Reklama

závislost na nosních kapkách

Gábi (Po, 27. 4. 2009 - 18:04)

myslím, že ted Petře až si to budeš číst, už budeš úplně volný :-)

Gábi (Po, 27. 4. 2009 - 18:04)

Ahoj Lucko, ihned toho nech a už si nekapej, vzniká ihned závislost. začneš cítit, že bez kapek snad už nemůžeš dýchat? tak to je právě ono, nech toho hned!

Petra (St, 15. 4. 2009 - 11:04)

Ahoj,po delší době jsem se podívala na tyto stránky na lidi co bojují se závislostí na nosních kapkách,protože někdy v lednu jsem řešila stejný problém.Díky radám jsem s tím sekla a dnes můžu říct,že jsem za to ráda a že už asi tři měsíce jsem bez kapek a sprejů.Jinak jsem byla asi pět let závislá na Nasivinu.Protrpěla jsem asi dva dny a pak se to zlepšilo a ted je to super i když i po třech mesící mám někdy pocit,když někam jdu,že mi něco chybí a pak ta ůleva že kapky už nepotřebuji.Petrovi bych chtěla poradit,aby si koupil sprej Vincentku trochu to zvlchčí sliznici v nose a můžeš si ji stříkat pořad.A ta doba kdy to přejde je u každého jiná někomu stačí jedna noc jeden den,někdo se trápí i tři dny.Tak přeji at to vyjde a pevné nervy,fakt to stojí za to.

Karel (So, 11. 4. 2009 - 18:04)

Nejlepší je udělat si kompletni detoxikaci organismu .

Monika (Pá, 10. 4. 2009 - 17:04)

Pripájam sa k nazoru,ze prestat s tyým sa da iba ak človek vydrží tých pár hodin možno dní si nekvapkat a potom to proste prejde a mate na par mesiacov pokoj!hovoríím to z vlastnej skusenosti!horsie natom je ze mne sa to opakuje pravidelne,mam síce na pár mesiacov pokoj ale stačí menšie prechladnutie alebo nádcha a už som vtom zas!co potom...?

Lucka (Čt, 9. 4. 2009 - 17:04)

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda mi může nějak ublížit, když budu kapat do nosu déle jak 14 dni. Nebo kde je ta hranice, kdy už se může projevit závislost? Měla jsem rýmu 10 dni a kapala, pak 3 dny pokoj a je tu zas, takže zase kapu. Nevím, jestli je to dobře. Ale bez volnýho nosu nemůžu fungovat, navíc trpím na záněty středouší, tak nechci riskovat. Díky moc za odpověď.

Petr (Čt, 9. 4. 2009 - 10:04)

Tak sice ne s moc velkým nadšením, ale s vidinou nezavyslosti na nosním spreji se k vám připojují a přiznám si svojí zavyslost na tom sajrajtu. To jak jsem se do toho dostal je snad totožný jako u většiny z vás. (začalo to před spaním, protože si moje teďka už ex přítelkyně stěžovala na chrápání, když se mi ucpal nos a pokračovalo to postupně i stříkáním přes den) Včera jsem si řekl dost(potom co jsem si to tu pročetl) a před spaním sem si stříkl naposledy. Už teďka mám přecpaný a natlakovaný nos, který pálý z pocitu šílenýho sucha a nebudu se radši zmiňovat o tom jak jsem zahleněný :). Vím, že doba odvykání je individuální, ale i tak by mě zajímalo za jak dlouho vás to nejhorší přešlo, protože představa několika nevyspaných nocí a chození ráno do práce mě trošku děsí..Takže pokud by to bylo na déle, přemýšlel bych o tom to nechat přes víkend. A nebo jestli máte aspoň nějaké malé rady jak to přežít budu vděčný... Nosu zdar :)

Leňula (Pá, 3. 4. 2009 - 07:04)

Ahoj Gabi.Měla jsi pravdu.Hned jsem si řekla dost a stačila jedna noc bez kapek(nevyspala jsem se),ale pomohlo to a teď zase dýchám i v noci:)))Díky.papa

Katka (Ne, 22. 3. 2009 - 19:03)

Ahoj take jsem byla zavislá na nosnich kapkach OLYNTH.ha.Asi 3 mesice.Take jsem se bez kapek nikam nehla.Ale jednou večer jsem řekla DOST.Pretrpela jsem to.A ted uz to nechci ani vydet.

Gabi (Ne, 22. 3. 2009 - 10:03)

Ahoj Leňulo, no vím, že by jsi nejraději slyšela jak se toho zbavit tak, aby to nebylo nepříjemný. Fakt je ten, že si myslíš, že tě z toho před tím dostala paní doktorka, že ti dala jiné kapky, ale pravda je taková, že jsi se z toho dostala proto, že si právě Olynth přestala užívat. a stejně je to i nyní. zbavíš se toho jen tak, že už si prostě nekápneš, první dvě, tři noci se nevyspíš a pak tě to přejde. Já si kapala Olynth 5 let, 2 balení měsíčně, před spaním a navíc ještě jsem se budila v noci a musela si kápnout. Ted si už nekapu 2 měsíce vůbec, jenom proto, že jsem to vydržela. jiná lepší a rychlejsí cesta není. Holky co sem píšou ti to potvrdí, jen si přečti předešlé články. Držím ti palce a okmažitě dnes s tím sekni! a pak dej vědět, jak ti to jde. Ahoj

Leňula (Čt, 12. 3. 2009 - 09:03)

Ahoj holky.6let jsem byla závislá na spreji Olynth.Běhala jsem po doktorech.Na konec mě z toho vytáhla paní doktorka na ORL.(nějaké kapky).Byla jsem "volná" skoro rok.Jenže,začala zima a já do toho zase spadla.Stříkám si kapky jen před spaním,protože se mi hned ten nos ucpe.Jinak přes den jsem OK.Nechce se mi znovu na ORL.Ale jak se zbavit stříkání před spaním?Hrůza,co?Můj mail:lenka-smidova"centrum.cz.Jestli mi někdo chcete napsat,budu ráda.papa

Hanka (Čt, 26. 2. 2009 - 06:02)

Ahojky holky, zdravím Gábi, Peťu, Janu, Verču a spol :-) Leni fakt ti doporučuju udělat to jako my... uvidíš, první dny budou hrozné, ale STOJI TO ZA TO!!!! FAKT!!! Kdybych to na vlastní kůži nezkusila taky bych nevěřila, ale až díky téhle stránce a díky holkám, které poradily jak na to - nebyl to problém... kapky už nenosím, měsíc jsem už nebyla v lékárně a je mi dobře... a naučila jsem se díky tomuto spát na zádech - což jsem doteď nemohla :-) ale na zádech se mi dýchá nejlíp :-) občas mi sice přijde, že ten nos mám ucpaný, ale nekápnu si... a když jo tak jedině Vincentku ve spreji, tu sliznici ti uklidní.. takže zkus to a uvidíš, že za týden či dva tu budeš psát jak jsi to zvládla!!! Držím pěsti a holky JSME DOBRE :-)

Petra (Pá, 20. 2. 2009 - 18:02)

Ahoj,přemýšlím nad Lenkou a dokážu si představit,jak je to těžké vydržet.Já to zprvu zkoušela několikrát a pak jsem vždycky podlehla znovu kapkám.Asi jsem to stejně vydržela jen kvůli tomu,že jsem v té době byla na dlohodobé nemocenské a tak jsem byla doma v klidu a odtrpěla jsi ty první dny.Teď je to měsíc a jsem bez kapek,sice někdy mám ještě pocit ucpaného nosu,ale prostě něco vysmrkám a za chvíli to zase jde,jedná se spíš o ráno.Ale jestli jsi Leni četla ty hrůzy co někteří zažívali u doktorů a máš aspoň trochu z toho strach,tak by tě to mělo donutit raději přestat sama.Přeji hodně zdaru a jinak zdravím Gábi,Hanku,Verču a doufám,že nás takových bude víc.Jinak ty reklamy na nos.kapky či spreje jsou šílený a od jisté doby je nesnáším.

Jana (Pá, 20. 2. 2009 - 11:02)

Ahoj,taky jsem byla na nosních sprejích závislá.Olynth,Nasivin,Rhino-Stas...pokaždé jsem si myslela,že když vezmu jiné,že to třeba bude lepší.Nebylo.Tak jsem s tím prostě přestala....Byl to jeden hrozný týden.Spát jsem musela v sedě,pořád jsem myslela že se udusím,ale vydržela jsem a stojí to za to.Sice nemám sliznice asi úplně v pořádku.Pořád mám občas pocit ucpaného nosu přestože nemám rýmu,ale jindy vůbec o nosu nevím.Je to osvobozující pocit.Nehledat pořád v batohu sprej,předzásobovat se když někam vyrážím na delší dobu...prostě paráda.Všem vám přeji aby jste do toho šli a vydrželi-vážně to stojí za to:-)

Gabi (Pá, 20. 2. 2009 - 11:02)

LENKO, to není o testech na alergii, nejsi alergická, si závislá na kapkách. dneska je pátek, dej si večer na noc na posledy, a zítra ráno začni abstinovat. vydržto dva dny, bude fakt hrozný, budeš si myslet, že se udususíš a že už to dál nevydržíš, ale když to překonáš, hned za dva dny už budeš mít volný nos bez kapek. Já, Hanka, Verča, Petra, všechny jsme to takhle udělali a dneska už žijeme měsíc bez kapek! konečně po několika letech, zažíváme svobodu!!!! UDĚLEJ TO TAK, MY TO TAK UDĚLALI A KAPKY UŽ V KABELCE NENOSÍME!!!

Lenka (St, 18. 2. 2009 - 08:02)

Ahoj taky sem už 4 rokem závislá na olyntu,je to šílený,2x za noc se probudím a lapu dech musím si furt stříkat nosní sprey mám na 4 dny.Po ránu vysmrkávám i krev a bolí mě každej den hlava.Dostala jsem na alergu nějaký kapky s kortikoidy ale nevydržela jsem to a nos měla stále ucpanej takže se zas hned druhý den vrátila k olyntu.Je to šílený už jen těch peněz.Bez kapek nejdu ani do krámu jak si je zapomenu hned se pro ně vracím je to hrozná závislost.Už nevím co stím a myslím že bez nich fakt nevydržím.Slyšela jsem o nějakých testech na imunologii.Neslyšely jste o tom?Závidím těm co to vydržely:-) :-)

Petra (Čt, 12. 2. 2009 - 15:02)

Ahoj,souhlasím s holkama,Nasivin si nestříkam asi tři týdny a jde to.V noci spím v pohodě a přes den se mi nos neucpává.I když musím přiznat holky,že kdyby jsme šli mi na ORL tak by nás asi doktoři taky nepochválili a dělali by s náma bůhví co.Ale pokud jsem to zvládla sama a už se netrápím nedostane mě na ORL nikdo.Ale pokud to opravdu někomu nejde a nepřejde to asi mu nic jiného nezbývá.

Verča (St, 11. 2. 2009 - 12:02)

Tak, já už jsem měsíc bez Nasivinu! Po min. osmi letech,a moje spotřeba byla lahvička na týden. Stále jsem si musela kapat víc a víc.. Byla jsem totální závislák.. Siznici stále nemám úplně ok, trochu to cítím, ale že by se mi nos ucpal tak, že bych nemohla dýchat, to ani náhodou.. užívám si svobodu.. Zkuste to, v horším stavu než jsem byla já být nemůžete :) To ořezávání sliznice je fakt děs, to bych nechtěla podstoupit ani omylem.. trocha pevné vůle za to stojí.

Hanka (Po, 9. 2. 2009 - 08:02)

Přesně jako Gabi, souhlasím :-) nekapuju si už druhý týden a jsem v pohodě... ze začátku krize, ale teď perfektní... žádné kapky, žádné nahánění lékáren nic... prostě super, fakt jak s tím seknete hned tak přežijete dva dny a uvidíte sami, že je to ok!!!

Gabi (Ne, 8. 2. 2009 - 19:02)

Pepe, kapala jsem si 5 let, a dvoje kapky měsíčně. jediný co ti pomůže je toto:ihned ted se rozhdoni, že toho necháš a budeš dva dny trpět, jakmile vydržíš dva dny, vyhrál jsi, veř mi, už si tři týdny nekapu kapky a je to super. chodím bez kapek kamkoliv. zkus to!

Reklama

Přidat komentář