Reklama

operace páteřní ploténky

Otami (Ne, 15. 11. 2009 - 17:11)

Nevím, co mám dělat. V srpnu jsem se začala léčit s páteří a necitlivými prsty u nohou u ortopeda. Ten dodnes tvrdí, že je páteř v pořádku. Před rokem mě páteř bolela tak, že jsem nedošla ani na záchod. 3 měsíce jsem ležela doma, píchala si sama injekce a jiný ortoped mi dával opichy. Když jsem chtěla, aby mě hospitalizovali, řekli mi, že mi vlastně nic není. Že si to mám nějak zařídit. Teď jsem čekala na CT téměř dva měsíce a na EMR 2 měsíce. K neurologovi mám příjít v lednu po rehabilitacích. Nějak mi ubývá sil i chuti do života.

Jana původní (Ne, 15. 11. 2009 - 16:11)

Otami, nechci ti vlévat negativní zkušenosti, ale já jsem 4 roky po operaci, nervy se neobnovily. Ještě než jsem zůstala coby ležák před operací, zhruba 4 měsíce jsem necítila prsty na levé noze a plosky na obou nohou (hned za prsty). Jenže záda ještě jakžtakž v normě. Vůbec mě nenapadlo, že to spolu souvisí. Pak mi operatér řekl, že ta necitlivost už byla příznak poškozených nervů. Jak už jsem psala dříve, naučila jsem se s tím žít, zvykla jsem si. Dnes mám takhle postiženou levou nohu od nártu dolů, kousek necitlivého lýtka zvnějšku, obě plosky. Léky už neberu, bylo jich tehdy moc. Masáže jsou příjemné, dělám si je i sama, ale nějaké větší zlepšení už nečekám. Toť moje zkušenost.

Otami (So, 14. 11. 2009 - 23:11)

Včera jsem byla na magnetické rezonanci nožky. Je špatně pohyblivá a prsty necitlivé. Dozvěděla jsem se, že nohu od kotníku dolů mám již na 90% ochrnutou, ale lýtkové a stehení svaly to utáhnou. Až mi ochrne na 100%, budu se muset trochu více snažit. Operace by mi možná trochu pomohla, ale bolestí mě nezbaví. Nervy jsou prý v čudu. Nerozumím tomu, ale přiklonila jsem se zatím ke konzervativní léčbě. Rehabilitace, léky a přemýšlím nad panem Šlechtou. Nemáte někdo zkušenost? http://masaze-slechta.webnode.cz/ Děkuji a přeji příjemnou neděli. U nás právě začalo lejt jako z konve. Dnes nemám ani bolesti.

Jana (So, 14. 11. 2009 - 21:11)

Ahojik Janí,neboj vše dopadne...Děkuji Stáňo za povzbudivá slova.Vše se dovím v pondělí na Homolce.Docházela jsem na Bulovku a ta konzultovala můj nález s Homolkou.Hezký zbytek večera.Jana

pro Pavlu od St (So, 14. 11. 2009 - 17:11)

Jani, omlouvám se, já Tě na...Ahoj Pavlí
Nezlob se,že jsem neodepsala,ale nebyl nějak čas.To mě moc mrzí,že tě to tak začlo zlobit.Mě je 2dny trochu lépe ale na jak dlouho.Tak hezky lež avůbec necvič.
Bedu ti držet palečky ,abys to v pondělí tu cestu přežila a pak se ozvi co ti řekli.Pa myslím na tebe Stáňa

pro Janu od Stá (So, 14. 11. 2009 - 17:11)

Děkuji Stáňo za...Ahojik Janí,neboj vše dopadne dobře.Já vstávala hned druhý den po operaci.Já byla 1 den na jipce a pak mě dali na normální pokoj.Bude tě učít rehabilitační každý den cviky.Tak ti budu držet palečky a myslet na tebe.Až budeš moc tak se ozvi jak ti to dopadlo.A co ti budou vůbec dělat.Den předem ti řeknou kdo tě bude operovat.Tak pa a zlom vaz jsem s tebou.Stáňa

Hanka Ch. (So, 14. 11. 2009 - 10:11)

Ahoj Pavli, v lázních jsem byla půl roku od operace. Byla jsem v Karviné, v rehabilitačním sanatoriu a vřele doporučuji. Je to tam vše pod jednou střechou, nikam nemusíš přecházet, příjemný personál, já byla spokojená i s procedurama ( masáže, rašelina, indiv. tělocvik, cvičení na balonech, vodní aerobik, jodobromová koupel, elektrika, skotský střik)

Pavla (So, 14. 11. 2009 - 09:11)

V pondělí mne čeká ta operace...Jani, omlouvám se, já Tě na tu operaci posílala už v pátek..jsem to popletla, tak se omlouvám..Vůbec se neboj, po operaci se budeš cítit jako znovuzrozená..aspoň já se tak cítila. Doma to v poslední době bylo horší, ale dnes se zdá, že to je dobrý...No, jsem 6 týdnů po operaci, tak co bych chtěla za zázrak, že jo? Chce to čas a bude líp..
Hani ch... píšeš, že jsi byla v lázních, za jak dlouho od operace?
Luboši, já byla v nemocnici 14dnů, ale protáhlo se to kvůli vzniklému hematomu, jinak mě chtěli za týden pustit domů. Je to ale rozdílné, každá nemocnice to má jinak....
Zdravím Stáňu...jak je Stáni, je to aspoň trošičku lepší?

Jana (Pá, 13. 11. 2009 - 15:11)

Ahoj všem. Ozývám se po delší...Děkuji Hani za přání.

Hanka P. (Pá, 13. 11. 2009 - 14:11)

6 měs. po operaci L5/S1 (výhřez, rozdrcená plotýnka) – je to super!!!!!!!!! Tímto poděkování Vojenské nemocnici ve Střešovicích! Nyní v podstatě bez bolesti, necitlivé chodidlo a 2 prsty na druhé noze, ale chodím normálně. Dosud jen opatrné protahovací cviky na celou páteř, plavání a rychlá chůze – co to dá. Příští týden se jdu přihlásit do fitka a budu dříííít. Včerejší prognoza na neurologii – za rok si už prý nevzpomenu, že jsem měla nějakou operaci. Tak vám všem, co se na ni chystáte, hlavu vzhůru a držím všechny palce.

Hanka Ch. (Pá, 13. 11. 2009 - 13:11)

Ahoj všem. Ozývám se po delší době, ale pročítám to tady pravidelně :-)Před týdnem jsem se vrátila z lázní. Zatím se teda moc dobře necítím. Začala mi mrtvět levá noha, no a pravá stále mravenčí. Záda mě před lázněma bolela na pravo a teď celá. I když trochu prudčeji otočím hlavou, tak mě projede bolest přes záda do nohy. Tak snad je to jen reakce na záda a brzy bude dobře. Jinak v lázních bylo dobře, krásně jsem si tam odpočala, ale doma je doma, že jo? Manžel i děti to ty 4 týdny zdládli na 1, po návratu maminky obě děti lehly, tak máme veselo...Tak se všichni držte!!!
pro Janu: Jani, taky na Tebe budu myslet a držet pěsti! Neboj, určitě to dobře dopadne, na Homolce jsou machři a v tvém případě určitě čím dřív, tím líp. Uvidíš, že se ti po operaci moc uleví. Já jsem s bolestma přežívala 3/4 roku a operace (šrouby-je mi 33let)byla vysvobození. Už to nikdy nebude jako dřív, ale jak píší holky, člověk přehodnotí některé věci. Chce to pevné nervy a hlavně někoho, komu se můžeš vypovídat.Tak se drž a jak budeš moct , tak napiš

lubos48 (Pá, 13. 11. 2009 - 13:11)

Ahoj Otami, nějak to tady s...Danielo,mě to taky ze začátku nepustilo neb byl příspěvek dlouhy. Tak bud to je zkrátit nebo se zkus nepřihlasovat ale pod stejným nickem můžeš odpovídat (přidat názor).
A jak dlouho si byla pak v nemocnici? Podle toho co mi řekl lékař, tak to vidim na 4 týdny + rehabilitaci.
Hezký den.

lubos48 (Pá, 13. 11. 2009 - 13:11)

V pondělí mne čeká ta operace...jano, díky za typ. Kouknu na net co to je a pak se rozhodnu. ja zatim přešel na Aulin ale je to jen na chvíli. Budu držet pěsti aby to dobře v pondělí dopadlo. Přeji klidný víkend. Luboš

dapat (Pá, 13. 11. 2009 - 13:11)

Ahoj Otami, nějak to tady s tou diskuzí neumím...pořád mi to píše "Váš příspěvek se nepodařilo uložit"..Jsem teď 5týdnů po operaci ploténky v LBC.Jestli potřebuješ vědět víc, napiš na :[email protected] Daniela

Jana (Pá, 13. 11. 2009 - 12:11)

V pondělí mne čeká ta operace na Homolce,víkend bude krušný.Holky děkuji moc za rady...jste skvělé.Luboši mmně doporučili Novalgin, ale bude to driák na žaludek...si myslím.Hezký den.

lubos48 (Pá, 13. 11. 2009 - 11:11)

Krásný den přeju
Jani, držím...Děkuji Pavle i Majke za typ. Ten flamexin je fakt slabý. Brufen mám ten bílý, tak ten snad tolik neničí žaludek. V pondělí jdu ortopedovi a tak si o nějaký lék řeknu (zkusim ten diclofenac). Hlavně to nesmí moc působit na ledviny.
Jo a to křupání v křížové kosti je docela "požitek", hlavně při sedání a pak vleže při změně polohy. Málem jsem ani nedokončil cvičení na fyzioterapii.
Hezký den a pohodový víkend.

Pavla (Pá, 13. 11. 2009 - 10:11)

Krásný den přeju
Jani, držím palečky, možná, že už jsi i po operaci...taki ať je vše OK!!!
Otami, přesně tak, jak psala Majka, musíš se naučit určité věci přehlížet.. Pro mě to bylo taky těžké, jsem docela puntičkář na pořádek a teď tu kolikrát ležím a to, že mám nádobí, neutřený prach..to jako nevidím. Já jsem navíc jen sama s dětmi, takže hodně úkolů je ted na nich...Určitě máš někoho, kdo ti pomůže....Ale moc hraje i psychika, když už se teď stresuješ, že nebudeš moct dělat některé věci, tak to není dobře....Nepůjde to hned, chce to svůj čas....
Majko, Tebe obdivuju...člověk žasne, kolik toho snese a vydrží...Jak se dá vydržet nesedět 3 měsíce??? Já nesedím 6 týdnů a už se nemůžu dočkat...myslím, že mě to tělo bolí z toho ležení..chodit totiž dlouho nevydržím, začne mě táhnout noha...Je to normální, aby mě bolest vystřelovala do nohy, když už mám tu plotýnku vyoperovanou a na nerv by tím pádem nemělo už co tlačit?
Luboši, Ibalgin bych rozhodně nebrala, je všeobecně známé, že pokud jej bereš šasto, poškozuje žaludek...Mě doktorka napsala Diclofenac a nemůžu si jej vynachválit. Brala jsem jej ještě před operací a vůbec to nemuselo být denně...
S tím křupnutím nemám zkušenost...mě jen záda bolívala v křížích..
Stáni, jak je dneska? Já teda trpím už třetí den, nespávám a dnes už jsem si vzala i tabletu od bolesti.. Ještě , že už v pondělí jedu na kontrolu, tak snad mě nějak pomůžou...Všimla jsem si, že se nemůžu ve stoje otočit do prava a začínám se divně kroutit..co myslíš?

Majka (Pá, 13. 11. 2009 - 07:11)

Ahoj Luboši,Flamexin je lék proti bolesti velmi podobný ibalginu.Dává se hodně při bolestech hlavy a migrénách.Já ho brala a je slabý.
Taky přeji hezký den.Tady konečně neprší.

lubos48 (Pá, 13. 11. 2009 - 06:11)

Dobrý a pokud možno bezbolestný den, měl bych na někoho dotaz zda má někdo zkušenosti s lékem Flamexin.Předepsala mi jej prakt. lékařka (k ortopedovi jsem se ještě pro jiný lék nedostal) a mám pocit, že to témeř na bolest nefunguje. Mám sice v rezervě léky, které jsem měl po nehodě ale ty slouží jako má "železná rezerva".
No a pak se chci zeptat zda zná někdo pocit v oblasti křížové kosti nebo kostrče, kdy si človšk sedá a jako by v tom místě křuplo. Ja to mám pokažde když si sedám nebo jdu lehnout, rtg zlomeninu zatim neprokázalo a tak zřejmě je to tou vyhřezlou ploténkou, kdy se asi dotýkají obratle. Děje se mi to od srpna, kdy jsem měl nehodu a páteř dostala pekně zabrat.
Děkuji. A ještě jednou pohodový den.

Jana (Čt, 12. 11. 2009 - 20:11)

Ahoj Jani,tak to máš operaci...Děkuji moc za Vaše odpovědi.Jste skvělé,držte mi palce.

Reklama

Přidat komentář