Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Mare (Pá, 30. 10. 2009 - 21:10)

Tečko, jistě že.

Já nemám nejmenší problém nazvat ho Jahvem. A jistěže zůstal Jahvem.

Jenže pod novou smlouvou, muselo být vyvýšeno jméno jeho Syna.....pro záchranu......do té doby, než zase vše předá svému Otci.....!

V nz není běžně uváděno jméno Jahve, právě k vůli takovým lidem a skupinám jako jste vy....! Aby se nestalo právě to, co jste udělali vy....!

Jistěže je Jahve větší, než jeho Syn,....Tečko, je to stejné, jako s tím textem o vzkříšení, že Krista vzkřísil Otec,...a také, že Kristus se vzkřísí....!

Jsou tam oboje verše, že Jahve je jediný spasitel,....a také, že Kristus je jediný spasitel......., že jen Jahvemu je možné se klanět,....a o Kristu,...ať se mu pokloní všichni andělé Boží....!

Jahve řekl o sobě,....JÁ JSEM,.....Kristus řekl také o sobě...JÁ JSEM....!, ATD.,...ATD....!

Já znám dobře a žiju verše, které tady neustále citujete o Jahvem, negumuju je z Bible....!

. (Pá, 30. 10. 2009 - 20:10)

Jehova není pouze starozákonním Bohem,, u něj není změna v otáčení stínu. Pohleďte já jsem Jehova, nezměnil jsem se.

Mare (Pá, 30. 10. 2009 - 20:10)

Aby on už nemusel být nazýván Jahvem.....on už nechce být daleko od nás, ale chce nás přijmout, jako své děti, vykoupené jeho vzácným Synem.....! A tím se stát naším milovaným tatínkem....!

Vždyť Pán Ježíš zaplatil za naše hříchy, aby nám Bůh mohl odpustit, když o to budeme prosit v Kristu. Toto je podstata nové smlouvy, toto je křesťanství, a toto je novodobý Boží lid. To opravdu nejde jen tím, že se začnu chovat podle Bible......! Je zapotřebí být umyti Kristovou krví.

Vy nejste očištěni Kristovou krví, proto Boha musíte nazývat Jehovou, navracíte se tím pod starou smlouvu.....! Nestali jste se chrámem Ducha svatého, nejste přímo vedeni Duchem, a proto potřebujete také starozákonního prostředníka......VRO....! Tím člověk nemůže být zachráněný....!

Mockrát jsem citovala 8.kap.Žid., že nová smlouva je založena na tom, že už nebude učit druh druha a bratr bratra.....!

Mare (Pá, 30. 10. 2009 - 20:10)

Takže to, že mu neříkáme Jehovo, ale Otče je mnohem více. ....Tomu ty říkáš zapomenutí....! Naopak je oslaven ve svém Synu....!

Jeho Syn ho nezatlačil, ale vyvýšil.....!

To, že Otec dal vše svému Synu, i pravomoc soudit jako král, neznamená přece, že Jahve je zatlačen...!

Kristus má určitou úlohu v Otcově plánu. Má ovšem úlohu, kterou mu určil jeho Otec, a to i tu, že jen před Kristovým jménem se skloní každé koleno,....že jen v jednom /a to Kristově jménu/ je záchrana i soud.

Tak to prostě Otec určil a my nemáme právo a byla by to opravdu velká opovážlivost začít vyzdvihovat zase starozákonního Jahveho a ignorovat, že si přál stát se Otcem ve svém Synu Ježíši.

Byla by to příliš velká troufalost nerespektovat touhu a přání Otce, protože za tento plán, za toto přání jeho milovaný Syn Ježíš musel hodně trpět, nechat se umučit až na smrt,....aby se to mohlo uskutečnit ...!

Mare (Pá, 30. 10. 2009 - 20:10)

Tohle jsem psala Ondrovi:
...........................
říkáš:
....."Bůh jistě chtěl aby lidé ctili jeho syna, ale asi si nepřál aby se na něj zapomnělo."
.....odpovídám:......v souladu z Mezkem, říkám, že jsme nikdy nic takového netvrdili,....že by se snad mělo zapomenout na Jahveho.....!
......Dokonce jsem tady mnohokrát říkala, že je to naopak, že zásluhou Krista se vzdálený a cizí Bůh Jahve, stal Otcem. Co může být více, než být Otcem.....!. Že už mu není zapotřebí říkat jménem, i když ho známe, jako známe jméno našeho pozemského otce a přece ho tak nenazýváme. On je někým více, je naším jediným otcem na zemi.
A Jahve je jediným naším Otcem na nebi.....Není možné si ho splést s jinými Bohy,...démony....! Protože Otec je vždy jen jeden jediný....!

Mare (Pá, 30. 10. 2009 - 19:10)

Renys,
pokud ještě chceš informace o učení svědků, ráda ti odpovím...

Mare (Pá, 30. 10. 2009 - 19:10)

Renys,

vím, že je to teď pro tebe hodně těžké....

Věřila jsi něčemu z celého srdce. Ale věř mi Renys, že jsi teprve nyní na dobré cestě, poznat skutečné vysvobození, skutečnou Boží lásku a záchranu.

Tu ti nemůže dát žádný člověk, žádný sebelepší výklad Bible,....jen Ježíš Kristus. ...!

Pán Ježíš říká ve Zjevení,...asi to znáš...., "...hle stojím za dveřmi a tluču,...k tomu kdo mi otevře, k tomu vejdu a budu s ním věčeřet a on se mnou...."!

Tak prosté to je Renys, Pán Ježíš jen čeká, až stiskneš dveře svého srdce a pozveš ho,....aby ti odpustil,....aby tě zachránil...!

Renys , on udělal už dávno všechno pro tebe,...byl přibit s tvými hříchy,....aby byly před Bohem vymazány....Tvé hříchy byly přibity a zůstaly tam,..na dřevě...na kříži,...důležité je, že díky tomu, ty můžeš být očištěna, můžeš se stát spravedlivou skrze tento čin Krista,....a když jsi čistá a spravedlivá,..ne svojí zásluhou,..ale jen a jen zásluhou Ježíše,....může tě Otec znovu přijmout, vzít tě do své náruče, jako své vlastní očištěné dítě.........!

Udělej to Renys, protože pak už budeš ukryta v Kristu,.....nebudeš tolik trpět a obtížně tápat,.přijmeš Ducha svatého,....a mnohem lépe porozumíš Božímu slovu,......takhle jsi trhána v půli,...na jednu a pak na druhou stranu.....!

Bůh s tebou Renys, modlím se za tebe....

? (Pá, 30. 10. 2009 - 19:10)

18. Ježíš přistoupil, promluvil k nim a řekl: "Je mi dána veškerá moc na nebi i na zemi.
19. Proto jděte, dělejte učedníky ze všech národů; křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha Svatého
20. a učte je zachovávat všechno, co jsem vám přikázal. A hle, já jsem s vámi po všechny dny až do skonání světa. Amen.

24. Potom Ježíš (Pá, 30. 10. 2009 - 19:10)

?

24. Potom Ježíš (Pá, 30. 10. 2009 - 19:10)

?

Renys (Pá, 30. 10. 2009 - 18:10)

Dekuji Jirí za povzbuzeni.

. (Pá, 30. 10. 2009 - 18:10)

Když Ježíš odpovídal svým učedníkům na otázku týkající se znamení jeho přítomnosti a závěru systému věcí, zmínil se o ‚velkém soužení‘, „jaké nenastalo od počátku světa až dosud, ano jaké již nikdy nenastane“ Z biblických důkazů však vyplývá, že soužení, jež v roce 70 n. l. postihlo Jeruzalém, poukazuje na daleko větší soužení, které postihne všechny národy. Kniha Zjevení ukazuje, že „Velký Babylón“ a „divoké zvíře“ připravily soužení Božím svatým. Z toho tedy logicky vyplývá, že soužení, které postihne „Velký Babylón“ a „divoké zvíře“, patří do „velkého soužení“

♥Kubrt&#9 (Pá, 30. 10. 2009 - 17:10)

k tomu kubrte ty jmeno...Asi máš špatné informace. :) Já sice vzývám Jehovu Boha, ale skrze našeho Pána - archanděla Michaela alias Ježíše Krista :) Achjoo, ale nikdo nás neposlouchá. Potom díky tomu vznikají FALEŠNÉ představy o SJ. Že prý neuznáváme Ježíše. VŽDYŤ JE TO NÁŠ PÁN !!! :D

. (Pá, 30. 10. 2009 - 16:10)

Myslím, že nejhorší bude ve velkém soužení nedostatek víry a spolupráce. Každý by se měl namáhat, aby posiloval víru druhého a docházelo k výměně povzbuzení, zvlášť když vidíme, že se ten den blíží.

jirka (Pá, 30. 10. 2009 - 16:10)

taky neni zadna tva vule ale vule otce ktery rekl toto je muj milovany syn a toho budes milovat a uctivat

jirka (Pá, 30. 10. 2009 - 16:10)

k tomu kubrte ty jmeno jezisovo nevzyvas tak jak se muzes modlit k jezisi,takze ty sam sobe nalhavas

jirka (Pá, 30. 10. 2009 - 16:10)

Kubrte jak maly kluk,skrze otce se modlime k jezisi

♥Kubrt&#9 (Pá, 30. 10. 2009 - 16:10)

kubrte skrze otce k jezisi...Já bych zas řekl naopak, neboť nikdo nepřichází k Otci jen skrze Ježíše (Jan 14:6) :D

jirka (Pá, 30. 10. 2009 - 15:10)

kubrte skrze otce k jezisi nebot rekl toto je muj milovany syn

♥Kubrt&#9 (Pá, 30. 10. 2009 - 15:10)

Renys ted urcite potrebujes...Píšeš: ... modli se skrze Otce k Ježíši.
Nemá to být náhodou naopak ? :D

Reklama

Přidat komentář