Reklama

operace páteřní ploténky

Ilča (Út, 8. 12. 2009 - 11:12)

Zdravím všechny, prosím máte někdo zkušenosti s ortopedií v Brně-Bohunicích? 1.2.2010 nastupuji na operaci - výhřez L5/S1 9mm, posunutý obratel, brnění a mravenčení nohy...Jak tak čtu Vaše příspěvky, vidím, že většina z Vás byla na neurologii.Děkuji a hezký den

Pro Radku d Stá (Po, 7. 12. 2009 - 13:12)

Dobrý večer vespolek,chci se...Ahoj Radko
Mě opeovali na Homolce,ale né dr.Prokop ale dr.Raef a Chrobok jsou také specialistí a hodný.jsem 7měsíců po operaci a nejse stále v pořádku,stále mi to bolí.Dávali ě titanovou potýnku plif,měla jsem degenerovanou plotýnku a jěště k tomu výhřez 5mm,tak mi dělali dekomreci mám 4 šrouby a 2 rozpěrky a žádná sláva,řekli mi,že až do roka to trvá něž se to dá dohromady.Teď 16.12.
jedu na kontrolu,tak jsem zvědavá co mi řeknou,že mi to stále bolí.A co našli tobě,jaké máš problémy.
Budu ti držet palečky aby ti vše dopadlo dobře.pa Stáňa

Jana (Po, 7. 12. 2009 - 12:12)

No, mě to definitivně skolilo poté, co jsem přecházela 14 dní nějakou chřipku nebo co. Bylo to první, na co se mě v nemocnici zeptali a dostala jsem kapky - proč jsem nemarodila, v teple si nenahřívala a neopečovávala páteř. Dnes po té zkušenosti bych se tak už nechovala, jenže tehdy by se beze mně firma neobešla... Co dodat? Jak píše Olina, starat se o své tělo co nejlíp.

Olina (Po, 7. 12. 2009 - 11:12)

Pavlo,jakmile je jednou nalez na pateri tak se da predpokladat,ze to nebude jen v jednom miste.Co plotynky chteji je vyziva vnejsí-hodně si maž kůži a i pateř olejem(detsky Aviril) a vnitrni-dostatek tekutin,az 3l denně.To cviženi,které cvicis ted po operaci je jen tak lehké.Až ti lekar povoli poradné posilování svalů na tvorbu korzetu.To je prece jen jiná "makačka".A ještě jednu věc,nenastydnout.Nikdo to nemůže být 100%,ale mnohému se dá předejít.Hodně štěstí.

od Markéty pro (So, 5. 12. 2009 - 15:12)

Ahoj Pavlim, léčiva nebo vitamíny nevím,stím zkušenosti nemá,ale když budeš 3x denně cvičit,tak to hodně pomůže.Jinak jsem ráda,že se ti daří líp já jsem byla na kontrole u obvodního,tak mě řekl jen,že mám přijít zase až za měsíc.

Mirka (So, 5. 12. 2009 - 14:12)

Pro Radku: Mě operoval dr. Prokop, je skvělý a plně mu důvěřuju. Sice má málo času, ale to se dá pochopit.

Pavla pro Marké (Pá, 4. 12. 2009 - 16:12)

Ahojky Markétko..tak jsem o včerejška doma..Sice cesta náročná, ale hlavně, že už jsem doma...
Po operaci mě bylo fakt mizerně, dva dny jsem se nemohla ani hnout..Pak jsem ležela ještě 5 dní, než mě postavili..Od té doby chodím, jsem úplně bez bolestí, tah a křeče v noze zmizely, jen sem tam to někdy malinko ucítím, ale to mě doktorka z rehabilitace vysvětlila, že tělo si tu bolest pamatuje a chce to čas..Oproti ale tomu, co jsem si vytrpěla předtím je to jako nic..
Mám strach to tady vychvalovat, abych to nezakřikla...
Měla bych ale jeden dotaz: V papírech mám napsáno, že mám další tři plotýnky dehydrované, což chápu, jako že jsou připraveny k výhřezu...Dá se tomu nějak zabránit? Myslím léčiva, vitámíny...Protože teď 3x denně cvičím, tak si myslím, že svalový korzet snad vytvořený bude...
Třetí operaci bych totiž už nezvládla

Markéta pro Pav (Čt, 3. 12. 2009 - 15:12)

Ahoj Pavli, jak je po operaci,už jsi se dlouho neozvala,tak dofám,že je to bez komplikací.

Jana (Po, 30. 11. 2009 - 20:11)

Dobrý večer vespolek,chci se...Radko, Dr. Steindler mě operoval v Motole.Velmi vstřícný, super, vyžádal si ještě kromě MR další vyšetření - EMG - tam je vidět, jak funkční jsou nervy. Byla jsemu něj i na pooperačním vyšetření, vždycky vše vysvětlil. Už jsem mu poděkovala a touto cestou musím znovu, postavil mě na nohy po šílených bolestech a dost bezútěšné době, kdy jsem nevěděla, jestli ještě budu chodit. Doporučuji!

Radka (Po, 30. 11. 2009 - 19:11)

Dobrý večer vespolek,chci se zeptat-má někdo zkušenosti s operatérem MUDr.Prokopem z Homolky a s MUDr.Steindlerem z Motola ?
Trpím už půl roku vyzkoušelo se kde co-rehabilitace,PRT několikrát a teď už mě to zase střílí do nohy a noha brní jako po anestezii.Tak mi snad nezbyde nic jiného než podstoupit operaci ploténky.Prosím jestli máte někdo zkušenosti s těmito doktory-napište-spěchá to.Díky a zdravím všechny bederáky.

Jana (Čt, 26. 11. 2009 - 17:11)

Ahoj všichni, teď čtu a musím podotknout - i mě v lázních napsali procedury - skotské střiky, které jsem vůbec neabsolvovala. No, fakt je, že jsem to nechala být. Vlastně nevím, jestli jsem se tím poškodila či ne...

Eva2 (Čt, 26. 11. 2009 - 14:11)

Pěkné odpoledne
souhlasím s Olinou/veterinář/.Tam člověk zažívá jinej přístup,nemá cenu to rozebírat.Jen jednu poznámku-zažila jsem že si v lázních napsali víc injekcí než mě vlastně dali.Také jsem se obrátila na svoji zdr.pojišťovnu.

Olina (Čt, 26. 11. 2009 - 11:11)

MAM VYHREZLOU PLOTENKU A BYLO...Jirko,pokud se setkám s tím,že někde ve zdrav.nemají peníze nebo nechtějí napsat lék u OL,který musím brát,pošlu e-mail na svoji zdravotní pojišťovnu,oni mi odepíší,já si to vytisknu a jdu!Vse za předpokladu,že lékaří,zařízení mají smlouvy s Tvojí pojišťovnou.Ale když Tě dosud oštřují,tak asi mají!Pak jdem vše jako po másle.Jen se nedej,platíme si pojištění.Jo pokud to bude jako u veterináře,kde platíš za vše hotově,tak to by byl cvrkot!Jeden lékař vyšetří zvíře(a kolik je druhů)od hlavy po packy,udělá všechna podpůrná vyš.(sono,náběry) a dokonce zvíře i odoperuje.Pes i já se tam cítíme velice dobře a s dobrým pocitem také odcházíme.A pokud by se ty částky za ošetření zdály někomu vysoké,pak je to omyl.Stačí se jen podívat na svůj účet u zdrav.pojišťovny,kolik stojí naše základní vyš. u lékaře.Najdeme tam položky,o kterých si můžeme nechat jen zdát.Proto jdi jinam,pokud máš magnetickou resonanci tak se objednej treba Na Homolku nebo do Motola.Držím palce.

pro Jirku od St (St, 25. 11. 2009 - 19:11)

MAM VYHREZLOU PLOTENKU A BYLO...Ahoj,přikláním se k Majce,co to je za nemocnici,že ti to můžou říct.Koukej se objednat někam jinám ať s tebou něco dělají.Já také nikdy nic neplatila a ta moje operace stála 60 tis a co to ostatní.
Já čekala 2 měsíce než mě vzali záleží jak mají volno.Dělej s tím něco a nenech to dojít tak daleko,že pak bys třeba nemohl chodit.¨pa držím ti palečky ať to vyřídíš někde jinde. pa S.

pro Danu od Stá (St, 25. 11. 2009 - 19:11)

Zravím všechny.Chtěla bych...Ahoj Danuš
Já také byla na operaci na Homolce,je to půl roku mě dělali tabilizaci měla jsem degenerovanou plotýnku tak mi dávali titanovou,Tak mám 4šrouby a 2 rozpěrky a ještě mě také dělali výhřez plotýnky.Tak jsem toho měla více a stále se necítím dobře stále to bolí.Ale když ti budou dělat výhřez tak také pouštěli za 4 dny když bylo vše v pořádku.Tak se nemusíš ničeho bát,budeš v dobrých rukách a kdo tě bude operovat nebo ke komu chodíš.Pa budu ti držet palečky aby jsi byla v pořáku.pa S

DANA (St, 25. 11. 2009 - 16:11)

ahoj zdravím,chtěla bych se...Zravím všechny.Chtěla bych reagovat na p. Jiřinu.Podezření na výhřez plotýnky je jedna věc a prokázáno MR,je věc druhá.Já mám po mag rezonanci zjištěn výhřez L5S1 11mm.Doporučena operace na Homolce do 2 měsíců,zkusila jsem na neurolog.oddělení kapačky a musím zaklepat stav se zlepšil,sice mezi tím mi byl uznán ČID,záda nezatěžuji,hlídám se ale operaci jsem zrušila.Chce to fakt hodně chodit a nepřetěžovat.Přeji brzské uzdravení.

Eva2 (Út, 24. 11. 2009 - 19:11)

Ahoj Jirko.
Byla jsem na operaci v Hradci Králové.Nečekala jsem až tak dlouho na termín/měsíc/.I když jsem šla s tím že bude operace tak lékaři hledají nejlepší řešení.Neoperují pokud vědí že by pacientovi neulevili od bolesti.

Majka (Út, 24. 11. 2009 - 17:11)

Ahoj Jirko,
čekací doby na operaci se liší.Nejčastěji to bývá od 2 měsíců do půl roku.V jaké nemocnici ti to řekli?Samozřejmě to není jediná nemocnice a já bych se porozhlédla jinde.Člověk k nim musí mít důvěru.Toto mov důvěryhodné není.Jsem po čtyřech operacích páteře a nikdy jsem nic neplatila.Tak přeji pevné nervy.

jirka A (Út, 24. 11. 2009 - 17:11)

MAM VYHREZLOU PLOTENKU A BYLO MI RECENO ZE OPERACE NUTNA ALE BOHUZEL V KRAJSKEM MESTE V KRAJSKE NEMOCNICI NEMAJI PENIZE???NEVIM CO TO ZNAMENA JA TAKY NEMAM VECNE PENIZE ALE TO JESTE NEZNAMENA ZE NEBUDU PRACOVAT .JESTLI TO BYL NAZNAK ABYCH SI TO PLATIL SAM AT PRIMO DOKTOROVI NEBO PRES SPONZORSKY DAR FAKT NEVIM ..JAKE MATE ZKUSENOSTI S CEKACI DOBOU NA OPERACI?

Olina (Po, 23. 11. 2009 - 21:11)

Ahoj Oli,
mám momentálně...Ahoj Majko.Tak přesně jsem postupovala já.Beru asi 14 dní Detralex na žíly,mám po křečích a záškubech v nohách a teď řeším kyčel.Dnes po jeho uvolnění na fyzio jsem uplne v pohodě.Je vidět,že to je sportovní fyzioterapeut a ví si rady i s nesportovci:-)....my jsme se zaměřily na záda a on je problém úplně někde jinde.Držím palce a jdi se podívat za našimi zdravotníky.

Reklama

Přidat komentář