Reklama

Cervikální dystonie

Adell (Čt, 1. 9. 2016 - 16:09)

Stando, mě je na blitíčko když mě dráždí bolest hlavy. Tak jsem prubnula k Rivotrilu prihdit kousek Neurolu. riváč narovná krk a neurol zkldní točení a to pŕidané. Taky jsem jednou pŕihodila obyčejný Guajacuranje bez receptu a taky to drobátko zafunkovalo. Nejlepší na neuro blití je Motilium, ale suklacky ku,,, ho měli dlouho ve výpadku.

Standa (Čt, 1. 9. 2016 - 16:09)

Stando, takže AD neni nic...Já budu rád , když mi nebude na zvracení pokud pohybuji krkem.To by mě úplně stačilo . Ty depky ani neřeším - někdy u toho jsou, ale ta nauzea je horší.Připadám si jak těhotná ženská - hlavně ráno - ještě se pustím do zázvoru-Dneska cvičně garáž a je to hrůza - ty svaly na tom krku tak rychle zlenivý a stojí velké usilí do nich dostat sílu. TEd to budu muset začít znova zatěžovat.To bude boj.Největší pitomost - zůstat dlouho doma .Ten krk musí být pořád pod tlakem , že tu hlavu musí nosit.

Alena (Čt, 1. 9. 2016 - 14:09)

Stando, takže AD neni nic pro ty, co už nějakou polékovou hepatopatii prodělali (jednalo se nejspíš o Augmentin- pslední v řadě 3 ATB během 2 měs.). Ale ATB si netroufnu nevzít na rozdíl od AD.Přeji, ať je změna medikace k lepšímu.Alena

Standa (Ne, 28. 8. 2016 - 11:08)

Jedno z lepších Ad , ale...dle psych. statistik nej. AD- nejméně vedlejších . přizn. kvůli kterým to lidi zahodí - je SERTRALIN. (ten jsem kdysi zkoušel měsíc a rozhazovalo to docela tep)Cipralex - působil i na dystonii- ze začátku stačil - i bez Rivotrilu. (pak museli po 2 letech přidat riv.)

Standa (So, 27. 8. 2016 - 17:08)

Jedno z lepších Ad , ale...ideální asi neexistuje Valdoxan -Po uvedení na trh byly hlášeny případy poruch jaterních funkcí včetně závažných případů jaterního poškození. V observační studii bylo také prokázáno, že se lékaři neřídí doporučením programu pro sledování jaterních funkcí. Je proto nutné znovu zdůraznit význam sledování jaterních funkcí, které je základním předpokladem pro bezpečné užívání přípravku Valdoxan.

Pro Standu (So, 27. 8. 2016 - 13:08)

Jedno z lepších Ad , ale dražších je Valdoxan. Ahoj Romča

standa (Pá, 26. 8. 2016 - 13:08)

http://www.medtronic.cz/vase-zdravi/dystonie/o-pristrojich/index.htmtu jsem nael par info o metode dbs

Standa (Čt, 25. 8. 2016 - 10:08)

Nás s touto nemocí je asi v...ted se snazím vyměnit jedno AD (11let) za druhé a je to mazec- bral jsem cipralex - ale ne tak na depky jako na somatoforní neurovegetativní dysfunkci(hlavně pocity na zvracení), což nějak souvisí s tou torticollis - nějak to draždí nervíky. to mám 20let a tohle AD na to fungovalo a mělo co nejméně V.ú, ale už přestalo.Jako pokusný krulik. někdy nevim jestli je blbě od dystonie a co od tablet. čekám ,kdy odezní ty hnusné vedlejší účinky a snad zase bude líp na pár let . Doktorka závodní na změnu odvahu neměla , jedině jak to předepíše psychouš. pak mi to může psát už sama.

Eva (St, 24. 8. 2016 - 13:08)

Před určenou diagnózou CD...Nás s touto nemocí je asi v Čechách tak málo, že i někteří lékaři nevědí o čem je řeč. Moje obvodní doktorka mě řekla, že se s touto diagnózou za celý život nesetkala. Už je rok v důchodu. A naše neuroložka mě poprvé řekla zatuhlý svaly, a podruhé asi po roce, kdy už sem byla zoufalá, to poznala a poslala mě do Pardubic na botox. Poznala to díky tomu, že v tom čase měli o této nemoci seminář, takže už něco věděla, a taky věděla, že už u ní sem podruhé, protože i poprvé sem se ji na tuto nemoc ptala, ale na psychiatrii mě teda nikdo neposílal, tam bych ani nešla.

Standa (St, 24. 8. 2016 - 08:08)

Stando, cítíš ještě...Ta infuze byla jen jedna - výborné to bylo tak týden - a ty sáčky - toje běs - z toho tak akorát bolí břicho.

micha (Út, 23. 8. 2016 - 21:08)

Stando, cítíš ještě účinek toho hořčíku?

Dita (Út, 23. 8. 2016 - 15:08)

Na psychiatrii jsem veden se...Před určenou diagnózou CD mě poslali na psychiatrii, závěr zněl v překladu pacientka si nemoce vymýšlí, zalepili zprávu do obálky a poslali obvoďákovi. Když jsem po čase přinesla zprávu z neurologii a rezonance, psychiatr byl hodně překvapený. Už jsem tam samozřejmě nikdy nešla.

Standa (Po, 22. 8. 2016 - 15:08)

Já mám pravý SCM napjatý...Na psychiatrii jsem veden se somatoformní poruchou - což jak jsem si přečetl na 1LF je HYPOCHONDRIE! Takže od Spastické torticollis nemůžete mít žádné nepřijemné vegetativní potíže- závratě , nauzea, motání pod. Takže své pocity zveličuji než ve skutečnosti jsou .To je jen váš blbý pocit! Ať s tím páni psychiatři zkusí 8 pracovat , možná změní názor nebo chodit 2 hodiny za sekačkou.Rád se podívám, jak jim bude.Všichni do jednoho , které znám a měli jen prvně a dočasné potíže s krkem i na ulici obrátili žaludek naruby a ušli jen pár metrů (závrať je jeden z nejhnusnějších pocitů).To se pak těžko žádá o invalidní důchd i 1 stupně.

Standa (Po, 22. 8. 2016 - 10:08)

Já mám pravý SCM napjatý...El. podušku na záda a přes noc - lopatky zvedají trapézy- teplo, teplo a protahovat, masírovat. Pak trapézy povolí a ramena jdou dolů.

Standa (Po, 22. 8. 2016 - 09:08)

Stando, já vlastně ani...Tak jak jsem si myslel- oba pravostranná T. Ale svaly máme "nabušené" obráceně,(já pravý 0 , levý jak vzpěrač), no já to mám vylepšené o tu operaci.Tak se holky držte. takže pojmenování je od toho, kam jde hlava - né podle dystonických svalů.

Eva (Po, 22. 8. 2016 - 06:08)

Já mám pravý SCM napjatý jak strunu, ale hlavu mě táhne k rameni ale zároveň se hlava vytáčí na levou stranu. Ještě ani jednou po botoxu sem neměla uvolněný ten strunový sval na pravý straně, který mě zároveň tahá nahoru lopatku. V září jdu na botox tak řeknu, že ho chci píchnout hlavně tam.Jak píše Standa o rovnováze, tak to je svinstvo největší. Horší než pocity na zvracení. Držte se!

micha (Ne, 21. 8. 2016 - 14:08)

Stando, já vlastně ani nevím kterou stranu mám víc v křeči, levý SCM mám nabušený jako boxerka a ten pravý ochablý, bolí obě strany jako pes, ale levá tahne při snaze srovnat a vycentrovat hlavu. Je to svinstvo největší!! Chtěla bych ovládat své tělo jako dřív. S dětma je to šílená fuška, soustředit se na sebe a ještě věnovat pozornost prckům.

Standa (Ne, 21. 8. 2016 - 12:08)

S tím kruháčem jsi mě...Kdysi mi ve špitále na to předepsali PENTOMER - , zlepšuje to prokrvení těch rovnovážnývh center(lépe se krev" pasíruje přes tu ztuhlé svalstvo. - trochu to i pomohlo.necítil jsem, že tolik jezdím na kolotoči a mám v sobě jako by "3- 12ky". Někdy na to stačí i 1/2 anopyrínu- to mi tu závrat taky zažene - krev se zředí a je trochu lépe - ale nepřehánět (stačí 1x týdně).že to něco chce, stačí udělat dřep a rychle vstát - jakmile se zatočí hlava ,tak to přes krk blbě prokrvuje středouší.

Standa (Ne, 21. 8. 2016 - 11:08)

S tím kruháčem jsi mě...to tedy jo. Hodně to ovlivňuje rovnovážná centra jak se posunou c1 a c2. Je zajímavé, že většině lidí , alespoň co tu píšete a jinde, to hlavu táhne vpravo . to by mělo mít nějaký důvod- že jsme praváci? Právě ty hnusné pocity jsou to hnusné - a né hlava na křivo.- toby mě nevadilo, to ovlivňování té rovnováhy je hnusné- Taky už jsem začal cvičit, abych tu páteř dostal trocu do roviny - z boku se vidět ,je to hrůza, břicho ven - záda kulatá a krk to pak kompenzuje předsunem- .

Adell (So, 20. 8. 2016 - 16:08)

S tím kruháčem jsi mě pobavil. Mě hlava téže táhne doprava , mimochodem doprava mi vůbec nesvědćí motám se a jak je něco v rychlém pohybu tak mi je hůŕe. Sledovat metro- fuj, delší mosty když mám přejít tak se houpu. Jak je mozkovna vychýlená dělá to divy. Mě se krk nejvíc točí když sedím. V restauraci třeba to je mazec. Vypadá to? Že chci sousedovi sežrat jídlo. Nesedejte si vedle pravostranného dystonika v pravo:-)Máme to zážitky co?

Reklama

Přidat komentář