Reklama

operace páteřní ploténky

Ivanka (Út, 29. 9. 2009 - 23:09)

no dřív to prej nejde mají...tak jsem dočetla všechny příspěvky a klukům držím palce ,ja mám už operaci za sebou ,lázně taky a zítra šupajdím po9měsících do práce tak jsem zvědavá .Hlavně se nedejte ....taky jsem se musela lékařům doprošovat až ,když jsem sestře řekla ,že kvůli nim vyskočím z okna začali běhat a po nálezu omlouvat a to dělám ve zdravotnictví a přišla jsem tam v sesterské uniformě mrzáci jedni...pá

Ivanka (Út, 29. 9. 2009 - 23:09)

Dobrý den , neznáte někdo...já to cvičila v lázních supr taky jsem to hledala na netu je to hodně podobný sms cvičení v hlavě má ty cviky z lázní a tak je cvičím ráno a záda nebolí

Ivanka (Út, 29. 9. 2009 - 23:09)

Ahoj vsichni!Vratila jsem se... JanoG já v lázních začala jezdit na kole ,fyzioterapeutka šla se mnou ke kolu a dala mi víc nahoru řidítka a doporučila takový ve stylu motýlka jinak když byl hrbol tak jsem se nazvedávala jinak dobrý ,právě jsem docvičila nějaké cviky co nás učili zatím pá

Majka (Út, 29. 9. 2009 - 17:09)

Ahoj všem ve spolek,tak jak se daří?
Já už mám termín nástupu do lázní na 8.10. do 5.11. Jen ještě chodím na injekce a obstřiky.Docela se mi po nich ulevilo.
Na lázně se docela těším jen v Karviné jsem ještě nebyla,tak uvidím.

JanaG pro Jeste (Pá, 25. 9. 2009 - 13:09)

Diky za radu, jen jsem to chtela zkusit na nejlehci prevod a po rovince, jen takovy zahrivaci kolo.Uvidim.Ja nemam zadny srouby, ani zadnou jinou nahradu. Mej se Jana

Jester (Pá, 25. 9. 2009 - 13:09)

Ahoj vsichni!Vratila jsem se...Jano jestli ti dělal problémy rotoped, tak kolo je mnohem horší - jseš víc předkloněná a dostáváš rázy přes sedlo do páteře. Dle mého to není dobrá volba. Já na kole dokážu zase jezdit až 4 roky po prvních problémech s ploténkou, a to si ještě pořád musím dávat sakra pozor.

JanaG (Pá, 25. 9. 2009 - 12:09)

Ahoj vsichni!Vratila jsem se z lazni Velichovky.Libilo se me tam,moc dobra fyzioterapeutka, procedury, ubytovani a vse okolo dobry,ale zada i noha me boli porad.Doufam, ze se to usadi a ted uz to bude jen lepsi a lepsi.Pocasi bylo cele 4 tydny krasne, nabila jsem baterky a mam chut, to znovu zkusit na kole, tak dnes na neho sednu skoro po roce. I rotoped mi delal potize, takze uvidim.
Zpetne jsem si precetla vse, co jste psali v me nepritomnosti. Je videt, ze lidi s postizeni patere je stale vic.Ale pokud odbornik dopoduri operaci, tak bych opet nevahala. Po operaci se mi opravdu ulevilo,i kdyz to neni jeste tak jak bych chtela.Jsem na tom daleko lip, nez pred ni.
Taky jsem zjistila, ze sraz cviceni chtivych se nekonal,takze se budu tesit na jaro, snad to pak vyjde.Krasny den vsem a mejte se Jana.

Hanka Ch. (Pá, 25. 9. 2009 - 07:09)

pro Honzu:
mě operoval primář Filip, o kterém píše Majka a mudr Linzer.Byla jsem fakt spokojená a mile překvapená s jednáním i přístupem doktorů a sestřiček(na oddělení neurochirurgie).Což se nedá říct o neurologickém oddělení ve Zlíně.Co se týče Olomouce, s ní mám špatnou zkušenost já, ale záleží ke komu se dostaneš, lidé jsou různí. Držím pěsti a ať se ti brzy uleví.

Stáňa pro Honzu (Čt, 24. 9. 2009 - 15:09)

dík dík všem,ale nejsem...Ahoj Honzo
Jak píšeš,tak ten tvůj odborník má pravdu,na Homolce jsou specielistí,jezdí tam lidi až z Brna i z delší dálky.Myslím,že by to stálo za to,se tam objednat,najdeš číslo na internetu nebo ti ho napíšu.A s tou cestou tě chápu je to dálka,ale když tě tam někdo odveze a to se snad někdo najde,tak to zvládneš,jsi chlap položíš si sedačku a budeš jako trochu v leže já také tak jezdím.Buď se objednej specialistovi jmenuje se Chrobok a nebo mému doktorovi ten se jmenuje Raef aba mě operovali a jsou hodný a mají klidem přístup.No uvidíš nech si to projít hlavou.
Pa a mej se a ať tě to moc nebolí

Majka (Čt, 24. 9. 2009 - 15:09)

Honzo k tomu Zlínu.
Znám tam jednoho neurochirurga je to primář a jmenuje se Filip.Je to opravdu odborník.Přišel do Zlína z Ostravy z fakultky.Je to odborník který má stáže v cizině a opravdu umí.Provádí zde operace páteře laparoskopicky,což zde dělá málokdo.Možná by to stálo za konzultaci.

hanys (Čt, 24. 9. 2009 - 14:09)

Hynku, zkoušel jsi...dík dík všem,ale nejsem hynek,to je skomolenina jména honza-hanys,ale to jen tak mimo,co se týče toho zlína tak musím přiznat že po mojich zkušenostech s doktory v našem kraji už bych tady ke specialistovi nešel,vystřídal jsem tu už 4 ale vše bylo při starém,tak jsem začal dojíždět na neurologii i neurochirurgii do olomouce,a tam opravdu smekám,jsou vstřícní a hlavně nezkouší takóvé ty metody že přes násilí otáčí hlavu,za to bych fakt vraždil ale jak říkám u nás jsou řezníci a patologové,takže kamkoliv jinam,ale i tak moc dík za radu zlín jsem nezkoušel...

Jana (Čt, 24. 9. 2009 - 12:09)

Přemku, klekačku střídej s normální kvalitní židlí, jinak zase trpí kolena. Dělám to tak a funguju vcelku dobře. Sem tam se projít. A na klekačce hlavně rovná záda (ono tě to stejně samo nutí).

Olina (Čt, 24. 9. 2009 - 11:09)

Musím reagovat na Přemkovo příspěvky a jím podobné.Záda dnes bolí snad úplně každého a v každém věku.Pokud člověk začne být závislý na lécích(jedno jakých),potíže v naprostém klidu neustupují nebo se se vraci,pak je nezbytné požadovat vyšetření CT a podle nálezu magnetickou rezonanci.Pří větším nálezu a subjektivních potížích požadujte odeslání na konzultaci na neurochirurgickou ambulanci dle spádu.Pokud zjistíte,že jste na "slepé" koleji,pak jste právě na začátku hledání správného odborníka.Osobně doporučuji Homolku,Motol,...to ještě neznamená,že musíte jít na operaci!NE,jen se poradíte s opravdovými odborníky co dál.Podle jejich názoru se pak zařídíte.Je to strašně jednoduché.Hlavně se nesmíte bát,v dnešní době se musí o zdraví postarat každý sám!Hlavně netrpte,když se řešení vždycky najde,ale musíte situaci řešit včas.Jinak dochází k degeneraci nervů a pak nepomůže ani operace.Věřte,že to funguje.To vše z vlastní zkušenosti.

jira (Čt, 24. 9. 2009 - 11:09)

Dobrý den , neznáte někdo metodu Brunke / nebo Bruekwovu /. Je prý dobrá ale nic nemohu sehnat.

Hanka Ch. (Čt, 24. 9. 2009 - 09:09)

Hynku, zkoušel jsi neurochirurgii ve Zlíně? Z Brodu to nemáš daleko. Mě tady operovali a byla jsem spokojená.

Majka (Čt, 24. 9. 2009 - 09:09)

Přemku simulant určitě nejsi :) Známe to všichni a většině z nás to takhle nevinně začalo.Mě to chytlo poprvé když jsem se vrátila autobusem z Chorvatska z dovolené.Za 2 dny jsem se nepostavila na nohy.Bylo to bez varování ale pomohl obstřik a pár dnů v klidu.Pak jsem měla asi 2 roky pokoj no a potom už to přicházelo čím dál tím častěji.Taky jsem měla jen RTG a nic tam nebylo.Až jednou to už nezabíralo vůbec nic tak jsem přišla k neuroložce a řekla jsem jí,že se nehnu dokud mi nenapíše MR nebo CT.Napsala mi s řečma CT,to bylo v listopadu a v prosinci už jsem měla termín operace.Hrozilo ochrnutí.Pak se mi omlouvala,ale stejně jsem ji vyměnila za jiného neurologa.

Hynku rozhodnutí zda na Homolku nebo někam jinam je jen na Tobě.Když se poptáš v okolí tak možná zjistíš,že i blíže k tvému bydlišti nějaký odborník je.
Jen se prosím nenechávejte odradit.Já kdybych měla vyšetření včas tak jsem nemusela dopadnout tak jak jsem skončila a možná by stačila jen jedna operace.Dneska již vím,že se člověk nesmí dát a každý musí za sebe bojovat sám.

Premek (Čt, 24. 9. 2009 - 08:09)

...ahoj všem...děkuji za rady...a držím i palce...včera jsem zahájil v práci sezení na klekačce...2 hodiny bez ústřelu, měl jsme chuť se jít radostí opít, tak sedím na klekačce a doufám že se to třeba zlepší. Jinak já to z úrazu nemám, od 6ti let sportuju a to dost ontenzivně, do toho posilování, informací bylo málo, tak se člověk spíše ničil než formoval, na druhou stranu mi několik doktorů řeklo, že to že jsem osvalený mě drží pohromadě, jakmile prý přestanu něco dělat, tak se rozpadnu.
Mám to z nošení krosny s juniorem, začalo mě to tahat a já tomu nevěnoval pozornost a pořád se to pak zhoršovalo a asi taky ze sedavého zaměstnání. Včerejší bezúsřelová perioda mi dodala kousek naděje, tak uvidím....jinak rozhodně to podcenit nechci, ale pravdou je, že je to jen bolestivé, hýbat se mohu, chodím v pohodě, ve spánku mě to nebudí, když čtu vaše příběhy, připadám si jako simulant...tak hodně zdaru a klidné nervy:-)

hanys (St, 23. 9. 2009 - 19:09)

Ahoj Hynku,
Já jsem měla...moc díky Stáňo,za každou radu jsem doopravdy vděčný,já jsem od uh.brodu a do prahy to mám nějakých cca 350km,což jen když si to představím sedět tak dlouho v dopr.prostředku tak mně to až odrazuje,ale mluvil jsem už s jedním vojenským specialistou a ten mi tak ydoporučil zajet na Homolku...takže n atom asi něco bude,jen musím počkat na tu MR...

Hanka Ch. (St, 23. 9. 2009 - 18:09)

Ahoj Stáňo, ráda ti písnu, můžeš mi poslat svůj mejl? Můj je [email protected]

Stáňa pro Hanku (St, 23. 9. 2009 - 15:09)

Ahoj Přemku, čtu si tady...Ahoj Haní
Tak jsem si přečetla tvůj příspěvek.Já jsem také po operaci bederní páteře a mám udělanou stabilizaci měla jsem degenerovanou plotýnku tak mi dávali titanovou 4 šrouby a2 rozpěrky a jěště jsem měla výřes plotýnky tak to mi také odstranili a to mi šlo do nohy.Bylo to hrozné rok a půl jsem trpěla a dotoho jsem dostala jěště boreliozu 2 stupně,měla jsem napadený nervy a svaly v noze,no hrůza!!! Chci se tě zeptat jak se cítíš po půl roce a jak ti se začátku bylo já měla komplikace po týdnu mi pustili domu a za 2 dny mi vezli v bolestech nazpět.mysleli si,že se to uvolnilo a ,že půjdu na operaci,tak rychle CT tak naštěstí to tam drželo,měla jsem tam otok a hematom tak jsem bylo 10 dni na kapačkách ale stále nic moc.Ale pustili mi domů tak jsem došla jen na záchod a zpět do postele,pak jsem udělala jedno kolečko po bytě pak druhé a to za ruce přítele bylo to hrozné ale teď se to už lepší,jezdím na rehabilitaci do Prahy ne Homolku tam mi i operovali.
Tak pa a napiš mi něco o sobě jak ti to probíhalo.Přeju ti ať se ti to lepší a je ti stále lépe a lépe.
pa Stáňa

Reklama

Přidat komentář