Reklama

Lupenka

optimistka (So, 28. 2. 2004 - 13:02)

Pro Petra32Tak vidíš, už jsem tady. Teď se cítím v pohodě, lupena odpočívá, obě čekáme na léto. To se mi zas pěkně rozjede. V květnu nemocnice v září lázně- už se nemůžu dočkat. Na Silvestra jsem byla v Tunisku, celý týden a už po třech dnech jsem měla fakt úžasné zlepšení. Taj mám se tam odstěhovat? V létě jsem byla v Bulharsku a tam to byla pro mě katastrofa. Četla jsem, že se někdo stydí nosit v létě trička. Na mě je opravdu příšerný pohled - celé ruce, celé nohy a v létě chodím v kraťasech a v tílku, ať si každý trhne. Pár lidí mi to dalo už sežrat, jedna baba v Plusu přešla do jiné fronty, aspoň se ti za ní posunuli dopředu. Mým dobrým kamarádům to fakt nevadí, ani mě. Takže můj závěr je: udělejme si z lupeny přednost: kdo může doma svou rodinu nutit ke každoroční dovolené u moře se slovy: ale já to fakt potřebuju! No přece mi, lupenáři. No není to super?Zdravím všechny

Evina (Pá, 27. 2. 2004 - 18:02)

Bože můj, lidi, neděsme se tady navzájem. Chodíme sem proto, abychom si pokecali jako bratři v triku a dodali si trochu naděje, ne abychom se děsili toho, co se tady dočteme a měly pak v noci černé můry, jak můžeme jednou dopadnout.Já to nemyslím zle, psoriaticku artrézou trpíme do určité míry všichni, ale málokoho by napadlo, že by to skončit i na vozíku, to už je fakt moc. Dočetla jsem se tady v průběhu té doby, co sem zavítávám tolik hrůz o této potvoře, že se někdy, když nemůžu spát, spíš děsím, co ještě mě v rámci této nemoci může potkat. Třeba takhle uvažuju ojediněle, ale chytat tady trauma je fakt trochu kontraproduktivní. Nemyslím to špatně.Všimla jsem si, že už je tady Ev několik, tak jsem se přejmenovala. :o)))Držím všem palce! Ani mě není vůbec hej.

Milan 28 (Čt, 26. 2. 2004 - 16:02)

Pro Jirku:U mrvého moře jsem byl, a psal o něm na těhle stránkách 22.10.2003. Je to 115 strana.Ahoj

Petr (Ne, 22. 2. 2004 - 22:02)

Zdravím Martu,taky jsem si prodělal psoriatickou artrozu,kdy se ti pokřivují klouby a i jinak to je pekelný.Musíš zlepšit stravu a čaje na lupénku,jinak to může být i na vozík!!!

Petr (Ne, 22. 2. 2004 - 22:02)

Zdravím Horala 13.Jak to píšeš o tý stravě,tak to je celkem dobrý.Experimentuji s tím léta.Chybu u tebe vidím v tmavém pečivu/přidávají do toho barviva/a to potom je těžký.Pravda,že ti může škodit i něco jiného.Neznám přesně tvůj jídelníček.Taky postrádám zeleninu...Ovšem domnívám se,že jsi na správné cestě! Zatím:-)Petr

Petr (Ne, 22. 2. 2004 - 22:02)

Tuto ostropestřecovou lečbu jsem praktikoval jeden rok.Potom jsem na doporučení pana Nového vyzkoušel několik dalších preparátů.Bohužel pouze k jeho prospěchu.Lupénka se ani nehnula.Tak pozor na návnadu!Zdraví Petr.

jana/23/ (So, 21. 2. 2004 - 20:02)

mám něco co mi ted velmi na lupenku pomohlo, a z toho mam obrovskou radost a taky chci pomoct i ostatním lupenkarum.už mám lupenku od roku 1999 a jeste nic mi tak rychle a hlavne dlouho nepomahalo. piju OSTROPESTRECOVOU a SIPKOVOU SMES od prosince a uz mam minimalne 20 % lupenky pryc! tyto smesi vyrabi firma NOVY s.r.o., Staré Čivice 226,530 06 Pardubice 6., www.novysro.cz, mobil: 607/728126.budu velmi rada kdyz tento vzkaz nekomu pomuze tak jako me.

Petra (So, 21. 2. 2004 - 12:02)

Několika mým známým pomohl gel z aloe vera, který je zpracován jako nápoj a výrobky na tělo a vlasy z tohoto gelu. Mám kontakt přímo na výrobce těchto produktů.

Jirka (So, 21. 2. 2004 - 09:02)

Máš už nějaké zkušenosti s Mrtvým mořem?

Eva (Pá, 20. 2. 2004 - 23:02)

Ahoj,po delší době jsem zavítala na tyto stránky a přečetla jsem si o vašich potížích někde se vystavovat s lupenkou.Kdysi jsem se taky bála vyrazit třeba v kraťasích nebo v plavkách,ale teď se naprosto stotožňuju s názorem Mirky.Ať si lidi koukaj co mně je do nich.Ale kvůli tomu nepíšu.Chtěla jsem se zeptat,nemáte náhodou někdo zkušenosti se zeleným čajem s ženšenem.Já totiž ještě před měsícem byla výstavní kus kvetoucího lupenkáře.Abych ráno rozpohybovala kolena a lokty tak jsem se musela pořádně promazat něčím hodně mastným a o zbytku těla ani nemluvím.Ale zničeho nic my zmizelaále takovým způsobem,že mám tělo skoro úplně čistý a lokty a kolena jsou taky docela v pohodě.Manžela první co napadlo jestli nejsem těhotnáále to jsem vyloučila,tak jsem přemýšlela co jsem dělala jinýho než jindy.Podotýkám,že už několik let se ničím neplácám.No a došla jsem na to,že jsem pila pravidelně ten čaj.Kdyby s tím měl někdo nějakou zkušenost,dejte vědět.Kdyby mě to mělo pomoc tak to budu pít po litrech.Jinak se všichni držte.

Milan 28 (Pá, 20. 2. 2004 - 16:02)

Také bych si to rád zopákl, ale ještě nevím jak na tom budu s časem a$.Navíc celkem teď dost sportuji + 2x týdně sauna. Držím tu mrchu jakž takž pod pokličkou.Jestli pojedu,určitě se ozvu na Tvůj e-mail. Měj se tchuuus!

Verča (Pá, 20. 2. 2004 - 09:02)

Milane, Ty jsi tam loni byl, že? Nepojedeš letos znovu? Já tam byla taky a ráda bych si to zopakovala. Verča

Milan 28 (Čt, 19. 2. 2004 - 19:02)

Vyjde to na http://www.alea.cz/alea.htm

Hlavička (Čt, 19. 2. 2004 - 10:02)

Zdravím Vás všechny, díky za informace i za předchozí příspěvky. Nikdy by mě nenapadlo, že budu řešit problémy s lupénkou... Asi před rokem se mi "objevila" na hlavě ve vlasech. Zkouším všechno možné, v poslední době mastičku Daivonex a už od začátku roku si plácám na hlavu dehet v podobě PSOREMISS, kterou mi poradili na pražské ON CLINIC... Máte s tím někdo zkušenost? Musím dodat, že to nijak moc nepomáhá, ložisko na hlavě je cca 3x3 centimetry. Poradí někdo, co mám dělat? V předchozích příspěvcích se několikrát objevilo, že se vám podařilo lupénky na hlavě zbavit - díky čemu? Zdravím a děkuju moc.

blbejfor (Čt, 19. 2. 2004 - 08:02)

na kolik to vyjde?

Verča (St, 18. 2. 2004 - 15:02)

Ahoj, nechystáte se náhodou někdo letos do Izraele k "mrtváči"? Já nejspíš ano, tak jsem se chtěla případně domluvit. Verča

Lukas Kanada (St, 18. 2. 2004 - 06:02)

Ahoj blbejfor.Jasne. Pojdme si to vsichni vyrikat v posteli.Laska hory prenasi a leci lupenku.Ja to mam s tou saunou jednodussi.Tady v panelaku kde bydlime (KANADA!)mame saunu ve sklepe. Kterou krome me a me pani nikdo nepouziva. Takze kdyby jste meli cestu do jizniho Ontaria tak mi dejte vedet, at tu saunu muzu pekna nahrat ! No a pak si udelame party a vsichni se poradne opijem a .....Jo, sauna mi dela fantasticky dobre na dusi a pomaha mi na lupenku zapomenout.Lukas z Kanady, kde je snad jeste tezsi sehnat praci nez v Cechach.

Mirka (Út, 17. 2. 2004 - 13:02)

Moniko,já výraz blbec použila až po tom, když bych se snažila to tomu člověku vysvětlit a on přesto měl nějaký kecy... A myslím si, že to není o vzájemných ohledech, ale o toleranci, oboustranné... A myslím si, že hodně lidí tolerantních je, ale pořád jsou ještě vyjímky, které nic, co není běžné, obvyklé netolerují... Nejen nemoci, jako třeba lupénku, ale taky barvu pleti nebo homosexuály...a Tito netolerantní lidé jsou podle mě blbci. Zlob se na mě nebo ne, tohle je MŮJ názor a každý máme nějaký, ne? Já Ti ten tvůj neberu ani Tě za něj nebudu odsuzovat... Je to tady občas divné ( POZOR MŮJ NÁZOR!!! , sleduju to tu pravidelně ) Lidé se tu snaží pomoci, povzbudit, psát nové věci, které by stály za vyzkoušení...a přes to se tu najde pár lidí, bohužel, kteří se nedívají na obsah, ale ztvárnění...a pak se tu "hádá" o slovíčka a hledá jen to špatné...ne to původní, co tím chtěl člověk říci... Nad Tím pozitivním se pozastaví málokdo... A chceme si tu přece pomáhat? :o)))))) Stát při sobě? Papa :o)))))

blbejfor (Po, 16. 2. 2004 - 13:02)

a co kdybychom se vsichni dohromady pomilovali? :-)

Monika (Ne, 15. 2. 2004 - 06:02)

No, Mirko, já nevím proč říkáš blbec. nemocí je na světě spousta a každá´ý člověk lupenku nezná a ani znát nemusí. Vypadá to leckdy dost hrozně a nedivím se, že je ostatním nepříjemné sedět třeba zrovna v sauně vesle takhle postiženého člověka. Já sama mám lupenku, sice nijak závažnou, jednou za 3-4 roky občasný výsev, který zmizí za pár týdnů. Ale v té době prostě nechodím na veřejné koupaliště apod. Ono jenom čekat ohlůedy od ostatních a sám žádný nemít taky není to pravé.

Reklama

Přidat komentář