Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Roman (Pá, 2. 10. 2009 - 16:10)

Abysme všichni byli jedno jako Otec a Syn, a přece každý jsme jiný. Jako úd v Kristově těle v Duchu svatém! Sbor SJ žel není v Duchu svatém, pokud ano, pak sbor by byl pomazaný. Jak vidno, vro se proti tomu brání a tím mate upřímné lidi a trápí se, jestli konají plně Boží vůli. Jsou v Duchu svatém, ovšem o tom nevědí. Jsou tedy Boží synové, tak proč se proti Duchu svatému vzepřou a říkají, že mají naslouchat vro spíš než vlastnímu duchu, který je s Duchem svatým.
Schází se ve sboru ne proto, aby se něčemu naučili VŠEMU to co říkají starší, vždyť mají Bibli, ale aby se vzájemně povzbudili, zpívali a modlili se. Duch svatý je s Bohem jedno, je jedinečný, učí, povzbuzuje, vede, oznámí každému, kdo je v Kristu, ano nejen ve sboru v určených časech, ale v každou hodinu, každou minutu, celý den! A ne čekat na vro, které vede Duch. Kdepak! Nezáleží na tom, ke kterému sboru příslušíme, ale na Duchu! Ten, kdo je v Duchu, osloví ,Abba, Otče´.
Kubrte, nemusíš čekat, až s tebou souhlasí s křtem, Pán tě zná a zve tě ke křtu a budeš Božím synem!

Kubrt (Pá, 2. 10. 2009 - 15:10)

Nemyslím doslova, že SJ se...Aby si potom vymýšleli takové nesmysly jako třeba, že JK je Jehova jak si tady druhé přesvědčoval ? Jistě JK hraje významnou roli, protože díky jeho oběti nám dává Bůh Jehova věčný život, ale není důležitější než Jehova Bůh, aby jsme byly díky tomu zavedeni na scestí a obraceli se k někomu ke komu nemáme. Když nejvyšší bytostí ve vesmíru je Jehova Bůh tak by jsme měli uctívat především jeho a to ve jménu Pána ! Navíc by nemohla zůstat právě jednota sboru, kdyby jsme si studovali každý sám bez VRO.

Roman (Pá, 2. 10. 2009 - 12:10)

Nemyslím doslova, že SJ se neřídí biblickými radami. Možná víc než zdrávo, neboť mnozí ze SJ mají pocit neschválení od Boha z důvodu, že se neřídí ne dle Písem, ale vro, totiž aby chodili do služby co nejvíc, podali komentáře na shromážděních, pravidelně tam navštěvovali a hlavně poslouchali vro. Být loajální sic neříkají přímo jako že uctívají Boha Jahveho, ale nejednou vyučují, že vro má schválení od Boha, tudíž neposlouchají-li vro, jsou proti Bohu Jahvemu. SJ se nechovají nápadně se strachem, spíš uvolněně, radostně, laskavě. To neříkám pro každého, neboť se vyskytují mnozí z vyčerpanosti a frustraci. Pro zajímavost, kdyby SJ navštěvovali jednou týdně shromáždění a chodili do služby tolik jak mohou nenuceně, zjistili by víc od Bible a poznali, kdo je Pán Ježíš.
Kubrte, my nemáme proti SJ, jenom přejeme, aby si uvědomili, že se nemají bát se pokusit bez vlivu vro zjistit pravdu o Pánu.

Kubrt (Čt, 1. 10. 2009 - 21:10)

POHLEĎ, JAK JE DOBRÉ A JAK PŘÍJEMNÉ, KDYŽ SPOLU BRATŘI BYDLÍ V JEDNOTĚ. (Žalm 133:1)
Tento biblický text mám ze všech nejradši. Někdo tady tvrdil, že SJ se už ani Biblí neřídí, že zůstala pouze neosobní uniformita. Je to váš názor na věc, ale rozhodně ne Jehovův. I přes to, že jsme duchovně jedno co se týká biblických nauk každý z nás má jiné bohabojné zájmy. Jsme vedeni Jehovovým svatým duchem svobody, zatímco lidé ve světě zůstavají otroky hříchu. Jestliže však hřešíme po přesném poznání pravdy NENÍ již žádná výkupní oběť za hříchy.(Hebrejcům 10:26,27) Asi si toho jste vědomi a pravda už pro vás nemá význam. Kopete však kolem sebe a napadáte ty, kteří jsou na cestě pravdy. Kéž by jste v pravdě zůstali. Jak se píše v 1. Jana 2:19 - Vyšli z nás, ale nebyli našeho druhu, neboť kdyby byli našeho druhu, zůstali by s námi. Ale VYŠLI, aby se ukázalo, že všichni nejsou našeho druhu. No jak vidím na nové zájemce to zatím nevypadá. Už jsme opět v bludném kruhu. Tak se mějte. Budu čekat jestli se objeví někdo kdo skutečně bude chtít poznávat JEHOVU a ne JK. I když v něj věřím tato diskuse je o Jehovovi a ne o JK.

Mezek (Čt, 1. 10. 2009 - 19:10)

Ř 8,15-17 15 Nepřijali jste přece Ducha otroctví, abyste opět propadli strachu, nýbrž přijali jste Ducha synovství, v němž voláme: Abba, Otče! 16 Tak Boží Duch dosvědčuje našemu duchu, že jsme Boží děti. 17A jsme-li děti, tedy i dědicové - dědicové Boží, spoludědicové Kristovi; trpíme-li spolu s ním, budeme spolu s ním účastni Boží slávy.

Roman (Čt, 1. 10. 2009 - 19:10)

Pán Ježíš ovšem řekl, že ctitelé budou uctívat Otce v Duchu a pravdě. Toto jest v Pánu Ježíši, nestačí ho následovat, nýbrž znovunarodit se, aby byl v Pánu.
SJ mají problém, pomazaných je přes 10000, kdežto jiných ,nepomazaných´ je 7 milionů, takže vro nevyučuje dle Písem, prý dostali svatého ducha, že oni, velký zástup, nepotřebují se znovunarodit, a tudíž nejsou schopni bez pomoci vro pochopit Boží vůli.
Vro proto káže ve shodě ne s Boží vůli, ale s vůlí svou, aby vyhověli jiným ,nepomazaným´ spíše než sobě ,pomazaným´, tj. menšině. Tzn. vro že vyučuje úplně jinak než Písmo, a tím je nauka vro matoucí. Jak vidno, Kubrte, stále nepochopíš, jen vytrhuješ z učebnice vro, ne z Písem. Stále nepochopíš to, co jsme všichni vysvětlili, že podstatou všeho je víra v Krista Ježíše, našeho Pána, kterého jeho Otec, Bůh vzkřísil z mrtvých.
To, že někteří věří v trojici, peklo, vro, předpověď v poslední den atd., je na vedlejší koleji... Nikdo přesně nemůže tvrdit, a také je pravda, leda až se objevíme tváří v tvář Krista Ježíše!

Mezek (Čt, 1. 10. 2009 - 19:10)

Tak už toho chlapi nechme.Je to celkem jasné.Máme různý pohled na určité verše...jednoduše řečeno!Ale to by nemělo bránit v tom,abychom se neměli rádi jako bratři a sestry,že?Jakým soudem soudím,takovým budu souzen.Já osobně bych byl rád souzen milosrdným soudem!!!

Kubrt (Čt, 1. 10. 2009 - 18:10)

Nikdo tady pysny neni to...JIRKO,
TO NENÍ Z MÉ HLAVY !!! JÁ BYCH NIKOMU NEŘEKL, ŽE JE V MOCI SATANA, KDYBY TO NEBYLO VE SVATÉM PÍSMU.
TAKY NENÍ PRAVDA, ŽE NEPŘIJÍMÍM JEŽÍŠE. VŠICHNI SJ PŘIJÍMAJÍ JEŽÍŠE, ŽIJÍ PODLE VZORU, KTERÝ NÁM DAL A UCTÍVAJÍ JEHO OTCE, JEHOVU BOHA !!!

jirka (Čt, 1. 10. 2009 - 15:10)

Nikdo tady pysny neni to rikas ty.Pozor nikdo ti KUBRTE tvou viru nebere jen rikam a verim v jezise a ty ho neprijimas takze nemuzes jit za cestou pravdy.Spise si vsimni jak se k tobe chovame tak uprime a ty jsi nas predtim zastrasoval tim ze patrime k satanovi.Copak my jsme ti nikdy toto rekli to urcite ne.

Kubrt (Čt, 1. 10. 2009 - 14:10)

No a jsme u toho. A potom kdo je tady pyšný. Vy nepřipustíte, že by mohl mít pravdu někdo jiný než vy. Já se naopak řídím Božím slovem. Napsal bych dnes text ze Skutků 20:29 - Vím, že po mém odchodu vstoupí mezi vás utlačující vlci a nebudou něžně zacházet se stádem,... Dělo se to v prvním století a děje se to i v současné době. Ale o tom to je, že by sbor měl být přečišťen ne však od spravedlivých ovcí, ale od utlačujících vlků.:)Jenže co dělají utlačované ovce místo toho, aby milovali i své nepřátele "bijí" své bratry..., kvůli nim se pak mluví o cestě pravdy utrhačně. Všechno je v Bibli zapsané k vyučování, k tomu, aby byl Boží člověk způsobilý pro každé dobré dílo. A já vím, že stojím na té jediné správné cestě k věčnému životu.(Jan 17:3) :)

renys (Čt, 1. 10. 2009 - 13:10)

ja chci znat pravdu a uz se nebranim ji poznat ze zdroje o, kterem budu presvedcena,ze my vrati duchovni pohodu opravdu,........nikoho se uz neodvazuji oznacovat jako falesny na to ma pravo jen Buh.........To uz vim a nechci uz kazat ,ze jen ja jako SJ muzu prezit...tomu prestavam vice uz verit.Chci kazat, ale vseobecne a neoznacit si neci nazor jen proto ,ze ja sem o nem presvedcena jinak.To je ma zmena ........Je dost lidi,kteri maj tolik lasky pro Boha i J.K. a to se my libi a Buh takove hleda.

jirka (Čt, 1. 10. 2009 - 12:10)

RENYS to uz jsem taky udelal ze jsem se modlil za ostatni a i za SJ protoze nikdo nerika ze vase vira je spatna ale neznas pravdu a proto ti to tady kazdy pise ne aby te presvedcil ale to musis poznat ty sama.Me svedomi a srdce proti SJ je ciste,jen rikam mate jiny preklad a ja hledam pravdu a ta pravda je o JEZISI

Mare (Čt, 1. 10. 2009 - 12:10)

Kubrte,
ráda ti odpovím. Ale teď spěchám do práce, až pozdě večer.

renys (Čt, 1. 10. 2009 - 12:10)

CTU SI TET URYVEK Z BIBLE 2.paralipomenon 6k. 29-33 vers to jsou slova Salamouna syna Davidova pri zasveceni chramu Jhvh.Je to i z denesniho denniho textu a me to po delsi dobe povzbudilo.Proc?Protoze je plna milosrdenstvi i k jinym nezli bili samotni Izraelite.Modli se i za ostatni at je Buh vyslicha jejich uprimne srdce a vsechny ztrapene ne jen je Vyvolene....Izraele.

Kubrt (Čt, 1. 10. 2009 - 12:10)

Jste to pořád nepochopili co...Tenhle příspěvek už zase není můj:(

jirka (Čt, 1. 10. 2009 - 11:10)

Proste Kubrte musis zazit znovuzrozeni,prijmout Jezise a skrze ducha svateho byt novy clovek.Duch svaty te premeni,premeni tve srdce,telo i mysleni a budes rust v pravde.

renys (Čt, 1. 10. 2009 - 11:10)

ahoj mare zajima me uprime tvuj pribeh nebo zmena teho smisleni co te k tomu primelo?Byla si SJ SNAD CI SI?Dekuji

Mare (Čt, 1. 10. 2009 - 10:10)

Změna našich útrob, jinak není v podstatě žádná skutečná změna, byť se člověk úpřimně snaží...MOŽNÁ,....i já jsem se snažila 15 let,........!!

Kubrte, a věř mi, že jsem se snažila na 100%. Těch 15 let jsem udělala změny vnější, kosmetické změny, nesmilnila jsem, nekradla jsem, zvěstovala to evangelium, co evangeliem nebylo atd.

Kubrte, pros Boha, aby tě přitrhnul k Ježíši Kristu.

Mare (Čt, 1. 10. 2009 - 10:10)

Bůh Jahve má jinou cestu k záchraně a ta na tomto světě existuje jako jediná.

................................................................................................................................

1. Koloským 1:14.:
14. V němž máme vykoupení skrze krev jeho, totiž odpuštění hříchů.

Jan1.kapitola:
12Těm pak, kteří ho přijali a věří v jeho jméno, /v Kristovo jméno/dal moc stát se Božími dětmi.
13Ti se nenarodili, jen jako se rodí lidé, jako děti pozemských otců, nýbrž narodili se z Boha.

Jan.3.kapitola:
5Ježíš odpověděl: „Amen, amen, pravím tobě, nenarodí-li se kdo z vody a z Ducha, NEMUŽE VEJÍT do království Božího.
6Co se narodilo z těla, je tělo, co se narodilo z Ducha, je duch.

............................................................................................................................................

Milý Kubrte, Boží cesta je změna, narození, našeho vnitřního člověka. Našeho ducha, ve kterém začně přebývat Duch svatý.

Pokud Kristu poděkujeme za to, že naše hříchy může omýt svojí krví a, poprosíme Otce o odpuštění hříchů a vydáme mu své životy,.......náš duch se narodí vírou a darem Božím skrze Ducha svatého a on sám pak v něm začne přebývat a je tím pravým Vůdcem, učitelem/dává nám schopnost rozumět Božímu slovu/ i tím, kdo nám pomáhá vnitřně k proměně naší duše i našeho těla.

Nelze provádět jen kosmetické úpravy zvenčí. Tím, že sami poznáme tělesně Boží vůli, tělesně se rozhodneme chovat se podle Bible a tělesně doufáme v záchranu.

To je vše marné. To vede jen k hádkám mezi těmi miliardami náboženských skupin, kdo že tu Bibli zná lépe, kdo se podle ní chová atd.,....atd.

Jen jedna Cesta je jiná, ....a JEDINÁ na tomto světě. Já tomu říkám slovy dnešního vědecky založeného člověka, změna genetického kódu člověka. Boží slovo to nazývá .....narodit se znovu.

Pokračování dále....

Mare (Čt, 1. 10. 2009 - 10:10)

Kubrte, myslím, že ti co tady diskutují nejsou ti, kteří by byli proti Bohu, proti pravdě, proti Bibli.

Nejsme ti, kteří odmítají Boží mravní normu, Boží záchranu.

Nejsme ani ti, kteří by svědky nesnášeli nebo byli proti nim naštvaní.

Znám velmi dobře svědky a vím, že jsou to lidé, tak jako lidé jiných náboženských skupin, kteří se chtějí chovat dobře, podle Božího slova a věří, že budou díky tomu zachránění.
Vím, že i ty to myslíš dobře.

A právě proto s takovými lidmi mluvím. I já jsem před 33- ti lety asi 15 let - dost podobným způsobem, velmi horlivě, až na smrt, velmi vydaně a morálně čistě podle Bible žila. Takže mně moc bolí a rve útroby, když vidím takové lidi jako jsi i ty Kubrte, kteří dělají totéž jako kdysi já, jenže já už vím, že tudy cesta nevede.

Jsou miliardy takových náboženských skupin, kteří to mají založeno na principu, budu žít podle Bible, poslouchat výklad Bible náboženských vůdců, budu znát nejlépe Bibli, budu si ji číst, šířit nauku dále a pak budu jednou zachráněný.

Ale tudy cesta k záchraně v žádném případě nevede, ať se skupina jmenuje svědkové nebo jinak, je to totéž.

Pokračování dále....

Reklama

Přidat komentář