Reklama

Seniorky na netu

Iva (Ne, 21. 11. 2010 - 14:11)

Zdravím všechny, i ostatní, sem tam nahlížející , prostě kdo to s námi myslí dobře :-)
Já jsem zapomněla popřát - kdo slavíte nějaké výročí, pěkně si to užijte, a přeju hodně společných, pohodových dní, hlavně prožitých ve zdraví !
Vrátím se k oparům - mast Herpesin, taková malá tubička bílo-modrá, tu jsem si kupovala bez předpisu, tak možná, že je i nadále k sehnání. Taky jsem slyšela radu -
v trošce vody rozmělnit acylpyrin a dát to na to, taky snad zubní pastu, že to vysuší.
Jinak je u nás asi stejně jako všude, tj. zataženo, šedo, ale hlavně, že neprší nebo tu není nějaká břečka sněhová. Sice to asi co nevidět přijde, tak to musíme nějak přečkat.
Zítra brzo ráno jede manžel ku Pze, pomoct tam synkovi na stavbě, ml. ratolest naopak přijede na jeden den domů. Teď jsem si uvědomila, že on to "doma" má už asi tam, ale přesto jsem to tak napsala. On má tady v pondělí vyřizování věcí úředních, tak uvidíme, jak to dopadne.
Loučím se s Álou, budeme na tebe všechny určitě myslet, uteče to jako voda a budeš zpátky mezi námi :-)))
Loučím se i s ostatními /to je loučení, jako kdybych šla na konec světa, co?/, ale ne - jdeme jen na kafe, tak zatím pa !!

sem tam nahlíže (Ne, 21. 11. 2010 - 12:11)

ČÍM SE CHVALÍŠ? ŽE JSI...To napsal někdo moc zlý, kdo chtěl ranit. Hlavně někdo, kdo sám neví, co to je se starat o člověka, který není soběstačný. Není to žádná legrace, sama jsem už dvakrát zažila:-))Nejsem nejmladší a moc mě to zahýbalo se životem, až jsem se dostala do psychických potíží.
Navíc zkušenost ukázala, že tito mravokárci se sami o nikoho nikdy nepostarali. Znám je ze svého okolí.
Takže Mardagmo klid.
Protože vím, jak je to vysilující se o někoho takhle starat, už teď plánuji jak své stáří vyřeším. Hlavně né tak, abych zkazila život dětem(

mimi (Ne, 21. 11. 2010 - 12:11)

ještě dotaz pro Míšu: co jsou to bánice?

mimi (Ne, 21. 11. 2010 - 12:11)

ještě jsem chtěla reagovat na ty potíže s opary. Taky na ně trpím, jak jsem slyšela, každý máme v sobě tento virus, někomu se "probudí", někomu ne. Já se nesmím ani po někom napít ze sklenky, ale hlavně mám oparové období na podzim. Teď jsem ho taky měla na rtu, po nachlazení a rýmě - což je celkem normální. Ale hlavně mám velký problém, dělá se mi často na prodloužených zádech:-), obv doktorka myslela, že je to pásový opar, ale na kožnímm říkala, že ne. Objevuje se hlavně po větší těl námaze, ale více po nervovém vypětí. No, teď ho mám zase, strašně to svědí, ale nebolí. Mažu to tea tree olejíčkem a nebo genciálkou, občas jím Bkomplex, musím si ho zase koupit. Droždí bohužel nesnáším. Od dr jsem dostávala herpesin(snad jsem to nezkomolila), ale teď ho nemám, nechce se mi běhat k dr. Mám oslabenou imunitu, tak jsou to stejně řešení jen na chvíli...
Ale je fakt, že u oka je to hodně nebezpečné, tak často mýt ruce a na opar nesahat, i když bych se někdy "udrbala". Tak jsem si vám taky trochu postěžovala a jdu ohřát oběd. ahojkýýý

mimi (Ne, 21. 11. 2010 - 12:11)

Moc vás všechny zdravím, kamarádky milé! Mám dnes "vařeno", máme od včera sekanou a šťouchané brambory se zelím. Jen jsem upekla bábovku, aby bylo něco ke kafi.
Alo, už se ti blíží nový zákrok, tak ti budu moc držet palečky, aby ti i druhá nožka sloužila, tak jak má a chodila jsi bez bolestí! Věřím, že se po návratu z nemocnice hned ozveš!budeme na tebe všechny tady myslet!
Mardagmo, opravdu hezky jsi to napsala, na škarohlídy neber zřetel! My, které víme, co jsi měla starostí a také jsme něco podobného zažily péčí o staré rodiče víme, že se dá vydržet hodně, ale ne všechn o a tak dlouhou dobu, jak jsi to měla ty. Jsi skvělá a vůbec nic si nevyčítej! Ty a Zuzka jste moc statečné a obětavé, já bych to myslím nedokázala.
Zuzanko, k dnešnímu výročí ti přeji mnoho dalších sil, musí v tobě být velká láska a síla, kterou můžeme jen závidět.
Jančo, i tobě gratuluji ke krásnému výročí, moc pěkně jsi to napsala!
Bosorečko, je dobře, že jsi se ozvala, však víš, jak nám tady chybíš!
Taky nějak nepíše Nelly a Magda, snad jsou holky v pořádku!
U nás je taky pošmourno, dnes zatím neprší, ale líp už asi nebude:-(. U mě ještě trvají starosti, ale snad už se něco rýsuje a bude líp. Ale na vánoce se moc netěším, budou hodně skromné...no hlavně, aby bylo zdraví a to přeji i vám všem!
Pěknou, klidnou neděli a sluníčko aspoň v duši. Mám vás moc ráda, páááááááááááááááááá

P.S. (Ne, 21. 11. 2010 - 11:11)

Nelly promiň.

ivana (Ne, 21. 11. 2010 - 10:11)

Všechny vás zdravím.Nejraději bych Mardagmě napsala na mail,ale chci aby si to přečetl i ten karatel co všechny soudí.Nevíš o čem mluvíš a nevyhrožuj,aby se to nevrátilo tobě.Kašlala bych na tebe z vysoka,ale vím asi, jak to Mardagmu mrzí.Sama se s tím vyrovnává a ty jí tady neurážej.Můj tchán se staral o ženu a sám to odnesl hnedle zdravím.Když o tom nic nevíš ,tak se nestarej.Hezký den všem.

Maru (Ne, 21. 11. 2010 - 09:11)

Dobrý den.Mardagmo,krásně jste to napsala,plně s Vámi souhlasím.

Hadul (Ne, 21. 11. 2010 - 09:11)

Ahoj děvčata.Včera u nás bylo boží dopuštění.Šla jsem spát dnes ráno ve čtvrt na čtyři.Ale bylo to moc pěkný.Byl u nás jeden kuchař z pořadu "Na nože",jestli se někdy díváte a to byly lukulské hody.Jenže znáte to,nádobí musí někdo umýt:-)))
Bosorko a Mardagmo,to je dobře,že jste se ozvaly.Tobě Mardagmo přeju obvzlášť,ať se ti daří,napsala jsi to dobře a souhlasím s tebou.
Tak tady se to začíná budit,jdu chystat snídani a těším se,jak si dnes dáchnu.Je tu ošklivo,prší,ale když v krbu plápolá nějaké to polínko,hned je příjemně.Pa.

astra (Ne, 21. 11. 2010 - 09:11)

Ahoj člověci, po ránu mlhavo, pošmourno, prostě listopadově. Včera jsme taky vylévali na zahradě vodu a listí nešustilo, nefoukal vítr a byl tam takový uspávající klid, jistě to všechny znáte, spíš bych to nazvala podzimní usmíření, je to jiné než na jaře, kdy voní zem nebo v létě, ale je to stejně krásné.
Mardagmo, jestli tě můžu poprosit - mohla bys mně poslat jeden list z tvého kalendáře? Já jsem ho od tebe nedostala a chtěla bych letos k vánocům dát synovi, ale vyberu to z fotografií, které mně dal do PC, tak bych od tebe chtěla něco obkouknout.
Děvčata, děkuji za všechny emaily, přeposlané i ty ostatní.
Míšo, zástěry jsou připravené na žehlení, budu je potřebovat trochu dřív, než ty ty svoje ubrusy. Děvčata, která jste tu ještě nebyla - mám po mamince krásně vyšívané a ovolánkované bílé zástěry, která jsou ještě z doby předválečné, maminka byla odbornou učitelkou vaření, taxe vždycky před vánocemi vydělají z krabice a děti, já, teď i vnoučata se jimi přiodějí k pečení perníčků. Míša má k podobnému účelu parádní ubrusy. Tedy nepřiodívá se do nich.
Co se týká bramborových placek, Květo, u nás jsme je taky mazali trnkami - pro nemoraváky povidly, běžně se do nich dává mouka, ale ty krajové jabkancové s tvarohem jsou hodně vyhnětené a skoro bez mouky.
Taxe zatím mějte, víte, že nemusím já ani nikdo z nás všechny jmenovat, vy to už víte.
Budu se snažit dohnat všechny psané resty. Snad. aa

MARDAGMO (Ne, 21. 11. 2010 - 01:11)

ČÍM SE CHVALÍŠ? ŽE JSI DALA MATKU DO DOMOVA?TO SE TI VRATÍ A OTCE SI JSI NECHALA ?CHUDAK MATKA VYROVNAT SE TI NEPODAŘÍ.

Mardagma (So, 20. 11. 2010 - 23:11)

Zuzanko, na tebe jsem zapomněla, užij si ten den pěkně a vzpomínej na to , co bylo hezké.Víš, docela mne dojalo, jak mne chápeš, je to přesně tak, jak jsi napsala. Jeden z důvodů, proč jsem se rozhodla tak, jak jsem se rozhodla , bylo právě to, že mám muže, se kterým se známe už 46 let a budeme slavit už 43 výročí svatby. A roky nám ubíhají a myslím, že máme právo žít " svůj" život.A to co jsme žili, nebyl náš život, ale život někoho jiného ... zní to tvrdě, ale je to tak.Ale vyrovnat se s tím se mi zatím moc nedaří.
No nic, trochu optimismu nakonec - hezkou neděli všem !!!!

Mardagma (So, 20. 11. 2010 - 23:11)

Zdravím, dneska bylo tak nádherně, že jsem před chatou skoro hodinu seděla na sluníčku. To listí jsme už dohrabali, bylo ale mokré, takže to nebylo to listí, co máš Johanko ráda na procházkách, nešustilo...Museli jsme také vylít děšťovku ze sudů, má být ochlazení, tak aby to nezmrzlo a na zimu je povalit.. A musím napsat, že jsme to s tátou nemohli zvládnout, zvlášť ten jeden, protože stojí v betonovém korytu a musí se tedy tak trochu nadzvednout.No zkrátka roky jsou tady a některé věci nám už nejdou jako za mlada.A to mám ještě obavy, abych neměla následky, musí se voda vycucnout hadicí, aby vytekla, což se mi moc nedařilo - ucpala se totiž tím sajrajtem ze dna a vlítlo mi to do pusy - fuj.Tak doufám, že nebudu mít rušnou noc :-)).Přeju hezkou neděli všem ! Jo a Lído, klidně mi ten email pošli, třeba se ti uleví a mohu ti také říci, jak jsem některé věci řešila já, snad by ti to pomohlo.

bosorka (So, 20. 11. 2010 - 23:11)

Haló, hlásím, žiju. Mám tu už druhý týden dceru, počítač neustále obsazen, ale mohla bych na něj, ale nějak není klid na psaní. Zítra ji vezu i s kocourem domů, ten je tu víc než doma, dokonce prohání venku místní kočičí krasavce a potom se spořádaně vrací domů.
Alo, držím palce, ať tvé kroky po generálce jsou pevné a bezbolestné.
Zuzi, zítra zavzpomínej na vše pěkné co vás s mužem potkalo, je to vše asi někde napsané, co si kdo má prožít, nevím, ale ty jsi velice silná a statečná, obdivuji tě.
Jinak čtu denně, ale nějak nejsem schopna reagovat na vše, mám také hlavu plnou starostí, ale to snad raději do mailu až se vrátím domů.
Všem moc pozdravů Bosorka.

Janča (So, 20. 11. 2010 - 18:11)

Pro Lídu - to droždí můžeš vnitřně - jíst, ale bacha na žlučník. Slivovice myslím nestačí, ten líh na potírání je 100%. Nějak se s tím oparem ale budeme muset vypořádat, ne-li vytrpět si to. U nás děvčata svítí měsíc jak rybí oko, myslím, že zítra bude pěkná kosa. Zuzo, hezky oslavte to výročí, je to krásné! Nás čeká 39 let. A každé ráno si říkám - díky! Ne že by vždy bylo všechno OK, ale i tak! Ahoj.

zuzana (So, 20. 11. 2010 - 16:11)

Dievcata,len kratucko!!!
Pozdrav pre vsetky,pre Lidku liek,ja som to susila bylinkou-rutou namocenou v alk.zjedla som naraz 5 Riboflavinov+1Acylpirin,potom som davku znizovala,drozdie-1kocku denne,ak chces mozes si rozpustit susene,chichi/brrr,neznasam drozdie,ale pomaha,chichi./Rychlo sa vyliec!!!!!
Mardagma,hodne pozitivneho myslenia,ty si musis uvedomit,ze musis zit dalej SVOJ zivot,ktory si si vybrala pred x rokmi.
O rodicov sa starame so vsetkou uctou,ale zit musime sami!!!!!!
Mozno sa to bude zdat odo mna cudne,ale ja som trosku v inej situacii,je to moj muz,preto ja nejake zmeny nenarobim/ani nechcem,zatial/,mimochodom,zajtra mame 40 rokov sobasa,/z toho 15 trochu inych/,ale aj tak si pekne spominam na ten den!!!
O,oooo,to sme boli mladi a pekni,chichichi!!!!
Dievcata,pekny vecer a tesme sa na jar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iva (So, 20. 11. 2010 - 14:11)

Přeji pěknou sobotu všem, my jsme dopoledne měli nakupovací, tak je zase lednička naplněná. Už mi to chybělo - doplnit různé zásoby, protože jsme až doteď nemohli jezdit, když jsme napoprvé neprošli tou technickou. Jak technik tam neurvale rval za bezp. pás, až ho tedy celý zničil, to jsem vám psala. Bylo tam ještě pár drobností, tak už to je všechno v pořádku a na dva roky je pokoj.
Ve městě - vždy v sobotu dopoledne jsou trhy, - jak zboží z Polska, protože to není až tak daleko, tak i od různých našich výrobců. Od baterií, nožů, oblečení, bot, záclon, ubrusů, adventních věnců, hraček, zeleniny, cukrovinek, jídla...sežene se tam naprosto všechno.
Takže mám keramický nůž a pár drobností, jinak jsem se držela zpátky, protože si uvědomuju, že co se líbí mě, to už ne našim mladým, taxem nic takového nekupovala. Dětské věcičky byly nádherné, ale to se musím nejdříve poptat, co by naše malá potřebovala.
Lído - ten opar máš asi od rýmy, vždyť jsi psala, že tě to trápí. A poslala jsi mi fotku - ne na meil, ale 2x ji vidím na skype, ale píše to, že soubor není možno nalézt, tak se asi nepotěším pohledem na tebe. Tak se pokus to dát do meilu, kdyby se to podařilo, byla bych ráda. A aby tě už jednou taky viděly všechny ostatní !!
Míšo, jak ráda bych byla, kdyby tvůj sen se nějakým mávnutím kouzelného proutku stal skutečností, a opravdu jsme stály tam někde u Zuzky a volaly "tady orel, tady jestřáb ...:-))"
Jinak na víkend jsme sami, v pondělí přijede mladší synek, už si musí dojít na úřad vyměnit řidičák, a taky jde na nějaké uzavření té kontroly na ŽÚ - však jsem vám o tom psala. Taxem zvědavá, co z toho vyleze a jak budou státní úředníci /za peníze nás, poplatníků/ prudit.
Taxe mějte pěkně, hezkou, i když podmračenou sobotu a neděli přeji všem...

Lída (So, 20. 11. 2010 - 13:11)

Dobré sobotní poledne. Tak děvčata, a mám ho v nose. No přece OPAR. Šíleně tady listuji a sbírám recepty co s ním. Jančo, líh - mám tady dom.slivovici. Kolika % nevím. Ale jdu na něj prvně podle tvé rady. S tím B12 to bude horší. A co droždí. To se jí, nebo potírá. Asi to bude tak, jak jsi psala Míšo, úlek. Dost mě to vzalo předvčerem s Adélkou, jak jsem si myslela, že jde někde ven si umřít. Bylo to bláhové, protože ten jed se začíná projevovat tak kolem pátého dne až do 10dnů. Potřebovala bych však ty sokolnické rukavice na dravce, když do ní vpravuji ty kapky.
Moje rýma asi už hledá jinou obět. Ale o tobě jsem se jí ani nezmínila, Míšo. Dnes večer to určitě zaženeš.
Mardagmo, jsem momentálně na tom stejně jako jsi byla ty, než jsi se rozhodla pro řešení situace s maminkou. Chtěla jsem se ti ráno vypovídat na mejl, ale zacházela jsem do detailů, tak to není odeslané. Je to obdobné, ale nebudu jitřit rány.
A ještě něco a končím, ať se to zase nevypaří. Květko, asi tě předejdu a půjdu zkoušet ty posvícenecké koláče co píše Johanka. Jdu ma mejly.
A přeposlala jsem jednu fotku na mejl Ivě. Ale asi nedošla, či co. Já je mám poslané Skypem a uložené v dokumentech. Budu potřebovat odbornou pomoc. Jinak to nevidím. Hadul, jak se jmenuje tvoje kočička? Jak je barevná?
Už se třesu, kdy to zmizí. Ahoj všem. L.

Johanka (So, 20. 11. 2010 - 10:11)

Tak Liduš, to mně moc mrzí, že jsme ti to dlouhé psaní s Ivou "smazaly". Ale důležité je, že taky plánuješ, že se se všemi na jaře chceš setkat. Ivo, jsem moc ráda, že je ti líp, však víš - sdělená starost poloviční starost, sdělená radost dvojnásobná radost! Zuzko, my jsme tedy fakt dobré když umíme takhle nadálku léčit, viď? Moc ti to přeju, že se to krásně hojí, ale buď stále opatrná! Mardagmo, moc ti rozumím, že s tím faktem nejsi (a asi ještě dlouho nebudeš) vyrovnaná, asi je to tak v pořádku, ale hlavně si nic nevyčítej, udělalas to nejlepší, co bylo v tvých silách. Uvidíš, že se tam mamince bude líbit, až si tam najde nějaké přátele. Tu vůni hrabaného listí ti závidím, já to cítím jen když jdu pro mrňata do školky a oni se cestou "brodí" skoro po pás v listí. Ale teď už to také všude shrabali, tak máme po listí a budeme čekat na sníh. Jančo, tos měla tedy kliku, že asi ta šéfová byla poctivá ženská, taky ti mohly říct, že pokladna dopadla v jejich prospěch. Ale už se mi to taky stalo a nepřej si znát, jak jsem si nadávala. Taky jsem trvala na inventuře kasy a protože jsem byla asi vehementní, dopadlo to pro mně dobře. Ale pokladní strašila, že musím přijít až druhý den, že to bude dlouho trvat. Nenechala jsem se odbýt a tak to bylo hned. Jo a ještě Mardagmo, ten gramofon sis moc zasloužila!!!

Lída (So, 20. 11. 2010 - 10:11)

Jančo, dík. Beru si z toho ponaučení, protože já jsem zrovna taková. Příjde mi to divné, jak lidé s ukládáním nákupu nepospíchají a po zaplacení kontrolují účtenky. Já to sbalím a někdy doma se dívám a nemůžu si třeba vzpomenout, co pod nějakou položkou vlastně bylo. A pak mám v hlavě brouka.Snad si budu tvou příhodu s dobrým koncem pamatovat a budu vice pozorná.
Už vím, proč mám problémy s pc. Zase mi tady dělali ty moje děcka nějaké úpravy /i na dálku po připojení/ protože už holka má
svůj nový noťas, jak říká a posílali mi nějaké fotky. Prý si je mám uložit a přeposlat. Tak budu mít na dopoledne určitě práci s nejasným koncem.
Já se to už asi nenaučím. Holky, jdu na to. L.

Reklama

Přidat komentář