilo.Doporučuji sraz přes zimu nedělat a už vůbec ne před vánocemi.Pro me je to hektické období jak v práci,tak i doma.Nesnáším zimu a myslím,že z plotýnkářů asi nikdo.Raději to nechte na jaro, až bude tepleji.

Kamila (Út, 15. 9. 2009 - 08:09)

Ahoj ve spolek, srazík jednou bude, však se dočkáte a třeba pojedou i ty holky,co se ted rozhodují a co brzo nastupují.. všem vám moc držím palce,ať to dobře dopadne..
není jednoduché se rozhodnout,ale já věřím,že dnes jsou všude machři a odvedou dobrou práci a tu ulevu po tom všem,co člověk zažil,nelze popsat. Ano, jsou vyjímky,je procento komplikací nebo že se to nezdaří jak by mělo,ale to nikdo neví,na koho to padne, ale většině se obrovsky uleví,někteří i litují,že nešli dřív..
tak či tak prostě chce to hodně odvahy-))
jinak můj předpoklad ohledně srazu se vyplnil,dnes už i mě bolí v krku a je mi mizerně a rodina nezaostává,takže bych ani nemohla jed.. zkusíme to domluvit na listopad,třeba před vánocema to bude fajn odreagování.. uvidíme -))
tak se zatím mějte a zdraví tužte. Kamča

Aja Pavle (Po, 14. 9. 2009 - 20:09)

Pavlí tak pokud to jde tak cvič.Můj přítel to rozcvičil,ale já jdu už příští týden na operaci a nemůžu se dočkat jak to bolí už to ani nepřestává.

ajka (Po, 14. 9. 2009 - 20:09)

Dne 20.9.2009 nastupuji se zádama do lázní Aurora do Třeboně, ubytování apartmány Nový Svět. Jedu autem z Hlinska v Čechách ( okr. Chrudim), tak nabízím cestou přes H. Brod, Humpolec, atd. svezení. Klidně i kousek zajedu.

Kysela Jiří tel. 724508005

Linetka (Po, 14. 9. 2009 - 17:09)

Ještě ke srazu-taky mně...Souhlasím s Yvou, taky se těším až nám Olinka ukáže jak správně cvičit a dýchat, protože i když se snažím dělat přesně to jak mě to učili na rehabce, mám pocit, že není něco správně.
Škoda toho odložení srazíku, do té doby to budeme "šolichat" jak se dá a děvčata (a chlapci) VYDRŽAŤ!!!

Yva (Po, 14. 9. 2009 - 15:09)

Ještě ke srazu-taky mně mrzí,že se teď nesejdeme,ale těším se,že k tomu jednou dojde a že nám Ola ukáže,jak správně na cviky :-)- mám za sebou již pár rehabilitací,ale cítím,že to není ono,asi cvičím něco špatně.Diskusi budu dále sledovat.
Přeju všem hodně zdravíčka a co nejméně bolestí,s operací bych doporučila neotálet.

Majka (Po, 14. 9. 2009 - 13:09)

Stáni jestli chceš tak mi napiš tvůj email a já ti napíši více.
Můj email je:[email protected]

Stáňa pro Monču (Po, 14. 9. 2009 - 12:09)

Ahojky Stáňo dělali mi...Ahoj Mončí
Nevím co ti dělali,to jsem jěště neslyšela popiš mi to trošku.To ti nezávidím lestli půjdeš znovu,já už bych se také rozmýšlela jít znovu ale musím doufat,že mi to pomuže a budu mít už konečně pokoj,ale je to vše na dlouho a je to na hlavu být doma.Budu ti držet palečky aby ti to zabrala a nemusela znovu.
pa pa Stáňa a zase se ozvi jestli budeš chtít!!!!

Stáňa pro Monču (Po, 14. 9. 2009 - 12:09)

Ahojky Stáňo dělali mi...Ahoj Mončí
Nevím co ti dělali,to jsem jěště neslyšela popiš mi to trošku.To ti nezávidím lestli půjdeš znovu,já už bych se také rozmýšlela jít znovu ale musím doufat,že mi to pomuže a budu mít už konečně pokoj,ale je to vše na dlouho a je to na hlavu být doma.Budu ti držet palečky aby ti to zabrala a nemusela znovu.
pa pa Stáňa a zase se ozvi jestli budeš chtít!!!!

Stáňa pro Majku (Po, 14. 9. 2009 - 12:09)

Ahoj Stáni,
tak jsem si...Ahoj Majko
Mě to dělali vše přes záda,to jsem se divila.To muselo být hrozný mít dva řezi,jak na břiše tak na zádech.Mě to dělali v květnu.Vše vypadalo po operaci dobře,akorát druhý den jsem měla hrozné bolesti a to jsem nikdy nezažila to se nedá popsat ale pak to šla.Šla jsem za týden domů a za 2dny mě vezli nazpět,přišli ty stejné bolesti,byla to chrůza nikdo mna mě nesměl šáhnou ani postele,tak si mysleli ,že se mi ty šrouby uvolnili a že půjdu znova na operaci ale byl tak jenom otok a hematom.Tak mi dávali kapačky a byla jsem tam 10dní.A potom doma hrůza nemohla jsem skoro vůbec chodit,došla jsem jen na záchod a zpět a jsem začla dělal jedno kolečko po bytě ale to mě musel přítel podit pak se to začalo pomalu lepšit.Ale stále to nestojí za nic ležím chodím ven na procházky něco doma trochu udělám a zase do postele no co ti budu povídat,to znáš určitě také.Nebo jak ti bylo po operaci a jak teď a co mužeš dělat.A kde tě operovali,mě na Homolce v Praze.A jezdím tam na rehabilitace je to tam lepší,tady unás nic moc není.Naposledy mě učila na čtyři nohy a na míči zatahovat břicho to je důježité,aby se zpevnil svalový korzet.Mě také bolej nohy ale jen mi vnich škube a někdy křeče ale to prý je normální říklai,něž se to tam vše zpraví,ty nervy než doroztou.
Já jdu zase v prosinci na kontrolu a pak také lázně a kam jedeš,Já byla vloni v Třeboni.
Tak pa a opatruj se a ať tě to moc nebolí
a odkud si? Já ze Slanýho a kolik ti je let? pa a zase napiš!!!!

Olina (Po, 14. 9. 2009 - 11:09)

Zdravím všechny.Beru na vědomí,že sraz není.Mějte se krásně a za své zdraví bojujte vy sami.Přeji všem hodně zdravíčka.

Monča (Ne, 13. 9. 2009 - 22:09)

Ahojky Stáňo dělali mi mikrodisektomii,ale ted musim počkat do listopadu jelikož mě straší náhradou disku. řekl mi že je to téměř jisté jen se rozhdne jestli L4/5 nebo L5/S1 :(

Reklama

Přidat komentář