Reklama

porod doma - reakce !!!

Návštěvník (St, 5. 11. 2008 - 20:11)

souhlas, většina je chytrá až potom, když je ale postavená do situaci rozhodnout se teď hned, tak neví. nejtěžší je unést důsledky svého špatného rozhodnutí, ať je jakékoliv. trošku bych doktorům věřila, mohu si leccos nastudovat, ale chybí ta zkušenost lékařů, která je nesdělitelná.

Návštěvník (St, 5. 11. 2008 - 20:11)

Kdyby se ale neco stalo,měla by si za to taky nést následky!

Návštěvník (St, 5. 11. 2008 - 20:11)

Kdyz ma matka v tehotenstvi pravo rozhodovat o zivote ci smrti nenarozeneho ditete, proc toto pravo ztraci v pripade porodu?

Návštěvník (St, 5. 11. 2008 - 19:11)

Proč myslíš?

Návštěvník (St, 5. 11. 2008 - 18:11)

Myslím,že riskujete své, i dítěte, jak zdraví, tak život.

Marek (St, 5. 11. 2008 - 18:11)

Hlavni slovo rozhodnuti bych nechal na partnerce. Ono je to diskutabilni, potize prijdou a nevite jak a pak kazda vterina je draha. Ale kdyz uz v nemocnici, tak chci byt u porodu abych vedel co s ni delaj a zjistim si, co kdy je potreba a aby do ni pichali nejake sracky, kdyz by to nebylo nezbytne?
Ja tiky doktorum v nemocnici ziju, ale nevidim, pry mi zapomeli prikryt oci a zjistili to po 3. tydnech, takze mi spalili sitnici a co s tim zmuzu nic. Nebo co zamena deti? Tohle doma by se nestalo :D.

Návštěvník (Út, 4. 11. 2008 - 18:11)

pro 4. 11. 2008 13:53:39, kde se natura pouští do ženských, které chtějí rodit v porodnici? Nebo kdokoliv jiný? Zatím se tady lidé strefují jen do těch, které obhajují právo volby. A ne argumentama, ale nadávkama. Já zase doufám, že neporodíš někoho tak netolerantního, jako jsi ty.
Anno, tady se rozčilují podle odpůrci porodů doma? A proč? Nutí je někdo do toho?
Pro 4. 11. 2008 17:00:28, na nic lepšího se nezmůžeš?

Návštěvník (Út, 4. 11. 2008 - 17:11)

To je zase inteligence.
Naturo, fakt, běž pryč, tady házíš perly sviním.

No právě (Út, 4. 11. 2008 - 17:11)

tak už drž hubu!!

Natura (Út, 4. 11. 2008 - 16:11)

Pro anonyma:
nepouštím se do ženských, co chtějí rodit v nemocnici. Je vidět, že jsi nečetl mé příspěvky.
jen obhajuji právo na svůj názor, kterým nikomu neubližuji a nikomu nic nenutím. Nechápu, proč mi to tu každý vnucuje, že někoho chci přesvědčovat. Nechci. napsala jsem svůj názor a své zkušenosti a oproti některým ostatním nikomu nenadávám ani je neobviňuji.
Opravdu sem na diskusi nepatřím. škoda slov.

Anna (Út, 4. 11. 2008 - 16:11)

Proč se tady rozčilujete? Jestli chcete rodit doma, je to vaše riziko a opatřete si potřebné informace. Bojíte se porodnice? Ale tam to není nic, co byste nezvládly a ještě máte klid, že vás nepovezou krvavou s miminem u prsu na úrazovku.

Naturo (Út, 4. 11. 2008 - 13:11)

to bude vážně nejlepší, když už nebudeš nikdy rodit, abys nezaplavovala svět takovýma blbama, jako jsi sama. Nedokázala jsem přečíst všechny tvoje bláboly, ale přirovnávat porod k souloži nebo stolici svědčí o tom, že máš velkej problém někde úplně jinde. A taky nevím proč se pouštíš do ženských, které chtějí svěřit vedení porodu do rukou odborných lékařů. U nás taky nedávno porodila jedna patnáctiletá cikánka ve sklepě, bez pomoci..och bože , není nic přirozenějšího a krásnějšího. Jsi fakt tele a lituju tvoje děti.

Natura (Po, 3. 11. 2008 - 16:11)

pro anonymní 15:03:02
Děkuji, já už se rodit nechystám. Mám "splněno". :o) Ale nikdy neříkám nikdy...

Bel (Čt, 6. 11. 2008 - 10:11)

Dano, které komplikace máš na mysli?
Jano, jestli s tebou PA a lékař byli celou dobu porodu, tak jsi byla asi prominentní pacient. V jiných porodnicích se totiž na rodičku příjde PA podívaj jednou za půl hodiny. Co by se stalo, kdyby zrovna v tu chvíli přestalo srdce fungovat? Čí by to byla chyba? Mmch, v jaké poloze jsi rodila, jak často jsi byla připojena na monitor?

Natura (Čt, 6. 11. 2008 - 10:11)

Jenže mé děti nemají jen LMD, hyperaktivitu, hypoaktivitu a dyslexii,dysgrafii, ale také jedno má enurézu, emocionální labilitu, která se do 6 let projevovala nekontrolovaným zvracením při jekémkoliv stresu, a druhé Tourettův syndrom, atd.
Ne není to úplně všechno porodem (až na ten TS, ten ano, z 99%, což uznal i neurolog, když poznal, jak probíhal), je tam jinak více vlivů. Stres, strava, živ. prostředí, jistě.
Např. nevyrovnaná emocionalita jednoho z mých dětí zjevně pramení ze stresu v těhotenství, který ale bohužel způsobili doktoři (a všemožná "preventivní vyšetření), kteří mě nutili do potratu ve 26. TT, pro podezření na těžkou genetickou poruchu, kterou ale dítě vůbec nemělo. Několik měsíců stresu se na nervech dítěte podepsat musí, to už ví i doktoři. Ale nějak jim nedochází, že tím stresorem bývají často jejich "preventivní" postupy.
Myslet si můžeš co chceš. Neobviňuji už nikoho, já s těmi dětmi musím žít a pokusit se z nich vychovat samostatně žijící lidi, beru to jako součást mého pobytu tady na Zemi. Ale mlčet a lhát nebudu. To ne.

Natura je (Po, 3. 11. 2008 - 15:11)

hloupá husa!

Natura je (Po, 3. 11. 2008 - 15:11)

hloupá husa!

Návštěvník (Po, 3. 11. 2008 - 15:11)

Natura, psala jsi, že bys chtěla rodit doma. Zajdi se podívat na www.rodina.cz, je tam diskuze porod doma (možná už znáš). Je tam spousta holek, které už porod doma mají za sebou, kdybys potřebovala nějakou radu, určitě ti pomůžou.

mary (Ne, 2. 11. 2008 - 20:11)

tak to mě přímo děsí. Mne nastřihovali vždycky, pravda, že se mě nikdo neptal. Měla jsem u porodu mediky, byl jich celý roj, já byla mladá pěkná holka, nohy do praku a proti mne vějíř mediků. Tenkrát se žádný souhlad nevyžadoval, byla jiná doba. Doktor jim říkal, že se musí hlídat hráz, pokud je jako šunka, tak je to dobrý, ale jak je mramor, musí se stříhat. U mne říkal šunka, šunka, šunka, mramor a stříhám. Pravda je, že jak mě nastřih, tak bylo porozeno. Nic mi nepíchali, asi už tenkrát šetřili. Po porodu mě máčkli na břicho a odloučila se placenta a bylo. Všechny porody jsem měla zahájené prasklou plodovou vodou, tedy přírodně, bez zásahu. Byla jsem se švagrovou u porodu, ležela skoro týden na vyvolávání, kapačky, pak nějaké čípky a pak jí něco zaváděli do dělohy, vím, že trpěla jak zvíře, nikdo mi nevymluví, že to bylo z toho vyvolání. Já jsem na hekárně seděla se sestřičkou, ani na okamžik mě nespustila z očí a povídaly jsme si. Dokonce jsem jí začínala na pletení na 4 jehlice, tenkrát se pletly tak ponožky, vidíte, že jsem skutečně pamětnice. Ty moje bolesti nebyly nesnesitelné, dokonce mě sestra povzbuzovala, že každou další bolestí se blížím k porodu a měla jsem pocit, že mi fandí. Otírala mi čelo, otírala mi rty, že napít mi dát nemůže. Pokud se v porodnicích skutečně děje to, co je popsáno v příspěvku přede mnou, je to prasárna. Moje švagrová má jen jedno dítě a nemohla pochopit, jak to, že my jich máme tolik, jak jsem to mohla vůbec přežít. Epidurál bych si nikdy nedala, měla jsem na epidurálu operovaný koleno a bylo to strašný. Sice mě nebolelo koleno, ale musela jsem ležet 24 hodin jen na zádech a stejně se mi to vrazilo do hlavy a to byla fakt bolest, jakou jsem ještě nezažila. Migréna byla proti tomu slabý odvar. To bych radši polosedaci, abych si nic nepamatovala, ale pokud je porod dobře vedený a připravený, tak není třeba bolest tlumit. Alespoň je to moje zkušenost.

Návštěvník (Ne, 2. 11. 2008 - 16:11)

Mary, tak to jsi měla super, taky mě udivuje, že to, co fungovalo před mnoha lety, nemůže dnes. Ale opravdu dnes ne každá porodnice nechává dítě po porodu s matkou. Tvrdí, že dítě musí prohlédnout na dětském a na několi hodin ho odnesou.
Píšeš, že neinformované maminky vyžadují zásahy, které nejsou ku prospěchu a určitě by je nikdo neindikoval. Bohužel tě musím zklamat, ale spousta žen zrovna tyhle zásahy nechce, ale jsou na nich provedeny bez dotazu, případně je jim řečeno, že jsou nutné, nebo povinné, nebo lživými informacemi přesvědčí k maminku k souhlasu. Pro pobavení kopíruji několik informací, které se podávají stále v porodnicích:

...nastrih je nutny, kvuli problemum s mocovym mechyrem, inkontinenci apod. Prvorodicky vzdycky, druho obvykle... No vite, jaka se dnes rodi mimina, velika, pres 4kg!!! To zadna prvorodicka nevytlaci!...
...epidural, jasne, neplati se, no v Praze snad uz nikdo bez epi ani nerodi...
...epi ma nevyhody, to vite, kdyz ty maminky to neboli, tak se jim nechce ani moc tlacit, ale my jim pomuzeme, mame oxytocin...
...No a až si budete myslet že ty bolesti už nemůžete zvládnout jak jsou silné, tak vám napíchneme oxi, abyste věděly že jsou ještě silnější bolesti. Ale je lepší pár hodin hodně silných bolestí, to vydržíte líp, než abyste tu jen tak přirozeně hekala půl dne.

Reklama

Přidat komentář