Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Roman (So, 10. 10. 2009 - 18:10)

Kubrte, tvůj problém je, že nemůžeš pochopit to co jsem jasně psal. Před chvíli jsem citoval biblické verše ohledně postavení Krista, o kterém potvrdil sám Bůh Otec slovy ap. Pavla, že to je on, milovaný Syn, Pán, který založil zemi a nebesa jeho vlastní rukou? A že sám Bůh Otec přiznal, že Ježíš je Jahve a poukázal na Žalm 102 kap.
Proto nemůžeš nikdy pochopit, dle Slova hřích zůstává v těch, kteří odmítli vyslyšet slova Boha Otce. On nikdy neřekl, že Pán je anděl či archanděl, akorát vro, kterého následuješ...

♥Kubrt&#9 (So, 10. 10. 2009 - 17:10)

Ksakru (omlouvám se za klení)...,
a vy se mi divíte, že pak nevěřím v Jehovu Boha jako STVOŘITELE. Cožpak by STVOŘITEL připustil, aby bylo tolik falešných vír, aby různé naboženství vedli války ve jménu Krista. A proč jediní SJ se vyhýbají válkám ? (když nepočítám jiné náboženství, které nemají s křesťanstvím nic společného zato mají jiné falešné nauky)Mimochodem Milko, stále mi vrtá hlavou, proč by měli být kvůli mně nešťastni ženy i muži jak jsi to uvedla asi před 2 měsíci. A proč jste mě stále nepřesvědčili ? Někde se stala chyba, protože svým způsobem máte pravdu. A přece... jsem stále přesvědčen, že ji mají i SJ a jedině toto náboženství přežije Jehovovy soudy. Možná je to tím, že u vás nevidím úctu k Božímu jménu JEHOVA. Stále si stojíte za tím, že Bohem je JK. A přitom je menším než je JEHOVA (Jan 14:28)A nejvíc mě štve ten pocit bezmoci, když se trápím... chtěl bych vám pomoci, ale nevím jak... vše je marnost; po čtvrt roce mého přesvědčování jste nedokázali přijmout ani ty základní Boží věci. Jsme stále tam kde jsme byli na začátku. Nezlobte se na mně SJ, ale za tím rozhodně STVOŘITEL nestojí. Klíčem k těmto záležitostem je JEHOVA, ale ten zrovna se nemá k tomu, aby celou záležitost OSVĚTLIL. Zůstali tu pouze nedokonalí lidé s "JEHO" slovem. Kdy už se konečně objeví Bůh STVOŘITEL, aby lidem řekl ta a ta víra je špatná, pravdu mají jen oni ? VŽDYŤ PŘECE NECHCE, ABY BYL KDOKOLI ZAHUBEN NEBO CHCE ? Proč JK řekl, nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč ??? Odmítám nést ZODPOVĚDNOST za ty ničemné, kterým ani nechci kázat. Jejich krev má podle Bible přijít na mou hlavu, ale co by se změnilo ? STEJNĚ BY MI NEUVĚŘILI !!! Když mi nechtějí věřit ani v této diskusi.:( A přece, kdyby jste nekázali já osobně by jsem PRAVDU nepoznal. Víc zamotané to vážně nemohlo být. A kde je vlastně JEHOVA, když není daleko od nikoho z nás ? Od tady těch je asi hodně vzdálen. MŮŽE MI TO NĚKDO VYSVĚTLIT ???

M (So, 10. 10. 2009 - 17:10)

Romane, větší nesmysly se nedají vymyslet

Roman (So, 10. 10. 2009 - 16:10)

Citace jednoho byvalého vedoucího sboru SJ:
Pravda, je mnoho myslících SJ, které takové křiklavé projevy slepé víry odpuzují. Přesto je většina stále ochotna se přizpůsobit nebo dokonce podniknout ,právní kroky´ proti těm, kdo vyjadřují pochyby o výkladech Společnosti. Proč? Snažím se ve své mysli a svým srdcem pochopit pocity všech těchto lidí, včetně těch ve vedoucím sboru. Podle mých vlastních zkušeností, které jsem získal jako jeden z nich, se domnívám, že jsou v podstatě zajatci nějakého přijetí (konceptu). Toto pojetí nebo představa, jakou mají o ,organizaci´, sse zdá být natolik zosobněná, že je ona sama ovládá, pohání je a brzdí tím, že utváří jejich myšlení, jejich názory, jejich úsudek. Mnozí by podle mého mínění jednali úplně jinak, kdyby dbali pouze na Boha, Krista a Bibli, a zájmy ne organizace, ale svých bratrů v Kristu a bližních. Avšak zapojení konceptu ,organizace´ radikálně mění jejich myšlení a názory a stává se ve skutečnosti nejvlivnější a ovládající silou.
SJ se nepoučili z událostí kolem Konventu okolo 18 st.n.l. aj poválečné události u nás a ve východním bloku...

Roman (So, 10. 10. 2009 - 14:10)

Díky Milko, hrůza to je vynechání celého 29.verše. Toť opovážlivost, a vím, že vro najde výmluvu, a sice dobrou, podloženou.
Slovo proskyneo znamená klekat se vyskytuje i před Pánem, ovšem vro tento význam zlehčuje na význam vzdává poctu, kdežto před Bohem Jahvem netroufá psát vzdává poctu, ale pokleká...
Vro si dělá prostředníka mezi Bohem a lidmi. Mnozí SJ si to dobře uvědomují, a přesto zůstávají kvůli dopadům v případě vyloučení. Mají příbuzné ve stejné víře a obávají se oddělení. Jaká moc to je vro!
Vro už se nesestává jen z pomazaných již před 15 lety asi, víš-li Kubrte? Vro používá metodu jako Konvent (Pařížská komuna) sice bez prolévání krve. Nikdy se nepřizná svou chybu, ani jedinou, kdežto Bible přiznává nedostatky svých poddaných... Proto vrhá veliké podezření.

milka (So, 10. 10. 2009 - 14:10)

Římanům 16:24. Milost našeho Pána Ježíše Krista s vámi všemi. Amen.
A OPĚT V PNS TENTO VERŠ MÁ 24-A NIC!!!

KDO MI TO UMÍ VYSVĚTLIT???

Sk 28:28 (So, 10. 10. 2009 - 13:10)

28. Ať je vám tedy známo, že toto Boží spasení bylo posláno pohanům(zde v PNS psáno národům), a ti uslyší!"
29. A když to řekl, Židé odešli a měli mezi sebou veliké hádky.(tento verš v PNS vynechán,jelikož v případě použití slova národům jej nelze použít)

Už to,vede k pochybnostem nebo neříká snad písmo?
Zj 22
18. Já dosvědčuji každému, kdo slyší slova proroctví této knihy: kdo by něco přidal k těmto věcem, tomu Bůh přidá ran zapsaných v této knize. A kdyby někdo ubral ze slov knihy tohoto proroctví, Bůh odejme jeho díl z knihy života a ze svatého města a z těch věcí, které jsou zapsány v této knize.
milka

milka (So, 10. 10. 2009 - 13:10)

Kubrte
Tvoje úvahy jsou výsledky tvého hledání v mnoha odvětvích.Jsou to opravdu jen tvé úvahy.Uvařil sis víru v podobě polévky od pejska a kočičky.Zde jsem neviděla ani jednoho,který by tě podpořil v té víře jak ji předvádíš.
Roman má poznání skrze působení Ducha S,a to může pochopit pouze ten,který má také Ducha S.

Pokud se cítíš být SJ,tak to nechápu,jelikož tvoje víra je zcela jiná.Jedinné co máš s nimi společné je jméno Boha.
Možná,kdybys poslechl a udělal,co říká :
Sk 2:38..činte pokání a at je každý z vás pokřtěn ve jménu Ježiše Krista na odpuštění svých hříchů a obdržíte velkorysý dar Svatého Ducha.(dle i PNS),pak by jsi nalezl své království už nyní,třeba by jsi našel i spřízněnou dušičku,se kterou bys měl rodinu.

milka (So, 10. 10. 2009 - 13:10)

pravda
Právě čtu z PNS.
SKUTKY 2
37.....co máme dělat?
38 ..činte pokání a at je každý z vás pokřtěn ve jménu Ježiše Krista na odpuštění svých hříchů a obdržíte velkorysý dar Svatého Ducha.

Takže jistě takto SJ,činní,jelikož to jsou slova z jejich překladu!

dále Sk 4
11-12které jméno je dáno?

18-čí jméno neměli kázat?
dále Sk 5
40-42čtěte pozorně proč byli zmrskáni(pro jaké jméno) a jaké jméno vyučovali dům od domu.

Už nebudu číst v tomto překladu,jelikož je nedokonalý a protiřečí si.

Ani se nedivím,že pro vro není dobré,aby lidi sami studovali písmo.Mohlo by je to vést k zamyšlení a vlastním úvahám.
Také si myslím,že každý nese odpovědnost sám za sebe a to,že je pohodlnější nechat si dávat pokrm bez práce než si sám uvařit,nás neomlouvá a nečiní neodpovědným.Nebo snad budeme jako Adam říkat to Eva?

♥Kubrt&#9 (So, 10. 10. 2009 - 13:10)

JSI IGNORANT, Romane,
nechť je ti země lehká. A taky mě nemůžeš zpodobňovat s VRO, protože VRO má nebeskou naději. Já zatím toužím žít zde na zemi a taky neuznávám Památnou slavnost, kde pomazaní přijímají symboly nanebevstoupení. Já se ztotožňují s velkým zástupem jiných ovcí (i když připouštím i tato má naděje může být falešná). Beru se však stále jako nepokřtěný zájemce. A ani po svém křtu nemusím být zachráněn pokud nebudu činit Boží vůli. Pokud však Boží vůli činit budu tak mám jistotu, že budu žít navždy (1. Jana 2:17) A já věřím, že SJ činí Boží vůli na 100%.:)

Roman (So, 10. 10. 2009 - 12:10)

Archanděl Michael není jediný zplozený Bůh, jediný milovaný Boží syn, který za nás zemřel. Pokud prosíš Otce skrze Michaela je fuč, a tak hřích zůstává. Jak katolíci tak SJ znevažují Boží jméno tím, že uctívají mnoho bohů a místo abychom se obrátili k Bohu skrze Krista, tak skrze Michaela. Tohle je opovážlivost. Slovo soudí. Proto když chcete zůstávat tam kde jste, věnujte pozornost Božímu slovu ne lidskému...

Roman (So, 10. 10. 2009 - 12:10)

Máš pravdu, Renys, ovšem je třeba projevit víru v Pána z čistého srdce jako toho, který za nás zemřel. SJ také věří, ovšem JK považujou za anděla, toho silného ve Zj, který spoutá satana do propasti na tisíc let. Toho archanděla Michaela.

Renys (So, 10. 10. 2009 - 11:10)

Kazdy at zustava tam,kde je presvedcen,ze dle jeho svedomi mu to vyhovuje.Proc se porad jen dohadovat ke komu jit?Na to si stejme odpovidame kazdy sam.Pokud nemame ani male pochybnosti o sve víre, tak pak se ani neptame a nemame potrebu dal hledat.Ne?Ja je mam tak se tim budu zabyvat.

Roman (So, 10. 10. 2009 - 11:10)

SJ říká, že zastánci trojice učí, že Ježíš je roven Bohu Otci a modlí se totiž sám k sobě... Říkám ovšem jinak. Ježíš se modlí ke svému Otci v nebesích a také po jeho pravici se usadil Pán Ježíš.
Jako Mojžíš byl považován jak pro židy tak pro faraona Bůh, a přece nebyl Bůh.
Ježíš sic není jako Otec Bůh, ale považován pro celé lidstvo i nebe Bůh, protože je všechny stvořil. Je tedy kromě Otce Bůh s velkým B. On je Počátek stvoření Božího, on počal znamená připravoval, dal se do tohoto díla, ne sám sebe jako starosta města počal, sháněl sponzory, požádal pomoc od státu, a nakonec dal postavit školu, nemocnici, obchody, a přece starosta není škola, nemocnice ani v nich nemusí být. Prostě je počátek tohoto díla.
Skrze něho a pro něho všechno dílo stvořeno v něm dle Boží vůle, aby Bůh byl vždy svatý. Naproti tomu Syn se nechal pokořit a stal se člověkem, aby ukázal světu Boží jméno totiž jeho slávu a zachránil lidstvo od dědičných hříchů a vybral z nich pro sebe a Otce, aby pak v určený den soudili padlé anděly... My jsme pro anděly jako jeviště. Můžeme s pomocí Ducha již nyní Boha oslavit vírou a ovocem Ducha.
Kubrte, jak málo víš o Bohu a jeho plánu. Vše je pomijívost jako skutky od vro, ale VÍRA, NADĚJE A LÁSKA. Láska znamená milovat a odpouštět i když často klopýtáme, ale jistě jako spravedliví díky víře vstaneme.
vro je lidské, proto nemůžeme brát SV jako slovo Boží jako autoritu, skrze něho vyloučí nevinné bratry a sestry...

♥Kubrt&#9 (So, 10. 10. 2009 - 11:10)

Máš pravdu Romane,
i JK je SVATÝ, ale JEHOVA je NEJSVĚTĚJŠÍ !!!!!!! a ZASLOUŽÍ SI, ABY BYL UCTÍVÁN VÍCE NEŽ JEHO SYN. Mimochodem podle teorie o stvoření by ani JK bez JEHOVY NEEXISTOVAL !

♥Kubrt&#9 (So, 10. 10. 2009 - 10:10)

JEHOVŮV VÝROK K MÉMU PÁNU JE: "POSAĎ SE PO MÉ PRAVICI, DOKUD NEPOLOŽÍM TVÉ NEPŘÁTELE JAKO PODNOŽ TVÝM NOHÁM. (ŽALM 110:1)

Začněte už konečně normálně uvažovat ! Mluvil snad JK SÁM K SOBĚ ??? NEBO JAK BY SE MOHL POSADIT SÁM SOBĚ PO PRAVICI ???
ROMANE TVÉ ŘEČI JSOU JEN VÝPLODEM TVÉ BUJNÉ FANTAZIE A NEZÁKLADAJÍ SE NA PRAVDĚ BOŽÍ !!!
A to jestli přežiji nebo nepřežiji nechte laskavě na Jehovovi Bohu. Vy satanské plémě !

♥Kubrt&#9 (So, 10. 10. 2009 - 10:10)

NESMYSLY TU PÍŠETE AKORÁT VY !!!

milka-Galatským (So, 10. 10. 2009 - 09:10)

16víme, že člověka nemohou ospravedlnit skutky Zákona, ale jen víra v Ježíše Krista. Proto jsme sami uvěřili v Ježíše Krista, abychom byli ospravedlněni Kristovou vírou, a ne skutky Zákona. Skutky Zákona přece nikoho neospravedlní!“
17Když tedy hledáme ospravedlnění v Kristu, poněvadž se ukazuje, že i my jsme hříšní, znamená to, že Kristus napomáhá hříchu? V žádném případě! 18Kdybych znovu stavěl, co jsem předtím zbořil, usvědčoval bych sám sebe jako viníka. 19Díky Zákonu jsem ale pro Zákon mrtvý, abych byl živý pro Boha. 20Jsem ukřižován s Kristem. Nežiji už já – Kristus žije ve mně! Svůj život v tomto těle žiji ve víře v Božího Syna, který si mě zamiloval a vydal za mě sám sebe. 21Neodmítám tu Boží milost. Spočívá-li totiž spravedlnost v plnění Zákona, potom Kristus zemřel zbytečně.

Kdyby tu byl Zákon, který by dokázal přinést život, potom by spravedlnost opravdu vyplývala ze Zákona. 22Písmo ale zahrnulo všechny lidi pod hřích, aby všem věřícím nabídlo zaslíbení založené na víře v Ježíše Krista.

Kdyby tu byl Zákon, který by dokázal přinést život, potom by spravedlnost opravdu vyplývala ze Zákona. 22Písmo ale zahrnulo všechny lidi pod hřích, aby všem věřícím nabídlo zaslíbení založené na víře v Ježíše Krista.

Takže vy chcete být pod Zákonem? Povězte mi, slyšíte vůbec, co Zákon říká? 22Je psáno, že Abraham měl dva syny, jednoho z otrokyně a druhého ze svobodné. 23Ten z otrokyně se ale narodil jen podle těla, kdežto ten ze svobodné skrze zaslíbení.
24Je to jinotaj; ty ženy jsou dvě smlouvy. Jedna je z hory Sinaj a tak jako Hagar rodí své děti do otroctví. 25Tato Hagar představuje horu Sinaj v Arábii a odpovídá nynějšímu Jeruzalému, neboť je se svými dětmi v otroctví. 26Nebeský Jeruzalém je ale svobodný a ten je naší matkou.

(nevím,jak to zní v PNS,ale podívám se.Překlady jsou i zde-bible on line)

kubrte,mýlíš se
SJ nejsou jedinný kdo káže proti potratům,válkám,násilí,homosexualitě....ajaj.

Roman (So, 10. 10. 2009 - 09:10)

Kubrte, mluvíš jenom nesmysly. Protože nejsi pokřtěn jako SJ, štveš proti všem i SJ. Jinak jsi skoro obraz vro až na to, že věříš v ufo.
Co je na tom divného, když třeba na Karlově mostě stojí socha s nápisem JHVH jako velekněz na svém turbanu, a přitom nepoužívají toto jméno? Víš-li, že jméno JEŽÍŠ znamená JHVH je záchrana? Už jsem víckrát vysvětlil, že Pán Ježíš zjevil Otcovo jméno JHVH ne jak oslovit ale jako Osobu, jaká je. Bůh na oplátku chválil Syna slovy ap.Pavla v Heb.1,8 Ale o Synovi....10 ,,Pane, ty jsi na počátku položil základy země, a nebea jsou díla tvých rukou. Ony zaniknou, ty však máš zůstat neustále;....,ale ty jsi stejný a tvá léta nikdy neuběhnou.´´
Pán Ježíš je Týž, také stvořitel, neboť v NĚM stvořeno všechno, bez NĚHOŽ by nepovstala ani jediná věc.
Syn zrozen z Otce, jako Eva zrozena z Adama, tak jsou Syn a Otec jedno, totéž Adam a Eva jedno. Nebýt Evy nerodily by se děti.
Bůh předem věděl, že tvorstvo jednou sténá a proto v Synu stvořil, aby tvorstvo opět získalo slávu opět jen v Synu. Proto se píše na mnoha místech ...před založením světa...předem určil...vyvolil je již na počátku atd.
Kubrte, Pána Ježíše zlehčuješ jako vro na roveň anděla a archanděla Michaela.
Pokračujme v Žalmu 102,1 Jahve, slyš přece mou modlitbu, a kéž k tobě dojde mé vlastní volání o pomoc.... Dávno jsi položil základy země a nebesa jsou dílem tvých rukou. Ony zaniknou, ale ty budeš stát;... Ty jsi však týž,...
O kom je řeč? O Jahvemu? Ano! O Pánu Ježíši? Také ano!
Čtenáři, prosím, použijte rozlišovací schopnost!
Vro se snaží být odděleni od ostatních náboženství na úkor pravého poznání přesným poznáním, které je již nevýznamné pro záchranu duše.

Jožko (So, 10. 10. 2009 - 09:10)

nejsi hoden

Reklama

Přidat komentář