Reklama

porod doma - reakce !!!

mary (Ne, 2. 11. 2008 - 15:11)

už mám vnoučata, takže rodit se už nechystám, ale tahle diskuse mě nutí vzpomínat, jak jsem rodila já. Mám hodně dětí, tak i mnoho zkušeností. 3x jsem rodila ve Strakonicích, na přelomu 80. let. Porodnice super, sestry super, doktoři taky super. Všechy 3 děti jsem měla u sebe hned od porodu. Ještě když jsem ležela na sále, měla jsem je vedle sebe v inkubátoru, na pokoj nás odváželi společně. Dětičky nám nikam neodnášely, když bylo něco potřeba, sestřička velice ochotně poradila. Jistě, byla to doba, kdy nesměly návštěvy dál na oddělení. Všechny 3 porody byly zahájeny odtokem plodové vody v termínu, takže to bylo vždy k porodu. Porody postupovaly OK, nebylo potřeba žádné medikace. Epiduáry se nedělaly, porody vleže, jinak se nerodilo. Zaráží mě, že dnes, při podpoře všeho přorozeného, je ještě porodnice, kdy by dětičky nebyly na pokoji s maminkou. Možná, že i porodníci jsou unaveni z různých porodních plánů, dul a jiných přání rodiček, které možná ani nevědí, co vyžadují. Jim to určitě přidělává práci a ve finále odpovědnost za porod má lékař,tak to musí být on, kdo se v tu chvíli rozhodne, ale neinformovatnost maminky nebo doprovodu mu přidělává práci v tom, že třeba vyžadují něco, co není ku prospěchu mamince nebo děťátku. Mám na mysli oxytocin, nástřih hráze, klystýr.... Uričtě nikdo z porod vedoucích by neindikoval nic, co by nebylo nutné.

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 14:11)

Petra jméno mé..:-)

Natura (Ne, 2. 11. 2008 - 13:11)

Ale jak Tě poznáme, že jsi to Ty?

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 13:11)

Určitě dám pak vědět jaké to tam bylo.

Natura (Ne, 2. 11. 2008 - 13:11)

Ano, porod hodně podobný tomu přirozenému už hodně porodnic umožňuje. To je pravda. A je to moc dobře.
Snad i to co slíbí nakonec dodrží...možná by bylo zajímavé, kdyby tu někdo napsal jak rodil v takové porodnici, je to dobrý kompromis. Do toho bych i šla.
Ale ono je to jako všude, hlavně o lidech, ne o porodnici, jak se k vám chovají, co si k vám dovolí, jak s vámi jednají.
Ta "moje" porodnice se totiž taky honosila názvem "Baby friendly"...

Přeji všem hezké zážitky z porodu a zdravé děti.

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 13:11)

Těch anonymů je tu víc,já bych nikomu tohle nepřála

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 13:11)

No myslím,že v dnešní době je dost porodnic které tohle umožňují.V té do které se chystám je i možnost trávit první dobu porodní ve vaku,na míči,ve vaně,volně se pohybovat a u porodu si sama zvolit polohu která mi bude vyhovovat.A když někdo chce rodit přirozeně v porodnici,nějákých 50kam by mu nemělo vadit.Já to mám taky 30kam od svého bydliště

Natura (Ne, 2. 11. 2008 - 13:11)

Píšu pouze své zážitky a zkušenosti. Nic víc.
kdo má jiné, ať píše jiné. Já mám takové, nebudu si tedy vymýšlet co není pravda.
Nikoho nestraším.
pokud mi, anonyme přeješ postižené dítě, pak se Tvé přání splnilo (máš radost?), a narodilo se mi-představ si-v porodnici. postižené není geneticky, ale stalo se to právě nesprávným vedením porodu, to je to, co tu celou dobu tvrdím, ale mluvím za sebe, a nikomu domácí porody nevnucuji.

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 13:11)

Wyckyy, a proč tu ostatní píšou šílenosti o porodu doma, které se stávají jen minimálně? Když se tu má psát o rizicích porodu doma, mělo by se psát i o rizicích porodů v porodnici. Správně se rozhodnout můžeš, jen když má objektivní informace. Tady nejde o žádné děsení, když chci jít rodit do porodnice, měla bych vědět, že ani porodnice mi 100% nezaručí zdravé dítě.

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 13:11)

Ne všechny porodnice tohle umožňují. A ne každý má možnost jet do porodnice vzdálené třeba 50 km.
Hlavně že vy jste ti tolerantní, kteří jsou schopni příjmout jiný názor, že? :-)
Ženy ohrožují své děti různými způsoby. Tím jak v těhotenství žijou a stravují se, tím jak se stravují při kojení, tím, jakou stravu pro dítě zvolí, tím, jak ho hlídají. Dokonce své dítě mohou beztrestně zabít, když se v těhotenství rozhodnou pro potrat. Tak proč je porod okamžik, o kterém najednou matka rozhodovat nemůže?

wyckyy (Ne, 2. 11. 2008 - 13:11)

Nevím Naturo pro koho je tahle diskuse o porodech tedy určená,když né pro těhotné které to co nevidět čeká.Ale určitě od téhle diskuse čekají dozvědět se něco o porodu doma,místo toho tu akorát shazujete nemocnice a píšete o šílenosti které se stávají jen minimálně tak,jako by to bylo pravidlo a děsíte ženské dřív,než si tím vůbec sami projdou,což mi příjde opravdu hnusné.

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 13:11)

Naturo a kde jsi vzala,že dítě dva dny neuvidíš a že mu dávají umělé mléko?Meleš tu úplné nesmysly!Dítě má matka už během těch 2 hodin po porodu na sále vedle sebe a přikládají ho i k prsu!A teď jsou nemocnice i tak vybavené,že máš dítě u sebe na pokoji a staráš se o něj sama po celou dobu v porodnici.Teď jsi mě přesvědčila o tom,že víš hovno a popuzuješ lidi proti nemocnici a doktorům

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 12:11)

Takový slepice by měli povině sterilizovat aby nemohly ohrožovat děti!!!!!!!!!!!!!

__utma=48467763 (Ne, 2. 11. 2008 - 12:11)

Jseš holt Slepice s velkým S a ten tvůj slepičí mozeček není schopen pochopit jakým spůsobem ohrožuješ nejen sebe ale konečně ty si třeba chcípni ale ohrožuješ zdraví a život toho dítěte. Nejhorší je, že do toho tvého slepičího mozečku odmítaš cokoli připustit. Ale každýmu co si zaslouží, chceš to tak si to měj a pak až tady budeš brečet, že máš poškozené dítě tak si tě vychutnám.

Natura (Ne, 2. 11. 2008 - 12:11)

Tak mě zabte! Chci rodit doma, protože nechci zažít to, co jsem v porodnici zažila. nechci, aby do mě pumpovali oxytocin a dolzin, a ostatní sračky, nechci, aby mi vzali dítě a neukázali dva dny. nechci aby mi ho dokrmovali umělým mlékem a já své musela vylívat do umyvadla, už tohle nikdy nechci zažít.
Ale nikomu nevnucuji, že to, jak jsem se rozhodla, je dobré pro všechny, nikoho doma rodit nenutím.
Kumu vadí, že chci rozhodovat o svém těle a svém dítěti sama, že už odmítám být soukolím v porodnické masové "výrobně dětí"? Komu tím škodím?
Proto jsem neinteligentní a blbka, že jsem pochopila, co prožívá dítě při porodu a jaké následky to v něm zanechá?
Nikomu nic nenutím, roďte si kde chcete, ale prosím, dopřejte stejné rozhodování o sobě i mně.
Děkuji.

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 11:11)

A stále nechápu, proč vám vadí porod doma. Vás k němu někdo nutí?

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 11:11)

Pro 2. 11. 2008 10:50:04, jako splašená slepice se chováš spíš ty, proč by se mělo dítě přidusit? Respektive, proč v nemocnici není přidušení problém a doma ano?

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 11:11)

Anonyme, co je protiprávní? Rodit doma?

I když odpůrci porodů doma nechtějí slyšet statistiky, tak se tu najednou ohání statistikou nejnižší novorozenecké úmrtnosti. Možná by to ale chtělo se na tu statistiku podívat v širších souvislostech. V ČR totiž máme několikánásobně vyšší počet potratů ve vysokém stupni těhotenství, z důvodů vývojových vad. Vzhledem k tomuto číslu, bychom tu novorozeneckou úmrtnost měli mít několikanásobně nižší, když se u nás ty problémové těhotenství ukončují. To ale nemáme, ta úmrtnost je jen o pár desetin nižší. Takže zas tak úspěšná rozhodně není.

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 10:11)

To je jenom splašená slepice co si nevidí ani na konec zobáku .Až bude mít postižené dítě proto, že se ji přidusilo tak bude jinak kdákat a pak na koho to asi bude svádět na kominíka ???

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 08:11)

No Naturo myslela jsem,že jseš inteligentní,ale jsi vážně prdlá!

Reklama

Přidat komentář