Reklama

operace páteřní ploténky

Pavla (So, 31. 10. 2009 - 17:10)

ahoj, já jsem od Vyškova,ale...Ahojky Markéto, Taky mě ta noha zlobí...ale jak kdy...Já budu mít teď v úterý měsíc od operace...Je ještě brzy, abych dělala závěry...
Ty smíš sedět?? To já mám zakázáno, vyjímka je WC a to ještě velmi opatrně...
Jinak, jak už jsem dnasla psala..trochu jsem to přehnala, a cítím i záda...není téo bolest, ale vím o nich...Děsím se, co bude v noci...snad to bude v pohodě...

Linetka (So, 31. 10. 2009 - 17:10)

Ahojda,
po delší době jsem se rozhodla přidat se zase mezi přispěvatele:-)
Já, ač po operaci teprve v květnu, se cítím dobře. Jen mi trochu dělá problém ležení na zádech, to mi jde velká bolest do nohy a nevím proč, když jinak mě noha skoro nebolí:(
V práci to zvládám docela dobře, i když dlouhé sezení je znát...
Všem vám přeji co nejméně bolesti a co nejvíce odhodlání svoje starosti řešit:-)

A nezapomínejte cvičit, cvičit, cvičit, cvičit, cvičit, cvičit, cvičit, cvičit....
Linetka

Markéta pro Pav (So, 31. 10. 2009 - 16:10)

ahoj, já jsem od Vyškova,ale do Hodonína to mám nejblíž.už mě je celkem dobře,akorát ta noha zlobí.Nic moc zatím nedělám jen doma na zahrádku si zatím netrufnu to musí zvládat manžel.Ajak dlouho máš po operaci ty?

Pavla (So, 31. 10. 2009 - 16:10)

Markét, to je náhodička...já jsem taky od Hodonína...no ale do lázní bych chtěla asi do Karviné a nebo do Třeboně.... Jak se citíš teď, 2 měsíce od operace??
Já bych řekla za sebe, že je mě líp, ale dneska jsem to asi přehnala, dopolede jsem uklízela a vařila a odpoledne jsem něco málo na zahrádce...ale tam jsem spíš dirigovala dceru....Mě se to vymstí...sotva se mě trochu uleví, tak to nevydržím a něco jdu dělat..Trochu mě ta noha bolí, tak už dneska nic nedělám...
Monči...držím palečky, at je Ti fajn....
Stáni, jak se cítíš Ty??

Eva ( z května (So, 31. 10. 2009 - 01:10)

Omlouvám se, výše uvedené má být pro Stáňu.

Eva ( z května (So, 31. 10. 2009 - 01:10)

Ahojky,tak tady čtu,že tě...Ahoj,tak to jsem úplný břídil,já začínám teprve 5. měsíc na neschopence. Zatím mi jen odstraňovali úlomky. Před operací mi Dr. říkal, že se nejspíš nevyhnu ještě jedné na znovu vyčištění a pak další na odstranění zbytku plotýnky ( jestli s náhradou nebo bez netuším). Nicméně já měla za to , že se bavíme v horizontu několika let a ne pár měsíců.Celý měsíc po operaci mi bylo dobře, krásně se chodilo a celkově to bylo v pohodě,tak o to je to asi teď horší,že člověk měl malou naději,kterou už zase nemá a představa další operace, je jak zlý sen.

Monika pro Stán (Pá, 30. 10. 2009 - 16:10)

Ahojky,taky mám udělanou...Ahojky,dík za podporu,v neděli nastupuji,tak potom se ozvu.Už se těším na ten krční límec.Taky jsem z jižní moravy.Holky držte se a at už máte po bolesti!!!papa

Markéta pro Stá (Pá, 30. 10. 2009 - 13:10)

ahoj já má odstraněný výhřez bez stabilizace,tet 9 to bude 2 měsíce co jsem po operaci jsem z jížní moravy operovali mě v Brně.Lázně mám nejblíž v Hodoníně.

pro Evu od Stáň (Pá, 30. 10. 2009 - 13:10)

Můžu se zeptat, co vám lékaři...Ahojky,tak tady čtu,že tě operoval dr.crobok.Mě operoval také a jěště smím ošetřujícím dr. Raefem.Budu už půl roku po operaci a stále to také není ono,bolí to okoo šroubů,mám udělanou stabilizaci bederní páteře,Dávali mi titanovou plotýnku a mám 4šrouby a 2 rozpěrky a jěště mi odsrtanovali výřež plotýnky,a stále nejsem fit.mě řekli,že mě nikdo nezaručí,že mě to pomůže aže je vše na dlouho,že člověk musí být trpěliví,ono se jim to říká viď?A co dělali přesně tobě a kdý jsi měla poslední operaci.Já už jsem dva roky doma,no hrůza.Také tě chápu jak ti musí být.Přeji dni bez bolesti a ať se to zlepší.jak tam píšeš,že půjdeš hyázu to myslíš opstřik pod CT na tom jsem byla dvakrát jednou do kořene ještě před operaci a pak po operaci do esíčka.
Tak pa a opartuj se a dni bez bolesti
pa Stáňa

pro Manču od St (Pá, 30. 10. 2009 - 13:10)

Zdravím, tak aspoň už víš na...Ahojky,taky mám udělanou stabilizaci ale bederní páteře a mám tak náhradu titanovou plotýnku 4šrouby a2 rozpěrky tak budeš mít asi něco podobného,vyděla jsem to jak to vypadá.Budu ti moc držet palečky a hlavně aby ti to pomohlo,Brno je také dobré na operace.
pa Stáňa

pro Hynuse od S (Pá, 30. 10. 2009 - 13:10)

tak konkrétně jsou to plotny...Ahojky,tak jsem si přečetla tvojí diagnozu.To je mi divné,že ti je vyndají a nebudou dávat náhradu,dávají titanové plotýnky a ty jsou na pořád i když si mladý.To máš pravdu,že je to drahé,četla jsem ,že moje bederní operace ta stabilizace stojí 60tisíc a co máš ještě o kolo a krční 90tisíc, jo není to nic laciného a le když to člověk potřebuje tak se nedá nic jiného dělat.A kde tě budou operovat.A kdý jdeš na konzultaci.
Budem ti držet palečky.Pa Stáňa

pro Pavlu od St (Pá, 30. 10. 2009 - 12:10)

Stáni, úplně Tvé otrávení...Ahojky,to máš naprostou pravdu,že je to strašná otrava ale co naděláme,hlavně aby jsme byli zdravé a mohli si užívat života na plno a chodit i do práce,jinak je to už na hlavu.stále na něco čekáš,že přijde ten zázraka a ráno se probudím a budu fit,ale stále to nepřichází,musím být asi víc trpělivá.Přectavovala jsem si to upně jinač,že to půjde rychle.Jak píšeš,že vstáváš na kolenouch tak to asi jinak u tebe nejde,když máš nizkou postel,já dva 2 dny něž mě přivezli tu postel,také tak vstávala,jinak to nešlo,pak mě přítel svedal.Ale už se sni v listopadu musím rozloučit,měla jsem jí na půl roku,je to škoda zvykla jsem si na ní.Snad ti to neublíží,hlavně opatrně a pomalu. Já pojedu do lázní asi v únoru a to bude 9 měsícu po operaci ale ti bys pohla po půl roce jet.Kde tě v Praze operovali,jak si psala,že tam jedeš na kontrolu. Tak ,že jsi z Moravy jak jsem pochopila.
Tak se opartuj a dávej na sebe pozor a přeji dny bez bolesti.pa Stáňa

pro Kamilu od S (Pá, 30. 10. 2009 - 12:10)

Ahoj ve spolek,holky Stáni a...Ahoj Kamčo
No uvidíš jetli ti to půjde,mě to šlo.Ale nechápu proč to nejde přeposlat e-mailem to je divné.Tak co,už jsi doma od holek,jak se tam mají a jak jím to pomáhá,přála bych jím aby byli potom fit.Já psala Pavle,že já mám půjčenou zdravotní postel ale už jedom do listopadu
tak pak se zase budu učit lézti jinak,bude to zase změna.Ale Pavle to jinak nejde,já něž jsem měla tu postel tak jsem to taky tak dělala,že jsem šla na břicho a pak na kolena a přítel mě svedal pak mi za 2 dny jí přivezli.
Tak pa a opatruj se Stáňa a pak dej vědět co holky.

pro Markétu od (Pá, 30. 10. 2009 - 12:10)

Dobrý den, tak jsem byla na...Ahoj Markét
Nevím proč mi vykáš?Já ti to říkala,že máš na ně nárok.Jak si dlouho po operaci¨ a co ti vůbec dělali,možná,že jsi to psala ale já to zapoměla.A odkud si a kam se chystáš do lázní.Já pojedu asi v únoru po 9 měsícich jdu na kontrolu v prosinci a pak mi napíšou lázně ale já pojedu tady kousek od domova,jsou to Mšené lázně pojedu si to tam zařídit sama až budu mít poukaz.pa Stáňa

Markéta pro Pav (Čt, 29. 10. 2009 - 18:10)

půl roku po operaci,na vyšetření jsem nebyla, jen mě prohlížel a bolest v noze přetrvává,tak řekl že ten fragment není ještě zhojen.

pavla (Čt, 29. 10. 2009 - 18:10)

Ahoj Pavlí
Jak píšeš abys mě...Stáni, úplně Tvé otrávení chápu, jsi už dlouho po operaci a pokud to není úplně ok, tak se není čemu divit...Ale buď ráda, že máš někoho u sebe, kdo Tě podrží....Já jsem na to sama, no, co se dá dělat.... Stáni, myslíš, že můžu klečet? Markétko, to znamená, že za jak dlouho od operace pojedeš do lázní? A byla jsi ještě na nějakém vyšetření nebo podle čeho poznali, že to nemáš zahojené?

od Markéty pro (Čt, 29. 10. 2009 - 17:10)

Dobrý den, tak jsem byla na kontrole,tam kde mě operovali.Ptala jsem se na ty lázně a doktor říkal,že na ně nárok mám.Za 3 měsíce tam mám jít znovu na kontrolu není to ještě zhojené a do té doby se mám rozmyslet a on by mě je potom napsal.

Monika pro Hany (Čt, 29. 10. 2009 - 17:10)

tak konkrétně jsou to plotny...Zdravím,jestli jsem to pochopila dobře,tak těch vyjetých plotýnek tam máš víc.Já mám zatím jenom jednu,tak ji vydělají a dají tam nějakou náhradu.Jakou má životnost,to mi nikdo neřekl,myslím,že oni sami neví.Doktor mi slíbil,že za čtyři měsíce budu fit,nějak tomu ale přestávám věřit,jak tady čtu příběhy holek co mají po operaci.papa a zdravím všechny....

Markéta Machačo (Čt, 29. 10. 2009 - 15:10)

Zdravím Vás.Mám bolesti...Byla jsem u dr a ten mi pověděl,že mám vyřízlou plotýnku.Noha mě bolí,brní no je to strašně nepříjemné.Skoro ji necítím.....Chtěla bych se zeptat jestli budu muset jít na operaci nebo jestli můžu ochrnout??Děkuji za vaše odpovědi...

pro Pavlu od St (Čt, 29. 10. 2009 - 14:10)

Ahojky Stáni..Tam mě je...Ahoj Pavlí
Jak píšeš abys mě neomezovala můj život,tak mě nezatěžuješ!!!jsem ráda když si také mužu s někým psát,to už nepiš taková slova jů?A ta zahrada počká,hlavně neblbni nic nedělej,ještě si něco uděláš?
Já vstávám přes bok a pak si sednu ale má půjčenou zdravotný postel tak jsem vysoko tak se mi dobře vstává,ale donedávna jsem vstávala přes břicho,tak nás to učili v nemocnici nabřicho pak dát jednu nohu dolů a pomalu vstávata ale ti jinak asi nemůžeš když máš nízkou postel tak buď přes břicho a a na ty kolena,a stějně si nesmíš ještě sednout,tak jinak to nejde u nebe.A v autě já také jedím,že mám trochu zklopenou sedačku.Já jsem také od února rozvedená a stále se soudíme,dělá mi samé na schváli tak vím co to je za nervy a to by měl člověk mít klik,to mu také na všem nepřidá.Jěště,že mám hodného přítele,je to moje zlatíčko,celou dobu se o mě stará,jsem za to moc vděčná a ráda,že ho mám,ten mi dává chuď do života.tak se opatruj a dávej na sebe pozor,raději odpočívej a nic nedělej si brzy po operaci.já už jsem také ze všehootrávená,nic mě nebaví.
papa a hezký zbytek dne Stáňa

Reklama

Přidat komentář