Reklama

Lupenka

Jana (So, 13. 3. 2004 - 11:03)

Ahoj lidicky, tak ted jsem se poprve pripojila a jsem rada, ze na tom nejsem sama tak ..,ale vite jak to je - nervy z toho, ze brzy bude leto a ja mam po rukach nasi drahou kamaradku lupenku, ale nic neni ztraceno!! Pouzivam od pana Nestora preparaty a docela pohoda, sice prvni 4 mesice se mi to strasne zhorsilo, ale po teto dobe docela dobry, i kdyz nejsem jako "normalni cisty" clovek,ale ja se nevzdam!!! Docela se hazim do klidu a konecne po 10ti letech se smiruju s tim, ze holt jsou lidi na tom hur!! Nevim co je na tom pravdy, kdyz Vam doktori tvrdi, ze musite najit klid ve svem tele a najit rovnovahu!! Ja mam vztah, ktery trva 7 let a jsem v klidu a stejne lupenku mam. Ale az ted kdyz se me nekdo zepta co to mam, odpovim LUPENKU, snazim se lidem z okoli nelhat o teto nemoci, ale nebojte nejsem hrdinka, v lete jezdime jen tam, kde neni moc lidi!! Jen je škoda, ze neznam nikoho, kdo by touto nemoci trpel, jsem z Liberce a kdyby nekdo mel zajem se seznamit a dat rec o vsem moznem a hlavne o teto nasi "kamosce" tak dejte vedet, strasne rada nekoho poznam, drzim vsem palce!! Pacek

Janecká Monika (Pá, 12. 3. 2004 - 20:03)

Milí spolutrpící,lupénku mám celý život tj.35 let.Postupně jsem absolvovala hospitalice s tehdy velmi populární PIX pastou,horským sluníčkem a Dexametazonem.Postupně jsem se propracovala všemi možnými mastěmi k poznání,že nejlepší je slunce,voda a vzduch.Na zklidnění pomáhá řada Excipial U lotio nebo mast.Nedávno zveřejnili v televizi objev našich vědců.Jedná se druh plísně,který ničí kožní choroby.Že by?

trisha (Pá, 12. 3. 2004 - 20:03)

Pavle, všichni chápeme, že ta naděje, že by něco mohlo pomoci je nezměrná ...jít po příčině. Příčina zůstává utajena nejserioznějším lékařským kapacitám na celém světě a paní z Olomouce na to přijde! Proč si propána neběží pro tu Nobelovku, co je na tuhle nemoc taky vypsaná, to mi tedy vysvětli.Každý solidní lékař na celém světě ti řekne, že slibovat vyléčení je nechutná neserioznost, protože vyléčení jako takové neexistuje. Pomáhá zamilovanost, těhotenství, dobrý stav mysli, radost, to pomáhá, nic jiného a možná víra tvá, nevím.Moje dcera dostala lupenku ve 2O letech po opakovaném zápalu plic (máme toto dědictví v rodině po otci) a ne jen tak nějakou, byl to děs a hrůza. Po půl roce jí během třech dní zcela zmizela sama od sebe a po celé tři roky se nevrátil ani jediný flíček, i když už měla i anginu a několik dalších nemocí a stresu také ušetřena nebyla, je citlivá a když jí opustil přítel, byla tak psychicky zlomená, že jsme se všichni jen modlili, ať lupenka zase nevyleze a nevylezla. Kdyby v té době navštěvovala léčitele nebo někoho takového, určitě by dotyčný vykřikoval, jak má na svém kontě dokonalé vyléčení. Blbost a neserioznost. Nevyléčil jí nikdo, lupena zalezla sama, ale každý ví, že uzdravená není, uzdravení neexistuje, jen si tělo pomohlo samo nehledě na nějaké diety nebo cokoli.Nechci tě zrazovat, možná některé věci i v tomhle případě můžou fungovat jako placebo, autosugesci nepodceňuji, ale NIKDO seriozní nebude tvrdit, že jí umí vyléčit.Nic takového neexistuje.Pokud někomu zmizela, tak mu zmizela zcela nezávisle na tom, jestli jedl pomeranče nebo se cpal vlašáky. Prostě zmizela sama.Dokonce je znám případ, že pán, který se trápil s těžkou lupenkou 30 let, když obdržel zprávu, že mu zemřel otec, tak se psychicky zhroutil, nicméně druhý den se probudil zcela čistý. Tak pak v tom hledej nějakou zákonitost.

Pavel (Pá, 12. 3. 2004 - 11:03)

Já jsem se rozhodl zkusit u té paní z Olomouce.Čim to mastit a co jíst či nejíst,mě už nezajímá.Zkusim jít po příčině.A Petře 32, zkusíl jsi tu lečbu u ruske doktorky,či snad jenom otravuješ?

Josef (Čt, 11. 3. 2004 - 15:03)

Vážení lupénkáři, také se mi podařilo si odstartovat (pravděpodobně stresy při podnikání)tuto nemoc asi před 5-ti lety. Nemohu "konkurovat" některým pisatelům na tomto chatu, mám ji pouze na dlaních a prstech, zřejmě žádná závažná forma. Až do loňského podzimu jsem ji ignoroval a ruce si natřel tím, co se namanulo (Nivea, Indulona apod.) Začala se však pomalu roztahovat a tak jsem zašel k lékařce, která moji diagnózu potvrdila a začala mi předepisovat každý měsíc novou mastičku. Když mi napsala čtvrtou, tak jsem ji po pár dnech hodil do koše (výsledky všech mastí byly na úrovni indulony)a začal pátrat, jak dál. Je jasné, že je třeba jít po příčině, ale jak? Psychika, stravování, asi ano. Z vašich příspěvků však vyplývá (přečetl jsem si je asi půl roku zpátky), že nic není jednoznačně dáno, u někoho funguje to a u druhého ono. Jsou to ale většinou rady a postřehy čím to mastit, co jíst či nejíst a kam jet do lázní, nebo k moři. Byl bych rád, kdyby se ozval někdo, kdo se uvedl nadlouho do klidového stavu, vyléčit definitivně se to asi nedá. Zaregistroval jsem pouze paní ze slovenska (pseudonym si nepamatuji) a její postup ale jinak nic. Já jsem se rozhodl zkusit Herbalife (od 2.1.2004)a po pár týdnech nastalo určité zlepšení, ale zatím bych si nedovolil to nějak hodnotit. Podám vám informaci asi po půl roce, i když ani to není žádná doba na nějaký seriózní závěr, jako konečně u každé metody. Zkusil se někdo doopravdy léčit u té paní ruské národnosti z Olomouce? Já jsem si zavolal na její telefon, říká, že když nepomůže, tak vrátí peníze (5000,- Kč). Mám sice k těmto metodám přirozenou nedůvěru, ale život mne naučil být zdrženlivý v názorech na věci, které jsem si neověřil.Josef

Petr32 (Čt, 11. 3. 2004 - 12:03)

Vazena pani doktorko, prestante tu s tema naborama a prodavejte si vodu z koupelny, kterou vydavate za zazracnou nekomu jinemu, tady vam psenka nepokvete. Minule jste tu psala, ze uz vas unavuje psat cesky a ejhle ono to zase jde :-)

Veronika (St, 10. 3. 2004 - 11:03)

Po prvni konzultaci u p.Dr.Artuchove nastalo zlepseni na mistech kde se lupenka vyskytla jako posledni.Stav se velmi zlepsil.Celkove se citim dobre.A to bez pouziti leku.

Lukáš-Ostrava (Út, 9. 3. 2004 - 10:03)

ahojte jak zvládáte prodlouženou zimu?já obtížně.K lázním v Lipové.Jsou to malé,báječné lázně.V krásném prostředí Jeseníků.A k volbě období.Podle toho co kromě léčby chci dělat či očekávám.Já jsem si tam báječně zajezdil na horském kole,takže bych volil červen-1/2srpna,pak už je tam dost zima a hlavně jak začne pršet,tak prší 14 dnů.Také znám hodně lidí, kteří jezdí jen v zimě-je tam blízko skvělá sjezdovka a běžecké terény. A pokud můžete mít auto neváhejte, dopravní spojení do okolí ,vlakem či autobusem, je hrozné.Takže se mějte hezky a dobrou volbu

Viera (Po, 8. 3. 2004 - 13:03)

Príliš okatá reklama toto nad mojím príspevkom :)))

Věra (Po, 8. 3. 2004 - 13:03)

Zdravím Vás všechny.Nikdy by mě nenapadlo,že podaří lupénky na hlavě se zbavit(mam lupénku 14 let,a před rokem se u mě projevla i kloubova lupénka).Z toho mam obrovskou radost,a chci pomoct i ostatnim.JSEM ZDRAVA!Děkuji mnohokrát MUDr.Artuchove.Ona ma konzultační centrum pro nemocné lupénkou ALAEL v Olomouci www.psoriazum.com

Ivana (Pá, 5. 3. 2004 - 11:03)

Pro Petra32Pokud pojedeš v září tak s tebou pojedu velice ráda. Zařiď si Lázně Lipová. To uvidíš relax!!!!!!Připrav si tam jen sportovní oblečení a obuv. Je to tam fakt dost dobré a lupena tam vážně mizí!!!!Těším se.

trisha (Čt, 4. 3. 2004 - 19:03)

Chtěla jsem se zeptat, nevíte někdo informaci ve smyslu, zda je možno na opravdu ošklivou lupenku získat pracovní neschopnost nebo případně i invalidní důchod?Děkuji za jakoukoli informaci, třeba i kde by se daly potřebné informace získat.

Evina (Čt, 4. 3. 2004 - 18:03)

Mirko, je fajn, že jsi spokojená a že se nestydíš,ale ona je lupenka a lupenka. Když má někdo někde na těle tři flíčky, které třeba ani nejsou moc vidět (nevím, jak jsi na tom samozřejmě ty, to nemyslím osobně), tak je přece jen trochu jiného než fialovobílé strupaté tělo od hlavy k patě. Mám jednu známou, která je podle jejího vyprávění lupenkářka asi dvacet let, když jsem sama onemocněla, chtěla jsem si s ní popovídat a vlastně jsem se jí ptala, jak a co měla nebo má, ukázalo mi jakési tři pigmentové skrvnky na předloktní, ještě se slovy "vidíš to", málem jsem potřebovala lupu. Tohle bych rozhodně nepaušalizovala, to jsou lidé ve městě, kde žiješ a zejména v té sauně opravdu podivuhodní. Běžní lupenkáři se setkávají s tím, že si od nich lidé odsedají v metru, případně jim vynadají v obchodě, ať nesahají na pečivo, o zákazu vstupu s kožními projevy na koupaliště se tady dokonce před časem psalo. Ono je to těžké.

Libor (Čt, 4. 3. 2004 - 12:03)

Jsem lupenkář a v lékárně mi byl před časem doporučen krém z konopí Cannaderm Atopos. Stojí okolo 210 Kč a můžu říci, že lupenku nevyléčí, ale zklidnění jejího příznaku je výrazné. Dostal jsem se až na kosmetické poradenství 466 263 038 a výsledky jsou chvályhodné. Otočil jsem na konopí názor. Neberte to jako reklamu berte to jako pomoc při nepříjemném stavu.

Petr32 (Čt, 4. 3. 2004 - 10:03)

Ivanko pojedeme spolu do lazni? :-) Relax by se hodil ale neni to ztrata casu?

Ivana (Čt, 4. 3. 2004 - 09:03)

V nemocnici v Ústí nad Labem, a nuda tam rozhodně není, ležím tam tři týdny a schází se tam dobrá parta. Sestřičky jsou tam naprosto fantastické!!!!! Sice to nic moc pomáhá, ale odpočinu si tam. Jezdíš do lázní?

alena (Po, 1. 3. 2004 - 19:03)

Kup si plant- aloe vera vzdy si ustrihni kousek a natri na telo, vyskousej to, muj pes ji dostal a musim rict ze ted je v pohode.dieta-50-70%syrova strava,a kysela jako-yogurt nizko tucny. co nemas jist- cokolada,mleko, mlecne vyrobky,mouka,smazenou stravu,sea food, a vse co obsahuje cukr. vitamin B complex-protoze jak papas antibiotyka takti berou z tela dobrou bakterii.kupuj jen naturalni sampon bez chemikali,oblikej se jen do cotton osaceni-100%- bavlna.a nos volne osaceni.nepouzivej kremy na pokozku,neskrabej se,pouzivej jen gliceryn mydlo,a pouzivej sampon bez oleje.nech si zkontrolovat jestly mas alergiji na gluten- mouka,Nejvice ucinny tady v Kanade je-vitamin B complex , hodne stesti. Alena

alena (Po, 1. 3. 2004 - 18:03)

Maso ma spatne tuky,misto masa zkus vajicko nebo orechy.

alena (Po, 1. 3. 2004 - 18:03)

Ahoj Heleno, ja jsem take z Kanady, napis si -www.the diabetic diet.com, tam si napises vsechny tvoje miry a vahu a napisou ti zadarmu co potrebujes pro sve telo. dej mi vedet jak jsi dopadla- alena---alpietrzak"cogeco.ca

Petr32 (Po, 1. 3. 2004 - 09:03)

A v jake nemocnici se lecis? Ja byl v nemocnici jen jednou a to na Vinohradech. Nejhorsi na to je ta desna nuda

Reklama

Přidat komentář