Reklama

znásilnění

Terka--- (Po, 9. 4. 2012 - 19:04)

Mam se ho sama pokusit zadržet?

Q (Po, 9. 4. 2012 - 19:04)

Ale PČR mě neochrání:( Prijemne to urcite nebude, ale pokud budes s policii a jinymi institucemi dobre spolupracovat, treba se toho pachatele podari usvedcit. Mluv ale s odborniky a lidmi z Tveho okoli, kterym muzes duverovat. Nikdo z nas tady nevi, v jake jsi situaci, a navic zde ma pristup opravdu kdokoli. Tady se kvalifikovane rady nedockas ;)

Q (Po, 9. 4. 2012 - 19:04)

Já se nedomnívám, že...Vyvoj ditete je citliva vec, a je nutno jej velmi bedlive chranit. Pripady jakehokoli tyrani a zneuzivani deti jsou opravdu vzdy velmi vazne, a vysoke tresty, jakoz i kvalitni systemy socialne pravni ochrany a prevence, jsou naprosto na miste.

Na druhou stranu si ale myslim, ze verejny postoj k pedofilii a pedofilum v zemich EU, ci treba v USA, neni vyvazeny. Je to spise kampanovitost, iracionalni hon na carodejnice, politicke podbizeni se volicum, psychoza a hysterie. Domnivam se treba, ze i lide s pedofilnimi sklony by meli mit realnou moznost vyhledat seriozni odbornou pomoc a lecbu, dokud nespachaji nejaky sexualni delikt, a nikoli byt pouze lovnou zveri, a dockat se jen a pouze ostrakizace, stigmatizace, utoku, a prisnych trestu az pote, co bez preventivni odborne pomoci v nejake situaci selzou, a vazne ublizi jakemukoli diteti. Z USA je napriklad znam pripad nejake zeny, ktera si nechala hladit prsa od patnactileteho kluka, byla za to usvedcena a odsouzena jako pedofilni individuum, dostala se na patricny verejny registr, a jeji sousede ji nakonec dohnali k sebevrazde.

Tam, kde se delaji hony na carodejnice, to casto odskaci vicemene nevinni, zatimco podstata problemu nejednou zustava nedotcena. Myslim si ale, ze i u znasilneni dospelych zen to muze fungovat dost podobne.

Terka (Po, 9. 4. 2012 - 19:04)

Ale PČR mě neochrání:(

Božena (Po, 9. 4. 2012 - 19:04)

A co PČR!Jo máš jak říká Q. A co nejdříve.Terko...

Terka (Po, 9. 4. 2012 - 19:04)

Pokud jsi byla znasilnena,...A co PČR!

Božena (Po, 9. 4. 2012 - 18:04)

Konecne nejaka kultivovana,...Já se nedomnívám, že zvířata nemyslí nebo nemají vůli, nicméně mezi myšlením a vůlí člověka a zvířete je dost podstatný rozdíl.

Co se týče pedofilů, to že často pocházejí z rodiny je známý fakt. Nicméně u mě jako u běžného člověka to nic nemění na názoru vypalování cejchu na čelo. Jde totiž o to, že pedofil dítěti zničí psychiku na celý život. Ne jen než dítě zapomene. A proto je správné jim dávat tresty 20+ let natvrdo jak se dějě na západě. Ne jen rok a půl s podmínkou, protože on to pachatel vlastně nechtěl udělat, protože se v něm probudily opičí nebo šimpanzí nebo orangutánní pudy.
Před x lety jsem pracovala v centru pro týrané děti a kolikrát tam byly tak neskutečný případy, odehrávající se ve vlastní rodině. A mnohdy se stalo, že dítěti nikdo nevěřil a tak mu nikdo nepomohl v dlouholetém týrání a zneužívání.
Ale tohle patří jinam a odbočuju.
Prostě pedofil stejně jako násilník je nebezpečný pro společnost a podle toho by se s nima mělo i nakládat. Bez ohledu na opičí předky.

Q (Po, 9. 4. 2012 - 18:04)

Mam nebo nemam.Pokud jsi byla znasilnena, nemela by ses bat. Ja jsem ale stary chlap a v podobne situaci jsem nikdy nebyl. Mela by ses proto spis obratit na lidi ve svem okoli, kterym muzes duverovat, na odborniky na internetovem linku, ktery jsem ti doporucil, a na ty, ktere potkalo to same co Tebe, a co jsou dostupni ve foru na te same internetove adrese. Od tohoto diskusniho vlakna bych si ale byt Tebou moc nesliboval - kdokoli tu muze napsat cokoli. Jeste jednou Ti nicmene preju hodne stesti.

Terka--- (Po, 9. 4. 2012 - 18:04)

...Mam nebo nemam.

Q (Po, 9. 4. 2012 - 18:04)

Ahoj já sem byla...http://znasilneni.infonia.com/

Tohle by mohlo byt pro Tebe. Preju hodne zdaru ve Tve nelehke situaci.

Terka--- (Po, 9. 4. 2012 - 18:04)

Halo.....

Q (Po, 9. 4. 2012 - 18:04)

Tak tahle akademická debata...I kdyz Vas osobne neznam, mrzi me to, a verim, ze to muselo byt zle.

Terka--- (Po, 9. 4. 2012 - 18:04)

Ahoj já sem byla znásilněna mam to nahlásit na PČR?):

Q (Po, 9. 4. 2012 - 18:04)

Ty Q. to jako provokuješ a...Konecne nejaka kultivovana, byt nesouhlasna reakce.

Pokud jde o simpanze, ten neni opici, ale lidoopem, podobne jako napriklad clovek, gorila ci orangutan. Pokud se pak domnivas, ze zvirata nemaji vuli a nemysli, nevis nic o biologii.

Jinak souhlasim s tim, ze spolecnost se musi chranit pred pachateli trestne cinnosti, a ze i trestni rejstriky, a specialne registry pachatelu sexualnich deliktu, mohou patrit k nastrojum teto ochrany.

Pokud pak jde o pedofilii a postoje spolecnosti k ni, mam podobne nemainstreamovy a nasrany pohled jako na prevazujici spolecenske postoje ke znasilneni. Bezni obcane chteji vypalovat na celo znameni tem, kdo ublizuji cizim detem, avsak drtiva vetsina pripadu sexualniho zneuzivani deti se odbyva bud v rodinach, nebo mezi ditetem a jinou osobou, kterou to dite dobre zna. Kdyz clovek posloucha konverzaci beznych lidi nebo cte bulvarni platky, vypada to rovnez tak, jako kdyby pedofilove byli vetrelci z Venuse. A neni nutno dodavat, ze hledame-li nebezpeci tam, kde je velmi omezene, a prehlizime-li situace, kde se vyskytuje nejvice, delame tak medvedi sluzbu detem. Obavam se vsak, ze tohle je spise na nekolik jinych vlaken.

Zuzana (Po, 9. 4. 2012 - 18:04)

Tak tahle akademická debata mě fakt baví. Teorie by Vám šla dobře, ale kdo z Vás to zažil. Já bohužel ano a klidně Vám ten "úžasný" zážitek můžu popsat. Ale ne zde a veřejně.

Božena (Po, 9. 4. 2012 - 18:04)

Ale ja jsem se do niceho...Ty Q. to jako provokuješ a čekáš na naštvané reakce? Nebo jak si tohle mám vysvětlit? Připadá ti to vtipné nebo hledáš hádky?

Tvé tvrzení, že lidé mají k takovému jednání sklony od přírody je nesmysl. Měl by jsi provést rozbor násilníka, jeho mentalitu a psychologický profil. A od opic nás logicky dělí myšlení a vůle, tudíž člověk nemá potřebu násilnit jako opice.
Pokud Ti tvé názory připadají jako pokrokové tak jsi na omylu a nevíš vůbec nic o psychologii osobnosti.

V mnoha kapitalistických zemích se každý násilník dostane na seznam, který je lehce dostupný a po odpykání trestu je na něm nesmazatelné stigma a tak by to mělo být.
A naprosto souhlasím s jejich eliminací. Zvláště pokud se jedná o pedofily. Těm by to měli vypalovat na čelo.

Q (Po, 9. 4. 2012 - 17:04)

No, já to sem psala a jestli...Ale ja jsem se do niceho nezapletl. TY SE MAS CO UCIT ODE ME, NE JA OD TEBE.

Jinak kdybych ja mel pod kontrolou skolstvi, snazil bych se divkam vysvetlit, ze cast z nich bude v prubehu sveho zivota nutne znasilnena. Chlapcum bych pak rekl, ze nekteri z nich zcela urcite behem sveho zivota nekterou zenu znasilni, nebot maji sklon k takovemu chovani ve sve prirozenosti - ale ac je to chovani prirozene, presto je spolecensky nezadouci, a proto za ne nasledne budou opravnene nuceni podstoupit soudni trest. Vsem detem bych se pak pokusil vysvetlit, ze fakt, ze jsou lide primaty a nejblizsimi pribuznymi simpanzu, neni pouhym faktem vedeckym, ale ma i prakticke konsekvence pro individualni i spolecensky zivot.

Neni pak zcela vylouceno, ze po par desitkach generaci by se spolecensky pohled na znasilneni zmenil, a lide by je postupne zacali chapat jako prirozeny, byt nezadouci dusledek biologicke podstaty cloveka. Zena, ktera by byla znasilnena, by pak na danou udalost nehledela podobne jako na to, kdyby ji pristal na hlave meteorit, a i pachatele znasilneni by byli nazirani jako lide, kteri nezvladli situaci a udelali chybu, za niz musi platit, a nikoli jako jacisi vetrelci, kteri na nasi planetu nedopatrenim spadli odnekud z Venuse, a musi byt za kazdou cenu eliminovani.

Q (Po, 9. 4. 2012 - 17:04)

Pro omezeného Q.: jak jsem...Jak jsem psali jiní? To je nejaka nova forma pluralu majestatis?

Jinak se tvoji reakci pochopitelne citim hluboce obohacen. Na 44 let rozhled vazne k pohledani.

Mimochodem - to osloveni na zacatku sveho predchoziho prispevku jsem minil jen zcela formalne - pro tebe ten prispevek urcen nebyl.

Q (Po, 9. 4. 2012 - 13:04)

Ta představa je...Vazeny pane,

Vy asi neverite prilis v to, ze v politickem spolecenstvi, jako je treba moderni narod, lze demokratickou diskusi cokoli vylepsit - ze ne?

V praxi to vypada tak, ze kdyz je v nasich krajich nejaka zena znasilnena, ma z toho tezky sok a casto celozivotni psychicke nasledky. Proziva porad dokola intenzivni pocity bezmoci, studu a hnevu, a ani jeji nejblizsi okoli se casto s faktem jejiho znasilneni kloudne nevyrovna.

Pokud je pak nekdo usvedcen a odsouzen ze znasilneni, ma z toho peklo behem vykonu trestu, kdy je casto sam brutalne tyran a znasilnovan, a casem z nej - v prubehu vykonu trestu i po nem - spolecnost udela lidskou trosku.

My vsichni jsme vychovavani k tomu, mit minimalne silnou chut zabit toho, o kom si myslime, ze znasilnil nase partnerky, dcery, matky ci sestry.

Nekteri nasilnici pote, co impulsivne nejakou zenu znasilni, a pote si uvedomi, co je ceka v pripade jejich dopadeni, svoji obet jeste radeji i zavrazdi, a tela se vice nebo mene rafinovane zbavi. Vetsina z nich to nedela proto, ze by je vrazda znasilnene zeny nejak zvlast vzrusovala, ale proto, ze nechteji nest dusledky znasilneni, ktere predtim spachali.

Naproti tomu, kdyz nekdo v afektu nekomu slabsimu zlomi treba ruku, je vetsinou ochoten za to nest trestni dusledky, a malokdy poskozeneho zabije jen proto, aby jej poskozeny pro to zlomeni ruky neudal.

Pri tom vsem, zlomeni ruky muze mit objektivne zavaznejsi dlouhodobe somaticke nasledky nez znasilneni. Vagina, konecnik ci penis jsou normalni casti tela jako jakekoli jine, a jejich pripadna zraneni lze lecit. Pripadne otehotneni po znasilneni lze resit velmi setrnymi modernimi metodami umeleho preruseni tehotenstvi. Pripadnou nakazu nejakymi sexualne prenosnymi nemocemi lze, zejmena v pripade jejich vcasne diagnozy, rovnez celkem slusne zvladat - dnes dokonce zcasti vcetne pripadne HIV nakazy, prestoze zavineni HIV nakazy je i dnes tezkou ujmou na zdravi.

Zduraznuji, jako jsem jiz zduraznoval i predtim, ze tim vsim nechci rici, ze by snad znasilneni nebylo zavaznym trestnym cinem. Pachatele znasilneni je pochopitelne i dnes nutno usvedcovat, soudit a trestat, a udilet jim casto i relativne vysoke, nepodminene tresty odneti svobody.

Kladu vsak ponekud jinou otazku. Ptam se, zda je soucasny postoj spolecnosti ke znasilneni zdravy, a zda odpovida soucasnemu stupni poznani i terapeutickych, technologickych a ekonomickych moznosti v oblasti mediciny, trestniho prava, vychovy ci socialni politiky. Otazku lze polozit i jinak: koresponduji dnesni typicke spolecenske postoje ke znasilneni stupni naseho civilizacniho vyvoje na pocatku 3. tisicileti, nebo jsou poplatny spise jeste tisicileti prvnimu?

Nikdo se mnou nemusi nutne zcela souhlasit. Za jakekoli jine reakce nez spatne artikulovane podrazdene invektivy nicmene predem dekuji.

Q (Po, 9. 4. 2012 - 00:04)

až tě někdo znásilní,...Opet - v predstavach osoby xy ma pravo se ke znasilneni vyjadrovat zase jen osoba xy, a mozna osoby ji podobne - v zadnem pripade vsak ne Q, aspon dokud nebude sam znasilnen. Tomu aspon rikam obcanska spolecnost.

Reklama

Přidat komentář